Hur man klarar av det faktum att du är i trubbel i skolan

Det arbete du gör i skolan är en investering i din framtid, och att komma i trubbel kan komma i vägen för dina planer. Det är ovanligt att få hela vägen genom skolan utan att komma i trubbel någon gång. När du väl kommit i trubbel verkar det svårt att stanna ut. Någon disciplin är orättvist, och vissa studenter blir utpekade för straff mer än andra som kanske har varit lika ute av rad. Att hålla din coola och kommunicera med myndighetsfigurer hjälper dig att minimera ditt straff. Att lära dina rättigheter kan hjälpa dig att förhindra upphävande eller utvisning. Att ta hand om dig själv och ta itu med eventuella problem som du har vetter mot dig att klara av det svåra tiden och förhindra framtida inlopp med huvudmannen.

Steg

Del 1 av 3:
Hantera straff
  1. Bilden med titeln klara av det faktum att du
1. Säg sanningen. Om du har anklagats för att göra något du gjorde, erkänna det. Även om du tror att historien har vridits, erkänner de delar som är sanna. Om du verkar kooperativ, kommer du att ha en lättare tid att berätta för din sida av historien. Det finns alltid något du kunde ha hanterat bättre. Om du blev mobbad och blev arg, kan du vara i trubbel för att förlora ditt humör. Först erkänna att du behöver arbeta med att reglera ditt humör, förklara sedan om mobbningen.
  • Om du har anklagats för något du inte gjorde, var lugn. Det är skrämmande när en myndighetsfigur har fel idé om något, men om du panik kommer du att ha en hårdare tid som förklarar misstaget.
  • Be om en lärare du litar på, liksom en förälder eller vårdnadshavare, för att vara närvarande när du är disciplinerad.
  • Bilden med titeln klara av det faktum att du
    2. Ber om ursäkt till någon som drabbats. Även om du inte håller med hur din disciplin hanteras, ber om ursäkt för allt du kunde ha gjort bättre. Medgav att du känner ånger är ett tecken på mognad. Du kanske till och med straffas mindre om du visar att du förstår vad du gjorde, är ledsna för det och planerar att aldrig göra det igen. Du kan be om ursäkt till dina lärare, skoladministratörer och medstudenter.
  • Ber om ursäkt till din förälder eller vårdnadshavare också. De kan behöva förlora en arbetsdag eller hantera annan obehag som ett resultat av att du är i trubbel i skolan.
  • Bilden med titeln klara av det faktum att du
    3. Få ut det mesta av ditt straff. Du kan hitta dig, deprimerad och avskräckt efter att ha kommit i trubbel i skolan. Det kan vara lätt att komma längre bakom på skolarbetet under den här tiden, speciellt om du är avstängd. Du kan också hitta dig som ett resultat av att vara i trubbel i skolan, vilket kommer att lämna dig med extra tid på dina händer. Försök att använda den här tiden för att komma ikapp på ditt skolarbete och arbeta framåt om möjligt.
  • Granska dina anteckningar från terminen och studera för kommande test om du kan.
  • Gå vidare på din läsning. Starta vilken bok du har kommit upp i engelskklassen, eller läs de närmaste kapitlen i din lärobok.
  • Om du har några stora projekt som kommer upp utanför skolan, till exempel college-applikationer, tar den här tiden att göra lite forskning.
  • Du är mindre benägna att straffas igen om du uppfattas som ansvarig och organiserad.
  • Del 2 av 3:
    Bestrida en orättvis upphängning eller utvisning
    1. Bilden med titeln klara av det faktum att du
    1. Lär dig dina rättigheter. För en mer allvarlig straff, som en upphängning eller utvisning, behöver din skola följa vissa regler. Slå upp ditt distrikts uppförandekod eller disciplinkod, online och ringa till ett distriktskontor för att få en längre förklaring av disciplinära förfaranden. Om du tror att du är avstängd orättvist eller att reglerna inte följs, har du den lagliga rätten att bestrida din upphävande.
    • De flesta skolor distribuerar någon form av studenthandbok i början av året som inkluderar studentköpsregler och posta reglerna runt skolan. Om din skola inte har publicerat eller distribuerat skolreglerna kan du kanske argumentera för att du inte visste att du bröt en regel.
    • Även om du redan har gått igenom din upphängning är det värt att bevisa att du avbröts orättvist, eftersom det kan få upphängningen bort från din post.
  • Bilden med titeln klara av det faktum att du
    2. Bestäm att du var ordentligt anmält. Du har förmodligen rätt att märka. Det innebär att din skola måste meddela din suspension till dina föräldrar eller vårdnadshavare inom 24 timmar efter det. Meddelandet måste innehålla ett datum och beskrivning av händelsen med tillräckligt med detaljer för att du ska känna igen det. Om den här informationen inte ingår kan du kunna återvända till skolan eller få upphängningen bort från din post.
  • Bilden med titeln klara av det faktum att du
    3. Ge huvudmannen. Du har förmodligen rätt till en konferens med huvudmannen. Denna konferens kommer att inkludera dig, en förälder eller vårdnadshavare, din rektor och den person som anklagade dig för misshandel. Om den person som anklagade dig var en annan student, kanske de inte är där. Annars får du fråga dina anklagare frågor före huvudmannen.
  • Bilden med titeln klara av det faktum att du
    4. Kräva din utbildning. Kontrollera om du har rätt till alternativ instruktion. Beroende på skoldistriktet, och din ålder kan du ha rätt att fortsätta ditt skolarbete under upphängning. Detta kan hända hemma, på din skolcampus eller i ett interneringscenter.
  • Bilden med titeln klara av det faktum att du
    5. Få en rättvis utfrågning. Beroende på ditt skoldistrikt och längden på din upphängning kan du ha rätt till utfrågning framför en anställd i skoldistriktet. Du kan vara representerad av din förälder eller vårdnadshavare, en annan betrodd vuxen eller en advokat. Kontakta lokala lagskolor och andra organisationer i ditt område och fråga om de erbjuder gratis representation.
  • Bilden med titeln klara av det faktum att du
    6. Tala upp mot diskriminering. Om du har en individualiserad utbildningsplan (IEP) har du ytterligare rättigheter. Studenter med funktionshinder bör kontakta den regionala handledaren för särskild utbildning för deras distrikt. Du är sannolikt berättigad till testning för beteendeproblem.
  • Om du tror att du diskrimineras på grund av ras, kön eller funktionshinder, lämna ett klagomål med byrån för Civilrättigheter för U.S. Utbildningsdepartementet inom 180 dagar att komma i trubbel.
  • Del 3 av 3:
    Komma tillbaka på rätt spår
    1. Bilden med titeln klara av det faktum att du
    1. Komma till roten till problemet. Fråga dig själv vad som orsakade dig att göra det som fick dig i trubbel, och vad du kan göra för att förhindra att det händer igen. Hur har du känt, i allmänhet? Har någonting förändrats nyligen i ditt liv? Du kan agera på något sätt eftersom du är under en slags stam. Problem hemma, mobbning i skolan, heartbreak, manipulativa vänner och svårigheter med skolarbete kan alla leda dig att göra val som kan skada dig.
    • Skriv ner allt som händer i ditt liv, och hur det får dig att känna.
    • Prata med en förälder eller en vägledare om vilken stress du kan gå igenom. Om du har frekventa problem med en annan student, prata om det med din rådgivare.
  • Bilden med titeln klara av det faktum att du
    2. Adressera problemet. Om du kan peka på en anledning som du har i trubbel i skolan, adressera den anledningen. Till exempel, om du är pressad av vänner, hitta vänner som inte försöker kontrollera ditt beteende. Byte till ett annat valfritt eller anslutning till ett afterschool-program kan vara ett sätt att träffa nya människor. Om du begått plagiering eftersom du var rädd för att misslyckas, bilda en studiegrupp eller fråga en förälder eller vårdnadshavare om att få en handledare.
  • Om du kämpar med en missbruk eller en ätstörning, be om hjälp från din läkare.
  • Om du känner dig rädd, hopplös, arg eller numb, be att prata med en rådgivare eller en psykolog. Du kan lida av ångest eller depression.
  • Om du inte kan koncentrera dig på ditt skolarbete, kan inte sitta stilla, eller har problem med att hålla upp i klassen, be om att prata med en läkare. Du kan ha en odiagnostiserad inlärningsstörning.
  • Bilden med titeln klara av det faktum att du
    3. Bygga om din självkänsla. När du kommer i trubbel i skolan är det lätt att märka dig själv en "dåligt barn." Detta kan vara hemskt för ditt självkänsla, kan göra det svårare för dig att fungera bra i skolan och väcker sannolikheten för att komma i trubbel igen. Berätta för dig själv att du är värd en bra utbildning. Påminn dig själv att alla kämpar, att vissa människor kämpar hårdare, och att du är värt besväret.
  • Säg högt för dina lärare, dina föräldrar eller vårdnadshavare, och dina vänner som du är seriös om att göra bra i skolan.
  • Kontrollera hur människor reagerar på att du kommer i trubbel. Håll de vänner som är snälla och sympatiska. Dike de vänner som gör roligt med dig eller försöker få dig i trubbel igen.
  • Bilden med titeln klara av det faktum att du
    4. Ta reda på vad du vill ha från skolan. Gör en spelplan för resten av ditt år. Är det ditt mål att skicka alla dina klasser? Att komma igenom året utan att komma i trubbel igen? För att få bra nog kvaliteter för att kvalificera sig för en viss skola? Berätta för ditt mål för dina lärare, din rådgivare och din förälder eller vårdnadshavare. Be om råd om att nå ditt mål, och göra ett realistiskt schema som hjälper dig att nå ditt mål.
  • Om ditt mål är att komma in i ett visst högskola, till exempel, kolla upp vad de genomsnittliga kvaliteterna och standardiserade testresultaten för erkända studenter är. Syftar till att få något högre betyg än deras genomsnitt. Ta ett pre-test för att se vad dina poäng är och registrera dig för en klass om de inte är upp till standarden på önskad college.
  • Gör vänner med dina lärare. Inte alla kommer att kunna uppskatta dig, men sannolikheten är att de flesta av dina lärare vill att du ska lyckas. Även läraren som fick dig i trubbel kan i hemlighet titta på dig.
  • Be om hjälp när du inte förstår läxorna. Var uppmärksam på lektionen. Förbättra i din lärare: När dina betyg hämtar, eller du har någon annan triumf, berätta för dem före eller efter klassen. De ser att du är seriös om din framtid.
  • Bilden med titeln klara av det faktum att du
    5. Bygga friska vanor. Du kommer att ha en lättare tid i skolan om du får 9-10 timmars sömn en natt, äter minst tre måltider om dagen och får minst en timme av träning dagligen. Om du inte gillar sport, försök att ta långa promenader, dans, skateboarding eller cykling. Anmäl dig till en självförsvarsklass, en yogaklass eller organisera lågknappsaktiviteter med dina vänner. Bygg vanor som gör att du kan maximera din koncentration under studietid och blås av ånga vid andra tillfällen.
  • Bryta upp din studietid. De flesta kan koncentrera sig bra i ca 45 minuter. Planera kortare sessioner av studier, med raster däremellan. Stå upp och flytta runt under dina raster.
  • Tips

    Även om du redan har serverat din upphängning kan du vädja den för att få det bort från din post.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande