Hur man fångar en lunchtjuv

Lunchsteling är ett vanligt problem, särskilt i kontor med samhällsframkallande. Om du har varit offer för en tjuv, vill du troligen få tjuven. Naturligtvis bör du varna din chef som det händer, men du kan också ta några steg för att fånga tjuven.

Steg

Metod 1 av 4:
Använda tricks för att fånga en tjuv
  1. Bild med titeln Fånga ett lunchtjuv steg 1
1. Ögonfolkens papperskorgen. Du kan fånga några tjuvar genom att kontrollera folks skräp. Naturligtvis kan du inte gräva runt i människors papperskorgen. Det är mycket för uppenbart. Men du kan gå och chatta med medarbetare strax efter en lunch när maten stulits. Vissa människor slänger bara förbländerna i sitt eget skräp, även om de tog det.
  • Du kanske tror att någon är för dum för att kasta skräpet i sitt kontor. Men vissa människor stjäl av en känsla av rättighet och har inga problem att kasta det där, särskilt om de är chefen.
  • Bild med titeln Fånga ett lunchtjuvsteg 2
    2. Använda en "förorening" taktik. Nej, du borde inte förorena maten med något som kan orsaka sjukdom. Snarare, när någon äter maten, skicka ut ett kontor e-post som säger, "Till den som åt min mat: Jag hittade bara jordnötssmöret i det har återkallats, och det kan göra dig sjuk. Du borde söka läkarvård." En gång i en blå måne kan tjuven erkänna bara för att ta reda på vad "förorening" göra.
  • Du kan också lämna en anteckning istället.
  • Bild med titeln Fånga ett lunchtjuv steg 3
    3. Gör din mat varm. Ett sätt att fånga en tjuv är att krydda din mat med något särskilt varmt, som en spökpeppar. Du borde kunna berätta vem som åt det, som den personen kommer att sluta svettas och förmodligen behöver mycket vatten. Om du spikar maten på det här sättet, se till att du håller ögonen på kontoret.
  • Tänk på, du kan möta några juridiska konsekvenser med denna taktik, särskilt om det skadar personen på något sätt (som de är allergiska mot paprika).
  • Bild med titeln Fånga ett lunchtjuvsteg 4
    4. Använd en billig kamera. Ett alternativ är en barnkamera, eftersom du kan hitta de relativt billiga. Göm det i köket och lämna det på video. Nästa gång någon stjäl mat, kolla kameran för att se vem som gjorde stjälen. Naturligtvis måste du hitta en kamera som kan anslutas, eller du måste ladda den.
  • Du behöver din chefs tillstånd för det här alternativet. Tänk på att det kan vara din chef som stjäl din mat, så det kan orsaka ett problem.
  • Metod 2 av 4:
    Anställa en stakout
    1. Bild med titeln Fånga ett lunchtjuv steg 5
    1. Samla några likasinnade kollegor eller kamrater. Du kommer att behöva mer än en person att stilla en insats, som du inte kan hänga i lunchrummet hela tiden. Därför, prata med några av dina vänner på jobbet och göra ett avtal till "omslag" Lunchrummet, vilket betyder att du stagar luncher så att en av er är där alls under lunchen.
  • Bild med titeln Fånga ett lunchtjuv steg 6
    2. Var uppmärksam på vem som äter vad. När du har stakat ut lunchrummet, håll ett öga på vad som äter av vem. Om du märker att någon tar något som inte hör till dem, har du tagit den person som stjäl maten, eller åtminstone en av dem. Detta steg fungerar bäst om maten är märkt, så du kan se vem den tillhör.
  • Bilden med titeln Fånga ett lunchtjuvsteg 7
    3. Lyssna uppmärksamt. Om bara några av er är på kontoret sent på kvällen, lyssna på att höra vem som går i köket. Mat är mer benägna att bli stulen när färre människor är runt. Om du hör någon i köket, fortsätt. Du behöver inte konfrontera personen, bara se vad de äter. Du kanske vet vem det tillhör. Om det inte är dem, har du din tjuv.
  • Metod 3 av 4:
    Försöker avskräckande
    1. Bild med titeln Fånga ett lunchtjuv steg 8
    1. Vädja till personens bättre natur. Du kan skicka ut ett kontorsmemo som talar om varför maten är viktig på grund av kostbegränsningar. Med andra ord, om du inte kan äta den maten, kommer du inte att kunna äta eftersom du har en strikt diet eller matallergier och kan inte hämta maten bara var som helst.
    • Du kan också lämna en anteckning på kylskåpet istället för att skicka ett mail.
  • Bild med titeln Fånga ett lunchtjuv steg 9
    2. Posta regler på kylskåpet. Fråga din chef om du kan skicka regler om kontorsmat på kylskåpet. Till exempel kan en regel vara, "Ät inte mat som inte är din, om inte klart markeras." En annan regel kan vara "Märk all mat med ett namn och ett datum." Regler kan avskräcka några personer.
  • Bild med titeln Fånga ett lunchtjuv steg 10
    3. Var noga med att märka din mat. Medan det inte kommer att stoppa någon från att ta maten, kan det leda till att vissa människor tänker två gånger om din mat är märkt med ditt namn. På det sättet lägger det ett ansikte på problemet, och de måste tänka på att stjäla din mat snarare än bara "någons" mat.
  • Men märkning av maten kan backfire, beroende på anledningen till att personen stjäl. Till exempel, om personen stjäl som ett sätt att få retribution på någon som de inte gillar, och du råkar vara någon som de inte gillar, märker maten bara för dem vars är vars.
  • Bild med titeln Fånga ett lunchtjuvsteg 11
    4. Ta med ingredienser snarare än en måltid. Det vill säga om du vill ha en smörgås, ta med komponenter snarare än den monterade smörgåsen. På samma sätt, om du har en sallad, ta den i delar istället för att monteras. De flesta kommer att gå för något som redan är monterat över något som behöver sättas ihop.
  • Bild med titeln Fånga ett lunchtjuv steg 12
    5. Välj en mörk lunchväska eller behållare. Ett annat alternativ som kommer att avskräcka vissa människor plockar en lunchpåse som är ogenomskinlig. På det sättet kan personen inte se vad som är inne. De flesta människor kommer att undvika att gräva genom en väska som de inte kan se in, men de kommer att ta ett alternativ de kan se.
  • Bild med titeln Fånga ett lunchtjuv steg 13
    6. Hoppa över enskilda förpackade föremål. Påsar med chips eller morötter, läsk, yoghurt och även frysta måltider är mer benägna att bli stulna än saker du köper i bulk och paketerar dig själv. Anledningen är att de förpackade föremålen verkar bekvämare, så de är enklare att ta tag i.
  • Bild med titeln Fånga ett lunchtjuvsteg 14
    7. Försök att dölja maten. Ett sätt att hålla lunchen är att dölja den bort. Om det är out-of-sikt, är det mindre sannolikt att bli stulen. Du kan försöka gömma det på baksidan av kylskåpet, till exempel bakom andra mat. Du kan också helt enkelt hålla den på ditt skrivbord i en liten kylare eller isolerad lunchväska, tillsammans med ispaket.
  • Metod 4 av 4:
    Hantera en lunchtjuv
    1. Bild med titeln Fånga ett lunchtjuv steg 15
    1. Konfrontera tjuven. Ett sätt som du kan hantera en lunchtjuv är att helt enkelt konfrontera tjuven. Konfrontera tjuven kan vara så enkelt som att komma in i rummet och titta på när de tar din mat. Om de vänder sig och inser att de är fångade, kan det stoppa några tjuvar. Du kan dock också närma sig dem om det, prata om sätt att du kan lösa problemet.
    • Försök närma sig det ur ett sympatiskt perspektiv, vilket gör personen mindre defensiv. Till exempel kan du säga något som, "Du kanske inte inser det, men jag tror att du har tagit min mat från kylskåpet. Jag försöker inte attackera dig om det. Jag vill bara ta reda på en lösning. Om vi ​​inte kan räkna ut Asolution, måste jag ta med detta ämne med chefen."
  • Bild med titeln Fånga ett lunchtjuv steg 16
    2. Prata med din chef. Ett annat alternativ för att hantera en livsmedelstjuv är att ta informationen till din chef. Naturligtvis vill du bara göra det om du är helt säker på att personen är tjuv. Du borde också ha bevis för att säkerhetskopiera ditt krav, inte bara hörs.
  • Bild med titeln Fånga ett lunchtjuv steg 17
    3. Ta det till mänskliga resurser. Om det är din chef som stjäl eller din chef kommer inte att hantera situationen, kan du ta den till mänskliga resurser om du är i ett stort företag, eftersom de är mer utrustade för att hantera problemet. Annars kan du bara behöva konfrontera dem.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande