Hur man är en dansare

Dans är en sport, och det är en aktivitet. Det tar mer än ett vackert ansikte - det tar mycket övning och hårt arbete. Men om du har rätt mängd talang, förtroende och tålamod, kan du uppnå någonting. Det spelar ingen roll vem du är, och vilken typ av bakgrund du har. Om det kräver att du svarar tillbaka. Dans är en passionerad sak - det kan hjälpa dig att koppla av och bli en med ditt sanna jag. Du kanske inte är perfekt på den, men du måste älska det. Om du gör det kommer du att vara bra på det, i ditt hjärta. Se steg 1 nedan för att komma igång.

Steg

  1. Bild med titeln vara en dansare Steg 1
1. Se till att det här är vad du verkligen vill göra. Det tar mycket passion och engagemang för att dansa, oavsett om du dansar precis som en hobby, eller om du vill ha en professionell. Om du vill göra det för att leva, kan du behöva klippa ut andra sporter och efter skolaktiviteter för att sätta i nödvändiga timmar av övning. Kom ihåg att dans i sig är en sport och det tar mycket uthållighet att dansa varje dag.
  • Bild med titeln vara en dansare Steg 2
    2. Bestäm vilken typ av dans du skulle vilja göra. Oavsett om det är ballett, tryck, jazz, swing, lyrisk, samtida, akro, hiphop, break-dance, pointe, modern eller mage dans - allt du vill ha - var noga med att välja en som passar din stil.
  • Bild med titeln vara en dansare Steg 3
    3. Vägleda. Titta på musikvideor och titta på människors drag, köpa danslektioner på en video, läs dansinstruktioner i böcker och på internet, titta på YouTube-tutorials, hitta en handledare, få tips från vänner / yrkesverksamma mm. Dans är svårt, men med hårt, dedikerat arbete, kommer du att utmärka på många sätt.
  • Bild med titeln vara en dansare Steg 4
    4. Experimentera. Stå framför en spegel med full längd, sätt upp låtarna och flytta din kropp! Eller du kan använda en uthyrd dansstudio. Öva olika rörelser på olika delar av kroppen. Var säker på att varje flyttning övergår snyggt in i nästa. Se också till att du är sträckt och har inte kalla muskler. Kalla muskler kan leda till att dra muskler.
  • Bild med titeln vara en dansare steg 5
    5. Hitta en dansskola.Dansskolor kan sträcka sig från ett lokalt ungdomscenter till en mer intensiv självständig skola. Om du planerar att dansa hela gymnasiet och college till professionell dans, vill du välja en mer intensiv skola. Prata med andra dansare i ditt område såväl som lärarna i varje skola för att välja den bästa för dig.
  • Bild med titeln vara en dansare Steg 6
    6. Registrera dig för så många dansklasser som möjligt. Kom ihåg att det är viktigt att ha en bas i ballett såväl som att grilla sig i andra klasser. Du behöver inte ta varje klass som erbjuds, och du kan alltid anmäla dig till fler klasser. Prata med din danslärare och be henne att rekommendera klasser och att utvärdera din nivå. Ju mer du övar desto bättre kommer du att få. Om du inte har råd att anmäla dig till lektioner, kan du alltid hitta några fina DVD-skivor på mål eller andra butiker som lär dig god dansteknik. Men om du planerar att bli en professionell dansare, är det nödvändigt att ta lektioner från en välrenommerad skola.
  • Bild med titeln vara en dansare Steg 7
    7
    Sträcka. Det är mycket viktigt i dansens värld, desto mer sträcker du desto mer kommer du att förbättra din flexibilitet. Du kommer att sträcka varje dag i klassen, men du kanske vill lägga till stretching när du vaknar eller innan du går och lägger dig för att förbättra flexibiliteten, men se till att du är tillräckligt varm så att du inte skadar dig själv.Om du har utrymmet, kanske du vill lägga en barre någonstans i ditt hem, helst i ett rum med trägolv. Även om du inte har det perfekta golvet, kommer du att kunna sträcka mer om du har en.
  • Bild med titeln vara en dansare Steg 8
    8. Öva. Nu när du har din dansstil, lektioner och har valt de drag som ser bäst på din kropp, måste du uttrycka den kunskapen! Det bästa sättet att göra det här är freestyle dansar i privatlivet i ditt sovrum, och då när du är på en genomsnittlig dansnivå, gå i skolans dans för att njuta av dig själv!
  • Bild med titeln vara en dansare Steg 9
    9. Var frisk både mentalt och fysiskt. Dans är en mycket krävande sport. Det är viktigt att äta en hälsosam, balanserad kost och håll hydratiserad. Om du känner att du är överdriven den, prata med din danslärare och fråga om det är möjligt att släppa en klass.
  • Bild med titeln vara en dansare steg 10
    10. Registrera dig för en danskonkurrens. Nu när du har lärt dig och lägger dina nya färdigheter framför dina kamrater, är det dags att gå upp i ett hack! Oavsett om du kommer första eller sista, kommer du alltid att vara en vinnare för att sätta i tiden och ansträngningen för att uppnå dina drömmar!
  • Bild med titeln vara en dansare Steg 11
    11. Balansera ditt schema. Du kan dansa i upp till fyra timmar om dagen, men kom ihåg att schemalägga din tid. Se till att du kan göra dina läxor varje natt. Schema i väntid för dem nära dig som inte tar dansklasser med dig. Dans kan ta över ditt liv, men kom ihåg att du måste vara en rundad person. Om du inte planerar att bli en professionell, och bara dansa för skojs skull, är det inte nödvändigt att lägga så mycket tid i dans.
  • Bild med titeln vara en dansare steg 12
    12. Tala högre! Om du inte förstår en dans, be om hjälp, du kommer inte att lära dig det genom att stå i hörnet! Prata alltid med dina danslärare om du har problem och de kommer att hjälpa till att sortera ut saker.
  • Bild med titeln vara en dansare steg 13
    13. Vet att det kommer att bli svårt. Lär dig att skilja mellan "Bra" och "dålig" smärta. Dans är inte en lätt sak att göra, men det behöver inte vara smärtsamt hela tiden. Det är tänkt att vara roligt! Om det kommer till den punkt där du inte har kul alls, sluta. Det är inte värt det om du inte njuter av dig själv, eller om du önskar att du strävar efter något annat.
  • Bild med titeln vara en dansare steg 14
    14. Dans aldrig bara trapporna. Komma in i sången och sätt in mig det. Om det är en optimistisk eller glad dans, le, gör stora, skarpa rörelser och le! Om det är en sorglig eller känslomässig dans, gör varje drag långsammare och använd ditt ansiktsuttryck för att styra din kropp. Som gör varje prestation mycket bättre.
  • Bild med titeln vara en dansare steg 15
    15. Håll ditt självförtroende. Vet att du kan göra det säkert! Föreställ dig själv som en strålande dansare!
    Expertips
    Val cunningham

    Val cunningham

    Certifierad Dance & Yoga Instruktör Cunningham är en koreograf, ledande dansinstruktör och certifierad yoga instruktör på dansloftet, en dansstudio baserad i San Francisco, Kalifornien. Val har över 23 års dansinstruktion, prestanda och koreografi erfarenhet och specialiserat sig på balsal, latin och svängdans. Hon är också utbildad i hus, hip-hop, jazz, ballett och modern dans. Hon är ISTD (Imperial Society of Teacher of Dancing), Prodvida (Professional Dance Vision International Dance Association) och Zumba Certified. Hon är medlem i National Dance Council of America.
    Val cunningham
    Val cunningham
    Certifierad Dance & Yoga instruktör

    Kom ihåg att vara stolt över hur långt du har kommit. Om du befinner dig känner dig nervös, med tanke på din kropp. Låt dig känna de känslor, och hitta ett sätt att släppa dem. Till exempel kan du fokusera på att koppla av alla områden som känner sig spända när du påminner om allt arbete du har gjort hittills.

  • Bild med titeln vara en dansare Steg 16
    16. Vara passionerad. De bästa dansarna i världen är inte bara bra dansare eftersom de är bra på att dansa. De är så passionerade att de bestämde sig för att arbeta hårt, ägna sig själva och gå igenom mycket smärta så att de kan vara den bästa dansaren de kunde vara. Om du vet att det här är vad du vill göra, lägg hela ditt hjärta i det.
  • Bild med titeln vara en dansare Steg 17
    17. Slutligen, och viktigast, släpp aldrig av dina drömmar. Om du alltid har velat dansa hiphop, men du är den minst coola personen du vet, gå för det. För allt du vet kan det förändra ditt liv!
  • Tips

    Lyssna på din favoritlåt, så att när du hör det, kommer du att dansa och få ditt spår på.
  • Dansklassen är inte obligatorisk. Du kan bli en bra dansare utan några professionella lektioner!
  • Dans med din egen stil. Kopiera inte en annan dansare, använd deras stil för att bygga din egen. Vara unik.
  • Bli inte skrämmad av äldre, högre nivå dansare. Det kommer att distrahera dig från att uppnå ditt mål om du är så orolig för vad de tycker om dig!
  • Om du fortfarande är i skolan, borde du ha en dansavdelning-eller dans kan gå in i drama, försök att be om råd och gå med i din skoldans klubb först som det kommer att vara gratis. Men när du har avgjort i Andra andra klubbar och skolor.
  • Lär känna folket i de klasser som du tar, det gör dans och samarbetar mindre konstigt, och när du är på tävlingar och skäl är det mycket roligare om du har vänner där för att stödja dig och umgås med mellan danser.
  • Om du inte känner dig bekväm i den outfit du ges, fråga direktören om du kan få en ny. Om kostymen är olämplig, det finns inget behov av att du bär det, men om det bara inte är din stil, eller är ful, borde du bara hålla ut det.
  • Uppskattar alltid instruktörens tankar om din dans. Allt de säger gör dig bättre.
  • Var uppmärksam på din egen kropp, dans är otroligt utmanande men det borde inte skada dig.
  • Titta på klipp på dans eller hur man dansar. Kopiera vad folket försöker visa dig och då när du är bra på det försöket dansar på egen hand utan några handledning.
  • När du övar, rensa området så att du inte kommer att resa eller gå på något.
  • Gå med i klubbar eller organisationer i skolan som hjälper dig att bli effektivare i dans.
  • Var inte rädd för att vara stor när musiken kräver det. Om du är påstage ser du mycket bättre om du överdriver dina rörelser än om du knappast rör dig.
  • Hitta en bra lärare, det kan vara skillnaden mellan roligt och skada.
  • Om din klasslärare ser en framtid för dig i dans, kommer de att kunna få dig till tävlingar eller föreställningar. Det kommer säkert att få dig att märka av styrelseledamöter, etc.
  • Kom alltid ihåg, när du känner att något inte går smidigt be om hjälp från en lärare eller mer erfaren dansare.De kommer inte att tänka och skulle förmodligen älska att hjälpa dig, de biter inte.Medan vissa kan fastna, är de flesta trevliga och tålmodiga.
  • Lyssna på din danslärare för att stanna på uppgiften. Om du inte håller ögonen och öronen på läraren, kan du förlora din dröm om att dansa.
  • Visa upp dina drag till en vän eller familjemedlem, eftersom det kan hjälpa dig att känna dig mer självsäker.
  • På fritiden försöker du skapa din egen dans och införliva rörelser du är både bra på och kämpar med.
  • Vara självsäker och inte distraherad av andra dansare som du tycker är bättre än du. Försök bara din hårdaste och du kommer att uppnå mer.
  • Varningar

    Fungerar inte för mycket, vilket kan leda till en negativ effekt på din hälsa. Det är bättre att förbättra tiden att träna, långsamt och gradvis.
  • Om du har ett tätt schema kan du komma bakom i andra saker som skola, eller andra dagtidsaktiviteter.Håll det i åtanke innan du anmäler dig till klasser.
  • Att vara en dansare, och trycket på allt kan typiskt orsaka problem på kort och lång sikt. Några exempel är blåsor, ömma fötter, brutna / sprained ben, ätstörningar mm. Ge aldrig upp!
  • Saker du behöver

    • musik
    • En önskan att lära sig att dansa
    • Bekväma danskläder
    • Bekväma dansskor
    • Videokamera (tillval)
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande