Hur man väljer tandtråd

Om du någonsin varit i tandläkaren har du fått en föreläsning om hur viktigt flossing är. Utan tandtråd lägger du dig i risk för gummiskador. Det gör tandtråd en viktig del av hemvård, men med så många alternativ tillgängliga kan det vara svårt att välja vilken som är rätt för dig. Ändå är tandläkare överens om att det inte spelar någon roll så mycket vilken typ av floss du väljer, så länge du är flossar en gång om dagen.

Steg

Del 1 av 2:
Beslutande mellan typer av flossar
  1. Bild med titeln Välj Dental Floss Steg 1
1. Välj en tjock floss när du har stora luckor. Om du har stora utrymmen mellan tänderna, välj en extra tjock floss. Vissa alternativ inkluderar dental tejp eller super tandtråd. Att välja en tjockare tandfloss hjälper till att säkerställa att du faktiskt är flossar alla tänderna på tänderna och gör flossar lättare.
  • Du vet att du har luckor om en vanlig tandläkare glider mycket enkelt, och du ser gott om utrymme runt det.
  • Den mest troliga orsakerna till luckor har du tagit bort tänderna eller du hade en stor mängd tartar (kalkyl) som avlägsnades av din tandläkare efter skalning och rengöring. Eller du kan bara naturligtvis ha större utrymmen mellan dina tänder. Du kan också behöva det om du har haft broarbete.
  • Bild med titeln Välj Dental Floss Steg 2
    2. Välj en mindre floss för mindre utrymmen. Om dina tänder är mer tätt skjutna ihop, kan du behöva en tunnare floss. Det vill säga att du inte vill välja en som säger "tejp" eller "super" tandtråd. Dessa flossar kommer att vara för tjocka för att passa mellan dina tänder.
  • Bild med titeln Välj Dental Floss Steg 3
    3. Välj vaxad eller ojämn. Du kan verkligen använda någon av dessa på dina tänder, beroende på vad du föredrar, men den vaxade typen kan göra det lättare att flossa om dina tänder är packade tätt ihop, så du kanske vill nå för vaxad om det är fallet med din tänder.
  • Den typ du väljer kommer inte att göra skillnad för hur dina tänder är flossade, så länge du är tandtråd.
  • En fördel med owaxed floss är att det gör squeaking ljud mot rena tänder, så det hjälper dig att veta när dina tänder är rena.
  • Det är viktigt att använda vax om du har hängslen, som otroligt är lättare trasslig i dina tänder.
  • Bild med titeln Välj Dental Floss Steg 4
    4. Besluta om smaksatt eller unflavored. Oavsett om din floss är smaksatt är verkligen upp till dig. Det gör ingen skillnad för hur flossen fungerar, och det lägger inte till socker eller kalorier. Smakämnen kan göra det roligare att flossa, men som kan uppmuntra dig att flossa oftare.
  • Bild med titeln Välj Dental Floss Steg 5
    5. Välj mellan material. Floss kommer i allmänhet i två typer: multifilament och enkelfilament. Multifilamentflossen är vanligtvis tillverkad av nylon, medan den enda filamentet vanligtvis är gjord av gummi eller plast. Återigen kommer det verkligen ner till din preferens.
  • Nylonversionen är vanligare, och det är det som mest används i generiska flossar - därför är det billigare.
  • Om du har fyllningar som inte är ordentligt anpassade mellan tänderna eller om det finns små bitar av tartar, kommer multifilamentflossen att bli sliten av, även efter en enda användning. Detta kan vara ett gott tecken som du behöver se din tandläkare.
  • Den enda filamentversionen har inte funnits så länge, så det är dyrare - men vissa människor känner att det glider lättare. Det är också starkare än nylonversionen, så om du har problem med floss rippning, är det en bättre satsning.
  • Bild med titeln Välj Dental Floss Steg 6
    6. Leta efter American Dental Association (ADA) Seal. När du plockar ut en floss, kolla för att du ser ADA-förseglingen på den. Det betyder att den amerikanska dentalföreningen har granskat produkten och bestämt det är effektivt och säkert. Dessutom betyder det de påståenden att produkten har granskats för sanningsenlighet.
  • Del 2 av 2:
    Titta på alternativ
    1. Bild med titeln Välj Dental Floss Steg 7
    1. Använd flossplockar för enklare åtkomst. Vissa människor har problem med att tända tänderna på baksidan av munnen. Floss plockar sträcker en bit tandtråd mellan två små plastarmar fästade på en pinne. Detta kan göra det lättare att flossa, eftersom du bara behöver en enda hand för att hålla flossen.
    • Flossplockar kanske inte fungerar lika bra som vanlig tandtråd eftersom de begränsar de vinklar du kan flossa. Å andra sidan kan de göra det lättare att flossa längre tillbaka i munnen där det är svårare att nå att hålla flossen med båda händerna, speciellt om du har en liten munöppning.
  • Bild med titeln Välj Dental Floss Steg 8
    2. Prova elektriska flossar för mer borttagning. På vissa sätt är en elektrisk flossare som en plocka, eftersom den har en kort bit av floss suspenderad mellan två små armar - men en elektrisk flossare har den extra nytta av vibrationer, så det kan hjälpa till att ta bort placken mer noggrant, som såväl som massage dina tandkött.
  • Se till att handtaget är tillräckligt länge så att du kan nå tänderna i ryggen.
  • Leta efter ett mindre huvud, som det blir lättare att komma in i svåra platser.
  • Bild med titeln Välj Dental Floss Steg 9
    3. Titta på vattenflossa. Om du är motsatt av tanken på floss helt och hållet, bör du titta på vattenflossa. Som deras namn antyder använder dessa flossar en blast av vatten för att hjälpa till att rengöra plack av dina tänder och mellan tänderna. Eftersom de använder vatten behöver du inte röra runt med att få flossen mellan tänderna.
  • Vattenflossare rekommenderas starkt hos patienter som har tandimplantat, hängslen, kronor eller broar.
  • Bild med titeln Välj Dental Floss Steg 10
    4. Tänk på träplattor. En annan typ av plackborttagare är en träplattform. På vissa sätt liknar denna produkt en tandpetare, men den är konstruerad för att ta bort plack. Efter mjukning i munnen sätter du fast pinnen med den platta sidan till tandköttet och rör försiktigt in den och ut. Denna produkt fungerar bäst för personer som har stora luckor mellan sina tänder.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande