Hur man blir en brittisk paramedicinsk

Om du är någon som stannar lugnt under tryck och har körningen för att hjälpa andra, kan träning som paramediker leda till en uppfyllande karriär. Som paramediker kör du en ambulans och ger medicinsk behandling till personer som behöver det mest. Här har vi samlat svar på några av dina vanligaste frågor om hur man blir paramediker i Storbritannien.

Steg

Fråga 1 av 10:
Hur kvalificerar dig att träna som paramediker?
1. På ett minimum behöver du 5 GCSSE-klass 4 / C eller högre. Förutom dessa betyg måste du också vara fysiskt passform så att du kan utföra en paramedicinsk tjänstgöring. Om du planerar att komma in i universitetet behöver du också minst 2 en nivå, varav en är en vetenskap.
  • Du kanske kan komma in i ett universitetsprogram med BTEC, HND eller HNC som inkluderar vetenskapliga ämnen eller genom att ta en vetenskaps- eller hälsobaserad åtkomstkurs.
  • Tänk på att olika universitet har sina egna antagningsstandarder och paramedicinska program är mycket konkurrenskraftiga. Betyget som listas här är det minsta minimumet du kan ha och kvalificera dig för alla program som har högre betyg förbättrar bara dina chanser!
  • Medan du kan komma in i ett studentparamediskt program genom ett ambulansförtroende utan en nivå, är dessa program också mycket konkurrenskraftiga. Ambulansförtroende kommer att leta efter frivillig erfarenhet som en första responder och andra kvalifikationer som sätter dig före förpackningen.
Fråga 2 av 10:
Behöver du ett körkort för att bli paramediker?
  1. Bildbeteckningen blir ett brittiskt paramedicinskt steg 8
1. Ja, och de flesta arbetsgivare kräver minst 2 års körupplevelse. Även om du inte har körkort nu kommer arbetsgivare att förvänta dig att du har en fullständig, manuell körkort när du är fullt kvalificerad att träna som paramediker. Du kan också behöva extra klassificeringar på din licens, beroende på vilka typer av fordon de använder.
  • Du kan till exempel behöva kvalifikationer för att köra större fordon eller bära passagerare. Företaget där du arbetar kommer att berätta vilka klassificeringar du behöver på din licens.
Fråga 3 av 10:
Behöver du erfarenhet för att starta ett träningsprogram?
  1. Bild med titeln Bli ett brittiskt paramedicinskt steg 10
1. Nej, men volontärupplevelse kan hjälpa din ansökan att stå ut. Admissionsprocessen är extremt konkurrenskraftig, så varje lite hjälper! Volontärarbete som en första responder med en välgörenhet, som St John Ambulans eller British Röda Kors, kan ge dig ett ben upp.
  • Att bli certifierad i första hjälpen är också värdefullt. Du behöver ändå dessa färdigheter som en paramediker, och bli certifierad ger dig erfarenhet i några av de situationer du kommer att möta som en paramediker.
Fråga 4 av 10:
Kan du bli paramediker utan att gå till universitetet?
1. Nej, den 1 september 2021, behöver du en examen för att bli en paramediker. Det finns 2 rutter du kan ta för att få din examen. Du kan antingen gå till universitetets heltid eller gå med i ett studentparamediskt program med en ambulansservice och studera medan du arbetar.
  • Ambulanstjänster öppnar vanligtvis bara sina program varje par år och tävlingen kan vara väldigt styv. Men det här är ett bra alternativ om du inte har betygen att ange ett universitetsprogram.
  • När du startar ett program, kommer du att vara berättigad till minst 5 000 kronor per år för att hjälpa till att täcka dina levnadsutgifter och finansiera dina studier. Dessa pengar erbjuds som bidrag och behöver inte återbetalas, även om du inte slutför din kurs.
Fråga 5 av 10:
Hur lång tid tar det för att bli paramediker?
1. Universitetskurser tar mellan 2 och 4 år om du deltar i heltid. Om du arbetar som student paramediker medan du går i skolan kan det ta dig längre, även om du får erfarenhet att följa med din utbildning. När du har avslutat din studie och registrera kan du börja träna som en paramediker.
  • De flesta paramedicinska examensprogrammen erbjuder en blandning av övning och utbildning, så du kan uppleva hur det är att arbeta som paramedicinsk innan du är fullt utbildad och registrerad.
Fråga 6 av 10:
Vad är det enklaste sättet att hitta ett jobb som en paramediker?
1. Sök på NHS Jobs webbplats för att hitta öppna paramediska positioner. Gå till https: // jobb.nhs.Storbritannien/ och typ "paramediker" I utrymmet för nyckelord. Lägg sedan till den plats där du vill arbeta. När du slår "Sök," Du kan bläddra i öppna positioner i det området och ytterligare förfina eller expandera din sökning efter behov.
  • NHS är inte den enda arbetsgivaren av paramedicinska i Storbritannien. Lokala jobbbrädor visar också positioner på kliniker och brådskande vårdcentraler.
  • Om du har din kandidatexamen på ett universitet, har ditt universitets paramedicinska program också resurser för att hjälpa dig att hitta ett jobb, dra nytta av dem!
Fråga 7 av 10:
Behöver du registrera dig för att träna som paramediker?
1. Ja, du måste registrera dig hos HCPC. Ladda ner applikationspaketet online på https: // HCPC-UK.Org / Registrering / Komma och-register / UK-applikationer / UK-applikationsformulär /. Läs de vägledningar som ingår i applikationspaketet försiktigt innan du fyller i det.
  • Tillsammans med din ansökan, inkludera certifierade kopior av de angivna dokumenten. Om dina dokument är på ett annat språk än engelska, få dem att översatta och inkludera ett certifikat från översättaren.
  • Observera att HCPC, från och med 2021, endast tar ansökningar som skickas in via e-post för att motsvara brittiska regeringens åtgärder som hanterar CovID-19-pandemin.
  • Om du slutför din paramedicinska träning utanför Storbritannien, gå till https: // HCPC-UK.Org / Registrering / Komma och-register / International-Applications / och ladda ner det internationella applikationspaketet.
Fråga 8 av 10:
Hur mycket kostar det att registrera sig?
1. Från och med 2021 är granskningsavgiften att bearbeta din ansökan £ 63. Denna avgift är återbetalningsbar oavsett beslutet HCPC gör på din ansökan. Förutom granskningsavgiften måste du också betala registreringsavgift på £ 180 för den 2-åriga registreringscykeln. Om HCPC förnekar din ansökan, återbetalar de din registreringsavgift.
  • HCPC minskar registreringsavgiften med 50% om du avslutat ett brittiskt godkänt paramedicinskt träningsprogram inom de senaste 2 åren.
  • Din registreringsavgift täcker 2 professionella år. Det professionella året för paramedicinska löper från 1 september till 31 augusti. Du kommer att återbetalas din betalning för någon del av det första året som redan har gått.
  • Om din registrering inte är godkänd, kommer HCPC att återbetala din registreringsavgift. Ge dem minst 10 dagar för att bearbeta din ansökan, kontrollera registeret online för ditt namn.
Fråga 9 av 10:
Hur många timmar fungerar ett paramedicinskt arbete?
1. De flesta paramedikerna arbetar runt 37.5 timmar per vecka. Ditt veckovisa schema kan innehålla nätter, helger och helgdagar. Men om du arbetar för NHS har du tillgång till 27 dagar av årlig ledighet som du kan använda när du behöver ledig tid.
  • Om du arbetar i den privata sektorn kan ditt schema vara annorlunda. Till exempel, om du arbetar på en brådskande vårdklinik som inte är öppen på helgerna, skulle du aldrig någonsin arbeta med helgerna.
Fråga 10 av 10:
Hur mycket tjänar paramediker?
1. Från och med 2021 tjänar NHS Paramedics en startlön på £ 24.907. Paramedics betalas på dagordningen för förändring (AFC) Betalningssystem som börjar på Band 5. Efter 2 år kommer du att vara berättigad till band 6.
  • Om du får ett jobb i den privata sektorn, kan din lön variera beroende på din arbetsgivare och det arbete du gör för dem. Men de flesta paramedikerna i den privata sektorn får åtminstone vad NHS paramediker gör.

Video

Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

Varningar

Från och med 1 september 2021 måste du ha en "Kandidatexamen med hedersbetygelser" att registrera sig som paramediker. Denna förändring påverkar inte dig om du redan är i ett godkänt utbildningsprogram eller lärlingskap. Du kommer fortfarande att kunna registrera oss vid slutförandet.
Dela på det sociala nätverket:
Liknande