Hur man byter världen

Världen är full av underbara människor och vackra platser, men det kan vara väldigt lätt att få fast i negativa händelser som miljökriser, våld och fattigdom. Lyckligtvis behöver du inte ha några supermakter för att hjälpa till att rädda världen. Det finns så många saker du kan göra hemma eller i ditt samhälle för att göra världen till en bättre plats. Även de minsta sakerna kan leda till större förändringar, så var inte rädd för att komma dit och börja hjälpa!

Steg

Metod 1 av 19:
Undvik att fungera dömande.
  1. Bild med titeln Ändra världssteget 1
1. Om du vill ändra världen, se till att du är öppen för att ändra och olika perspektiv. När du dömer andra människor kan du ibland skifta skyll av dig själv och kanske inte hanteras de verkliga frågorna. Försök att se livet från den andra personens synvinkel så att du får en bättre förståelse för var de kommer ifrån. Så länge du är öppen, kan du göra mycket mer förändringar till det bättre.
  • Leta efter val som du mår bra om att göra så du är mindre dömande av andra. Till exempel, om du mår bra om hur du ser, borde du inte döma andra människor för hur de ser ut.
  • Snarare än att föra någon ner, leta efter något trevligt att säga om dem istället för att hjälpa till att reframe dina tankar.
Metod 2 av 19:
Var äkta och autentisk med människor.
  1. Bild med titeln Ändra världssteget 2
1. Du har nog hört att ärlighet är den bästa politiken och det håller om du vill förbättra dig själv och världen. Gör inte saker för att få folk som du eller för att öka ditt ego, men gör dem för att du faktiskt är intresserad av dem. När människor ser du är äkta med dem, kommer de att lita på dig mer och visa dig samma nivå av respekt.
  • Visa generositet genom att hjälpa andra människor ut och agera som en lagspelare.
Metod 3 av 19:
Le mer.
  1. Bild med titeln Ändra världssteget 3
1. Även blinkar ett snabbt leende kan ljusa andras dag. Oavsett var du är eller vem du träffas, ge dem ett varmt leende när du är runt dem. När du ler, gör du den andra personen bra och uppmuntrar dem att le också. Om den personen gör detsamma, då har du avstått av en kedjereaktion av vänlighet!
  • Du behöver inte veta personen för att sprida vänlighet! Försök ler på främlingar när du går förbi dem.
  • Se till att den leende passar situationen. Till exempel vill du inte le när någon ger dig dåliga nyheter.
Metod 4 av 19:
Ge någon en komplimang.
  1. Bild med titeln Ändra världssteget 4
1. Du har nog känt en varm och fuzzig känsla när någon säger något trevligt om dig, så varför inte återvända favören? Säg något som visar din uppskattning för hur de hanterar sig emotionellt eller behandlar andra människor. Se till att du agerar uppriktigt när du ger din komplimang så att du stöter på som äkta. Även några små ord kan ha en stor inverkan på dem.
  • Till exempel kan du säga något som, "Jag uppskattar verkligen hur patienten du är när du lyssnar på någon talar," eller "det betyder mycket för mig att du tog tid ut ur din dag för att städa upp huset när jag var trött. Tack."
Metod 5 av 19:
Fira andras framgångar.
  1. Bild med titeln Ändra världssteget 5
1. Det kan vara väldigt lätt att bli avundsjuk på andra människor när de lyckas, men det är mycket mer givande att dela sin spänning. Undvik att jämföra dig med andra människor och tänka på sätt du kan göra upp dem. Istället, titta verkligen på vad de åstadkom och uppskattar det arbete de har gjort. När du fyller den andra personen kan du påverka dem att göra detsamma i framtiden.
  • Undvik att ta kredit för andra folks prestationer.
Metod 6 av 19:
Gör slumpmässiga handlingar av vänlighet.
  1. Bild med titeln Ändra världssteget 6
1. Även om det är snäll mot någon verkar inte som om du gör en stor förändring, kommer din vänlighet att fortsätta sprida sig genom dem. Äkta vänlighet innebär att man är vänlig och omtänksam, oavsett omständigheterna. Bli medveten om folket runt dig och leta efter möjligheter där du kan hjälpa dem. Om du till exempel ser någon som kämpar för att bära matvaror, kan du erbjuda för att hjälpa dem till deras fordon.
  • Kom ihåg att behandla dig själv vänligen så du tar hand om din mentala hälsa. Använd positiva bekräftelser och undvik att vara för hårt på dig själv.
Metod 7 av 19:
Använd mindre vatten.
  1. Bild med titeln Ändra världssteget 7
1. Vi kan slösa mycket vatten när vi badar eller städar, och det har en negativ effekt på miljön. Några enkla saker du kan försöka hemma förkortar längderna på dina duschar, stänger av vattnet när du borstar tänderna och väntar tills du har fulla massor av tvätt innan du kör din tvättmaskin.
  • Fixa läckande rör Så fort du kan så slösa du inte något vatten.
  • Kontrollera med din verktygsleverantör så att du kan se hur mycket vatten du använder så du kan börja klippa tillbaka.
  • Om du har landskapsarkitektur ute, välj växter som naturligt växer i ditt område eftersom de vanligtvis trivs bättre utan ytterligare vatten.
  • Du kommer inte bara hjälpa till att spara sötvatten, du sparar också lite pengar på din vattenräkning!
Metod 8 av 19:
Återvinna när du kan.
  1. Bild med titeln Ändra världssteget 8
1. Du har nog hört att "minska, återanvända och återvinna" under hela ditt liv, men du kanske inte har vetat hur mycket det gör att bevara naturresurser. När du ska kasta bort något, kontrollera först om den är märkt som återvinningsbar. Några exempel på saker du kan återvinna är plastbehållare, papper, metall, glas och elektronik.
  • Separera dina återvinningsbara ämnen från ditt vanliga papperskorgen och behåll dem i en annan samlingsfack.
  • Kontrollera med ditt områdes avfallshanteringstjänster för att se om återvinningsbara ämnen samlas in eller om du behöver ta dem till ett samlingscenter.
  • Vissa återvinningsbara material är olika än andra och måste separeras ytterligare. Kontrollera alltid vilka återvinningsbara spillsamlingstjänsten accepterar innan du sätter dem i facket.
Metod 9 av 19:
Köp miljövänliga och etiska produkter.
  1. Bild med titeln Ändra världssteget 9
1. Mycket tillverkning är beroende av fossila bränslen, kemikalier eller orättvist arbetskraft, så fortsätt alltid de företag du stöder och produkter du köper. När du handlar för produkter, kontrollera förpackningen för ord som "energieffektiv", "återvunnet material" eller kemisk fri "eftersom de kommer att ha mindre inverkan på miljön. Om du köper matvaror, besök en jordbruksmarknad för att stödja lokala odlare, handla i den organiska sektionen och leta efter produkter som inte innehåller några toxiner.
  • Till exempel kan du byta från glödlampor till mer energieffektiva LED-lampor.
  • När du köper animaliska produkter, kolla upp företaget för att se om djuren behandlas bra innan du köper.
  • Försök att stödja lokala företag och produkter eftersom de inte behöver resa så långt, vilket innebär att färre utsläpp ska leverera.
Metod 10 av 19:
Minska dina koldioxidutsläpp.
  1. Bild med titeln Ändra världssteget 10
1. När du bränner fossila bränslen lägger det till förorening i luften som gör ont i miljön och leder till dålig hälsa. Även om det är bekvämt att köra överallt, leta efter några möjligheter där du kan använda ett alternativt transportsätt. Om du inte behöver gå väldigt långt och det är en trevlig dag, gå en promenad eller cykla istället. Annars kan du skära tillbaka på utsläpp genom att ta kollektivtrafik eller carpooling med andra människor.
  • Prata med din chef och se om du arbetar hemifrån är ett alternativ för dig. Även om du kan arbeta på distans några dagar i veckan, behöver du inte bränna något bränsle under din pendling.
  • Elektriska fordon fungerar också bra eftersom de körs på ett batteri istället för bensin.
Metod 11 på 19:
Öka medvetenheten för orsaker till stöd.
  1. Bild med titeln Ändra världssteget 11
1. Även om du inte har mycket tid eller pengar att sätta mot en orsak, kan sprida information om det hjälpa till att göra andra människor medvetna om problem runt om i världen. Skriv några sociala medier som förklarar varför orsaken är viktig och varför andra bör vara uppmärksam på det. Om du vill dela din sak mer privat, ange dina vänner individuellt så att du kan skräddarsy meddelandet specifikt till dem. Använd uppmuntrande språk som låter hoppfullt snarare än att posta något som gör att människor känner sig skyldiga eller rädda.
  • Du kan även avgrena dig av sociala medier för att skicka till personliga webbplatser eller skriva artiklar för en tidning eller tidning.
Metod 12 av 19:
Leta efter frivilliga möjligheter.
  1. Bild med titeln Ändra världssteget 12
1. Volontärarbete är ett bra sätt att hitta personer som bryr sig om samma orsaker att du gör och ger tillbaka till ditt samhälle. Medan det finns så många möjligheter där ute, leta efter något som kompletterar din skicklighet och hur mycket tid du har tillgång till. Sök efter chanser att frivilligt med lokala icke-vinster, religiösa organisationer eller online. När du hittat något som anpassar sig till dina intressen, nå ut till organisationen för att se hur du kan hjälpa dem bäst.
  • Kolla på webbplatser som volontärmatch, tjäna.gov, eller idealist för öppna möjligheter nära dig.
  • Varje organisation kommer att ha en annan företagskultur, så även om din första volontärmöjlighet inte fungerar, fortsätt att söka efter något som är en bättre passform.
Metod 13 av 19:
Stödja ett djurskydd.
  1. Bild med titeln Ändra världssteget 13
1. Som skydd fyller, blir det svårare att ta hand om varje djurs välfärd. Om du är en husdjurälskare, kommer ditt lokala djurskydd att uppskatta någon hjälp och hjälp du har att erbjuda. Kontrollera häckens hemsida eller kontakta dem direkt för att ta reda på vad de behöver mest och hur du kan stödja dem. De kan bara behöva pengar och tillbehör eller de kan be dig att frivilliga dina färdigheter. Få som inblandad som du kan så att du kan hjälpa djuren att leva lyckliga och fulla liv.
  • Överväga antagande eller främja ett nytt husdjur om du har tid och utrymme att ta hand om en. På det sättet kan du hitta en ny följeslagare och göra plats för fler djur på skyddet.
Metod 14 av 19:
Hitta ett rengöringsprogram i ditt område.
  1. Bild med titeln Ändra världssteget 14
1. När folk kullar, slutar papperskorgen i miljön och skadar det naturliga vilda djuret. Ännu värre, vissa material som plast bryts inte naturligt och fortsätter att förorena. Sök online för att se om det finns rengöringsinitiativ i din stad eller stat och registrera dig för att volontär. Du kan sluta plocka skräp upp från en strand, städa upp runt motorvägar eller samla avfall från offentliga parker.
  • Även om du inte hittar ett rengöringsprogram i ditt område, ta några sekunder för att hämta kull som du hittar så att du kan förfoga över det korrekt.
Metod 15 av 19:
Donera till välgörenhet.
  1. Bild med titeln Ändra världssteget 15
1. Om du inte har tid att frivilligt för de orsaker du stöder, kan även en liten monetär donation göra en stor skillnad. Sök efter välgörenhetsorganisationer som stöder problem som du bryr dig om och support och kontrollera om de har en donationssida. Leta efter organisationer som har öppenhet så att du vet exakt var dina pengar går. Du kan göra en engångs donation eller inrätta återkommande betalningar.
  • Alltid forskning välgörenhetsorganisationer innan du ger pengar till dem för att se till att dina pengar används ansvarsfullt.
Metod 16 av 19:
Ge blod.
  1. Bild med titeln Ändra världssteget 16
1. I krisen kan blodbrist hända och göra det svårt att behandla patienter. Leta efter ett donationscenter eller blodkörning i ditt område och kontrollera de behörighets- och hälsokrav du behöver. Vanligtvis, så länge du mår bra och håller dig frisk, kan du ge blod en gång i några månader för att hjälpa dem i nöd.
  • Du kanske inte kan donera blod om du är sjuk, har lågt järn, eller om du tar vissa läkemedel. Även om du inte kan donera kan du fortfarande göra en monetär donation eller volontär vid en blodkörning.
Metod 17 på 19:
Bli en organdonator.
  1. Bild med titeln Ändra världssteget 17
1. Många människor behöver organtransplantationer för att överleva, men väntelistan kan vara mycket långa. Medan det kan vara svårt att tänka på vad som händer efter att du passerar, kan du underteckna att vara en givare hjälpa till att rädda en andras liv. Många gånger kan du välja att vara en givare på din lokala motorfordon, men det kan variera beroende på var du bor. Slå upp hur du registrerar dig i ditt land eller staten online och fyll i formuläret.
  • Du kanske kan donera organ som en njure eller en del av din lunga, bukspottkörtel eller lever medan du fortfarande lever.
Metod 18 av 19:
Rösta för politiker som delar dina åsikter.
  1. Bild med titeln Ändra världssteget 18
1. Att börja på en individnivå är stor, men att välja kandidater som har samma värden som du kan hjälpa till att leda till förändringar på en större nivå. Håll dig informerad om de tjänstemän som körs i ditt lokala och nationella val och forskning vad de står för och tror på. Medan ingen kandidat kommer att vara helt perfekt, leta efter den som delar de flesta av dina åsikter och var noga med att rösta för dem i kommande val.
  • Om du verkligen vill stödja kandidaten, se hur du kan frivilligt för sin kampanj och sprida medvetenhet om deras policy.
Metod 19 på 19:
Protestera för vad du tror på.
  1. Bild med titeln Ändra världssteget 19
1. När du ser orättvisor eller vill ta ställning till en orsak som du bryr dig om, kan du behöva fridfullt protestera för att bli hörd. Du är helt fri att uttrycka dig själv och vad du tror på, men du kan behöva ta reda på din stads tillåtelse på förhand. Det finns så många sätt att du kan protestera, till exempel marschering, hålla vigils och utföra en sit-in. Oavsett vilken orsak du stöder, håll dig ihållande och låt din röst höras.
  • Vända aldrig till våld medan du protesterar.

Video

Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

Tips

Även om det kan vara svårt, ge inte upp dina mål. Håll dig kvar och du kan hjälpa ditt samhälle och världen.
  • Vara utbildad på de orsaker du bryr dig om så du kan informera andra människor om de frågar.
  • Varningar

    Var noga med att undersöka organisationer innan du donerar dem så du vet var dina pengar går och vad det kommer att användas för.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande