Hur man flossar med hängslen

Eftersom någon ortodontist kommer att berätta, medan tandtråd kan vara svårt när du har traditionella metallhäftar, är det viktigare än någonsin att hålla luckorna i tänderna rena när du har dessa enheter. Lyckligtvis är om du arbetar med godmodig floss och dina nakna händer eller något av ett antal hjälpsamma flossningsverktyg, att få dina tänder och braces squeaky-clean är en cinch när du hämtar det.

Steg

Metod 1 av 4:
Använda vanliga floss
  1. Bild med titeln Floss med hängslen Steg 1
1. Använd vaxad floss om möjligt. När du är tandtråd med hängslen är det viktigt att komma ihåg att det finns gott om metallstycken och hörn att fånga din floss på. På grund av detta vill du använda en tunn, vaxbelagd floss när du kan. Ovakad, trådliknande floss är mycket mer benägna att fastna på dina hängslen.
  • Mängden floss du bör använda kan variera lite baserat på storleken på din mun och dina händer. De flesta dentala resurser rekommenderar en bit ca 12-18 tum (30 - 46 cm) lång.
  • Bild med titeln Floss med hängslen Steg 2
    2. Gäng flossen bakom stagtråden. Ta tag i flossen med en hand några inches från ena änden. Försiktigt tråda den under eller över huvudtråden i dina hängslen, var försiktig så att det inte fastnar. När det är runt tråden, dra det igenom så det finns tillräckligt med slack på båda ändar att fånga. En spegel kan vara en stor hjälp här.
  • Var försiktig. Dra inte på stagtråden med flossen - du försöker bara få flossen bakom den, inte till "skrubba" Tråden själv.
  • Bild med titeln Floss med hängslen Steg 3
    3. Skjut flossen mellan tänderna. Ta tag i ena änden av flossen i varje hand. Vik ändarna runt dina indexfingrar för ett strängare grepp. Justera flossen så att den går upp i botten av varje pekfinger till fingertoppen. Flytta ett pekfinger inuti munnen och dra försiktigt flossen så att den går in i utrymmet mellan dina tänder.
  • Om du har flossat tidigare, bör denna rörelse känna sig naturlig. Du vill i princip flytta flossen i gapet mellan tänderna, tryck sedan ner det i gapet. För några av dina tänder kommer det troligen att vara en snäv passform - det här är normalt.
  • Bild med titeln Floss med hängslen Steg 4
    4. Skjut flossen upp och ner. Nu när flossen är mellan tänderna, använd dina fingrar för att glida upp det och ner från tandköttet till den punkt där det är svårt att fortsätta flytta det. Dra försiktigt så att flossen gnuggar mot insidan av båda tänderna.Du vill "skrubba" Så mycket av detta inre utrymme som möjligt - försök göra det fem gånger mot varje yta.
  • Denna skrubbningsrörelse kan tyckas som om det inte är det "gör" något, men det är. Flossing är inte bara för att ta bort bitar av mat som fastnar - det är också viktigt för att avlägsna plack, en osynlig film av bakterier som kan orsaka förfall, smärta och missfärgning om det inte behandlas.
  • Bild med titeln Floss med hängslen Steg 5
    5. Dra försiktigt ut flossen. Ta tag i ena änden av flossen och dra försiktigt tills det kommer gratis, var försiktig så att du inte fånga det på dina hängslen. Grattis - du har bara flossat mellan en uppsättning tänder!
  • Bild med titeln Floss med hängslen Steg 6
    6. Upprepa för varje tand tills den är klar. Gå ner varje rad tänder och försiktigt tråda flossen mellan varje uppsättning tänder hela vägen till dina längst tillbaka molar. När du har "skrubbas" med varje uppsättning tänder på toppen och botten av munnen, du är klar.
  • Ta din tid.Flossar ordentligt när du har hängslen kan ta upp till tre gånger längre än en vanlig tandtråd, men det är särskilt viktigt att flossa när du har ortodontiska enheter eftersom dessa enheter kan komma i vägen för rengöring med en borste ensam.
  • Du kan också uppleva lite tuggelblödning som är normalt på grund av inflammation som uppstår när hängslen är placerade i.
  • Metod 2 av 4:
    Med hjälp av en flossartare
    1. Bild med titeln Floss med hängslen Steg 7
    1. Försök använda en flossartare. Sjuk av noggrant tandtråd med dina nakna händer? Ett användbart verktyg som heter en flossartare kan göra det lättare att få flossen bakom dina hängslen. Tornen ser ut som en liten plastnål, och den kan användas för att flossa.
  • Bild med titeln Floss med hängslen Steg 8
    2. Gäng en bit av floss i trådens öga. Det är på samma sätt som du skulle tråda en sömnadsnål. Sätt in plastnålen under bågens båge och dra flossen igenom.
  • Bild med titeln Floss med hängslen Steg 9
    3. Använd flossen som du normalt skulle. Nu när det är i läge, ta tag i flossen i dina händer och flossa ner mellan tänderna. Dra ut flossen och upprepa den med samma tråd. Trådaren är användbar för att göra det lättare att få flossen i rätt läge utan att skrapa upp fingrarna.
  • Var försiktig när du applicerar trycket för att komma in mellan dina tänder - gå försiktigt med en fram och tillbaka rörelse.
  • Metod 3 av 4:
    Använda en vattenflossare
    1. Bild med titeln Floss med hängslen Steg 10
    1. Köp en vattenflossare. Många tandläkare och ortodontister rekommenderar idag ett specialverktyg som kallas en vattenflossare (eller "oral irrigator") för att hjälpa till med tandtråd. Vattenflossa är tillgängliga online, i specialaffärer, och till och med på din tandläkares kontor för ca $ 50 och upp (ett populärt vattenflossa varumärke är vattenpiket).
  • Bild med titeln Floss med hängslen Steg 11
    2. Fyll behållaren med vatten. Det finns en indikatorlinje att visa var vattnet ska nå. Var noga med att rengöra reservoaren regelbundet - du vill inte att bakterier ska odla.
  • Lägg till även munvatten till vattnet för att öka det antibakteriella skyddet och förhindra gingivit.
  • Bild med titeln Floss med hängslen Steg 12
    3. Använd vattenflossen. Detta verktyg skjuter en smal ström av vatten som kan användas för att avlägsna partiklar av mat och rengör mellan tänder, även om tandläkare brukar inte rekommendera dem på plats floss. De kan vara väldigt hjälpsamma som ett komplement till tandtråd, spola ut en del av maten som kan vara i särskilt svåråtta platser. Som en extra fördel kan vattenflossning användas för gummistimulering, återställa rätt hälsa och funktion till tandkött som är inflammerade eller receded.
  • Metod 4 av 4:
    Utforska andra alternativ
    1. Bild med titeln Floss med hängslen Steg 13
    1. Använd dental tejp. Om normal tandtråd gör ont, kanske en jämn och ibland svampig dental tejp inte. Tandband är en speciell typ av floss som är särskilt tunn och bred - nästan som ett litet band. Dental tejp används på samma sätt som vanlig tandtråd, men människor som har smärtsamma tänder eller tandkött tycker ofta att det är mer bekvämt.
  • Bild med titeln Floss med hängslen Steg 14
    2. Använd en interdentalborste. Interdentalborstar är små, flexibla, spetsiga borstar som har borstar som liknar ett tall. Deras unika form gör dem perfekta för rengöring bakom hängslen - sätt helt enkelt borsten under ledningen och mellan tänderna, skrubba sedan för att rengöra. Interdentalborstar är inte tillgängliga överallt, så prata med din tandläkare eller ortodontist om du är intresserad av att få en.
  • Du kan också använda lite tandkräm på interdentalborsten för bättre rengöring.
  • Interdentalborstar är inte avsedda att användas som ersättning för floss. De kan inte rengöra mellan tänderna så noggrant som flossburk. Istället används de tillsammans med floss för att säkerställa att området bakom hängslen får tillräckligt med rengöring.
  • Bild med titeln Floss med hängslen Steg 15
    3. Använd en ortodontisk borste. En ortodontisk borste är en speciell typ av tandborste med V-formade borstar. Dessa speciella borst hjälper det att rengöra bakom hängslen och andra ortodontiska apparater, vilket gör dem till en stor hjälp när det gäller att hålla tänderna rena.
  • Som med interdentalborstar är ortodontiska borstar avsedda att användas med floss - inte istället av det.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Försök använda ett litet tryck när du skrubbar mot sidan av varje tand för att hjälpa till att lossa plack. Men tryck inte på flossen i ditt tandkött - det kan skada dem.
  • Glöm inte att rengöra baksidorna på dina bakre molar och gå till tandläkarbesök på din tandläkare var sjätte månad.
  • Var inte rädd om du ser en liten mängd blod på din floss när du är färdig tandtillstånd. Så länge du inte är i allvarlig smärta, är det inget att vara orolig för. Du borde blöda mindre när du blir van vid tandtråd - men om din blödning inte verkar bli bättre, prata med din tandläkare.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande