Hur man utsätter barn till olika karriärer i konsten i skolan

Från att agera till målning för att köra ett galleri kan du hjälpa barnen att lära sig om många olika sätt att de kan göra sin kreativitet till en karriär. I klassen, ta tid att förklara olika karriärvägar. Du kan prata om att gå till konstskolan eller utforska konst i en mer traditionell högskola. Ytterligare exponerar barnen genom att både expandera konstklasserna på din skola och integrera konsten i befintliga kärnklasser. Ha kul med det här! Du hjälper barnen att hitta en väg som de kan vara passionerade om.

Steg

Metod 1 av 3:
Markera olika karriärvägar i ditt klassrum
  1. Bild med titeln Exponera barn till olika karriärer i konsten i skolan steg 1
1. Introducera karriärkluster till yngre studenter. Ett karriärkluster är ett bra sätt att hjälpa eleverna att förstå en grupp karriärer som har något gemensamt. I grund och botten hjälper du eleverna att gruppera en massa jobb som faller i samma kategori. Meddela att du skapar ett kluster av jobb som har att göra med konsten. Efter en kort diskussion om vad "konsten" betyder, be eleverna att hjälpa dig att komma med olika jobb som faller i den kategorin. De kommer förmodligen att komma med idéer som skådespelare, illustratör, författare och konstnär.
  • Ge olika böcker att läsa baserat på olika karriärer. Prova Vad gör illustratörer? av Eileen Christelow eller Om du var en författare av Joan Lowery Nixon.
  • Har medelskolestudenter väljer en konstkarriär till forskning. Då kan varje elev dela sina resultat med klassen.
  • Bild med titeln Exponera barn till olika karriärer i konsten i skolan steg 2
    2. Ge praktiska aktiviteter för olika karriärer. Ställ in en mängd olika stationer i ditt klassrum som låter eleverna "Prova" några olika karriärer. En station kan innefatta kostymer och kan vara ett sätt att utforska agerande. Vid en annan station, har eleverna bilder med en engångskamera. Skriv ut dem för att skapa ett konstgalleri!
    Expertips
    Kelly Medford

    Kelly Medford

    Professionell ArtistKelly Medford är en amerikansk målare baserad i Rom, Italien. Hon studerade klassisk målning, teckning och printmaking både i U.S. och i Italien. Hon arbetar främst en pleinluft på Roms gator, och reser också för privata internationella samlare på kommissionen. Hon grundade Sketching Rom Tours år 2012 där hon undervisar sketchbook journaling till besökare i Rom. Kelly är en examen från Florens Academy of Art.
    Kelly Medford
    Kelly Medford
    Professionell konstnär

    Lär dem nya färdigheter, och tryck dem för att prova något ur lådan. Låt inte barnen göra samma sak varje gång!

  • Bild med titeln Exponera barn till olika karriärer i konsten i skolan steg 3
    3. Förklara ett brett utbud av jobb i konsten. Håll en brainstorming session med dina elever. Ge dem en kategori och få dem att komma med flera karriärer som passar temat. Svara sedan på frågor om varje jobb. Vissa kategorier och idéer inkluderar:
  • Teater / film: Skådespelare, direktör, författare, publicist, filmfotograf.
  • Konst: Målare, Skulptör, Grafisk Designer, galleriägare, museurist.
  • Musik: Artist, Kompositör, koreograf.
  • Bild med titeln Exponera barn till olika karriärer i konsten i skolan steg 4
    4. Bjud in yrkesverksamma från olika karriärer att prata med studenter. Om din skola har en karriärdag, se till att bjuda in en mängd högtalare som har karriär på konsten. Du kan nå ut till personer du känner personligen, eller söka i samhället för personer som skulle vara villiga att prata med dina elever. Försök att fråga på lokala dansstudior, musikbutiker och konstgallerier. Du kan också kolla med lokala högskolor för att hitta villiga högtalare.
  • Se till att vara artig när du frågar någon att dela sin tid med dina elever.
  • Be talman att vara redo att svara på massor av frågor från nyfikna studenter.
  • Om din skola inte har en karriärdag kan du helt enkelt bjuda in gästhögtalare i ditt eget klassrum.
  • Metod 2 av 3:
    Utforska högre utbildning i konsten
    1. Bild med titeln Exponera barn till olika karriärer i konsten i skolan steg 5
    1. Diskutera alternativ för att gå till konstskolan. För många karriärer kan det vara till hjälp (eller till och med nödvändigt) att tjäna en examen från ett högskole- eller konstinstitut. Var noga med att ge barn mycket information om konstskolan. Du kan hjälpa dem att söka online för skolor som specialiserar sig på fältet som de är intresserade av. Till exempel, hjälp en målare sökning efter skolor som är kända för sina målningsprogram.
    • Se till att eleverna också överväger kostnaderna för att gå till konstskolan. Hjälpa dem att leta efter stipendier och ekonomiskt stöd.
    • Hjälpa dem att skapa en portfölj som belyser sitt bästa arbete.
  • Bild med titeln Exponera barn till olika karriärer i konsten i skolan steg 6
    2. Diskutera den liberala konstväggen. Det är inte nödvändigt att delta i konstskolan för att driva en examen på konsten eller ett konstrelaterat fält. Prata med barn om att gå till en liberal konstskola istället. Vissa elever kan känna sig bekvämare i en traditionell högskolestyrning istället för ett konstdämpningsprogram.
  • En fördel för den här vägen är att eleverna kan studera andra discipliner förutom konst. Det här kan vara användbart för att hitta ett jobb senare.
  • Till exempel kan en fotografistudent ta affärskurser så att de kommer att kunna driva sin egen verksamhet en dag.
  • Bild med titeln Exponera barn till olika karriärer i konsten i skolan steg 7
    3. Uppmuntra eleverna att utforska olika fält. Påminn dina elever att de inte behöver tänka på en karriär direkt. College eller Art School kan ge dem chansen att utforska nya medier och arbeta med att hitta eller kombinera sina lustar.
  • Till exempel, om en student är passionerad om drama, uppmuntra dem att ta några musikklasser också. De två fälten överlappar ofta.
  • Metod 3 av 3:
    Involverar barn i konsten
    1. Bild med titeln Exponera barn till olika karriärer i konsten i skolan steg 8
    1. Skapa en "Introduktion till konst" klass. Klassrummet är ett av de bästa ställena att börja exponera studenter till konst och eventuella karriärer. Om din skola inte redan har en, börja en "Introduktion till konst" klass. I den här klassen kan eleverna lära sig om en mängd olika medier, inklusive målning, teckning, skulptur och fotografi.
    • Gör den här klassen som händer som möjligt. I stället för att spendera hela klassen som pratar om att använda pasteller, låt eleverna hoppa in och prova det.
  • Bild med titeln Exponera barn till olika karriärer i konsten i skolan Steg 9
    2. Inkorporera musik i kärnklasser. Att lägga till musik i andra ämnen kan hjälpa eleverna att engagera sig med materialet. Leta efter sätt att lägga till det i de klasser du redan lär, som matte, vetenskap, engelska och historia.
  • Till exempel, i en engelsk klass kan du få dina elever att omvandla Shakespeare sonnets till Rap Pieces. Detta kommer att hjälpa till att göra det material som är spännande och lätt att relatera till.
  • Ta dig tid att prata om hur musik är viktigt i alla aspekter av livet och förklara att det finns många sätt att göra det till en karriär.
  • Bild med titeln Exponera barn till olika karriärer i konsten i skolan steg 10
    3. Ta en fälttur till ett spel som ansluts till läroplanen. Fältturer är ett utmärkt sätt att hjälpa till med att få information till livet. Titta på lokala teaterförteckningar för att se om du kan hitta ett spel som ansluts till vad du lär dig. Till exempel, om du har diskuterat McCarthyism, ta din klass för att se en produktion av Arthur Millers Den smälta.
  • Före och efter utflykten, diskutera alla olika jobb som är inblandade i att lägga på ett spel. Nämna artister, styrelseledamöter, författare, personer som ansvarar för marknadsföring mm.
  • Glöm inte att följa skolans protokoll om fältturer.
  • Som en uppföljningsaktivitet kan du rekommendera att läsa en memoir av en lyckad skådespelare, som Skådespelarens liv: En överlevnadsguide av Jenna Fischer.
  • Expertips
    Kelly Medford

    Kelly Medford

    Professionell ArtistKelly Medford är en amerikansk målare baserad i Rom, Italien. Hon studerade klassisk målning, teckning och printmaking både i U.S. och i Italien. Hon arbetar främst en pleinluft på Roms gator, och reser också för privata internationella samlare på kommissionen. Hon grundade Sketching Rom Tours år 2012 där hon undervisar sketchbook journaling till besökare i Rom. Kelly är en examen från Florens Academy of Art.
    Kelly Medford
    Kelly Medford
    Professionell konstnär

    Försök ta barn till ett museum för att hålla dem engagerade. Detta kommer också att ge dig möjlighet att ta med barnen till en större bilddialog. Verkligen uppmuntra barnen och få dem att förstå att deras konst inte behöver se ett visst sätt.

  • Bild med titeln Exponera barn till olika karriärer i konsten i skolan steg 11
    4. Använd konst som skrivprompt. Du kan använda konst för att hjälpa eleverna att träna kritiska tänkande färdigheter. Spela dem en musik och få dem att skriva om hur det fick dem att känna. Du kan också visa ett fotografi eller måla och få eleverna att skriva en beskrivning av vad de ser.
  • Du kan använda detta som en hoppningspunkt för att prata om karriär. Till exempel kan du säga, "Vad gick in i att producera den delen av musik? Hur många människor tror du var inblandade?"
  • För ytterligare kritiskt tänkande kan du rekommendera en bok som Utöver Talent: Skapa en framgångsrik karriär i musik av Angela Myles Beeching.
  • Bild med titeln Exponera barn till olika karriärer i konsten i skolan steg 12
    5. Lär Konsthistoria i sociala studier klasser. Att få eleverna att tänka på olika typer av konst är ett bra sätt att uppmuntra dem att tänka på eventuella karriärer. I historik- eller regeringsklasser kan du använda musik för att hjälpa dig att beskriva den period eller plats som du lär dig om.
  • Till exempel, när du pratar om 1960-talets motkultur, kan du spela musik av artister som Jimi Hendrix. Detta kan hjälpa dem att börja tänka på konsten som en integrerad del av samhället.
  • Bild med titeln Exponera barn till olika karriärer i konsten i skolan steg 13
    6. Uppmuntra eleverna att utforska extracurricular aktiviteter. Om du känner till ett barn som är intresserad av konsten, rekommendera ett sätt för dem att engagera sig i vad de älskar. Extracurriculares är ett bra sätt för barn att utforska sina intressen. Oavsett intressena är, hitta en aktivitet för dem att gå med. Du kan alltid hjälpa dem att starta sin egen klubb!
  • Uppmuntra unga dansare att prova för skolans dansgrupp.
  • Ett annat bra val skulle vara att uppmana en spirande designer att volontär att arbeta med kostymerna för skolspelet.
  • Bild med titeln Exponera barn till olika karriärer i konsten i skolan steg 14
    7. Hjälp gymnasieelever hittar någon att skugga.Observation är ett bra sätt att lära sig. Din student kan också kunna hoppa in och låna ut en hand för lite aktivt lärande! Om en student har uttryckt mycket intresse för en viss karriär, hitta dem en professionell att besöka några timmar. Nå ut till lokala proffs och fråga om de är villiga att dela sin tid.
  • Till exempel, om tonåringen vill vara arkitekt, kontakta ett lokalt företag och fråga om de kunde observera en lagmedlem för en eftermiddag.
  • Bild med titeln Exponera barn till olika karriärer i konsten i skolan steg 15
    8. Ordna en praktik för din elev. Praktikplatser är ett bra sätt för studenter att få lite verkligt på jobbet. Eftersom de kan ta mycket tid och energi, försök hitta en sommar praktik för din elev så att det inte kommer att störa deras skolarbete. Nå ut till lokala företag eller individer och fråga dem om de skulle vara villiga att ta på sig en intern. Var medveten om att praktikplatser är mestadels obetalda.
  • Om du har en student som vill vara en koreograf, försök att ordna en praktik med en lokal dansstudio. Din elev kan få en chans att ordna några danser för yngre studenter.
  • Kanske vill din student vara fotograf. Kontakta några proffs och fråga om de behöver hjälp för sommaren. Din student kan hjälpa till att bära lampor, ladda upp foton och kanske till och med lära sig att redigera dem.
  • Tips

    Uppmuntra dina elever att utforska en mängd karriärmöjligheter.
  • Håll broschyrer och flygare från olika högskolor och konstskolor på händerna för att erbjuda dina elever.
  • Be skolrådgivaren att hjälpa dig att komma med andra sätt att främja olika karriärer i skolan
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande