Hur man kommer in i en konstskola

Ansökan på konstskolan kan vara en stressig process, men du kan göra det enklare genom att bryta den i sektioner. När du väl bestämmer dig där du vill skicka in din ansökan kan du fokusera på att bygga en portfölj och applikation som visar dina färdigheter och förmågor. Oavsett om du vill vara en målare, en designer eller en konstlärare, kan du sammanställa en bra applikation för skolans skola.

Steg

Del 1 av 3:
Beslutar var du ska ansöka
  1. Bilden med titeln komma in i en konstskola steg 1
1. Leta efter skolor som erbjuder program som du är intresserad av. När du ansöker om skolor måste du troligen välja ett visst program som du vill ansöka om, till exempel grafisk design, teckning, målning, industriell design eller videospeldesign. Gör lite forskning om jobb på det området och vilken typ av arbete du kan förvänta dig att göra efter examen och titta på skolor som har det programmet.
  • Om du har haft mycket erfarenhet med teckning och målning, men vill gå in i industriell design eller grafisk design, kom ihåg att många av dina konstnärliga färdigheter kommer att överföras. Men du måste förklara hur din portfölj visar att du har färdigheter för programmet.
  • Bilden med titeln komma in i en konstskola Steg 2
    2. Delta i "öppna dagar" på skolorna där du är intresserad av att ansöka. När du har bestämt det som du vill gå in, gå till skolans webbplatser som du är intresserad av, och hitta datumen för sina öppna hus. På dessa dagar kan du gå runt campus, träffa professorer och studenter och få en bättre uppfattning om programmet.
  • Att delta i dessa evenemang kommer också att ge dig en uppfattning om de andra studenterna som kan skicka in sina applikationer.
  • Om du inte kan gå fysiskt gå till det öppna huset, överväga att delta i online "öppna hus", där admissionsrådgivare organiserar en gruppchatt och kan svara på frågor från potentiella studenter.
  • Bilden med titeln Gå in i en konstskola Steg 3
    3. Fråga om ekonomiskt stöd, stipendier, bidrag och utmärkelser. Många studenter är rädda för att gå till konstskolan eftersom de är rädda att de inte kommer att kunna betala för det. Vara proaktiv om situationen och göra ett möte för att prata med den finansiella biståndsavdelningen. Lär dig om vilken typ av finansiering som finns och gör lite matematik för att se hur mycket pengar du skulle spendera för att få din examen.
  • Om skolan inte har mycket tillgänglig finansiering kan det vara ett tecken på att deras program inte är mycket välrenommerade.
  • Försök att skicka in din ansökan till så många stipendier och bidrag som du kvalificerar dig för.
  • Bilden med titeln Kom in i en konstskola Steg 4
    4. Kontakta fakultetsmedlemmar i önskad avdelning för att diskutera skolan. När du undersöker potentiella skolor, ta en titt på fakultetslistan för den avdelning som du skulle ansöka om. Kolla för att se vad fakultetsmedlemmarna undersöker eller skapar och skickar ett snabbt, artigt email till 1-2 av dem för att diskutera skolan.
  • Till exempel kan du säga något som, "god morgon professor Smith, mitt namn är Jennifer, och jag är senior på McKinley High School i Connecticut. Jag överväger att skicka in min ansökan till RISD för den kommande fallsemestern. Skulle du kunna svara på några frågor som jag har om att ansöka om den industriella designen?"
  • Bild med titeln komma in i en konstskola steg 5
    5. Visa verk skapad av akademiker av skolan. Ett av de bästa sätten att bestämma om en skola är rätt för dig är att se vilka tidigare studenterna har uppnått. Sätt bara upp skolans namn och ordet "alumner" för att se vilka personer som har examen arbetar med och gör med sin examen.
  • Om du har problem med att hitta information om studenterna av programmet, kan det vara ett tecken på att de tidigare studenterna inte arbetar på konstfältet.
  • Del 2 av 3:
    Montering av en portfölj
    1. Bilden med titeln komma in i en konstskola steg 6
    1. Gör en mapp med ditt starkaste arbete som du har slutfört nyligen. Välj färdiga bitar som markerar dina viktigaste och unika färdigheter. Se till att varje konstverk visar något som är unikt för det mediet, och visar din behärskning av de tekniska färdigheter som krävs för en bra konstnär.
    • Du kan till exempel skicka in en mängd olika bitar, inklusive penna och pappersteckningar, koldragningar, oljemålningar, fotografi och skulptur. Detta visar din förmåga att göra iögonfallande och unik konst med olika medier.
    • Se till att dina bitar är unika och kopierar inte stilar från populära konstnärer. Försök att välja bitar som trycker på gränser och gör något helt nytt.
  • Bilden med titeln komma in i en konstskolesteg 7
    2. Ta tydliga bilder på din konst om skolan kräver en digital portfölj. Använd en bra kamera för att ta tydliga bilder eller göra skanningar av ditt arbete. Ladda sedan upp dem till datorn för att se om de är tillräckligt tydliga för att se alla viktiga detaljer. När du har bilderna på din dator, beroende på skolan, kommer du antingen att bifoga dem till din ansökan via skolans hemsida eller maila dem till antagningskontoret.
  • Beroende på skolkraven kan du behöva lägga alla bilder i en enda PDF eller ladda upp .Jpg /.jpg-filer separat med din ansökan.
  • Bilden med titeln komma in i en konstskola steg 8
    3. Inkludera några skolspecifika bitar i din portfölj. Vissa skolor kräver att eleverna ritar, skulpterar eller målar ett specifikt objekt eller föremål för att visa deras behärskning av de grundläggande tekniska färdigheterna som krävs för konstskolan. Var noga med att lägga till rätt stycke för varje skola som du ansöker om.
  • Till exempel kräver Rhode Island School of Design (RISD) att alla elever innehåller en penna och pappersritning av en cykel i sin portfölj. Du kan få så kreativ som du vill ha med uppdraget, men du måste ha cykelteckningen i din portfölj som ska beaktas.
  • På samma sätt frågar Parsons den nya skolan för design eleverna att slutföra en "Parsons Challenge" som innebär att skapa ett visst antal ursprungliga bitar och motsvarande uppsatser som svar på en prompt.
  • Bilden med titeln komma in i en konstskola Steg 9
    4. Arbeta på konst utanför skolan om du behöver fler bitar för din portfölj. Om du inte är nöjd med det arbete du har eller du inte tror att du har nog, starta ett nytt projekt utanför klassen. Planera framåt för att ge dig gott tid för att avsluta det innan portföljen beror, och se till att det är ett unikt stycke som inte är som något annat du har gjort tidigare.
  • Om du vill ha mer vägledning när du gör din konst, överväg att ta ytterligare klasser på ett lokalt samhällskollegium eller rekreationscenter.
  • Du kan även prova nytt medium som du aldrig har jobbat med tidigare, som keramik, blandat media eller målning, för att visa att du är villig att prova något nytt.
  • Bild med titeln komma in i en konstskola steg 10
    5. Skapa en portföljwebbplats för att göra din inlämning sticka ut. Många etablerade konstnärer visar sitt arbete på en personlig webbplats. Använd en webbplats Creator som WordPress, Wix eller Blogger för att ladda upp bilder eller skanningar av ditt konstverk, korta beskrivningar av varje bit, och lite information om dig själv och skicka in webbplatsen tillsammans med din portfölj. Detta hjälper dig att verka mer professionell och seriös om konst.
  • Detta är en särskilt bra idé om du ansöker om ett grafiskt design eller webbdesignprogram, eftersom webbplatsen själv kan fungera som en del av din portfölj där du kan visa upp dina färdigheter och förmågor.
  • Bilden med titeln Gå in i en konstskolesteg 11
    6. Delta i National Portfolio Day för att få feedback på din portfölj. Nationell portföljdag hålls i 42 olika städer i hela USA mellan september och januari. Sök efter närmaste stad och "National Portfolio Day" för att se om det finns en nära dig. Då, ta med din portfölj och ta den till olika bås med representanter från konst- och designskolor för att få feedback om hur du kan förbättra.
  • Om du inte kan göra det personligen, har de också en online-portföljdag där du kan chatta online med representanter och få feedback på ditt arbete.
  • Del 3 av 3:
    Slutföra och skicka in din ansökan
    1. Bilden med titeln komma in i en konstskola steg 12
    1
    Skriv ett personligt uttalande som fokuserar på dina styrkor. De flesta skolor kräver lite typ av personligt uttalande eller syfte att följa med din konstportfölj och ansökan. Var noga med att svara på alla frågor som de frågar, och fokuserar på att övertyga den antagningspanel som du är den bästa kandidaten för skolan.
    • Om du har problem med att komma med ett svar, prata om hur du skapade några av arbetena i din portfölj. Detta hjälper dig att fokusera på dina mål och styrkor som en konstnär, snarare än din livshistoria.
  • Bilden med titeln komma in i en konstskola steg 13
    2. Skicka in dina standardiserade testresultat och transkript. Nästan alla högskolor kräver ett standardiserat testresultat, som SAT, ACT eller TOEFL. När du tar testet och får din poäng, gå online för att välja de högskolor där du vill skicka dina poäng. Dessutom, kom ihåg att kontakta din gymnasium och begära att de vidarebefordrar dina transkript till högskolan.
  • Om du inte har fått bekräftelse på att skolan fick dina poäng eller betyg, ring upp Admissions Office för att bekräfta med dem. Om de inte har, gå online och skicka testresultatet igen, eller besök din vägledare för hjälp med att vidarebefordra dina transkript.
  • Bilden med titeln komma in i en konstskola steg 14
    3. Skicka din portfölj tillsammans med resten av din ansökan. När du har svarat på alla frågor om programmet och bifogade alla nödvändiga material kan du skicka in din online-applikation. Kom ihåg att inkludera dina portföljbilder och kompletterande material, liksom.
  • Beroende på skolan kan du behöva skicka din portfölj separat till en viss e-postadress. Några mer traditionella skolor kan kräva att du skickar din portfölj eller presenterar den personligen. Var noga med att kolla skolans hemsida för att få rätt information.
  • Bilden med titeln komma in i en konstskola steg 15
    4. Planera en personlig intervju. För vissa skolor är intervjun den avgörande faktorn för många kandidatansökningar. Var noga med att schemalägga så snart du är inbjuden att göra det, och förbered dig genom att prata om arbetena i din portfölj och vad som gör dig till en bra kandidat.
  • I de flesta fall schemalägger du intervjun online eller via en administratör på skolan.
  • Bilden med titeln komma in i en konstskolesteg 16
    5. Håll dig positiv när du väntar på ett svar från skolan. När du skickar in din ansökan och slutför dina intervjuer, var tålamod medan du hör tillbaka från skolan. Det kan ta upp till 4 månader innan skolan kontaktar dig med deras antagningsbeslut.
  • Om du är accepterad, kom ihåg att betala din insättning för att boka ditt utrymme så snart som möjligt.
  • Bli inte avskräckt om du inte får accepteras i dina bästa skolor. Gå till den bästa skolan, eller fortsätt arbeta på din konst och återanvända det följande året.
  • Tips

    Kom ihåg att konstskolan kan vara extremt konkurrenskraftig, och det är upp till dig att göra ditt arbete ut från mängden. Om du gör unika verk, visa en god förståelse för konstnärliga färdigheter, och ha en bra uppfattning om vad dina framtida mål är, har du en stor chans att komma in i din toppskola.

    Varningar

    Akta dig för de professionella skolorna som inte är regionalt ackrediterade, vilket innebär att du inte kommer att kunna överföra dina krediter till en annan konstskola. Ofta kan dessa skolor inte acceptera federalt ekonomiskt stöd och kräver inte en portfölj.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande