Hur man firar barns dag i förskolan

Barndag är en semester där barn firas och erkänns för deras individualitet och betydelse. Det sker på en annan dag varje år och det brukar centra runt något slags nationellt tema, som hälsosamt boende eller vara kreativ. För att fira barns dag som en skola, hitta aktiviteter och evenemang som kommer att föra din skola tillsammans som ett samhälle. Som förälder med en förskolebarn, gör något med ditt barn att de kommer att bli upphetsade och tillbringa dagen tillsammans!

Steg

Metod 1 av 5:
Firar i klassrummet
  1. Bild med titeln Fira barn
1. Välj ett ARTS-projekt baserat på varje barns intressen och personlighet. För att fira barns kreativitet, har varje elev skapa ett konstverk baserat på vad som gör dem unika. Ge varje student ett ark med byggpapper och några kritor, och låt dem skapa något som representerar vem de är. I slutet, låt eleverna volontär att dela med sig av vad de drog.
  • Skapa en Barndag Bulletin Board och markera det arbete som eleverna producerade. Ge det en rolig gräns och några coola bokstäver för att få det att stå ut i ditt rum.
  • Eftersom förskole studenter ofta ritar i klassen, kasta på en rolig musik och låt eleverna arbeta vart de vill göra det speciellt och unikt.
  • Bild med titeln Fira barn
    2. Låt eleverna dela med sig av vad som gör dem speciella med sin klass. Skapa grundläggande aktivitetsblad med uppmaningar som frågar om vad som gör varje enskild student speciell och unik. Skicka arken ut och läs dem med eleverna. Då, i små grupper eller som en klass, har varje elev säga något positivt om sig själva. Detta kommer att förstärka kärnvärdena för barnens dag samtidigt som du ökar dina elevers självkänsla.
  • Bild med titeln Fira barn
    3. Lär en lektion baserad på temat för årets barndag. I de flesta länder har barndag ett tema som att spela ute, äta hälsosamt eller vara snällt. Att förordna barnens dagfest, lär en enkel lektion om vikten av årets tema. På det här sättet kommer eleverna att förstå meningen med semestern när du lär dig något nytt.
  • Var noga med att täcka preliminära begrepp för studenter som kanske inte helt förstår några av de grundläggande elementen i temat. Till exempel, om årets tema får motion, börja med att presentera information om vad som händer om du äter dåligt, inte träna eller misslyckas med att ta hand om dig själv.
  • Bild med titeln Fira barn
    4. Låt eleverna skapa och dekorera kronor eller tiaras. För att förstärka tanken att barndagen är utformad för att fira barn, meddela att varje elev är en kung eller drottning. Få dem att skapa egna kronor eller tiaras genom att ta förskuren ark av byggpapper och vikla det i en krona. Varje elev kan rita eller skriva på sin krona med markörer, och studenterna kommer att kunna lägga till glitter eller falska juveler.
  • Eftersom dina elever är på den yngre sidan, måste du skära ut formerna i förväg. Klipp ark av byggnadspapper i längdriktningen och skära trianglar i toppen av varje remsa för att bilda punkterna för kronorna och tierna.
  • Detta är en bra aktivitet för sensorisk lek och konsttid.
  • Metod 2 av 5:
    Skapa skolövergripande händelser
    1. Bild med titeln Fira barn
    1. Värd en talangshow för att visa upp elevernas individualitet. Börja med att förklara för studenter vad en talangshow är. För förskolor kan en talangshow innehålla en sång, historia eller arbete som studenten har producerat. Börja med att modellera ett exempel. Ha klassen sjunga med dig till en sång som du har lärt dem tidigare. Låt sedan eleverna volontär att dela med sig av det som gör dem unika.
    • Låt blygstudenter arbeta i grupper så att de fortfarande kan delta utan att bli rädda genom att vara centrum för uppmärksamhet.
  • Bild med titeln Fira barn
    2. Låt eleverna dekorera sina klassrum för att förbereda sig för festligheter. Börja med att berätta för eleverna att deras klassrum återspeglar det arbete de gör i klassen, men att de behöver se speciella för barns dag! Få ballonger, band och tomma ark av affischpapper och låt eleverna anpassa klassrummet för att se hur de vill ha.
  • För att hålla den här tämjomen, tillåta lärare att få eleverna att dekorera bara en vägg eller en del av deras klassrum.
  • Detta är också ett bra sätt för enskilda klassrum att utveckla och uttrycka sin gemensamma stolthet.
  • Bild med titeln Fira barn
    3. Värdfester som en skola eller i de enskilda klassrummen. För att avsluta skoldagen, värd ett barns dagparti för studenter och föräldrar. Ställ ut barnvänliga snacks och förfriskningar, och tillåta studenter och föräldrar att mingla och spela. Kasta på en rolig musik i bakgrunden, och låt barnen umgås i 1-2 timmar.
  • Om det är trevligt, överväga att göra det här ute så att eleverna kan spela på lekplatsen.
  • Bild med titeln Fira barn
    4. Ta en fälttur till djurparken, museet eller parkera för att ge skolan en paus. En fälttur är ett utmärkt sätt att fira barns dag som en skola. Välj en utbildningsplats för att besöka som en klass och organisera resan så att föräldrarna kan gå med om de skulle vilja delta i festligheterna. Zoo, ett barnmuseum eller en park är alla utmärkta alternativ.
  • Om du slutar välja parken som platsen för din resa, ta med spel, bollar och kottar för att ställa upp några pickup sportspel.
  • Metod 3 av 5:
    Förberedelser för semestern som förälder
    1. Bild med titeln Fira barn
    1. Förklara barnens dag till din förskolebarn för att få dem upphetsade. Ditt barn förstår sannolikt Thanksgiving, Halloween och religiösa helgdagar, men de kanske inte vet att det finns en semester som är utformad speciellt för dem! Några veckor före semestern, ta några minuter för att förklara barndagen är utformad för att hedra barn över hela världen. Detta kommer att bli upphetsade över den kommande semestern.
    • Vissa föräldrar och lärare ger barn möjlighet att välja hur de vill fira barnens dag. Om du ska låta din förskollare bestämma vad man ska göra, ge dem några veckor att tänka på det så att de kan välja något som de kommer att njuta av.
  • Bild med titeln Fira barn
    2. Ta dagen av jobbet och spendera det med ditt barn. Titta upp datumet för barns dag där du bor. Om barndag inte är en nationell semester där du bor, prata med din chef eller chef i förväg för att låta dem veta att du och din förskolebarn kommer att hedra semestern tillsammans. På så sätt ser du att du kommer att kunna spendera hela dagen med ditt barn.
  • Barnens dag är på en annan dag varje år. Antag inte att det är på samma dag som det var förra året.
  • Barndag är på en annan dag beroende på var du bor. Till exempel är semestern i juni om du bor i Kina, men det är i november om du bor i Indien. Se till att du ser upp datumet för ditt land specifikt!
  • I vissa länder sker barnens dag under en hel helg.
  • Bild med titeln Fira barn
    3. Koordinera med din skolas lärare och de andra föräldrarna. Om din förskolebarn har skola på barndagen är oddsen att ditt barns lärare har något planerat för dagen. Skjut din förskole lärare ett mail eller ge dem ett samtal för att se vad som händer på skolan den dagen. Om det finns en planerad gemenskapsfest, ta reda på vilken tid du behöver vara där. Kontakta de andra föräldrarna i ditt barns klass för att se om de planerar något speciellt tillsammans.

    Dricks: Fråga läraren om de behöver hjälp med någonting. Barndag kan vara en hel del på vissa skolor, och läraren kommer sannolikt att uppskatta hjälpen.

  • Bild med titeln Fira barn
    4. Planera dina aktiviteter i förväg. Ta reda på vad du vill göra med ditt barn i förväg. På det sättet kan du få dina biljetter till museet, eller göra dina restaurangreservationer i förväg. Barncentrerade aktiviteter och anläggningar är säker på att fylla upp snabbt på semestern, så sätt dina planer tillsammans före tid för att undvika att missa.
  • Metod 4 av 5:
    Engagera sig med temat
    1. Bild med titeln Fira barn
    1. Fråga ditt barn vad de vet om temat. Varje år har barndag ett nytt tema som är utformat kring något som är relaterat till barnens välbefinnande. Tidigare teman är att hålla sig friska och uttrycka dig själv och främja enighet. Fråga ditt barn vad de vet om årets tema för att mäta hur mycket de vet om ämnet. Tänk på, temat ändras baserat på var du bor, så var noga med att leta efter tid genom att söka på nätet!
    • Vissa länder väljer att inte betona ett specifikt tema på barndagen. Om du inte har ett tema där du bor kan du komma med en eller hoppa över den här komponenten helt.
  • Bild med titeln Fira barn
    2. Lär ditt barn vikten av temat. Ha en konversation med dem om ämnet av ämnet och förklara hur dina aktiviteter relaterar till årets tema. På det här sättet kommer du att kunna göra förbindelser mellan vad de gör för semestern, och vad vikten av temat är.
  • För förskolor kan det vara svårt att komma ihåg vad barndagens punkt är. Fråga dem, "Vad är barnens dag igen?"Flera gånger under semestern för att förstärka syftet och hålla dem engagerade med temat.
  • Bild med titeln Fira barn
    3. Välj aktiviteter baserat på årets tema. Temat för barndag är till hjälp när det gäller att räkna ut hur du vill fira med ditt barn. Till exempel, om temat för det här året är hälsosamt, kan du ta ditt barn till en park för att spela några spel, eller ut till en gård för att lära sig hur grönsaker och grödor odlas. Om temat främjar enighet kan du ta ditt barn till en offentlig händelse eller skapa en fest för sin klass.
  • Det finns inga regler eller krav när det gäller att fira barnens dag. Du kan välja att fira men du vill. Du kan till och med ignorera temat helt och hållet om du vill.
  • Dricks: Att välja aktiviteter som är baserade på temat kommer att hjälpa ditt barn att förstå värdet av semestern och dess bakomliggande syfte.

    Metod 5 av 5:
    Plocka roliga efterskolans aktiviteter
    1. Bild med titeln Fira barn
    1. Fråga ditt barn vad de vill göra för att hedra semesterens ande. Många föräldrar och lärare ger barn möjlighet att välja hur man firar barnens dag. Om du vill ge ditt barn lite kontroll över festligheter, få dem att välja hur man firar. Detta kommer att ge ditt barn något ägande i festligheterna medan de ära med betydelsen av barnens dag.
    • Om du inte är bekväm med att ge ditt barn total kontroll över semestern, be dem att hjälpa dig brainstorm. Sitt ner med dem och be dem att hjälpa dig att räkna ut hur de två kommer att fira.
  • Bild med titeln Fira barn
    2. Ta ditt barn till ett museum eller zoo att lära sig medan du har kul. Ett sätt att fira är att ta ditt barn någonstans roligt och pedagogiskt. Ett konstmuseum, vetenskapsmuseum eller akvarium kan vara ett ton roligt för ett förskolebarn. Zoo är ett annat bra alternativ om barndagen är på en varmare dag på året där du bor.
  • När du väl har valt ett museum där du vill ta ditt barn, kontakta dem och titta på deras hemsida för att se om de har några unika händelser för semestern.
  • Akvariet, planetarium eller utomhusinstallationer är också utmärkta alternativ.
  • Bild med titeln Fira barn
    3. Ha en picknick eller potluck att dela en måltid tillsammans. Ett annat alternativ är att ha en speciell måltid med ditt barn. Om du vill umgås och spendera lite kvalitetstid tillsammans, ha en picknick med ditt barn i en trevlig, tyst del av en park. Om du vill betona samhället, organisera en potluck med andra föräldrar i ditt barns förskoleklass. Har alla tagit något och hänger ut som ett samhälle.
  • Detta är ett bra val om årets tema behandlar hälsa eller rent levande.
  • Dricks: Om du går med Potluck-alternativet, laga ditt bidrag till potlucken med ditt barn och prata om ingredienserna, matlagningsprocessen och inblandade steg. Be dem att hjälpa dig att laga det genom att ge dem en enkel uppgift att slutföra. Detta kommer att göra din förskolebarn som att de kokade det också!

  • Bild med titeln Fira barn
    4. Välja hantverk eller konstprojekt att arbeta tillsammans för att bli kreativitet. Om ditt barn verkligen älskar att skapa och rita, spendera dagen tillsammans. Välj ett enkelt hantverk, som fingermålningsplattor för att göra masker eller gör origami tillsammans. Låt ditt barn skapa vad de vill göra för att låta dem njuta av semestern.
  • Detta behöver inte vara en massiv händelse - du kan helt enkelt låta dem spendera några timmars teckning.
  • Överväg att ta ditt barn till en hantverksbutik och låta dem välja materialet för ditt konstprojekt.
  • Tips

    Barndag är på en annan dag på året beroende på var du bor. Sök online för att se vilken dag semestern är där du bor.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande