Hur man kommer in i filmskolan

Filmskolan är en plats för personer som är passionerade om film och tv och vill vara involverade i skapandet, spridningen och diskussionen om dessa typer av underhållning. Beslutande att du vill delta i filmskolan är ett stort beslut, och en examen kan ta många år och vara ganska dyr. De typer av färdigheter du får, kan dock väsentligt hjälpa dig att hitta ett jobb i underhållningsindustrin. Från dokumentärfilmning till animering till filmkritik förbereder filmprogram studenter för en rad karriär i filmer och tv.

Steg

Metod 1 av 4:
Bestämmer om filmskolan är rätt för dig
  1. Bilden med titeln Gå in i filmskolan Steg 1
1. Utforska de många möjliga spåren. Filmskolor erbjuder vanligtvis en rad olika koncentrationer, inklusive filmskap, screenwriting, digitala medier, animering, scoring, tv och filmkritik. Ta reda på vad ditt primära intresse är tidigt så att du kan hitta några olika skolor som erbjuder vad du vill ha. Att välja bara en skola att ansöka om är ett misstag - du måste ha några skolor så att du kan känna dig säker på att du kommer att komma in till en. Om du planerar att ansöka om de mest selektiva skolorna, välj några som är mindre selektiva och se till att du kommer in någonstans.
  • Bilden med titeln Gå in i filmskolan Steg 2
    2. Väga längden av tid och kostnad. Även om ekonomiskt stöd är tillgängligt på de flesta filmskolor, tar en grundutbildning i film minst fyra år och kostar vanligtvis tiotusentals dollar. Vissa människor som är involverade i filmindustrin gick till filmskolan, men många gjorde det inte. Att ha en filmexamen är ingen garanti för ett jobb inom underhållningsindustrin.
  • Bild med titeln komma in i filmskolan Steg 3
    3. Bestäm om du gillar strukturen i ett akademiskt program. För vissa, med klasskamrater med vilka att arbeta och färdiga mentorer i form av fakultet är för bra en möjlighet att missa. För andra, friheten att realisera sin vision på ett personligt projekt med sitt val av takt och personal överväger fördelarna med filmskolan.
  • Bild med titeln komma in i filmskolan steg 4
    4. Titta på andra möjligheter kan visa dig alternativa sätt att få var du vill. Om tiden och kostnaden är för mycket, men högskolan är fortfarande tilltalande, tänk på en mindreårig film och engagera sig i extracurriculars med filmer. Tänk på att du alltid kan återvända efter att du har slutfört din högskoleexamen, den här gången som en doktorand och få en mästare av konst (MFA) i film. Om filmskola och högskola är båda obehagliga, leta efter sätt att engagera sig i tv- och filmgemenskapen där du bor. Utforska möjligheterna till allmän åtkomst-tv, experimentella filmfest / tävlingar, eller skapa online videoinnehåll.
  • Metod 2 av 4:
    Hitta filmskolan för dig
    1. Bilden med titeln Gå in i filmskolan Steg 5
    1. Besök programmen för att träffa studenter och fakulteter. De kan ge dig den bästa känslan av vad programmet är och huruvida det är det du vill ha. Även om du inte kan besöka, kommer Admissions Office att kunna ställa dig upp för att kommunicera med studenter och fakulteter om sina erfarenheter. Prata med så många som du kan för att få den fulla bilden av vad det skulle vara att delta i den här skolan. Det är ett stort beslut och du vill få det rätt.
  • Bilden med titeln Gå in i filmskolan Steg 6
    2. Bestäm storleken och platsen för filmskolan du vill delta. Tänk på om du vill ha ett stort antal personer i ditt filmprogram, eller en mer intim grupp. Ta reda på var du vill vara geografiskt. Los Angeles och New York kan vara rätt för vissa människor, men det finns filmprogram överallt.
  • Bilden med titeln Gå in i filmskolan Steg 7
    3. Forskning styrkan i varje filmprogram. Inte varje skola ger dig samma bakgrund. Om ditt intresse är dokumentärfilmer måste du vara på ett ställe med ett starkt dokumentärspår. Om du tror att du kommer att hamna i tv borde du hitta en plats som låter dig få erfarenhet i det området. Titta på de kurser som erbjuds och fakultetspecialiteterna ger dig en bra känsla av styrkan i varje ett visst program.
  • Bilden med titeln Gå in i filmskolan Steg 8
    4. Utforska praktik och placeringsmöjligheter Skolan erbjuder. Se till att de är de typer av erfarenheter du vill ha. Fråga om vad alumni har gjort och om det finns ett aktivt alumni-nätverk som kan hjälpa till med att hitta möjligheter efter examen.
  • Metod 3 av 4:
    Ansöker om filmskola
    1. Bilden med titeln Gå in i filmskolan Steg 9
    1. Skapa en stark applikation. För en traditionell högskola eller universitet med ett filmprogram, betyder det både akademisk rekord och kreativ portfölj. För en filmskola kopplad till en konstskola kommer det att bli mindre fokus på dina akademiker och mer på din kreativa produktion. För alla applikationer bör du dock börja tidigt och skriva och skapa flera utkast till din ansökan.
  • Bild med titeln komma in i filmskolan steg 10
    2. Ta SAT eller ACT-tentamen. De flesta skolor kräver dessa för antagning. Ta dessa test för första gången i ditt juniorår av gymnasiet (om du planerar att gå omedelbart till filmskolan efter gymnasiet) så du får gott om tid att återta dem om dina poäng inte är tillräckligt höga för de skolor du vill ha att delta. De flesta skolor lägger upp sina testvärden så att du har en bra känsla om du kan falla inom det här sortimentet.
  • Bilden med titeln Gå in i filmskolan Steg 11
    3. Välj lämpliga lärare eller mentorer för att skriva rekommendationsbrev. Var noga med att fråga någon som verkligen känner dig, ditt arbete och din kärlek till film. Skolor tar hänsyn till rekommendation mycket seriöst och så ska du.
  • Bild med titeln komma in i filmskolan steg 12
    4. Skriv en utmärkt personlig uppsats. För en traditionell högskola eller universitet med en filmskola, kommer de flesta att kräva något slags skriftligt uttalande om dig och dina mål. Börja arbeta på dessa månader i förväg. Fråga din vägledning eller college rådgivare att läsa din uppsats. De kan ofta ge dig den mest specifika hjälpen och råd eftersom de har erfarenhet och insikt på högskolans process.
  • Bilden med titeln Gå in i filmskolan Steg 13
    5. Välj de kreativa elementen (portföljen) av din ansökan noggrant. Detta kommer ofta att vara en extra del av ansökan, och varje skola har olika krav. Kontrollera försiktigt för varje skola som du ansöker - du kanske måste göra en annan portfölj för var och en. Tänk på hur du vill presentera dig till antagningsutskottet. Om du har gjort ett brett spektrum av filmprojekt, se till att din inlämning speglar detta. Du kan skicka in en kort film eller utdrag från olika verk. Om du är mindre erfaren, kanske du vill förklara hur det senaste ditt intresse för filmskapet är och alla projekt du har i process.
  • Bild med titeln komma in i filmskolan steg 14
    6. Håll reda på tidsfrister för ansökningar och ekonomiskt stöd. Få applikationer i tidigt så att du är säker på skolorna fick dem. De flesta studenter kommer att ansöka om någon form av ekonomiskt stöd. Formuläret för statliga bidrag och lån - FAFSA - är obligatorisk för många skolor. Den skola som du ansöker kan också ha ett separat finansiellt stödform. Läs varje skolas policy om ekonomiskt stöd noga för att du inte missar några pappersarbete eller deadlines.
  • Bilden med titeln Gå in i filmskolan Steg 15
    7. Var realistisk om dina chanser. De flesta skolor lägger upp varierna för betyg och testresultat som de accepterar från sina sökande. Om din är betydligt lägre än det där det är osannolikt att du kommer att accepteras. Tänk också på att många av de mest prestigefyllda filmprogrammen är mycket konkurrenskraftiga och accepterar en mycket liten andel av dem som ansöker. Se till att du har några backup skolor om dina första val inte accepterar dig.
  • Metod 4 av 4:
    Besluta mellan filmskolor
    1. Bild med titeln komma in i filmskolan Steg 16
    1. Välj den skola som fungerar bäst för din situation. Titta på de skolor som du accepterade, titta på högskolans erbjudande i ett större sammanhang. Gav de tillräckligt med ekonomiskt stöd som det inte skulle vara svårt att delta? Tänk inte bara om undervisning utan rum och bräda och rese pengar, särskilt om du måste flyga dit.
  • Bilden med titeln Gå in i filmskolan Steg 17
    2. Gör en proffs-lista för att klargöra ditt tänkande. Titta på de kreativa möjligheterna, akademikerna och skolan själv. Debatt platser och ekonomiskt stöd erbjudanden. Tänk på var du kan trivas och uppnå långsiktiga mål.
  • Bilden med titeln Gå in i filmskolan Steg 18
    3. Kontakta studenter och fakulteten för att hjälpa till att kompensera. Om du fortfarande inte är säker på var du vill gå, nå ut till eleverna och fakulteten har du pratat med och be om deras råd. Många av eleverna har förmodligen varit i samma situation och har ofta god inblick i det slutliga beslutet.
  • Bild med titeln komma in i filmskolan Steg 19
    4. Gör ditt beslut och låt skolan veta. De flesta platser kräver att du meddelar den 1 maj, så håll det datumet i åtanke när du arbetar med ditt beslut. Låt de andra skolorna veta att du inte kommer att delta så snart du kan - de kan kanske erbjuda din plats till en annan student på en väntelista.
  • Tips

    Om du sätter på väntelistan på en skola finns det fortfarande hopp om att du kanske accepteras. Ibland har du inte ett slutligt svar förrän efter den 1 maj, så det kan bli komplicerat att acceptera en skola medan du väntar på att höra om entré till en annan. Bestäm om skolan som sätter dig på väntelistan är värt att vänta på. Om inte, ta ditt namn av listan.
  • Om du inte vill ha större i film eller delta i en utsedd filmskola kan du fortfarande ta klasser i film. Det finns också många samhällsprogram och skolor där vem som helst kan ta filmkurser. Du kanske också vill kolla in intensiva sommarprogram som ofta erbjuds för gymnasiet eller högskolestudenter genom konstskolor eller konstmuseer för att kunna exponera dem för filmskapande tekniker.
  • Även om du inte hamnar i eller går till en filmskola, finns det många möjligheter att vara inblandade i skapandet av film och tv som du arbetar eller får en examen i något annat än film.
  • Om du är inställd på filmskolan och inte komma in, finns det alltid nästa år. Arbeta ännu hårdare på din ansökan. Se om du kan få förslag från antagningskontor där du vill ansöka igen för hur du kan behöva förbättra.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande