Kan du fuska på ett scantron-test? 7 fusk myter debunked

Om du har ett multipelvalstest som kommer upp och du inte studerade så hårt som du menade, kan du bli frestad att fuska. Medan det finns många rykten om hur du kan fuska på ett Scantron-test, är de flesta inte sanna, och vissa kan till och med få dig ett lägre poäng än vad du skulle ha blivit i första hand. Vi har tagit upp några av de vanligaste fuskknapparna du kanske har hört talas om så att du kan undvika att sabotera din betyg.

Steg

Metod 1 av 7:
Myt: Att använda läppbalsam på en scantron får du ett perfekt betyg.
  1. Bild med titeln Cheat på ett Scantron-test Steg 1
1. Faktum: Gnugga chapstick på din scantron gör det bara oljigt. Medan det fanns en rykte gick det ett tag att läppbalmens slick skulle röra upp betygsmaskinen, så är det inte så. Faktum är att det även kan orsaka att dina korrekta svar är märkta som felaktiga, vilket ger dig en ännu lägre poäng än du skulle ha blivit i första hand.
  • Dessutom kan din lärare kunna se fettmärkena på din ScanTron och ta reda på vad du försökte göra.
Metod 2 av 7:
Myt: Att använda fel penna får du en bättre poäng.
  1. Bild med titeln Cheat på ett Scantron-test Steg 2
1. Faktum: Det kan orsaka att du misslyckas med testet. Om du inte använder en # 2 penna på din scantron, kan betygsmaskinen kanske inte läsa den. Om så är fallet kan du sluta få en 0 på testet. Det är bättre att använda rätt penna och få ett verkligt poäng än att riskera det för en misslyckad betyg.
Metod 3 av 7:
Myt: Smörj dina svar får dig en bättre poäng.
  1. Bild med titeln Cheat på ett Scantron-test Steg 3
1. Faktum: Det kan orsaka att maskinen hoppa över dina svar. Medan det är sant att inte helt fyllning i bubblan kan förvirra betygsmaskinen, kan det också leda till en ofullständig poäng eller en ännu lägre betyg. Plus, om maskinen inte kan läsa ditt test alls, kanske du misslyckas helt.
  • Detsamma är sant om du försöker fylla dina svar i delvis eller halvvägs.
Metod 4 av 7:
Myt: Lätt skuggning Dina svar får dig en perfekt poäng.
  1. Bild med titeln Cheat på ett Scantron-test Steg 4
1. Faktum: Denna metod stammar från ett rykte från 1990-talet. Scantron har kommit långt sedan dess, och det finns skyddsåtgärder på plats som hindrar maskinen från att trippas av detta. Om din scantron förvirrar sensorerna kan du misslyckas med testet.
  • Din lärare är förmodligen inte super glad att du inte följde riktningar och fyll i dina svar på hela vägen.
Metod 5 av 7:
Myt: Ritningslinjer på din ScanTron får dig en bra betyg.
  1. Bild med titeln Cheat på ett Scantron-test Steg 5
1. Faktum: Att fylla i din scantron felaktigt kan orsaka att du misslyckas. Det är sant att Zig Zagging-linjer kan förvirra sensorerna. Men om du fyller i din ScanTron felaktigt, kan din lärare bara kasta den ut. Ritningslinjer för att ansluta dina svarbubblor är ganska uppenbart, och den som betygsätter din Scantron kommer att kunna upptäcka det direkt.
Metod 6 av 7:
Myt: Märkning av sidorna får dig ett perfekt betyg.
  1. Bild med titeln Cheat på ett Scantron-test Steg 6
1. Faktum: Att göra extra märken kommer bara att orsaka ett fel i maskinen. Om du ritar på de svarta linjerna på sidan av din Scantron kan du misslyckas med testet. Scantron som inte kan gå igenom maskinen är vanligtvis inte graderad.
  • Vissa människor försöker också skriva på de svarta linjerna och sedan radera dem, vilket har samma effekt.
Metod 7 av 7:
Myt: Skriva svarsknapp på ditt test återställer maskinen.
  1. Bild med titeln fuska på ett Scantron-test Steg 7
1. Faktum: Alla tester efter din kommer att misslyckas, vilket gör det självklart vad du gjorde. Om du byter från lärarens svarknapp till din egen, finns det inget sätt att de inte kommer att märka. Plus, allt de behöver göra är att titta på din Scantron för att se att du skrev något extra på toppen.
  • Det här är kanske den riskhaltiga fuskmetoden för alla, eftersom det är direkt märkbart och kan inte skrivas av som ett misstag.

Tips

Det bästa sättet att ta ett multipelvalstest är att begränsa dina svar och välja från de bästa.

Varningar

Det finns ofta allvarliga konsekvenser som kan hända när du fuskar på ett Scantron-test. Om du är på college eller universitet kan du till och med bli utvisad.
Dela på det sociala nätverket:
Liknande