Hur man blir kristen enligt bibeln

Kristendomen är en av de mest populära religionerna i världen eftersom det ger ett trossystem som många människor relaterar till. För att bli kristen måste du först förstå grunderna i kristendomen. Då kan du välja att officiellt gå med i en församling genom dopets process. Oavsett vad du bestämmer dig för att göra, om du blir kristen, bör du begå att upprätthålla den kristna tron ​​varje dag genom dina handlingar och ord.

Steg

Metod 1 av 3:
Ha kristna övertygelser
  1. Bildbeteckningen blir en kristen enligt Bibeln Steg 1
1. Tro att det finns en gud, fadern. Det första budet i Bibeln säger att "du ska inte ha några andra gudar före mig."Kristendomen är en monoteistisk religion, vilket innebär att du bara kan dyrka en gud, fadern. Gud är Jesu fader, och enligt Bibeln skapade han universum och bevarar alla saker.
  • Bibeln förklarar att Gud framträder i många former och har makt utöver vad någon människa kan förstå. Att tro på kraften i en singulär Guds är en av de viktigaste delarna av kristendomen.
  • Bildbeteckningen blir en kristen enligt Bibeln Steg 2
    2. Erkänna Jesus som Guds son, skickad för att rädda mänskligheten från original synd. Läs historien om den ursprungliga synden, som är den första berättelsen i Genesis bok, och läs sedan de många berättelserna om Jesu liv i evangelierna. Enligt dessa konton skickade Gud sin enda son, Jesus, till världen så att han kunde lida och dö på korset för att befria mänskligheten av den ursprungliga synden.
  • Den allmänna delen av den här historien är att Adam och Eva succumb för frestelsen och begå "Original Sin" i Edens trädgård, som garanterar att alla människor kommer att födas med syndat. Det innebär att de inte skulle ha kunnat komma in i himlen utan Jesu död och acceptans i himlen.
  • Romans bok säger att "Gud visar sin egen kärlek till oss i det här: medan vi fortfarande var syndare, dog Kristus för oss."
  • Expertips
    Zacharyregn

    Zacharyregn

    Ordinerad ministerrev. Zachary B. Rainey är en ordinerad minister med över 40 års ministerium och pastoral praxis, inklusive över 10 år som en hospice kapell. Han är en examen från Northpoint Bibel College och en medlem av General Council of Assemblies of God.
    Zacharyregn
    Zacharyregn
    Ordförande

    Vad är den viktigaste lektionen man ska ta från Bibeln? Enligt Zachary Rainey, ordinerad minister, "Jesu Kristi död är den viktigaste lektionen i Bibeln. Bibelns tidigaste böcker leder oss till deras uppfyllelse i Jesu Kristi person och arbete. Nya testamentet fokuserar på korsfästelsen av Jesus. Genom hans död och blod kan syndare hitta lättnad från sina synder som håller dem borta från Gud. Jesus dog för att rädda oss. Genom identifiering med sin död kan en förlorad person delta i en mirakulös omvandling till ett barns barn."

  • Bilden med titeln Bli en kristen enligt Bibeln Steg 3
    3. Erkänna den heliga treenigheten som fadern, son och helig ande. Vet att i Bibeln är Gud gjord av 3 delar, inklusive den mänskliga formen av Jesus, och den heliga andens metafysiska form, som anses vara den heliga treenigheten. Som en triangel, som måste ha 3 sidor att existera, är Gud alla 3 delar av treenigheten samtidigt, och han använder de olika "sidorna" för sig själv för att uppnå sina mål.
  • Johannes bok förklarar att "för det finns tre som har rekord i himlen, fadern, ordet och den heliga spöken: och dessa tre är en."I det här citatet anses Jesus" ordet "eftersom han kom till jorden för att sprida Guds ord.
  • Expertips
    Zacharyregn

    Zacharyregn

    Ordinerad ministerrev. Zachary B. Rainey är en ordinerad minister med över 40 års ministerium och pastoral praxis, inklusive över 10 år som en hospice kapell. Han är en examen från Northpoint Bibel College och en medlem av General Council of Assemblies of God.
    Zacharyregn
    Zacharyregn
    Ordförande

    Lär dig den Helige Andes kraft i Bibeln. Zachary Rainey, ordinerad minister, berättar för oss: "Andens frukt är en mycket viktig lektion i Bibeln. Denna lektion berättar för oss att det finns två sätt att leva: du kan leva ett naturligt liv, eller du kan leva ett övernaturligt liv. Människor är naturligt självcentrerade: de tenderar att sprida strid, ilska, illvilja och förstörelse. Den Helige Ande kan fylla en person som tillhör Kristus Så att de kan leva ett övernaturligt liv som emulerar Jesus: de kan övernaturligt sprida kärlek, glädje, fred, tålamod, vänlighet, godhet, trofasthet, mildhet, självkontroll, medkänsla, ödmjukhet och förlåtelse."

  • Bilden med titeln Bli en kristen enligt Bibeln Steg 4
    4. Konstaterar att det finns liv efter jordisk död. När en kristen person dör på jorden, välkomnas de till himlen för ett evigt efterliv på Guds hand. Läs om detta i Romans, vilka stater "För syndens lön är döden, men Guds gåva är evigt liv i Kristus Jesus vår Herre." Medan ingen är säker på vad det här livet ser ut, känner igen att andliga erfarenheter på jorden kan hjälpa dig att förstå det mer.
  • Om du har frågor om efterlivet, prata med en pastor eller andlig guide om dina bekymmer eller tankar. Detta kan hjälpa dig att leda ett liv som kommer att säkerställa din acceptans i himlen.
  • Bilden med titeln Bli en kristen enligt Bibeln Steg 5
    5. Lita på att dina övertygelser kommer att leda till ett starkt förhållande med Gud. Vara övertygad om att din tro på Jesus som Guds son garanterar att du kan ha ett personligt förhållande med Gud. Vet att Gud accepterar och förlåter dig för att du tror att Jesus lidit och dog på korset för din frälsning.
  • Detta koncept är känt som "Motivering av tro" och tjänar som grunden för ett positivt förhållande med Gud som möjliggör personlig tillväxt och förståelse.
  • I ordspråk säger Bibeln att anhängare skulle "lita på Herren med hela ditt hjärta och luta dig inte på egen förståelse."Detta uppmuntrar kristna att tro att deras förhållande till Gud är starkt och att han kommer att styra dem, även om de inte förstår sin makt.
  • Metod 2 av 3:
    Ansluta den kristna tron
    1. Bild med titeln Bli en kristen enligt Bibeln Steg 6
    1
    Studera bibeln med fokus på evangelierna. Läs Bibeln i delar och ta tid för att förstå historierna, symboliken och konsekvenserna av varje sektion. Var särskilt uppmärksam på evangelierna, som berättar historien om Jesu liv och död och lär kristna hur man ska agera i hans likhet. För kristna är det viktigt att erkänna att Bibeln har blivit inspirerad av Guds Ord, och säger exakt vad han vill att det ska säga.
    • Evangelierna, som skrevs av Jesu apostlar, berättar historien om sitt liv och dödsfall från var och en av sina konton. Många läser Matthew och Johns böcker först för att få en allmän känsla av Jesu livets och hans lärares berättelser.
    • Om du har problem med att bestämma vilka delar av bibeln att läsa, prata med din pastor eller andlig guide för att få rekommendationer om var du ska börja.
    • Tänk på att alla delar av Bibeln är viktiga, men vissa sektioner är mer tillgängliga för nya kristna.

    Dricks: Om du bara börjar läsa Bibeln, besök webbplatser om kristendomen och kontrollera om de har en "vers av dagen". Där kan du läsa en vers från en del av Bibeln och läs en förklaring av avsnittet. Kolla tillbaka varje dag för att lära dig lite mer om Bibeln.

  • Bilden med titeln Bli en kristen enligt Bibeln Steg 7
    2. Ångrar sig genom att ändra dina beteenden för att acceptera Gud i ditt liv. Omvändelse är helt enkelt att "vända bort" från ditt gamla liv och felaktighet, och starta ett nytt liv som leds av Gud. Ta reda på vad det innebär att hedra och leva enligt Jesu läror, och gör ditt bästa för att leva upp till dessa standarder varje dag.
  • Omvändelse kan låta läskigt, men det är helt enkelt att börja ditt nya liv med din tro och övertygelse i åtanke.
  • Bildbeteckningen blir en kristen enligt Bibeln Steg 8
    3
    Bekänna dina synder till Gud för att börja frälsningsprocessen. När du först blir en kristen, säger Bibeln att du ska uttala dina tidigare synder. Gör detta genom att schemalägga ett möte med en pastor eller andlig guide, eller hålla ett möte med en liten grupp av kristna som du litar på. På mötet, prata ärligt om hur du har gjort fel i det förflutna, och försök att göra ändringar så mycket som möjligt.
  • Vissa former av kristendom, som katolicism, kräver att du möter privat med en präst i en confessionell för att diskutera dina synder och få en straff för att göra förändringar. Detta är en formell händelse som ska slutföras under din acceptans i kyrkan, och du kan fråga din präst för mer information om när och hur du ska göra det.
  • Bild med titeln Bli en kristen enligt Bibeln Steg 9
    4
    Få döpt Efter att du har accepterat Jesus i ditt liv. När du har studerat Bibeln, omvänd, och bekände dina synder, är du "döpt" genom att vara nedsänkt i en vattenkälla i kort stund. Innan ditt dop, överväga hur det symboliserar din anslutning med Jesus och representerar din acceptans i en singulär kropp av troende. Vid din dop, bekänn din tro och följ pastorn eller andliga ledarens anvisningar för ceremonin.
  • I Matthew-boken säger Bibeln att Jesus befaller sina anhängare att "gå och göra lärjungar i alla nationer, döpa dem i faderns och sonens och den Helige Andes namn."
  • Metod 3 av 3:
    Efter din tro
    1. Bilden med titeln Bli en kristen enligt Bibeln Steg 10
    1. Kommunicera med Gud genom bön. Lägg åt gången varje dag för att tala direkt till Gud högt eller genom dina tankar. Tacka honom för hans kärlek och vägledning, berätta om dina kamp, ​​triumfer och bekymmer och fråga honom om fortsatt styrka. De flesta väljer att göra detta i ett lugnt utrymme, som deras sovrum på morgonen eller kvällen. Du kan välja att besöka ett kapell eller annat lugnt ställe att be.
    • Dina böner kan vara så korta eller långa som du vill. Kom ihåg att ditt förhållande till Gud är inom din kontroll.
    • Till exempel, om du har haft en bra dag, kan du säga något som "helig far, idag var en underbar dag, och jag är så tacksam för dina välsignelser. Genom kyrkan kunde jag frivilligt på ett hemlöst skydd, och jag gjorde också en ny vän i skolan. Tack igen för din vägledning, och jag hoppas imorgon är lika bra. Amen."
    • Om du har haft en hård dag kan du be genom att säga något som ", den heliga pappa, jag har kämpat på senare tid med mitt beslut att byta karriär. Jag är orolig att jag har gjort fel beslut eftersom jag inte har haft några jobbbjudanden än. Snälla ge mig styrkan att fortsätta på min väg och hjälpa mig att inse mitt syfte i livet. Amen."
  • Bilden med titeln Bli en kristen enligt Bibeln Steg 11
    2. Agera och prata med Jesu "läror i åtanke. När du har läst om Jesu liv på jorden, gör ett medvetet försök att "agera i hans bild", vilket innebär att leva i det sätt som han vill ha dig att. Försök att vara lugn, patient, snäll och tankeväckande mot dig själv och andra varje dag. I allmänhet syftar till att behandla andra som du vill behandlas, vilket är känt som "Golden Rule."
  • Om du befinner dig som kämpar med detta, kanske du tycker att det är bra att sluta och fråga dig själv "Vad skulle Jesus göra?"I en särskilt svår situation.
  • Till exempel är ett sätt att du kan agera i Jesu bild genom att volontärarbete din tid för att hjälpa till i ditt samhälle. Jesus uppvisade hur att hjälpa andra som kämpar kommer att stärka ditt förhållande med Gud.
  • Expertips
    Zacharyregn

    Zacharyregn

    Ordinerad ministerrev. Zachary B. Rainey är en ordinerad minister med över 40 års ministerium och pastoral praxis, inklusive över 10 år som en hospice kapell. Han är en examen från Northpoint Bibel College och en medlem av General Council of Assemblies of God.
    Zacharyregn
    Zacharyregn
    Ordförande

    Lär dig vad det innebär att leva med tro på Bibeln. Zachary Rainey, ordinerad minister lägger till: "I Apostelns lärdomar till kyrkan vid Korinth, Han berättade för dem att lidandet har en belöning om en person tror på Jesus Kristus. Om en trogen person upplever orättvisor, smärta och lidande i den här tillfälliga världen, kommer de att besvaras av Gud med en motsvarande mängd ära i den eviga permanenta världen. Gud har båda svaren och belöningar i himlen för dem som inte ser bara ut på de saker de kan se men titta på de saker som är osynliga. "För vi lever av tro och inte med syn.`"

  • Bild med titeln Bli en kristen enligt Bibeln Steg 12
    3. Gå med i en kyrka av människor som har samma övertygelse och moral. Många tycker att det är till hjälp att tillhöra en kyrka som har ett veckovis tillbedjat schema där de kan lära sig mer om Jesu "läror en be i en grupp. Besök några olika kyrkor och delta i lokala bibelstudier för att hitta en grupp människor som får dig att känna dig bekväm och välkomnas.
  • Om du vill hitta en kyrka nära dig, försök att söka namnet på benämningen online och orden "nära mig."Besök kyrkans officiella hemsida för att lära dig mer om vad de tror, ​​och delta i en tjänst för att se om du känner dig bekväm.
  • Olika kristna valörer

    Alla kristna valörer tror på samma sätt som grunden, Men de flesta församlingar kommer att ha små variationer i hur de övar och lär Bibeln.

    Katolska, Baptist, Metodist, Lutherska, Presbyterian och Protestant är bara några av de nästan 35 olika kristna valörerna i U.S.

  • Bildbetiteln blir en kristen enligt Bibeln Steg 13
    4. Prata med andra om ditt positiva förhållande med Gud. Dela ditt förhållande till Gud och dess positiva effekter med människor som är viktiga för dig. Att prata om din religiösa erfarenhet är en viktig aspekt av kristendomen eftersom anhängare uppmuntras att sprida Guds ord så mycket som möjligt.
  • Medan det är bra att dela dina erfarenheter, kom ihåg att respektera andras gränser och önskemål. Om de inte är intresserade av kristendomen, berätta för dem att du förstår och ändrar ämnet.
  • Bilden med titeln Bli en kristen enligt Bibeln Steg 14
    5
    Motstå frestelsen att synda Genom att förlita sig på din tro. När du befinner dig i en situation som kan leda till synd, vända dig till din tro för att vägleda dig. Fråga dig själv vad Jesus lärde, och ta bort dig från situationer som kan leda till att du syndar. Om du gör synd, acceptera vad du gjorde, och ta tid att bekänna din felaktighet till Gud och be om förlåtelse.
  • Under hela ditt liv som kristen kommer du att lära dig att acceptera att du kommer att synda. Den viktigaste delen är hur du hanterar det och accepterar att du gjorde fel, och syftar till att göra det bättre. Kom ihåg att Guds förlåtelse är evig så länge du verkligen är ledsen.
  • Tips

    Processen att bli en "officiell" kristen i ögonen på några valörer, som katolicism, kan vara lång. Var beredd att gå till klasser och studera som om du var i skolan.
  • Håll ett öppet sinne under hela din resa till kristendomen. Kom ihåg att människor av alla religioner kan vara både bra och dåligt, och en dålig kristen representerar inte hela religionen.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande