Hur man blir filmograf

Arbetet med en filmograf, eller fotograferingschef, är i stor utsträckning att få en historia från ett skript till liv på skärmen. Cinematographers har ansvaret för vilka kameror och linser som ska användas, hur man tänder ett skott och hur kameran beter sig. Som filmfotograf kommer du att arbeta med en regissör och besättningen för att berätta en historia som du ser den. Du styr en kamera som en regissör leder aktörer. Att bli cinematograf är inte en lätt uppgift. Det tar år av studier, övning och nätverk. Förutom en livstid för lärande. Om du är passionerad att bli en filmfotograf går din bästa satsning till skolan, få en kamera och börja skjuta och nätverk.

Steg

Metod 1 av 3:
Studera filmografi och film
  1. Bild med titeln Bli en filmgraf Steg 1
1. Lär dig de olika jobb som är relaterade till kameraarbete. Om du vill bli framgångsrik i filmindustrin, oavsett vilken position du vill, behöver du veta exakt var ditt jobb slutar och där någon annars börjar.
  • Lär dig vad en cinematografs roller är. Det finns många olika jobbfunktioner bakom kameran. Som cinematograf är ditt jobb att vara ansvarig för den faktiska fotografering av filmen. Skott med skott.
  • Cinematografen kallas också ofta leddirektör för fotografering (DP). Du har ansvaret för hur kameran rör sig. Hur belysningen är upprättad. Vilka vinklar används, och mer.
  • Ditt jobb är inte att direkta aktörer, komma i vägen för kameraoperatörer som inte är du, berätta för ljudavdelningen hur man ställer upp ljud, etc.
  • Om du vill bli framgångsrik som filmograf behöver du lära dig ins och outs av film och var du tillhör.
  • Bild med titeln Bli en cinematograf Steg 4
    2. Ta film- och filmklasser. I filmbranschen behövs ett fint examensbevis alltid. Men lärande från proffs är det bästa sättet att få din fot i dörren och lära sig ovärderliga färdigheter.
  • Att få en ordentlig utbildning i film och film och cinematografi kommer att ge dig verktygen och träningen för att bli framgångsrik. Du kommer att få titta på fantastiska filmer och skott och lära sig teknikerna och terminologin bakom varje drag och element.
  • Att ta klasser kommer också att ge dig kunskapen om vad ditt jobb är och vad de olika verktygen du behöver är. Du kommer att lära dig hur du identifierar vilka olika kameror och linser som ska användas. Hur får man svåra skott. När ska man använda en stadig kamera mot en kamera på en dolly.
  • Att gå till skolan för film är också givande. Du kommer inte bara att lära av proffs, men du kommer att bli graderad på ditt arbete. Du kommer att lära dig när du inte gör något rätt och hur man förbättrar.
  • Skolor har också bra utrustning som du annars inte skulle ha tillgång till. Du kommer att få göra projekt, bygga en portfölj och nätverk. Du aldrig när din professor kanske vill använda dig. Eller din klasskamrat som nu är i Hollywood som arbetar med stora budgetfilmer.
  • Bild med titeln vara en musikvideosregisse Steg 5
    3. Öva filmning. Förutom att gå till skolan för film och arbeta inom en akademisk struktur måste du också gripa ut på egen hand. Skolan är ovärderlig. Du kommer att lära dig rätt tekniker och metoder där. Men att träna på egen hand låter dig upptäcka din egen stil.
  • Få en kamera och börja filma på egen hand. Ta det du har lärt dig från skolan och tillämpa det på ditt yttre arbete. Ta det du vill och vad som resonated med dig. Lär dig att ignorera vad du inte gillar.
  • Anledningen till att filmen utanför en institution hjälper dig att på grund av skolan kommer du ofta att få veta att det är ett bra sätt att skjuta något. Och i akademisk mening finns det. Men du bör komma ihåg att du är en individ och en berättare. Din röst är genom linsen på din kamera och du borde lära dig att prata det.
  • Bild med titeln vara en musikvideosregisse Steg 3
    4. Alltid lär sig. Även om du har gått till filmskola för filmografi. En stor del av ditt jobb är att alltid fortsätta din utbildning. Filmbranschen utvecklas snabbt och du behöver inte bara hålla dig men stannar inför den.
  • Det finns så många aspekter att filma, och som cinematograf behöver du veta de flesta av dessa aspekter bättre än någon annan på uppsättning.
  • Läs forum, böcker och artiklar om ämnet. Håll dig uppdaterad med ny teknik och filmteknik. Lär dig vilka kameror och linser är bra för vissa belysningar och skott och humör. Nya kameror kommer ständigt ut och förändra hur vi tänker på film. Eller, ganska digital film.
  • Du kommer att värderas av ditt arbete. Men också med din kunskap om ditt hantverk. Om du är den person som folk kommer till med en kamera eller belysningsfråga, är du på ett bra ställe. Du vill vara den person som folk vet att komma till med några frågor. Oavsett om det är "Vad är den nyaste kameran ut just nu?"Eller" I den filmen tittade vi bara på, hur fick regissören det fantastiska skottet?"
  • Lär dig så mycket du kan. Tidningar som American Cinematographer Magazine och det amerikanska samhället av cinematographers är en stor resurs. Du kan hålla dig uppdaterad om nyheter. Läs och lär dig om ikoniska skott. Och lär dig hur J.J. Abrams och hans cinematograf kunde göra så många levande handlingar i den senaste Star Wars-filmen.
  • Bildbeteckningen blir en filmgraf Steg 2
    5. Kolla på filmer. Det låter nästan som en ursäkt för att koppla av och titta på din favoritfilm. Förutom att bli en bra filmfotograf måste du titta på filmer annorlunda än din genomsnittliga tittare.
  • Lär dig att titta på filmer genom linsens öga, inte en tittare. Ta anteckningar om det är på papper eller mentala. Titta på olika skott, vad gör dessa skott speciella eller behövs?
  • Ditt jobb är att kunna se ett tomt utrymme och tänka på hur du kan berätta en övertygande historia inom en ram. Ta anteckningar om hur kameran rör sig. Hur belysningen kastar skuggor att förmedla humör. Hur nära skottet är till en skådespelare och var på skådespelaren är linsen. När och varför kameran rör sig.
  • Att titta på filmer med denna typ av kritiskt öga hjälper dig att justera ditt sätt att tänka på, och se film. Du kommer att kunna förstå varför en kamera rör sig när den gör och varför det visar vad det visar.
  • Metod 2 av 3:
    Komma bakom kameran
    1. Bildbetaget blir en filmfotograf Steg 5
    1. Startfotografering. Du har nog redan praktiserat filmer på egen hand. Oavsett om du är i skolan eller lär dig själv. Men precis som en sport eller en muskel måste du träna och träna.
    • Investera i en kamera och någon utrustning. Din smartphone är inte det värsta kamera alternativet du har längre. Förutsatt att du har en relativt ny smartphone. Men det kommer fortfarande inte att jämföra med en DSLR-kamera. Om du kan, investera i en DSLR-kamera.
    • DSLR är gjorda under de senaste åren kan vanligtvis skjuta HD-video. Dessutom är det här kameror som är bra för fotografering. Och eftersom du är filmfotograf är fotografering en av dina bästa vänner.
    • Learning Photography kommer att vara ovärderlig för dig om du vill bli framgångsrik som filmfotograf. Du kommer att lära dig inramning, komposition, exponering, textur mm. Alla dessa element som är avgörande för att få ett bra foto gäller också för att få ett bra skott.
  • Bildbeteckningen blir en filmgraf Steg 3
    2. Ta anteckningar överallt du går och storyboardbilder av din omgivning. Sedan filma dessa skott. Det här är väldigt enkelt om du har en fin DSLR med dig.
  • När du är ute och om under din dag, ta ögonblick att titta på ett närliggande landskap eller stadsgata. Se hur det ser ut till dig. Tänk dig att du spelar den här platsen för en film.
  • Ta några bilder av det område du studerar. Ta anteckningar om hur det får dig att känna, vad händer i det ögonblicket. Kanske är du på en upptagen gata i en stad precis innan den regnar. Eller du tog den långa hemmet och står vid ett fält av högt gräs som solen sätter. Vilka känslor gör dessa bilder upp i dig? Vilka scener kan äga rum här?
  • Det här är frågor du borde lära dig att fråga dig själv och svara vid ett visst ögonblick. Jot ner svaren i en anteckningsbok och skriv tid och plats. Snap ett par bilder eller film några sekunder.
  • Bild med titeln vara en musikvideosregisse Steg 4
    3
    Gör dina egna kortfilmer. Om du vill vara chef för fotografering måste du lära dig att rikta, både din kamera och människor.
  • Kom upp med en idé för en kort film och gör den. Du kan välja att ta på alla roller eller hålla fast vid några. Få dina vänner att hjälpa dig. Det här är ganska enkelt om du är eller var i filmskolan. Bara komma dit och börja göra korta filmer. Försök med tre eller fem eller tio minuters filmer att börja.
  • Du behöver inte göra det stora indie mästerverket. Faktum är att du förmodligen inte, åtminstone inte ett tag. Så oroa dig inte för att få allt rätt och perfekt. Använd vad du har till ditt förfogande och komma dit. Faktiskt skjuter något kommer att lägga dig före de flesta människor som drömmer om att bli en filmgrev men aldrig utnyttja den drömmen.
  • Du måste lära dig hur du ska berätta en historia med din kamera. Det bästa sättet för dig att göra det är genom rättegång och fel. Ja, skolan och handledningen och studerar hjälper dig. Men för att verkligen utveckla dina talanger måste du misslyckas och göra några misstag innan du inser hur du bäst får vad du vill och behöver på din egen väg.
  • Bild med titeln Bli en filmgraf Steg 7
    4. Få på en uppsättning. När du har lite träning och arbete att visa, kommer det att vara dags att få dig själv på en professionell uppsättning.
  • Har realistiska förväntningar för att komma på en uppsättning. Ingen kommer att dra dig ut ur det blå och lämna dig en kamera. Du måste sakta jobba uppåt. Det spelar ingen roll hur du kommer på set. Du kanske inte ens kan få ett jobb relaterat till kamerans arbete.
  • Ansök om några inställningar som du är kvalificerade för. Du kan vara en produktionsassistent, kameraoperatör, belysningstekniker, hantverkspersonal, eller till och med en extra. Ditt mål är inte att få en genväg till berömmelse. Det är att få exponering och lära sig hur en riktig professionell uppsättning fungerar.
  • Få på uppsättning och ta allt i. Det kommer att bli ögonöppning. Du kommer inte bara se hur filmen händer, men hur människor agerar och beter sig. Du kommer att stöta på extrafunktioner som tycker att det här jobbet kommer att ta med berömmelse. Produktionsassistenter som är irriterad av extrafunktionerna. Styrelseledamöter som agerar som tyranner. Kameraoperatörer som är snabba och lätt irriterade om någon blir för nära någon utrustning.
  • Bygg relationer med gaffers, grepp, produktionschefer, producenter och styrelseledamöter.
  • Om du kommer på set, låt allt du uppleva att suga in. Sedan håll dig ur vägen tills du behövs. Medan det kommer att bli mycket att hända, kommer det också att ge dig möjlighet att se magiken hända. Var uppmärksam på hur belysningen är inställd. Hur besättningen rör sig rekvisita och material runt för att få ett tufft skott. Vilka linser används och varför vissa används för vissa skott. Lär dig av vad folk gör rätt, och vad folk gör fel.
  • Metod 3 av 3:
    Nätverk och bygga din portfölj
    1. Bild med titeln Gå till sängs efter att ha tittat på en skräckfilm Steg 5
    1. Gå med i online-grupper. Gå med i sociala mediegrupper för att hjälpa dig att hitta resurser och nätverksmöjligheter.
    • Det finns gott om webbplatser som kan hjälpa dig att hitta jobb. Registrera dig och fyll i din profil. Starta sökning och applicering. Webbplatser som Production Beast är en online-resurs för att ansluta personer i filmindustrin.
    • På samma sätt har Facebook massor av filmorienterade grupper som du kan gå med för att diskutera, ansluta och hitta arbete. Sök efter cinematografi och filmgivningsgrupper i Facebook och be om att gå med i några grupper som står ut till dig. Fråga dina vänner för rekommendationer om några bra grupper.
  • Bildbeteckningen blir en filmfotograf Steg 6
    2. Bygg en hjuls av ditt bästa arbete. När du har gjort ett eget arbete måste du bygga en rulle.
  • Varje position i branschen kommer att kräva en annan typ av rulle att visa upp. Och inom de olika typerna av rullar kommer det att vara flera metoder för att skapa en.
  • För chef för fotografier, det finns några saker att notera. Din hjul ska visa upp ditt absolut bästa arbete. Om det inte ser bra ut och någon ser det, kommer tittaren att tro att det här är det mest du kan.
  • Oavsett om du tar på andra roller i ditt arbete är det inte viktigt just nu. Även om du har riktat eller redigerat, är den här rullen för filmografi. Inkluderar bara arbete som visar din talang som en filmfotograf.
  • Människor vill se din talang i kamerarörelse, belysning, komposition, visuell kreativitet, mångsidighet, och åtminstone ett bra ögonblick.
  • Det är mycket att packa i högst två minuter. Du behöver inte få alla dessa aspekter i, särskilt i ett klipp. Men du bör försöka visa så mycket av dessa element som möjligt. Din hjul ska inte vara längre än två minuter. Och om du inte har tillräckligt med kvalitetsfilm för att till och med göra det så länge, håll det kortare. Två bra klipp som kulminerar på fyrtiofem sekunder kommer att tjäna dig mycket bättre än två minuter medioker.
  • Bild med titeln Konsolidera finansiella rapporter Steg 14
    3. Göra en webbplats. Du har gjort mycket arbete så långt för att bli den fantastiska filmografen du är. Du har studerat, du har skett dina egna projekt, du har jobbat på uppsättningar, och du har foton och en rulle att visa upp. Varför inte lägga allt på din egen hemsida.
  • Dessa dagar är det inte tillräckligt att bara ha en headshot, visitkort, återuppta och ett bra leende. Med webbplatser är extremt lätta att göra om du kan koda eller inte, mer och mer bransch människor har en och förväntar dig också att.
  • Gå till Squarespace, Wix, Cargocollective, eller till och med Tumblr och gör en webbplats för dig själv. Du borde betala för värd och ett anpassat domännamn. Adressen till din webbplats ska vara ditt namn.
  • Anledningen till att du ska betala för att få din anpassade domän och andra premiumfunktioner är så att andra kan se att du är seriös. Om din webbplats är tydligt en lagermall utan anpassning och din adress är "användarnamn".tumblr.com, "någon kan se det och inte ta dig på allvar. Sätt samma ansträngning i dina nätverksverktyg som du gör din konst.
  • Din webbplats, särskilt som en filmgrev, borde vara vacker och berätta en historia. Du behöver inte göra det super komplicerat. Det ska vara enkelt och tydligt visa ditt arbete. Men det borde på ett sätt vara ett konstverk i sig.
  • Bildbeteckningen blir en kvinnlig rappare Steg 6
    4. Främja dina filmer. Främja de filmer du har gjort eller har varit en del av. Ladda upp dessa filmer online och värdskärningar.
  • Sätt dina filmer på din webbplats, eller, åtminstone, släpvagnar för filmerna. Och ladda upp filmerna till YouTube eller Vimeo. Dela länkar på dina sociala sidor. Värdskärningar och skapa evenemang du kan bjuda in människor till.
  • Skicka in ditt arbete för filmfestivaler. Att vara cinematograf är inte ett enkelt jobb, och att bli märkt är svårare. Så varför gör du inte allt du kan för att få ditt namn där ute? Festivaler är ett bra sätt att få exponering och nätverk med andra yrkesverksamma och konstnärer.
  • Bildbeteckningen är en framgångsrik frilansförfattare när du har barn Steg 9
    5. E-postkontakter, professorer, och någon annan du har arbetat med. Håll kontakten med branschfolk du har träffat.
  • Om du får någons kontaktuppgifter, lagra den någonstans du kommer ihåg. Få egna visitkort att byta ut och dela ut. Visitkort kan tyckas gammaldags. Men när någon händer ett visitkort och du har inget att gå tillbaka, skickar det ett meddelande och kan känna sig konstigt.
  • Nå ut till kontakter. Efter att du har träffat någon skicka ett mail eller ett meddelande och påminna den här personen där du träffades och vem du är. Förklara att det var ett nöje att träffas och att du skulle älska att arbeta tillsammans eller få råd.
  • Var inte rädd för att fråga folk för råd, bjuda folk till screenings, och be om feedback. Du kommer inte alltid att få det. Men du vet aldrig när någon kommer att hjälpa dig.
  • När du har haft lite erfarenhet kan du e-postkontakter och professorer och be om några ledningar på potentiella jobb. Alla i denna bransch söker alltid arbete. Och människor är ofta villiga att hjälpa andra ut. Du vet aldrig när någon kommer till dig för ett jobb eller råd. Eller när någon som har haft framgång kommer att komma ihåg hur bra du skulle arbeta med och ringa dig.
  • Bild med titeln Bli en filmgraf Steg 8
    6. Få erfarenhet var som helst och ändå kan du. Att bli cinematograf är hårt arbete och tar tid att få lite dragkraft och ett rykte. Det är därför, särskilt i början, du borde få erfarenhet men du kan.
  • Fråga dina vänner, kollegor, lärare, etc., För någon hjälp på att få arbete. Förvänta dig inte att alltid få jobb i exakt den position du vill ha. Ta allt som ger dig erfarenhet.
  • Fortsätt att lära och skjuta saker själv. Du bör alltid skapa nytt arbete när din talang växer. Uppdatera ditt CV och rulla ofta så att du alltid är redo att sätta ditt bästa själv framåt.
  • Erfarenheten kommer i många former. Om det bara tar bilder för övning, arbetar på en uppsättning, eller agerar som fotograferingsdirektör på en film.
  • Bli inte avskräckt om du känner att du inte får det arbete eller exponering du vill ha. Det finns gott om sätt att skapa ditt eget innehåll. Och i filmindustrin kommer du att gå igenom cykler där du kan vara i hög efterfrågan i några månader. Då är de närmaste månaderna tysta. Lär dig att acceptera detta flöde och ta ner tid att slappna av.
  • Tips

    Arbeta alltid hårt och sträva efter att lära sig så mycket som möjligt.
  • Överväg att gå med i IMDB Pro. IMDB Pro är en betald premiumversion som låter dig se mer information om människor i branschen. Du kan även se vem som representerar en viss person och få kontaktinformation. Detta är ett bra sätt att nå ut till människor du beundrar och nätverk.
  • Lär dig att acceptera projektbegränsningar och arbete inom dessa begränsningar. Nödvändighet är kreativitetsmodern. Du kommer inte alltid att göra vad du vill ha. En del av att lyckas är att lära sig att få det bästa av vad du har. Och ha en bra attityd att göra det.
  • Hitta ett annat relaterat jobb i filmindustrin och skjut på sidan. Du kan lära dig genom att titta på andra biografer och göra ett gott bo på samma gång.
  • Välj dina partners noggrant. Bara arbeta med personer du jobbar bra med. Slösa inte bort din tid med någon du hatar.
  • Kameror är som bilar - om du har kört en (helst bra) kan du förmodligen köra 99.7% av de andra alternativen. Det är viktigt att hålla sig uppdaterad, men i huvudsak är nästan alla kameror mycket lika. Vet hur man hämtar en ny utrustning och navigerar det med lätthet.
  • Bränn inte några broar. Håll dig positiv, uppmärksam och vänlig. Denna verksamhet blir personlig. Folk kommer inte hämta dig för jobb om du inte gillar. Även om du är bättre än den person som är plockad. Var vänner med alla. Även de människor du hatar.
  • Varningar

    Var snäll mot alla. Filmbranschen är mindre än du tror. Folk pratar och du vill aldrig vara föremål för en dålig konversation. Det kan hindra dig från att tjäna ett levande.
  • Det tar år av hårt arbete att leva. Och mestadels kommer du att arbeta udda jobb för att betala hyra och räkningar. Om du är passionerad att bli en filmfotograf, vet att vägen framåt är lång, svår och ofta oförlåtelse.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande