Hur man väljer en högskola

Att försöka välja ett högskola kan känna sig skrämmande, särskilt med så många stora beslut att göra. Där du går på college kommer att påverka den typ av utbildning du får, de människor du möter, och de möjligheter du har tillgång till. Det verkar som mycket, men oroa dig inte! Oavsett om du försöker ta reda på var du ska ansöka eller välja mellan högskolor du har accepterats, kan du underlätta denna process genom att göra en omfattande forskning på egen hand och sedan nå ut till andra för att ta reda på om du fattar det bästa beslutet till dig.

Steg

Del 1 av 3:
Gör en lista över skolor
  1. Bild med titeln Gå till college utan pengar Steg 4
1. Ta reda på vad dina prioriteringar är när du letar efter en skola. Det finns så många olika faktorer att tänka på när man väljer ett college. De som du borde fokusera mest på är skolans storlek, de grader som de erbjuder, kostar, avstånd från hemmet och typen av område runt skolan.
  • Ha en uppfattning om vad du vill studera och börja med att titta på skolor som är starka i det området. Detta är ett enkelt första steg i din sökning efter högskolor.
  • Bild med titeln har ett bra jobbintervju steg 1
    2. Använd en online college Finder för att utforska potentiella högskolor. Det finns flera online-college Finderers som låter dig ange dina önskemål (Big School vs. Liten skola, urban vs. landsbygdsområde, offentliga vs. privat) och visa profiler av skolor som matchar vad du vill ha.
  • College Navigator: För dig.S. Högskolor, den här högskolans sökare sponsras av National Center for Education Statistics. Det finns en mängd användbara sökalternativ, inklusive avstånd från hemmet och acceptanspriserna:https: // nces.ed.gov / collegeGigator /.
  • BigFuture av College Board: BigFuture är en omfattande sökmotor som låter dig köra en mycket personlig sökning efter högskolor genom att justera en mängd olika filter. Du kan också justera vikten av varje filter, allt från "bryr sig inte" till "måste ha."Internationella skolor kan också inkluderas i dina sökresultat: https: // BigFuture.collegeboard.Org / College-Search.
  • Cappex: Cappex är begränsad till dig.S. skolor, men det har en matchmaking-funktion som låter dig fylla i en profil och matchas med skolor baserat på dina önskemål. Det låter dig enkelt se vilka applikationsmaterial som krävs för varje skola:https: // cappex.com /.
  • Collegedаta: Igen arbetar den här sökaren bara för amerikanska skolor, men det är ger användbara finansiella uppdelningar för varje skola: https: // högskole.COM / CS / Sök / College / College_Search_Tmpl.jhtml
  • Bild med titeln Få ett jobb Steg 6
    3. Delta i en college mässa. College mässor är sammankomster av college representanter som vill locka eleverna att ansöka om sina institutioner. De hålls vanligtvis i skolor, konferenscenter eller samhällscentra. Fråga din gymnasierådgivare om några kommande högskolestudier nära dig. Dessa händelser kan vara bra sätt att få kontaktpunkt på en skola du är intresserad av och får mer detaljerad information om en skola.
  • När du deltar i en college-mässa är det bra att ha en lista över skolorna som du vill prata med i förväg. Men var inte rädd för att gå upp till skolor du inte har hört talas om och lär dig om dem. Du kan bara snubbla på en skola som är en bra passform för dig!
  • Del 2 av 3:
    Minskar ner din lista
    1. Bild med titeln Ansök om doktorand i USA Steg 4
    1. Bestäm vilka skolor du har råd att delta. Titta upp det genomsnittliga finansiella biståndspaketet för varje skola som du är intresserad av. Sedan, ta reda på hur mycket ekonomiskt stöd som din familj kommer att kunna ge dig per år. Om din familj inte har råd att täcka kostnaderna för närvaro, kan du behöva arbeta under skolan, ansöka om utomstående stipendier eller ta ut lån.
    • Finanserna bör vara en stor del av ditt högskolebeslut. Du borde göra allt du kan för att undvika avslutande högskola med tusentals dollar i skuld. Den genomsnittliga American College Graduate hade $ 37.000 av studentlånsskulden 2016. Visa studielån som en sista utväg.
    • Om du bor i U.S. Eller Kanada, du kan hitta din familjs förväntade familjebidrag med hjälp av College Boards EFC-kalkylator: https: // BigFuture.collegeboard.org / pay-for-college / paying-your-share / förväntad-familjebidrag-kalkylator. Detta kommer att berätta - i genomsnitt - hur mycket högskolor kommer att förvänta sig att din familj ska bidra till din utbildning.
  • Bild med titeln Answera intervjufrågor Steg 10
    2. Forskning Rykte om de enskilda examensprogrammen du är intresserad av. Titta upp hur länge avdelningen har funnits och läst om fakulteten som lär sig att få en bra känsla av instruktionens kvalitet. Varje högskola har olika styrkor, och du kommer att vilja ansöka om dem som har starka akademiska avdelningar inom dina intresseområden.
  • Till exempel kommer du förmodligen inte att ansöka på en polytechnisk skola om du är intresserad av humaniora.
  • Bild med titeln Välj ett rekryteringsbyrå Steg 19
    3. Forskning anläggningarna och tillgängliga resurser på varje skola. Tänk på vilka anläggningar och resurser som är viktigast för dig, och ta reda på om skolorna du är intresserad av att erbjuda dem. Vissa skolor är mer utrustade för att ge stöd för vissa studenter än andra.
  • Titta upp bostäder och matsal boende tillhandahålls av skolan. Om du är handikappad eller har specifika kostbehov, ta detta till speciellt övervägande och nå ut till studentkontoret om du har några frågor.
  • Sök för att se om kollegiet har samhällscentra eller grupper för minoritet, första generation, låginkomst eller LGBTQ-identifierande studenter. Detta hjälper dig att mäta hur mycket skolan välkomnar mångfald och stöder studenter som är olika.
  • Bild med titeln Ansök om doktorand i USA Steg 3
    4. Läs online om andra elevernas erfarenheter på varje skola. Det finns många webbplatser och onlineforum där nuvarande studenter på ett universitet kan lägga upp om sina erfarenheter, och det kan ge hjälpsamma insikter i studentlivet (jag.e. Kommentarer till den sociala scenen, tillgång till professorer, konkurrenskraftsnivå i klasser) som du inte skulle hitta på en Admissions Office-webbplats. Men kom ihåg att allas erfarenhet på ett universitet kommer att vara unik.
  • Bildbetaget Skriv ditt kongressrepresentant Steg 12
    5. Forskning närvaron av grekiskt liv på campus. Försök att ta reda på vilken procentandel av studentkåren som är inblandad i grekiska organisationer och vilka värderingar som varje organisation betonar. Grekiska organisationer (broderskap och sororiter) har ofta en stor effekt på skolans sociala liv. Skolor med stora grekiska organisationer tenderar att ha livligare scener, men de kan också känna sig lite uteslutande för studenter som inte går med i en broderskap eller sororitet.
  • Bild med titeln nå massorna steg 3
    6. Tour potentiella skolor, om möjligt. Om du har den ekonomiska förmågan att besöka skolor du är intresserad av, planera en resa för att se campuserna. Registrera dig för att ta en officiell campustur för att se huvudpunkterna av intresse på campus och lära dig hur skolan presenterar sig själv. Var inte blyg om att fråga din tour guide några frågor du kanske har. Om du har tid, gå runt campus ensamkommande och försöka bilda dig själv som student där.
  • Alternativt, om du är en stigande gymnasium som vill besöka skolor, kommer många rikare skolor att erbjuda fullt finansierade "fly-in" -program där de betalar för att få högskolestudenter att de är intresserade av att spendera tid på campus att få Att känna till skolan. Gör lite online-forskning för att se om skolan du är intresserad av erbjuder ett av dessa program - speciellt om du inte har råd att finansiera en campus besök själv.
  • Många college sökande kommer att prata om en "gut känsla" som de känner när de besöker skolans campus som är bäst för dem. Var medveten om detta, men försöker fortfarande hålla andra faktorer i åtanke.
  • Bilden med titeln Få ett jobb i ett annat tillstånd Steg 2
    7. Välj en skola på en plats som kommer att vara fördelaktigt med din karriärväg. Det kommer att finnas fler möjligheter att arbeta och ha värdefulla sommarupplevelser på platser som har större populationer och är starka i de branscher du är intresserad av. Många examensprogram, som företag, teknik eller medicin, är betydligt berikade av verkliga jobbupplevelser.
  • Business Majors, till exempel, kommer att dra nytta av att välja skolor i stora städer, där de enkelt kan ställa in praktik eller bekanta sig med miljöer där de kan få jobb efter examen.
  • Medicinska studenter kommer att vilja vara nära stora sjukhus (en mängd om möjligt, för att uppleva olika specialiteter).
  • Datavetenskap och ingenjörsstudenter bör söka skolor som ligger nära företag och företag som de skulle vilja arbeta på.
  • Bild med titeln fokus på studier Steg 5
    8. Låt inte rädsla för Prestige hindra dig från att ansöka om skolor. Du kan känna dig mycket tryck för att ansöka om ganska konkurrenskraftiga skolor, och det är helt bra om du planerar att göra det. Det allmänna rykte för en skola bör dock inte vara en anledning att du tillämpar eller inte gäller för en skola.
  • Du låter inte någon om du inte går i en toppskola. Din högskoleupplevelse kommer att vara vad du gör det, och du kan ha fantastiska och meningsfulla upplevelser på skolor som uppfattas som "mindre prestigefyllda" än andra.
  • Del 3 av 3:
    Nå ut till andra
    1. Bilden med titeln har ett bra jobbintervju steg 10
    1. Möt med professorer på de högskolor du är intresserad av. E-post eller ring chefen för avdelningen som du är intresserad av. De kan ansluta dig med andra professorer som kan berätta mer om programmet. Detta gör att du kan se om dessa verkar som människor du skulle vilja lära av och ge dig insikt i de saker du kommer att studera.
    • Du kan begära en kurskatalog eller du kan till och med kunna begära att sitta i en klass, om skolan är i närheten eller du kommer att besöka under rätt år.
  • Bilden med titeln har ett bra jobbintervju steg 8
    2. Prata med nuvarande studenter om sina erfarenheter. Om du besöker en campus, tillvägagångssätt nuvarande studenter och artigt fråga dem om de skulle vara villiga att prata med dig om deras erfarenhet på skolan. Du kan också titta på anslutning med nuvarande studenter online.
  • Det är bäst att nå ut till någon som har en liknande bakgrund som du, vilket innebär att de har liknande intressen, kommer från samma region, eller har en liknande socioekonomisk bakgrund.
  • Alltid vara hänsynsfull när du når ut till människor du inte vet. De kanske inte vill prata med dig, och det är helt okej.
  • Bild med titeln Lär dig ett språk Steg 5
    3. Rådfråga med betrodda individer. Prata om dina alternativ med vänner, familj och gymnasiet eller college career counselors. Ta ordet av särskilda högskolan med ett saltkorn. Admissions Office är deras försäljningskontor, så gör ditt bästa för att få råd från människor i ditt liv som känner dig bra och kommer att vara mindre part.
  • Dina föräldrar kan vara bra resurser under hela processen, speciellt om de har deltagit i college. De är troliga bland de människor som känner dig bäst, så de kommer att kunna hjälpa dig att räkna ut vad du behöver från en högskola.
  • Bild med titeln Gå till college utan pengar Steg 8
    4. Fråga människor som lyckas i de områden du är intresserad av. Om du har identifierat några karriärintressen, fråga antingen chefen på en plats du skulle sträva efter att arbeta eller någon med stor erfarenhet av ditt valda fält om var de gick till skolan. De borde kunna berätta om bra skolor eller program för att få de jobb du vill ha, liksom ge dig allmänna råd för att förbereda dig för den karriärvägen.
  • Bild med titeln Gå till College utan pengar Steg 19
    5. Gör en lista över 6-10 skolor att ansöka om. Om du går igenom ansökan, efter att ha gjort mycket forskning och pratar, väljer du 6-10 skolor att ansöka om! Du kan ansöka om mer eller mindre, men se till att du har tillräckligt med tid att ägna åt varje applikation och tillräckligt med pengar för att betala för alla ansökningsavgifter.
  • Ibland är ansökningsavgiftens undantag tillgängliga för låginkomststudenter. Fråga din akademiska rådgivare om du tror att du kan kvalificera dig.
  • Välj minst 2 "REACH" skolor som du inte är säker på att du kommer in och minst 2 "säkerhet" skolor som du är ganska säker kommer du att accepteras i. Ha resten av skolorna vara de som du uppskattar att ha ett 50/50 skott att komma in.
  • Igen, se till att alla skolor du väljer att ansöka om är att du skulle gärna delta om du accepterades!
  • Bild med titeln Gå till college utan pengar Steg 5
    6. Acceptera ett erbjudande om upptagande och vara stolt över dig själv! Däremot, om du redan har gått igenom ansökan och försöker bestämma mellan skolor som du har accepterats, säger ja till den du känner dig passar dig mest. Då ta lite tid att vara stolt över dina prestationer! Det tar mycket hårt arbete att bli accepterat till college och du gjorde det.
  • Om du har fått flera acceptanser, kom ihåg att också svara på erbjudanden från skolor du minskar också. Detta frigör upp fläckar för andra studenter som kanske är på en väntelista.
  • Resurser för att hjälpa till att välja en högskola

    College jämförelse diagram

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Saker att komma ihåg när du väljer en college

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Tips

    I vissa fall är det lättare att komma in i viss skola som en "Legacy, "vilket innebär att du kan ha en högre chans att tillträde till en skola om en av dina föräldrar tog examen från den.

    Varningar

    Stressa inte för mycket om högskolans applikationsprocess! Du kommer att kunna bli framgångsrik och glad oavsett var du går.
  • Högskolor har "svar deadlines" - datum när de vill höra från dig om ditt beslut att delta eller inte. Dubbelkontrollera datum för varje acceptans du har.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande