Hur man är filmregissör

Att bli filmregissör är ett drömjobb för många människor. Om du är redo och villig att sätta i tiden, ha kreativ vision och en imponerande förmåga att göra något ur ingenting, så blir en filmdirektör det perfekta jobbet för dig. Tänk bara på att filmreglering av jobb är mycket konkurrenskraftiga och det kan ta år eller till och med decennier att uppnå ditt mål. Men om det här är din dröm, bör du gå för det!

Steg

Del 1 av 3:
Starta din karriär
  1. Bild med titeln vara en filmdirektör Steg 1
1. Titta på filmer kritiskt. Du har nog sett massor av filmer om du är intresserad av att bli filmregissör, ​​men du kan börja använda dina filmvisning som ett sätt att lära sig om filmskapande. Titta så många filmer som du kan och uppmärksamma detaljerna.
  • Försök att räkna minst 15 misstag i varje film du tittar på. Leta efter handlingsfel, redigering av fel, historia kontinuitetsfel mm.
  • Utveckla din medvetenhet om berättande som du tittar på filmer. Försök att titta på filmer med ljudet och var uppmärksam på hur historien utvecklas genom bilder också. Eller du kan också lyssna på dialogen, soundtrack och andra ljud i en film för att se hur historien utvecklas genom vilka tecken säger.
  • Bild med titeln vara en filmdirektör Steg 2
    2
    Börja göra kortfilmer. För att bli en direktör är det viktigt att komma igång direkt och använda något som är nödvändigt för att göra egna filmer. Få en kamera om du inte redan har en. Även om en kvalitetskamera hjälper dig att producera bättre kvalitetsfilmer, börja med vilken kamera du kan hitta.
  • Skriv ditt eget manus eller arbeta med en vän som skriver.
  • Få en grupp vänner tillsammans på helgen och skjut scener för en kortfilm. Med tiden kan du redigera scenerna tillsammans med ett program som Adobe Premier.
  • Att göra kortfilmer tvingar dig att börja lära dig de tekniska aspekterna av styrning. Du måste veta hur man redigerar, skriver och gör allt annat också. Att göra egna kortfilmer ger dig en chans att bära flera hattar och utveckla olika färdigheter.
  • Bild med titeln vara en filmdirektör Steg 3
    3
    Lär dig att agera. Det bästa sättet att lära sig att rikta aktörer är att få erfarenhet att agera, oavsett om det här är att agera i dina egna filmer eller vara en del av en dramakoncern. Att lära sig mer om att agera och göra lite att agera själv kommer att ge dig en större uppskattning för de aktörer som du arbetar med och det kan göra det lättare att kommunicera med dem.
  • Försök att lära sig lingo av aktörer. Du kan till exempel lära dig om olika skådespelande strategier eller tekniker, såsom klassisk agerande och metod som verkar.
  • Bild med titeln vara en filmdirektör Steg 4
    4. Läs andra människors skript. Medan du förmodligen börjar skriva dina egna skript, kan du behöva arbeta med andras skript senare. Lässkript som andra människor har skrivit är ett bra sätt att öva att få någon annans historia till livet. När du läser andra människors skript, försök att tänka på detaljerna om hur du skulle skjuta varje scen.
  • Till exempel, om två personer har ett argument i en scen, hur skulle du placera dem? Vilka kameravinklar skulle du använda? Vilken typ av belysning skulle du använda? Vilka ljud skulle vara i bakgrunden?
  • Bild med titeln vara en filmdirektör Steg 5
    5
    Överväga att gå till filmskolan. Även om det är helt inte nödvändigt, är filmskolan bra för tre saker: tvångsupplevelse, tillgång till besättningar och nätverk. Gott har gjort det som inte gick till filmskolan, men mycket har gjort det som har. Du har tillgång till praktik, workshops, och, viktigast av allt, namn, namn, namn. Om du har ett projekt kan du få ett besättning som lämnats till dig och du kan också nätverket genom att hjälpa andra att ut.
  • Även om det är mycket konkurrenskraftiga, NYU, USC, University of California på Los Angeles, AFI (Los Angeles) och Kalifornien Institute of the Arts är några av de bästa skolorna. Flera kända styrelseledamöter har deltagit i dessa skolor, som Spike Lee, Martin Scorsese, Oliver Stone, Ron Howard, George Lucas, John Singleton, Amy Heckerling, David Lynch, Terrence Malick, Francis Ford Coppola och John Lassetereter.
  • Bild med titeln vara en filmdirektör Steg 6
    6. Arbeta som en del av ett produktionsbesättning. Att bli filmregissör händer inte över natten. De flesta styrelseledamöter började arbeta som löpare, kameraoperatörer eller utföra andra roller som en del av ett produktionsbesättning. Inget jobb är för litet. Oavsett om det är arkivering av pappersarbete, se till att aktörerna har sina bagels, eller tittar på kamerans utrustning på natten, är det ett steg i rätt riktning.
  • Om du är i filmskolan, kolla in praktik. Om du inte är, kontrollera din lokala Craigslist, få veta med de kreativa typerna i ditt område, och erbjuda att vara till tjänst. Om du är vänliga och pålitliga, kommer folk att vilja arbeta med dig igen. Och spelningarna blir större och bättre varje gång.
  • Ett produktionsföretag är mer benägna att ge en chans till någon med fem års produktionsassistent erfarenhet över några barn fräscha av filmskolan. Försöka Hitta ett produktionsassistent jobb eller ett annat produktionsnivåproduktion besättning jobb och gör ditt bästa.
  • Bild med titeln vara en filmdirektör Steg 7
    7
    Starta nätverk. Lång historia kort, du kommer inte bli en regissör utan en rulle. Det är de viktigaste att ha. Med det sagt är det definitivt en bransch där det är mycket lättare att visa sagt rulle om du har en in. För att få en in måste du starta nätverk direkt. Ju fler människor du vet, ju fler möjligheter du kommer att ha.
  • Delta i branschhändelser, som blandare, konventioner, fester, premiärer, etc. Presentera dig själv för människor och försöka utveckla bra relationer med de personer du möter. Erbjuda att hjälpa till med framtida projekt eller bjuda in andra att arbeta med dig.
  • Expertips
    Kendall Payne

    Kendall Payne

    Författare, Direktör, & Stand-Up Comediankendall Payne är en författare, regissör och stand-up komiker baserad i Brooklyn, New York. Kendall specialiserar sig på att styra, skriva och producera komikiska kortfilmer. Hennes filmer har skärmat på Indie Short Fest, Brooklyn Comedy Collective, Channel 101 NY och 8 Ball TV. Hon har också skrivit och riktat innehåll till Netflix är ett skämt sociala kanaler och har skrivit marknadsförskript för mellan två ormbunkar: filmen, astronomi klubb, vinland, bashbröder, står upp specialerbjudanden och mer. Kendall driver en IRL internetkomedi på caveat som kallas extremt online, och en komedi show för @ssholes kallas sockerp!ss på lätt älskare. Hon studerade på de upprättstående medborgarnas brigadteater och på New York University (NYU) TISCH i TV-skrivintygprogrammet.
    Kendall Payne
    Kendall Payne
    Författare, Direktör, & Stand-Up Comedian

    Vår expert samtycker till: Om du vill vara en filmskapare, gör så många anslutningar som möjligt, för att du aldrig vet när någon kanske kan hjälpa dig senare. Till exempel kanske du inte vet någonting om belysning, men du kan hitta någon som kan hjälpa dig i gengäld för din hjälp på ett projekt som de arbetar med.

    Del 2 av 3:
    Gör snittet
    1. Bild med titeln vara en filmdirektör Steg 8
    1. Hitta andra spelningar att få med. På din väg blir en filmregissör, ​​måste du utveckla ditt CV med andra typer av direktjobb, som att rikta musikvideor, tv-program och reklamfilmer. De lönecheckar du får för dessa jobb kommer inte att vara i miljoner, men dessa jobb hjälper till att fylla i ditt CV med direkt erfarenhet.
    • Några av dessa spelningar kommer att betala bra och du kan till och med njuta av arbetet, så stäng inte ett riktigt jobb bara för att det är en kommersiell och inte en funktionslängdsfilm.
  • Bild med titeln vara en filmdirektör Steg 9
    2. Gör mer avancerade kortfilmer. Att göra kortfilmer med vänner du har gjort i branschen är det snabbaste sättet att bulka upp din rulle. Arbeta med de vänner du har gjort, och med andra som också försöker bryta sig in i branschen. Ibland kommer budgeten att komma ut ur din egen ficka, ibland kommer det inte, men det är ett nödvändigt steg på stegen till framgång.
  • Bild med titeln vara en filmdirektör Steg 10
    3
    Ange dina shorts till filmfestivaler. Om du har en film du är särskilt stolt över, så kan du skriva in den i en filmfestival. Den stora delen om det är att du kan komma in i en filmfestival var som helst. Det finns förmodligen några filmfestivaler i ditt tillstånd eller region som du kan delta i.
  • Sundance får 12 000 inlagor per år, så det är konkurrenskraftigt. Du kanske vill börja mindre och arbeta dig uppåt. Se bara till att du uppfyller deadline- och formateringskraven!
  • Quentin Tarantinos "Reservoarhundar" upptäcktes på Sundance Film Festival och Steven Spielberg snubblat på en då oerhört film kallad "Paranormal aktivitet" På en filmfestival.
  • Bild med titeln vara en filmdirektör Steg 11
    4. Montera din rulle. Din hjul, eller portfölj, är det du ska skicka in till något projekt som letar efter en regissör, ​​så det är viktigt att se till att det är imponerande.Modellerna skickar sina modelleringsportföljer, skådespelare skickar sina headshots och återupptagningar, och styrelseledamöter lämnar sina rullar. Din hjul ska innehålla information om din utbildning, yrkeserfarenhet och filmer. Här är vad du behöver:
  • Information om din pedagogiska erfarenhet
  • Ett medföljande CV som visar din erfarenhet hittills
  • Din Kontaktinformation
  • Clips som också visar dina färdigheter vid redigering, skrivning, animering och film
  • En lista över filmfestivaler deltog i och utmärkelser vann
  • Diverse erfarenhet - musikvideor, reklamfilmer, animerade shorts, tv-program, etc.
  • Stillbilder och storyboards som visar din process
  • Bild med titeln vara en filmdirektör Steg 12
    5
    Arbeta med dina människors färdigheter. Även efter att du blivit en regissör, ​​är du inte nödvändigtvis på toppen av Totem Pole. Du måste jobba med massor av olika människor och ibland kommer människor att kollidera med varandra eller med dig. Som regissören, kommer alla lyckliga att vara ditt ansvar. Börja arbeta med dina människors färdigheter tidigt så att du kommer att vara välutrustad för att hantera olika problem och personligheter senare.
  • Tänk på att du kanske måste ta itu med några riktigt frustrerande situationer. Föreställ dig att din producent kallar dig och berättar att han inte gillar den scen du filmade klockan 5 i mitten av ingenstans, Kansas för att få det exakta perfekta skottet på Golden Hour. Skådespelerskan ändrade några av hennes linjer för att ge henne karaktär mer djup och pengarna är borta. Du kommer att spendera hela natten omarbeta skriptet för att göra plats för något som kan filtras i morgon i studion.
  • Del 3 av 3:
    Slår den stora tiden
    1. Bild med titeln vara en filmdirektör Steg 13
    1. Få en agent. När du har en anständig rulle, kan en agent vilja representera dig. En agent kan förhandla om dina kontrakt för dig och hjälpa dig att bestämma vad som är och vad som inte är i ditt bästa intresse. Men du borde aldrig betala pengar på framsidan för att förvärva en agent. En agent bör bara ta ut dig om du tjänar pengar till följd av hans eller hennes ansträngningar.
    • En stor del av en agents jobb kommer att vara att förhandla om din "bruttopunkter." Det här är en fancy term för dock mycket pengar filmen gör, du får x procent av det. När en film gör $ 100 är det inte så stort av en affär. Men föreställ dig om din nästa film rakes på $ 1 miljarder! De brutto pekarna spelar roll och de spelar roll stora tid.
  • Bild med titeln vara en filmdirektör Steg 14
    2. Försök att inte bli avskräckt av brist på erkännande. Gör dig redo att ta ingen av krediten och hela skulden. När en film gör det är det sällsynt att regissören ses som anledningen till. Men när en film gör dåligt, är det alltid att regissören blir skylld. Om det är en flopp, blir du hårdpressad för att få en annan parallellkant när som helst snart. Även om en film som du direkt är framgångsrik får du inte så mycket erkännande som skådespelarna i din film.
  • Kanske inte för dig, men för den genomsnittliga Joe på gatan, ses inte regissörer som de fantastiska filmvisionärerna de är. Det är skådespelarna som gör filmen. Så när det gäller allmänheten kommer du att bli oändlig. Och när det gäller ditt besättning är det inte annorlunda. Om din film är dålig, kommer dina producenter att skylla på dig. Om skådespelaren är upprörd över hur deras hår ser ut, kommer de att skylla på dig. Det är en cykel du, bästa fall scenario, växa för att tolerera.
  • Bild med titeln vara en filmdirektör Steg 15
    3. Bli en del av unionen. När du har haft några ledande jobb kan du bli en del av regissörens guild av Amerika (Dag) (förutsatt att du är amerikansk baserad, förstås). Genom att bli medlem i Dag garanteras du en $ 160.000 lön i 10 veckor.
  • I de flesta fall måste du anställas av ett undertecknande företag som är berättigat. Eller du gör det bra ut ur ingenstans. Den ursprungliga avgiften är några tusen dollar och du betalar minimala avgifter bortom det. Det är helt värt det, speciellt om projekten inte är konstanta.
  • Bild med titeln vara en filmdirektör Steg 16
    4. Njut av ditt fantastiska jobb. När du har uppnått ditt mål, se till att du tycker om och uppskattar ditt jobb. Det blir stressigt ibland, men det borde också vara ganska tillfredsställande. Du kommer alltid att göra något annat beroende på filmens scen som du arbetar på.
  • I förproduktion översätter du skriptet till en film. Något visuellt. Du räknar ut all logistik, gjutning och de verkliga nötterna och bultarna av allt. Detta är förmodligen det viktigaste.
  • I produktion gör du vad alla bilder styrelseledamöter gör. Du låter skådespelarna veta vad du ser för dem och hur du vill att scenen ska spela ut. Men du kommer också att vara på en massiv tid crunch för att måla ett mästerverk. Det kommer att bli kaotiskt, men också spännande.
  • I efterproduktionen sätter du dig ner med redigeringsteam och bitar allt tillsammans. Se till att du utvecklar bra relationer med dina redaktörer för att säkerställa att du är på samma sida. I efterproduktionen kommer du också att ta reda på musiken och alla andra finare pekar för att dra det ihop.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Var väldigt visuell med din riktning och spendera så mycket tid som behövs på dina korta filmer, och bara när du är verkligen redo, försök att göra din fulla längd.
  • Prova något enkelt för din första film.
  • Bygg relationer med cinematographers, producenter, produktionschefer och produktionsdesigners. Utan dem är du ingenting.
  • Om du verkligen vill bli en filmdirektör, kom ihåg att detta kommer att bli en långsiktig strävan och jobben i filmindustrin som du får längs vägen kanske inte betalar mycket. Därför måste du lära dig hur du bor frugalt när du fortsätter att arbeta mot ditt mål. Skapa en budget för dig själv och hålla fast vid det.
  • Rekommenderad läsning: Direktaktörer: Skapa minnesvärda föreställningar för film och tv av Judith Weston.
  • Varningar

    Var snäll mot alla. Filmbranschen är mindre än du tror och folk pratar.
  • Det här är en mycket svår att uppnå karriär och kan ta dig bra in i mitten av trettiotalet, om någonsin, för att uppnå det. Fortsätt att driva din dröm men, och om du vill ha det dåligt, kommer du att göra det.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande