Hur man är en bra bror

Vill du lära dig att ställa ett bra exempel eller förbättra ditt förhållande med dina syskon? Är du på väg att bli en bror för första gången? Fortsätt läsa för detaljerade instruktioner om hur du är en bra bror och sätt det perfekta exemplet för dina syskon!

Steg

Metod 1 av 3:
Ställa in ett bra exempel
  1. Bild med titeln Var snäll mot din bror Steg 2
1. Visa respekt. Det är viktigt att visa ett exempel på dina syskon genom att alltid vara respektfull. Vara respektfull för dem, men du bör också vara respektfull för dina föräldrar, dina lärare, dina vänner och till och med perfekt främlingar! Att vara respektfull kommer att hjälpa dem mycket i livet och om de lär sig det från någon som de verkligen respekterar, blir det en livslång vana.
  • Tala inte tillbaka till dina föräldrar eller lärare. Artigt argumentera om problem kommer upp men annars gör vad du får veta och visa din syskon hur det är klart.
  • Bild med titeln Var snäll mot din bror Steg 7
    2. Var ansvarig. Det är också mycket viktigt för din syskon att lära sig att vara ansvarig. Gör inte droger eller alkohol och fortsätt med dina sysslor och hjälp runt huset. Gör bra i skolan men vara ödmjuk om dina betyg. Få ett jobb om ditt schema tillåter och spara dina pengar på ett ansvarsfullt sätt. Detta hjälper dig, men det sätter också ett bra exempel för dem. De kommer att se det hårda arbetet och offret betala av.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att göra något steg 5
    3. Använd bra språk. Definitivt lär inte dem varje dåligt ord i boken, men att använda bra språk betyder också att du talar bra. Tala rätt och med den bästa grammatiken och ordförrådet du kan hantera. De hämtar på ditt språk och lär dig mycket. Bra tal är ofta ett tecken på en bättre utbildning och många arbetsgivare anser att det är viktigt, så du kommer att sätta upp dem för en livslängd av framgång.
  • Bild med titeln Var snäll mot din bror Steg 5
    4. Undvik våld. Du bör försöka att inte vara våldsam mot dina syskon och sätta ett extra bra exempel genom att inte vara våldsam mot någon annan. Barn som lär sig att det är våldsamt är coolt från sina syskon, kan fortsätta med våldsamma livsstilar som landar dem i fängelse eller sämre. Istället lösa ditt problem fridfullt och genom att prata ut det. Om någon försöker gå till en kamp, ​​var den större personen och gå bort.
  • Pojkar som bevittnar att deras föräldrar är våldsamma är dubbelt så sannolikt att de är våldsamma, så vad tror du att de kommer att göra om de ser en bror som de verkligen ser upp för att vara våldsamma?
  • Bild med titeln Kope med att komma ut medan de är gifta steg 8
    5. Var dig själv. Lär dina syskon att respektera sig genom att alltid vara själva. Gör det genom att vara dig själv. Driva de saker du älskar och inte låta folks åsikt sväva dig. Vara individuell och glöm trenderna och gör vad som gör dig till den mest populära. Genom att göra dessa saker kommer din syskon att lära sig att vara säker på egen hand. Kommunicera mer med din syskon så att du blir riktigt nära, det hjälper till att bygga ditt förtroende.
  • Bild med titeln Var snäll mot din bror Steg 13
    6. Skydda andra. Visa dina syskon att de alltid ska hålla fast för den lilla killen och skydda människor som förtjänar skydd genom att göra detsamma. Du vet aldrig, att det lilla barnet blir slaget i skolan kanske inte har en bror som kan skydda honom. Att skydda hjälplösa kommer att lära dina syskon hur man är bra människor och kommer att få dem att respektera dig ännu mer.
  • Bild med titeln Använd lämplig etikett när du röker steg 2
    7. Gör vad som är rätt. Gör det rätta, speciellt när det är svårt. Detta innebär också att ursäkta eller erkänna när du har gjort något fel. Du vill att dina syskon ska kunna göra detsamma, för att alltid göra det rätta. Detta kommer att göra båda dina bättre människor.
  • Metod 2 av 3:
    Utveckla ett bra förhållande
    1. Bild med titeln Var snäll mot din bror Steg 22
    1. Tillbringa tid med dina syskon. Det bästa sättet att börja ha ett bättre förhållande med dina syskon är att spendera tid med dem. Häng ut, spela, gå platser... Det spelar ingen roll. Gör vad som helst rätt för dig. Detta ger dig stora minnen tillsammans och bygger också en vänskap bortom syskonförhållandet.
  • Bild med titeln Var snäll mot din bror Steg 4
    2. Bygga sitt självförtroende. Du vill att dina syskon har ett stort självförtroende, så hjälper dem att öka deras förtroende. Komplimanger dem när de förtjänar det, hjälper dem att bygga färdigheter och bli smartare, och hjälpa dem att göra saker som de kan vara stolta över. Detta kommer också att göra dig lycklig eftersom de inte bara kommer att vara stolta över sig själva, men du kommer också att vara stolta över dem.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att göra något steg 8
    3. Bygga och behåll deras förtroende. Om du vill ha ett bra förhållande med dina syskon, borde du ha mycket förtroende mellan dig. När de berättar något, gå inte och berätta för dina föräldrar. Håll saker bara mellan er två, om inte din syskon ber dig att berätta för dina föräldrar. Om du inte kan lita på varandra, har du förmodligen ett hårt förhållande för resten av dina liv.
  • Du bör också bygga deras förtroende genom att skapa ett säkert ställe för dem att komma och prata om sina problem. Du borde aldrig skratta åt dem eller döma dem för de saker de säger till dig, så att de vet att de alltid kan komma till dig utan rädsla för hur du ska reagera.
  • Bild med titeln Deal med uteslutning Steg 9
    4. Låt dem vara själva. Försök inte göra dem till dig och inte vara arg om de inte alltid fattar de beslut du önskar att de skulle. Respektera att de är sina egna individer och fira dem, precis som de är. Försök att göra några av sina unika hobbyer med dem eller åtminstone prata med och fråga dem om det från tid till annan.
  • Bild med titeln plan för ett framgångsrikt framtida steg 2
    5. Se saker ur sitt perspektiv. Du kommer nog att vara oense om saker ibland. Det är bara hur syskon går. Men när du argumenterar eller när de gör något som du inte håller med, försök att se saker ur deras synvinkel. Sympatisera med dem och förstå att de förmodligen försöker sitt bästa. Detta kommer att bidra till att minska kampen.
  • Att se saker från deras perspektiv kan också göras varje dag. Uppskattar sina kamp i livet och respekterar dem för vad de går igenom kommer att ge dig båda en bättre respekt för den andra.
  • Bild med titeln Var snäll mot din bror Steg 8
    6. Hjälpa dem med sina problem. När de har problem, hjälp dem! Gör det inte bara för dem men visa dem hur man fixar det själva. Detta kommer att göra sitt liv bättre på lång sikt, men det kommer också att utveckla vänskapen mellan dig.
  • Men om de vägrar din hjälp, måste du respektera sina önskemål. Om de verkligen vill försöka göra saker på egen hand, det bästa du kan göra är att vara där för dem om de misslyckas eller behöver hjälp fortfarande.
  • Bild med titeln uppmanar någon upp steg 13
    7. Uppmuntra dina syskon. Uppmuntra dina syskon att gå ut och göra vad de vill ha med sina liv. Uppmuntra dem att nå för stjärnorna. Uppmuntra dem att vara bättre människor. Dessa saker kommer att hjälpa dem att uppnå mer i livet och vara lyckligare människor. Detta kommer att rädda dig från hjärtat av att se dem ont och lidande.
  • Bild med titeln Stoppa aggressivt toddler beteende steg 10
    8. Se upp för dina syskon. Dina syskon kan komma i trubbel, oavsett om de blir mobbade eller de hänger med fel folkmassa. Oavsett situationen, bör du sticka upp och skydda din syskon, vilket hjälper dem att göra bättre val efter behov. Du kanske inte alltid vinner dessa slag, men din syskon kommer aldrig att tveka hur mycket du älskar dem och du måste aldrig känna dig skyldig att inte göra tillräckligt för att skydda dem.
  • Metod 3 av 3:
    Går den extra milen
    1. Bild med titeln Undvik motstridiga tankar och känslor Steg 9
    1. Trösta din syskon när de är ledsna. En bra kram och ett snällt ord kommer att gå långt när din syskon är ledsen. Låt dem prata om sina problem (eller inte prata om sina problem!) och visa dem att du är där för dem genom att ge dem en kram tills de mår bättre.
  • Bild med titeln Var snäll mot din bror Steg 11
    2. Gör fina saker för din syskon. Du kan göra trevliga saker för dem genom att göra vad de ber dig att göra från tid till annan, eller genom att göra slumpmässigt trevliga saker för dem, som att göra dem frukost eller hjälpa dem att rengöra sitt rum.
  • Bild med titeln Hjälp Kids att hantera oönskade kramar Steg 11
    3. Göra då må bra om sig själva. Ge dina syskon komplimanger när de gör något coolt eller bra. Berätta för dem att de ser bra ut från tid till annan eller komplimanger sina kläder. Detta kan få dem att känna sig riktigt bra på sig själva.
  • Bild med titeln uppmanar någon upp steg 6
    4. Få dem tankeväckande gåvor. När helgdagar eller födelsedagar rullar runt, få dem presenter som är bra för dem, inte bara något verkligen generiskt att någon skulle få. Tänk på vad som påminner dig om dem eller saker som du har gjort tillsammans. Tänk på saker som de har sagt att de tyckte om eller att de ville ha. Tänk på de saker som de skulle behöva. Detta hjälper dig att få den perfekta gåvan.
  • Bild med titeln Var snäll mot din bror Steg 14
    5. Var generös. Dela vad du har med dina syskon. Om de vill låna dina saker, låt dem. Om du får lite godis, dela det med dem. Gör aldrig saker som detta förväntar sig något i gengäld. Gör det för att du vill vara en bra bror.
  • Bildbeteckningen är snäll mot din bror Steg 17
    6. Besök och ring dem när du är äldre eller långt ifrån varandra. Om din syskon reser eller bor någon annanstans, eller när du är äldre och har flyttat långt ifrån varandra, ring dem eller besöker dem när du kan visa dem som du tänker på dem. Låt inte ditt förhållande bryta ner på grund av avståndet utan istället göra det till en stark anslutning som kan korsa något avstånd.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Dina syskon kommer förmodligen att vara runt mycket längre än dina föräldrar, så det är viktigt att ha ett bra förhållande med dem. En dag, de kan vara din enda levande familj!
  • Spendera tid tillsammans med att spela spel eller sport för att utveckla stora minnen tillsammans.
  • Visa att du verkligen älskar dem.
  • Varningar

    Försök inte att chefa dina syskon runt om de har svåra känslor mot dig eftersom det kan göra dem väldigt arg och fortsätta göra något som kan skicka dem på ett mycket, väldigt dåligt spår.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande