Hur man fokuserar på skolan och inte pojkarna

Skolan kan verka så tråkigt jämfört med pojkar, men det är en viktig del av ditt liv. Krossar eller pojkvänner kan göra koncentrera sig på dina läxor svårt, vilket kan göra dig dread school. Genom att göra praktiska förändringar hemma, med fokus på skolan och planera, kan du lysa i klassen även när pojkarna distraherar dig.

Steg

Metod 1 av 3:
Gör praktiska förändringar hemma
  1. Bild med titeln fokus på skolan och inte pojkarna steg 1
1. Slå av din telefon medan du gör dina läxor. När du är hemma, stäng av din telefon så att avbrott inte drar dig bort från dina studier. Om du förväntar dig viktiga samtal från dina föräldrar, sätt din telefon i "Stör inte" -läget, vilket gör att du kan ta emot telefonsamtal från några valda telefonnummer du väljer i förväg.
  • Även om du inte blir kontaktad direkt av pojkar, kan vänner chatta om pojkar vara lika distraherande. Du kan helt enkelt låta dem veta att det inte är en bra tid.
  • Du kan säga, "Jag skulle gärna prata en annan gång, men jag måste avsluta projektet ikväll."
  • Bild med titeln fokus på skolan och inte pojkarna Steg 2
    2. Visa dina uppdrag i helskärmsläge. Maximera fönstret du arbetar på dina läxor så att du inte blir distraherad av popup-meddelandesappar. Det kan vara till hjälp att logga ut av meddelandesapps helt, så frestelsen att chatta är borttagen om din förälskelse eller en annan pojke meddelar dig.
  • Bild med titeln fokus på skolan och inte pojkarna Steg 3
    3. Logga ut från dina sociala mediekonton medan du studerar. Stäng Twitter, Facebook, Snapchat, Instagram och alla andra sociala mediekonton medan du gör dina läxor så att du inte får meddelanden. Ta bort denna frestelse kommer att hålla dig från att bli sugad i din förälskas matning eller besatt om det senaste inlägget en kille gör. En cursory social media bläddra kan bli en förlorad timme verkligen snabbt.
  • Logga ut på din telefon, om det är en distraktion för dig.
  • Bild med titeln fokus på skolan och inte pojkarna Steg 4
    4. Gör dina läxor i ett rum än ditt sovrum. Hitta ett lugnt ställe i ditt hus till jobbet som inte är i ditt rum. Ditt sovrum är fullt av kläder, smink och andra distraktioner som kan ha du planerar en outfit för att imponera på en kille istället för att fokusera på ditt arbete. Att studera på en annan plats håller dig från dagdrömmer om pojkar när du ska arbeta.
  • Metod 2 av 3:
    Fokusera på skolan
    1. Bild med titeln fokus på skolan och inte pojkarna steg 5
    1. Få några nya skolmaterial som håller dig förlovad. Köp några ljust färgade pennor, bindemedel eller andra tillbehör som gör dig upphetsad att gå till klass och fokusera på akademiker. Om du ser fram emot att delta i klassen är du mindre sannolikt att vara distraherad av killar på korridoren.
  • Bild med titeln fokus på skolan och inte pojkarna Steg 6
    2. Göra organisation en del av din akademiska rutin. Organisationen kan vara tilltalande även om det inte kommer naturligt. Var stolt över att upprätthålla extremt organiserade bärbara datorer för varje ämne, som i sin tur kommer att tänka på dina studier. Du har mindre tid att tänka på killar om du är upptagen med att arkivera den senaste handouten på rätt plats.
  • Att skapa ett färgkodat system kan hjälpa dig att hålla ditt ämnesmaterial i ordning.
  • Bild med titeln fokus på skolan och inte pojkarna Steg 7
    3. Ta anteckningar istället för att skicka anteckningar. Det kan vara svårt att inte sugas in när en kille passerar dig en anteckning eller försöker fånga ditt öga i klassen. Gör en punkt att alltid ta anteckningar, även om du inte tror att det är en anmärkningsvärd session. Du har en bra rekord av den klass du kan hänvisa till senare, och du kommer att dyka upp när pojkar försöker distrahera dig från dina studier.
  • Att ta anteckningar kommer också att hålla dina tankar från vandring.
  • Bild med titeln fokus på skolan och inte pojkarna Steg 8
    4. Behandla dina lediga perioder som studiehallar att vara fokuserade. Be om att bli bokad i en studiehall av din registrator eller hitta ett lugnt ställe i biblioteket för att göra ditt arbete. Gratis perioder under skoldagen kan göra det svårt att komma tillbaka till klassen och fokusera, speciellt om du har chattat om pojkar. Att skapa en personlig studiehall kommer att hålla ditt sinne fokuserad.
  • Bild med titeln fokus på skolan och inte pojkarna Steg 9
    5. Anslut med personer som har samma mål. Använd studiegrupper och klassprojekt för att söka nya vänner som försöker fokusera på skolan snarare än på killar. Att ha människor i ditt liv med samma mål betyder att de kommer att respektera dina gränser när du säger att du jobbar. De kan också stödja dig för att hålla dina ambitioner på rätt spår.
  • Du kan känna en ny väns prioriteringar genom att säga: "Jag hittar pojkar så distraherande. Jag försöker verkligen fokusera på mitt skolarbete just nu så jag kan uppnå mina mål."Låt personen chime in med sina tankar. Du kan hitta att de är på exakt samma sida.
  • Bild med titeln fokus på skolan och inte pojkarna steg 10
    6. Gå med i en klubb som kan hjälpa dig att göra det bra i skolan. Akademiska klubbar kan hålla din extracurricular tid kul medan du tar fokus utanför pojkarna. De kan också hjälpa dig att träffa likeminded människor som försöker göra det bra i skolan. Plus, en klubb kan hjälpa dig att fördjupa ditt intresse för ett ämne du redan tycker om.
  • Om du älskar vetenskap, kan du prova en robotikklubb, eller om du älskar engelska, kan du prova ett Open Mic Society.
  • Bild med titeln fokus på skolan och inte pojkarna Steg 11
    7. Ta med hörlurar när du arbetar offentligt. Bär hörlurar medan du arbetar i skolan låter andra veta att du inte vill vara störd. Du behöver inte lyssna på musik medan du jobbar. Bär hörlurarna ensam kommer att hålla dig från att sugas in i en konversation om pojkar eller hålla killar från att närma dig.
  • Håll ett par i din bokväska, så de är lättillgängliga när du behöver dem.
  • Metod 3 av 3:
    Planera i förväg
    1. Bild med titeln fokus på skolan och inte pojkarna steg 12
    1. Spåra hur du spenderar din tid för mer balans. Använd en tidsspårningsdatorapp, till exempel räddningstid, för att förstå hur du spenderar din tid online. Du kan förlora mycket timmar du kan studera chattar med killar. Håll koll på din tid för att du ska spendera tillräckligt med tid på ditt skolarbete.
    • Ett timmes studiemål kan hjälpa dig sidlinjepojke distraktioner.
  • Bild med titeln fokus på skolan och inte pojkarna Steg 13
    2. Planera för veckan framåt i helgen istället för att gå till fester. Kontakta din planerare och prioritera uppdragen för den kommande veckan. Använd den distraktionsfria tiden när alla andra konsumeras med en fest för att få ett start på de svåraste uppgifterna. Att göra detta kommer att göra din skolvecka lättare, eftersom du har fått det svåraste arbetet ur vägen.
  • Bild med titeln fokus på skolan och inte pojkarna steg 14
    3. Ange ett mål för skolan varje dag. På kvällarna, ta 5 minuter att sätta ett akademiskt mål för nästa dag. Det kan läsa 3 kapitel av din historia lektion, förstå ett hårt matematiskt problem, eller prata med din lärare om dina skrivförmåga. Namnge en konkret sak som du vill uppnå håller din uppmärksamhet fokuserad på målet snarare än på pojkar.
  • Det kan hjälpa till att skriva ditt mål i din dagsplanerare för att hålla det högst upp i ditt sinne. Du kan referera tillbaka till det när du känner dig distraherad.
  • Bild med titeln fokus på skolan och inte pojkarna steg 15
    4. Ställ in långsiktiga mål för att vara motiverad. Medan du ställer in små mål kan du hålla dig från dag tillag, behöver du ett större syfte att hålla dig motiverad om skolan. Oavsett om du är den första i din familj för att delta i College eller om du har ett visst jobb, tänk på några långsiktiga prestationer som dina studier bygger mot.
  • Att hålla sig kopplad till dina drömmar gör det lättare att ignorera bakgrundsdrama av pojkar, danser och krossar.
  • Bild med titeln fokusera på skolan och inte pojkarna Steg 16
    5. Avsätta tid för att vara social. Fokusera på skolan är lättare när du vet att du får en paus för att njuta av din pojke-craziness ibland. Du kan belöna dig själv med social tid när du slår ett akademiskt mål. Hitta ett sätt att vara socialt som fungerar för dig och hjälper dig att uppnå balans med dina studier.
  • Till exempel kan du göra en affär med dig själv att du kan gå till en dans om du avslutar dina sociala studier tidigt. Du kanske till och med jobbar hårdare på ditt papper eftersom du verkligen vill gå till dansen.
  • Kom ihåg att de flesta gymnasielationer inte varar. Medan det kan kännas som att fokusera på dina studier tar dig ut ur någon social loop, vad du lär dig i skolan är vägen mer varaktig och användbar än någon pojke kan vara för dig.
  • Tips

    Om en kille visar intresse för dig, kan du berätta för honom framför att du behöver fokusera på dina studier. Om han är en trevlig kille, kommer han att förstå.
  • Prata med betrodda lärare och vänner om hur du utför dina mål.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande