Hur man gillar att gå

För vissa är promenader en svår uppgift. Du kan ha ursäkter som, "jag är för trött" eller, "Jag saknar mitt favoritprogram." Samtidigt saknar du en trevlig utomhusaktivitet och chansen att förstöra och uppgradera din hälsa. Med ett öppet sinne, rätt musik, och rätt väg, promenader kan vara din nya favorit go-to motion eller till och med meditativ hobby.

Steg

Del 1 av 3:
Förberedelser för din utflykt
  1. Bild med titeln Njut av promenadsteg 1
1. Kontrollera vädret. Du måste se till att det är en trevlig dag ute för att veta om det är bra för en promenad. Promenader är inte kul på extremt varm, kall eller på regniga dagar. I dåligt väder är det lätt att komma dit dit, prova det, och bara bli avskräckta och måste vända sig om. Inte roligt i det minsta.
  • Var extremt försiktig på vintern, speciellt om du njuter av en promenad i nyfallen snö.Dold is under snön kan resultera i en skada.
  • Bild med titeln Njut av promenadsteg 2
    2. Klä i bekväma kläder. Du vill inte att din hud är irriterad när du går, vilket kommer att skära din gång och starta anslutningen i din hjärna mellan promenader och smärta. Se till att kläderna är lös och matchar atmosfären utanför. Kontrollera om du behöver en jacka innan du går ut. Ju mer bekväm du är, desto roligare kommer din promenad att vara.
  • Om du går på natten, ska din kläder vara ljust färgade eller har nattreflektorer. Säkerhet är en prioritet, även om du inte är ett snabbt mål.
  • Bära comfy, men lämpliga skor. Bär sandaler, flip-flops eller andra icke-stödskor som inte är avsedda för att gå kan leda till skada.
  • Bild med titeln Njut av att gå steg 3
    3. Tänk på att gå som ett äventyr. Tänk på alla sevärdheter du ska se att du förmodligen aldrig märkt tidigare. Försök att föreställa dig den varma brisen i ditt ansikte och solen strålar strålning på din kropp. Rensa ditt sinne om alla distraheringar, men se till att du fortfarande koncentrerar dig på var du går!
  • Världen är full av så mycket stimuli att våra hjärnor är fysiskt oförmögna att bearbeta allt. Även om du går samma promenad gång på gång, kommer det att bli saker du märker för första gången varje tid.
  • Bild med titeln Njut av att gå steg 4
    4. Om du går i en obekant inställning, ta med telefonen, en GPS eller en karta. Om du inte är säker på var du är, vill du ha en enhet som hjälper dig att komma hem. Att transportera en telefon med inbyggd GPS är bäst som du kanske behöver ringa i en nödsituation.
  • Du kanske vill låta en vän eller familjemedlem veta ditt gångschema och var du går, speciellt om du inte gör vana att bära din telefon. Om något skulle hända med dig, skulle de ha en bättre uppfattning om hur du skulle komma till dig om du behöver hjälp.
  • Bild med titeln Njut av att gå steg 5
    5. Ta din iPod eller MP3-spelare och en flaska vatten. Det finns två billiga saker som gör någon promenad mer trevlig: musik och vatten. Musik håller dina ben att flytta och din kroppsspårning, och vatten håller dig hydratiserad (vilket är särskilt viktigt i varmt väder). Ta inte heller och du kan sluta långsamt och törstig, vilket inte stavar för en trevlig promenad.
  • Om du går på ganska jakten, kanske du vill ta med ett mellanmål. Ett paket av nötter, en granola bar, eller en frukt är enkla, friska alternativ att packa för din promenad.
  • Del 2 av 3:
    Starta en gångrutin
    1. Bild med titeln Njut av promenadsteg 6
    1. Börja med korta promenader först. Ta en promenad runt ditt grannskap eller i en välbekant parkering. Gå på platt terräng, eftersom det är mycket svårare att gå på en ojämn yta (som grus). Om en kort promenad är allt du kan hantera, det är okej. Även en kort promenad är bra för din hälsa, sänker ditt blodtryck, hjärtfrekvens och bidrar i viktminskning.
    • Som en extra bonus till hälsofördelarna med att gå, svarar din uthållighet vanligtvis mycket snabbt att gå.Om du hittar att du bara kan gå ett stadsblock bekvämt, ta de närmaste två dagarna, försök igen. Du kommer förmodligen att bli positivt överraskad att upptäcka att du kan bekvämt gå vidare med varje dag som passerar.
  • Bild med titeln Njut av promenadsteg 7
    2. Ta med en vän. Att gå ensam är bra, men ibland har en följeslagare för bra konversation det ännu bättre. Du kan både njuta av träningen tillsammans och skörda hälsofördelarna, förutom att njuta av varandras företag.
  • Vad mer, går det med en vän säkrare också. Det finns styrka i antal och borde något dåligt hända med en av er, du har bättre odds att vara okej med en vän i släp.
  • Bild med titeln Njut av promenader Steg 8
    3. Gå på olika tider på dagen. När du börjar gå, kan det hända att du inte tycker om promenader i mitten av eftermiddagen. Kanske är det bara för varmt eller det område du går i är fullt av skolbarn. I så fall, skyll inte det på promenad - istället, gå på en annan tid på dagen. Du kan upptäcka att din kropp är mer öppen för att gå på olika tider, också.
  • Soluppgång eller solnedgång är helt fantastiska tider att gå om ditt schema så tillåter. Solen skapar en gyllene glöd över horisonten, belyser allt i sin väg, och det finns vanligtvis färre löpare, vandrare och cyklister att publika din väg.
  • Bild med titeln Njut av att gå steg 9
    4. Var uppmärksam på din omgivning. Går på din promenad som en robot besegrar syftet med att gå. Att vara i naturen och vara en del av din omgivning är en av de bästa aspekterna av att gå. Varje gång du går ut, hitta en sak som du aldrig märkte förut. Hej, är det en dollar på marken?!
  • Detta är också säkrare. Du kommer märka vad du ska undvika, som sprickor i trottoaren, klipporna eller djurets excrement. Du hittar också nya små stigar som du aldrig visste existerade, se nya blommor, träd eller ens göra lite fönster som toppar!
  • Del 3 av 3:
    Hålla dina promenader roliga
    1. Bild med titeln Njut av att gå steg 10
    1. När du har blivit van vid kortare promenader, försök att gå på en längre promenad. Ibland tar det ett tag för din hjärna att sjunka i vad det gör och komma in i ett spår. På grund av det, en trevlig, lång promenad och kan vara exponentiellt mer givande. Bra platser inkluderar en stor park, en ny del av staden, ett shoppingdistrikt (för att titta på) eller ett annat grannskap.
    • Skulle du någonsin bli för trött, slingrad eller ljusad, sitta omedelbart. Vila, ta en drink och vänta tills du har återvinnats innan du försöker fortsätta.
  • Bild med titeln Njut av att gå steg 11
    2. Bära en pedometer. Ett av de bästa sätten att hålla upp din motivation när det gäller att träna är att veta exakt hur du gör det. En pedometer (och ja, det finns en app för det om du vill använda din telefon) håller reda på hur många steg du tog och vissa kan också spela in tiden. Hur många steg har du tagit idag? Kan du slå gårdagens nummer?
  • Med en pedometer kan du ställa in mål. Vill du ta 2000 steg? 5000? 10 000? För rekordet finns det cirka 2000 steg per mil. Den nuvarande rekommendationen för hjärthälsa och upprätthållande av en hälsosam vikt är cirka 10 000 steg om dagen, eller 5 miles.
  • Bild med titeln Njut av att gå steg 12
    3. Ta en paus för att suga i din omgivning och koncentrera dig på dina sinnen. Du behöver inte alltid gå under dina promenader. Hitta en trevlig bänk, sitta ner och ta allt i. Vilken typ av fåglar är de som chirping i avståndet? Och de träd, vad är de?
  • Under din paus, använd alla dina sinnen. Hitta en lukt som du inte märkte tidigare. Leta efter nya vinklar på fotografiet. Tryck på de blommor du alltid bara går förbi. Detta kan vara ännu mer dykare än promenaden själv.
  • Bild med titeln Njut av att gå steg 13
    4. Gör din promenad mer meditativ. Att gå ensam kan vara ett stort nöje, och erbjuder möjlighet till meditation, tyst tanke, eller till och med bara djupt andning. Dessa medför inte någon bekostnad och kan lägga till en betydande känslomässig / andlig dimension för din träning. Här är ett par idéer:
  • Gör aktiv, djupt buk andning, kanske synkronisera det med dina steg. Du kommer att lyssna på din kropp istället för att lyssna på de tankar som går vild genom ditt sinne, vilket kan erbjuda en känsla av mental lugn.
  • Upprepa en meditativ fras, positiva bekräftelser eller bön i ditt sinne synkron med din andning eller dina steg. Du kommer tillbaka från din promenad känner sig positiv, självsäker och motiverad att ta dig nästa promenad snart.
  • Bild med titeln Njut av att gå steg 14
    5. Byta upp.Se till att promenader blir en daglig rutin, men blir inte tråkig. Hitta två eller tre platser du gillar att gå och rotera dem i ditt schema. Gå på olika tider på dagen, olika längder och med olika musik eller med olika människor. Nu borde du njuta av din resa. Ha kul att promenera!
  • Tips

    Detta kan vara ett bra icke-dyrt datum för en utomhus som gillar kille eller tjej.
  • En sak som är nästan en nödvändighet är coola kläder, men se till att det är lämpligt!
  • Sväng båda händerna medan du går. Detta kommer att göra din gång effektiv.
  • Varningar

    Se till var du går är säker.
  • Gå med en destination i åtanke, även om det bara är till slutet av din gata och tillbaka. När din gång förbättras, planera alltid dina promenader i en slinga, vilket ger dig din destination, tills du är helt säker på din uthållighet. Du skulle inte vilja försöka gå runt en park sjö, bara för att upptäcka att du är för vändning för att komma tillbaka.
  • Ta med en mobiltelefon, men kom ihåg att en mobiltelefon inte kommer att skydda dig, och små defensiva vapen (som pepparspray) i händelse av ett angrepp, men se till att det verkligen är ett angrepp.
  • Om du inte mår bra, gå inte. Du kan infektera andra eller gå ut.
  • Kontrollera alltid först med en läkare eller kvalificerad hälso-professionell om din hälsa eller andning tidigare har äventyras. Alltid gå med en partner om du har några hälsoproblem.
  • För att säkerställa att du har hjälp att komma hem för återvändande promenad, gå någonstans som har en buss, tunnelbana eller någon annan liknande anslutning för att ta dig hemma - så att du kan gå längre och behöver inte oroa dig för utmattning för mycket.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande