Hur man lossnar

När en situation blir för mycket för att du ska hantera kan du behöva lossa det emotionellt. Emotionell avtagning rekommenderas inte som ett sätt att springa bort från dina problem eller förväxla missbruk. Den ska inte användas som ett vapen mot andra eller som ersättning för kommunikation. Men om du går igenom ett hemskt ögonblick inom ett förhållande, kan tillfällig lösning hjälpa dig att lugna dig och lägga dina problem i perspektiv. På samma sätt kan det befria under en konfrontation hjälpa dig att hålla din coola. Slutligen, om du har avslutat ett partnerskap, måste du avlägsna gradvis och för gott.

Steg

Metod 1 av 5:
Inställning av gränser
  1. Bild med titeln Etablera gränser Steg 2
1. Checka in på dina gränser. Gränser är de begränsningar du ställer in för att skydda dig själv. Du har känslomässiga, mentala, fysiska och sexuella gränser. De kan läras av föräldrar när du växer upp, eller du kan förvärva dem genom att hänga med människor som har sin egen uppsättning av friska gränser.Om du har problem med att hantera din tid, vanor eller dina känslor kan du ha dåliga gränser.
  • Om du känner dig överväldigad av andras känslor, eller känner att din självbild kommer helt från andra människor, måste du delta i dina gränser.
  • Om du ofta säger "ja" till saker du inte vill göra, ställa gränser.
  • Var uppmärksam på dina sinnen. Har du en känsla av att något är fel? Har du en obehaglig känsla i magen eller bröstet? Detta kan indikera att en gräns vill hävdas.
  • Bild med titeln Etablera gränser Steg 6
    2. Genomdriva dina gränser. När du vet vad du vill, eller inte vill, agera. Ange gränser för dig själv: ett dagligt schema, ett vägran att acceptera förolämpningar. Ange gränser med andra: utrymme från argument, ett vägran att ge in på tryck, ett vägran att låta andra lägga sina känslor på dig. Säga "Nej" När du blir ombedd att göra något du inte vill göra.
  • Välj med vem du diskuterar ditt liv. Om du har en förälder, vän eller partner som kontrollerar, ge dem inte foder genom att dela information med dem. Säg att du bara diskuterar ett ämne om du inte får råd (och inga beställningar).
  • Bilden med titeln Avvisa någon utan att bryta sitt hjärta Steg 2
    3. Lossa för att kommunicera dina avsikter. När du behöver upprätta en gräns med någon, måste du kunna kommunicera utan att oroa dig över deras reaktion. Det är där emotionell detachment kommer in. Innan du kommunicerar, påminna dig om att du inte är ansvarig för hur de känner. Du har rätt att ställa gränser.
  • Du kan kommunicera gränser muntligt eller icke-verbalt. Som ett enkelt exempel, när du behöver någon för att ge dig utrymme, kan du stå upp, se personen i ögat och direkt, "Jag behöver lite utrymme just nu."
  • Bild med titeln Avvisa någon utan att bryta sitt hjärta Steg 5
    4. Hålla fast vid dina gränser. Du kan stöta på initial motstånd från de som är vana vid att få den reaktion de vill ha från dig. Håll dig på dina övertygelser. Kompromissa inte en gräns. Om du anklagas för att hålla eller unloving, säg "Jag älskar. Det skulle inte älska mig att låtsas att jag vill ha något jag inte gör."
  • Till exempel, om du ställer gränser med en äldre förälder du bryr dig om vem som är verbalt missbrukande för dig, kan din förälder stoppa det beteendet när han eller hon ser att du inte tolererar det.
  • Bild med titeln Deal med giftiga människor Steg 15
    5. Ha en backup plan. Lossa emotionellt från förväntan att dina gränser kommer att respekteras. Om du inte kan kommunicera gränser till någon, eller om du kommunicerar gränser och de inte respekteras, ta hand om dem. Ange konsekvenser för kränkta gränser: säg "Om du ringer mig, lämnar jag rummet. Om du går igenom min telefon, kommer jag att känna mig kränkt och jag ska berätta för dig exakt hur jag känner."
  • Om någon i ditt liv är missbruk eller oförmögen att styra sin egen ilska, anta dina gränser utan kommunikation.
  • Ta det utrymme du vill ha. Lämna om en konfrontation är bryggning.
  • Sätta upp fysiska hinder för saker du inte vill bryter mot. Ange ett lösenord på din dator och telefon, till exempel.
  • Om du är en vaktmästare för en förälder som inte kommer att respektera dina gränser, försök att anställa någon annan att ta hand om din förälder tills båda kan lugna dig och nå en bättre förståelse.
  • Metod 2 av 5:
    Lossa från en situation
    Bild med titeln Styr ditt temperament Steg 3
    Bild med titeln Styr ditt temperament Steg 3
    1. Känna igen stunder som enkelt kan eskalera. Om du märker att du ständigt kommer i slagsmål i ett visst humör eller när vissa saker sägs, lossa innan du blir arg. För att göra detta, känner igen triggarna och förbereder sig för stunder där de kan visas. Gå tillbaka över tidigare konfrontationer och isolera de saker som gjorde dig arg, eller gjorde den andra personen arg.
    • Du kanske märker att din partner alltid väljer en kamp när hon eller han är stressad om arbete. På stressiga arbetsdagar kan du förbereda dig för att avlägsna tid genom att påminna dig om att hon eller han kan vara i dåligt humör senare.
    • Om problemet inte är mellan dig och en person, men snarare mellan dig och en situation, känner igen den situationen.
    • Till exempel kan du alltid börja panik i dålig trafik. Erkänna att det här är en stor stressor för dig.
  • Bild med titeln Do Yoga Nidra Steg 14
    2. Hålla sig lugn. När ett ögonblick eskalerar, eller när en utlösare presenteras, ta en stund att lugna dig själv. Påminn dig själv vad som händer och ta två djupa andetag. Kom ihåg att i dessa ögonblick kan du bara styra dig själv, inte någon annan.
  • Bild med titeln vara lugn och glad steg 1
    3. Återvända när du är lugn. Ta så mycket tid som du behöver gå bort från en konfrontation. Spendera lite tid på hur du känner. Säga "Jag känner mig arg att min mamma försökte berätta för mig vad jag skulle göra, och jag känner mig frustrerad att när jag sa det började hon skrika på mig." Namngivna dina känslor ger dig lite utrymme från dem.
  • Bara återvända när du kan namnge hur du känner utan att känna en ny känsla av känslor.
  • Bild med titeln Express dig Steg 9
    4. Använda sig av "Jag uttalanden." Säg hur du känner, och vad du vill. Undvik frestelsen att kritisera eller skylla på. Du kan säga "Jag skulle vilja höra hur du känner för det här, men jag är rädd att vi ska få en kamp. Kan vi ta en minut, och då kan du säga det till mig igen?" Eller säg "Jag märker att jag blir riktigt freaked Out om hur rörigt huset är. Jag skulle känna mig mycket bättre om vi hade en plan."
  • Bild med titeln skickar din kropp för att behöva mindre sömn steg 01
    5. Avsluta om möjligt. Om det känns säkert att ta en fysisk paus från en situation som du vill bli eskalera, fortsätt och ta den. En promenad runt kvarteret eller lite tid åt dig själv i ett annat rum kan hjälpa dig att lugna dig. På din paus, fokusera på hur du känner. Försök att namnge det om du kan. Glöm din partner ett ögonblick och ta hand om dina egna känslor.
  • Du kan återvända när du är redo att återkomma. Kom tillbaka lugnt och vet att din partner fortfarande kan vara upprörd.
  • Metod 3 av 5:
    Lossa tillfälligt från ett förhållande
    1. Bild med titeln bryta upp steg 8
    1. Bestämma om det är lämpligt. Om du är olycklig i ett förhållande, kan det snabbt kunna råna dig om möjligheten att komma till roten till problemet. Det kan ta månader att ta reda på om ditt partnerskap kan förbättras eller inte. I vissa fall kan det vara meningsfullt att avlägsna känslomässigt under en kort period, samtidigt som man bor i förhållandet.
    • Du kan till exempel lossa om ditt förhållande har sökt på grund av en ny förändring i dig och din partners rutin. Du kanske behöver bara tid att justera.
    • Om du och din signifikanta andra är ständigt i odds, eller i ett på nytt-off-away-mönster, överväga att lossna.
    • När spänningar dör ner kan båda av dig nå ett bättre beslut om huruvida förhållandet ska fortsätta.
    • Lossa inte innan du har försökt seriöst att fixa problemen i ditt förhållande. Detachment bör endast användas om du är på väg att bryta upp.
  • Bild med titeln Få ditt barn att sova i sin egen säng Steg 14
    2. Lossa utan att försumma delat ansvar. Om du bor tillsammans, har ett barn, eller äger ett husdjur, ett hem eller ett företag, måste du förbli fysiskt närvarande och uppmärksam. Att ta emot emotionellt sätt att hålla tillbaka känslomässigt från förhållandet ett tag, men du kan fortfarande dela arbetskraft och vardagliga aktiviteter med din partner.
  • Bild med titeln Travel till Antarktis Steg 6
    3. Ta fysiskt utrymme. Om du och din partner inte delar ansvaret för ett barn, en annan beroende, ett husdjur, ett hem eller ett företag, kan du ha möjlighet att ta fysisk tid. Ta en affärsresa eller en semester själv, eller med en grupp icke-intima bekanta, som en vandringsgrupp.
  • Bild med titeln Få din man att lyssna på dig Steg 5
    4. Förklara för din partner som du behöver fokusera på dig själv ett tag om du är ombedd. Meddela inte dina planer på att ta bort, men om du frågas, säg att du tänker på förhållandet och fokusera på dig själv ett tag. Du kanske inte vill använda ordet "lösgöra" eller "koppla ur" Om det inte är det språk du och din partner redan delar. Istället, säg att du behöver tid att fokusera på ett projekt du har, på att komma rätt med dig själv eller på jobbet.
  • Bild med titeln Kope när du känner dig utelämnad steg 10
    5. Få support från vänner. Det är orättvist för din partner om du förväntar dig känslomässigt stöd från dem samtidigt som du håller dina känslor från dem. Det kommer också att göra det svårt för dig att hålla sig urkopplad. Lita på dina vänner och familj för råd och socialisering. Bekämpa vänner och familj som är din egen, snarare än din och din partner.
  • Bild med titeln Express dina känslor Steg 4
    6. Fokusera på att komma i kontakt med dig själv. I din tid, fokusera på att räkna ut dina känslor. Vad behöver du ändra i ditt förhållande? Vad av dina behov är unma? Det kan hjälpa till att prata med en terapeut. Det här är en tid att sortera genom dina egna känslor, inte kritisera din partner.
  • Avstå från sexuell kontakt under den här tiden.
  • Bild med titeln Få din ex pojkvän tillbaka Steg 9
    7. Bestäm vad som är nästa. Om du har insett att du vill stanna i förhållandet, kan du behöva woo din partner tillbaka. Han eller hon kan känna sig skadad och övergiven av din avdelning. Förklara att du var rädd för att bryta upp och att du försökte svalna och inte göra ett utslagsbeslut. Gör ett ärligt försök att ange dina behov och lyssna på dina partners behov.
  • Om du har bestämt att ditt förhållande är över, använd det perspektiv som uppnåtts i din lossning för att medbrygga ditt förhållande.
  • Metod 4 av 5:
    Lossa permanent från ett förhållande
    1. Bild med titeln vara en rolig person att umgås med steg 10
    1. Ta en paus från din ex. Om du försöker komma över någon, även någon du fortfarande är på bra villkor med, ta en paus från textning eller prata med honom eller henne. Om du inte är i kontakt, behåll det så. Om du fortfarande är i kontakt, nämna nästa gång du är i en konversation som du behöver lite tid åt dig själv.Säga "Jag hoppas att vi kan vara vänner igen, men jag kan inte bara hoppa in i den. Jag behöver tid att bearbeta."
    • Häng ut med andra människor. Njut av företaget av din familj och vänner.
    • Om du förlorade vänner i separationen, eller är osäker på vem du kan kontakta dina gemensamma vänner, känna det långsamt. Försök att komma i kontakt med ditt närmaste folk först och se vad som händer därifrån.
  • Bild med titeln 900px Få ett socialt medier jobb steg 1
    2. Ta en paus från sociala medier. Göra det svårt att tänka på den person du lossnar från. Ställ in den yttre gränsen för att ta bort via sociala medier. Om du är på bra villkor med din ex men försöker få plats, kan du tillfälligt stänga ditt konto på vilka webbplatser du båda använder. Det kan vara till hjälp för att undvika bilder på din ex, och, medan du är i ett sårat tillstånd, kan det vara till hjälp att spendera lite tid från bilder av andra människors liv också.
  • Om du inte är på bra villkor, kan du bara blockera eller oväna honom eller henne.
  • Beroende på webbplatsen kan du tillfälligt blockera meddelanden från personen utan att ändra din status som "vänner." Men om du är orolig för att obsessivt kontrollera sitt material och bli bummed, bör du antingen stänga av ditt konto eller släppa dem som "vän."
  • Bild med titeln Sammanfattar en journalartikel Steg 6
    3. Kom ihåg varför det slutade. Varje relation är full av själva fantasin. Om ditt förhållande slutade var det förmodligen skäl att alla. När du har brutit upp kanske du bara kommer ihåg de goda delarna, eller vad som kan ha varit. Bo i ett tag istället på konflikterna, letdownerna, och de saker du inte kunde göra då och kan göra nu.
  • Du behöver inte vilifiera din partner. Påminna dig själv att de två av er inte hade en lätt tid av det och att om det inte hade slutat, kunde det ha blivit värre.
  • Om du har problem med att komma ihåg vad som gick fel, försök skriva ner varje svagt ögonblick av ditt förhållande. Läs det över och låt dig lura.
  • Bild med titeln släppte ilska steg 13
    4. Öva förlåtelse. När du har gjort det möjligt för dig att känna ilska och smärta av din uppbrott, välj att gå vidare. Släpp av din ilska. Låt dig känna medkänsla för dig själv och din ex. När du fångar dig själv och är arg eller irriterande, namnge hur du känner.
  • Säga "Jag motsvarar att jag alltid betalat för våra måltider ut" eller "Jag är fortfarande arg att hon eller han aldrig frågade mig vad jag ville ha," eller "Jag skäms över att jag förlorade mitt humör med henne istället för att höra henne ut."
  • Skriv ett brev. Du behöver inte dela den med din ex, men du kan om du önskar. Skriv ut hur du har känt och hur du känner dig nu.
  • Förlåtelse betyder inte att det hände något som hände i förhållandet. Det betyder snarare att låta vrede som molnar ditt humör och skadar din hälsa.
  • Bild med titeln Njut av livet steg 15
    5. Ta hand om dig själv. Ditt fokus under månaderna eller till och med år efter att ett förhållande slutar lär sig att leva bra utan en partner. När du har vettat, varit arg och arbetat med förlåtelse, kan du börja arbeta med att njuta av dig själv. Gör saker som gör att du känner dig balanserad: Ta hand om din hälsa, spendera tid med vänner, gör ett bra jobb på jobbet och njut av utomstående aktiviteter.
  • Om du är eländig, försök att besöka en terapeut. Det behöver inte vara för evigt, men om din uppdelning har dömt dig till en depression, eller om du känner dig självskada, prata med en professionell.
  • Bild med titeln Self Reflect Steg 1
    6. Kalla det en övergång, inte en förlust. Det är bra att lura för ett förhållande som har slutat, men låt dig inte bo för alltid på vad som kan ha varit. Tänk istället på de saker du lärde dig att bli kär, från att förhandla om ditt partnerskap och att bryta upp. Påminn dig om att ett förhållande som slutar inte är ett dåligt förhållande: relationer kan vara bra och korta.
  • Bild med titeln Datum Steg 2
    7. Datum då du är redo. När du verkligen känner rätt med dig själv, är du redo att datera igen. För att se om du är redo, fråga dig själv om du fortfarande är arg på din ex, om du fortfarande vill vara med din ex, om du känner dig oattraktiv, eller om du fortfarande känner dig ledsen eller obalanserad. Om du inte känner något av dessa sätt är du förmodligen redo att datum.
  • Metod 5 av 5:
    Fokusera på dig själv
    1. Bild med titeln Lär dig att acceptera dig själv Steg 9
    1. Känna igen att du är den enda personen du kan kontrollera. Du kan försöka styra människors handlingar och reaktioner runt dig, men när allt är sagt och gjort måste varje person göra sina egna beslut. Den enda personen vars beteende, tänkande och känslor är inom din kraft att styra är du.
    • Precis som du inte kan styra en annan människa, kan en annan människa inte styra dig.
    • Känna igen att den enda makten en annan person har över dig är den kraft du ger honom eller henne.
  • Bild med titeln Express dig Steg 9
    2. Tala i "I" uttalanden. Få vana att prata om negativa omständigheter ur perspektivet på hur du känner för dem. Istället för att säga att någon eller något har gjort dig olycklig, fraser ditt klagomål genom att säga: "jag känner olycklig eftersom..."Eller" det gör jag känner olycklig."
  • Att sätta saker i ett "I" -perspektiv kan flytta ditt tänkande, så att du kan skilja dig som en individ från situationen. Denna separation kan faktiskt hjälpa dig att göra dig mer känslomässigt fristående från de andra involverade.
  • Detta "jag" -språk kan också hjälpa till att defyta en spänd situation eftersom det låter dig förmedla dina känslor och tankar utan att vara anklagande.
  • Bild med titeln Deal med dumma personer Steg 13
    3. Ta bort. Fysisk frigöring kan utlösa känslomässig lossning. Gå bort från den person eller situationen som orsakar dig ångest så fort du kan. Detta behöver inte vara en permanent separation, men separationen ska vara tillräckligt länge för att du ska lugna dig från ett tillstånd av ökade känslor.
  • Bild med titeln Spendera din fritid (tjejer) Steg 5
    4. Ta regelbundet lite tid för dig själv. När du arbetar med ett orubbligt förhållande eller en situation som du inte kan sluta, få vana att rutinmässigt ta sig tid att dekomprimera efter att ha hanterat källan till drama. Konsekvent ta den här tiden för dig själv även när du känner att dina känslor är under kontroll.
  • Till exempel, om du behöver lossa dig från känslomässig stress på jobbet, ta några minuter att meditera eller varva ner så snart du kommer hem.
  • Alternativt, ta några minuter under din lunchpaus för att göra något du tycker om att göra, som att läsa eller ta en promenad.
  • Att komma in i din egen privata bubbla, även i några minuter, kan ge dig balans och ståndighet du behöver när du återvänder.
  • Bild med titeln Var glad och älska dig själv även när alla sätter dig nere 13
    5. Lär dig att älska dig själv. Du är lika viktig som någon annan. Förstå att dina behov är viktiga, att din självkärlek är viktig, och att du har ett ansvar att behålla dina egna gränser och välbefinnande. Du kan behöva kompromissa med andra från tid till annan, men du måste också se till att du inte är den enda som gör offer.
  • En del av att älska dig själv innebär att du tar hand om dina behov och mål. Om du har ett mål som kräver att du fortsätter din utbildning, kan du behöva vidta nödvändiga åtgärder för att göra det, oavsett om de är runt dig - din betydande andra, dina föräldrar håller med ditt beslut. Men var beredd att göra det ensam.
  • Att älska dig betyder också att hitta dina egna källor till lycka. Du borde aldrig helt lita på någon person att göra dig lycklig.
  • Om du känner att din partner eller en annan person är den enda källan till din lycka, känner igen att du måste ställa bättre gränser.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande