Hur man hittar rätt religion för dig

Flera religioner är baserade på läror från böcker, men författarna av dessa böcker är inte här för att lära oss, så vi måste läsa boken, lära / experimentera säkert utan att ta onödiga risker samtidigt som man bestämmer vilken som är riktig, engagerande och fredlig i din liv. Du kanske gillar att lära dig så mycket du kan om många religioner. Är du en Voracious Reader? Hur kommer du att bestämma dig för vilken du kan lita på din ultimata tro eller tro?

Steg

  1. Bild med titeln Hitta Gud Steg 4
1. Ha ett öppet sinne. Först och främst bör du komma ifrån saker du har hört talas om och börja med en ren skiffer. Detta är ett sätt att lära sig sanning. Din första uppgift är att lära sig om religioner, inte nödvändigtvis att välja en för dig själv, precis utanför fladdermusen. Gå till biblioteket och hitta böcker på några religioner. När du har fått den preliminära informationen om varje religion, gå till sina ursprungliga texter om du vill. Fortsätt läsa och lära. Acceptera inte eller avvisa något vid denna tidpunkt, fortsätt bara att lära.
  • Bild med titeln Fira Sukkot Steg 14
    2. Möt religiösa ledare, predikanter och lärare i ditt grannskap och online. Fråga dem om deras syn på livet, gud (er), relationer, etiskt beteende och deras dagliga övning av deras religion. Använd onlineforum för att prata med människor över hela världen, begränsa dig inte för att bara prata med vänner och grannar. Religion är inte bara fakta men accepterar en tradition, kultur och potentiellt viktig uppsättning av övertygelser.Att välja en religion liknar att välja vem som ska gifta sig. Följ ditt hjärta, inte peer-tryck, det är ett personligt individuellt val.
  • Bild med titeln Skriv en produktrecension Steg 4
    3. Fråga dig själv, "Varför behöver jag eller vill följa en religion?" Kom ihåg att religion kan vara en flykt, som ett läkemedel. Kultar kan speciellt ge en läkemedelsliknande flykt. Vad är den verkliga anledningen till att du vill följa en religion?
  • Bild med titeln Gör ett altar Samtal Steg 7
    4. Akta dig för kulturer. Kulturer är sociala eller religiösa grupper som ofta kontrollerar sina medlemmar psykiskt, fysiskt, maritalt eller sexuellt. Akta dig för sina ledare som hävdar att de har alla svar på livets frågor. Akta dig för snäva grupper som ber människor att strikt överensstämma med vissa beteenden, överge sina vänner och familj, be om obligatorisk donationer, etc.
  • Bild med titeln Figur ut hennes ringstorlek Steg 1
    5. Gör inte ett snabbt beslut särskilt som en ung person. Ta dig tid att lära dig om världen. Lär dig om livet, tro, människor, religion och sök utbildning inklusive historia. Fortsätt sedan läsa om dina favorit religioner.
  • Det kan hjälpa om goda vänner eller familjemedlemmar delar vad deras övertygelse är och varför de tror på dem - lära sig om de religionerna om du hittar dem önskvärt.Begränsa dig inte till att bara följa tron ​​av vad som händer med att vara i ditt område.Med Internet kan du ansluta till övertygelser över hela världen.
  • Bild med titeln Hitta Gud Steg 1
    6. Hitta en viss religion att följa om du kan. Dessa inkluderar buddhism och buddha, kristen och Jesus Kristus (Messias), islam och profeten Muhammad, judendom och Torah, eller andra.
  • Bild med titeln Skriv en tvåsidig uppsats snabbt steg 5
    7. Undvik att anta det "En religion är lika bra som den andra" för dig själv. Det mycket bra kan vara långt ifrån sant.Shopping för religiösa samhällen är som att shoppa för bilar.Varje modell har för och nackdelar, vissa kommer att passa dina behov bättre än andra, ingen modell är perfekt, de flesta har vanliga funktioner som alla kommer att få dig från punkt A till punkt B.
  • Bild med titeln Hitta Gud Steg 5
    8. Lär dig om de goda och de dåliga aspekterna av vissa religioner. Det är viktigt att veta om negativa och positiva åtgärder som gjorts av personer som hävdar en viss religion. Bestämma själv om dessa människor var ordentligt efter religionen eller om de helt enkelt missbrukade sin makt.
  • Bild med titeln Inse ditt sanna potentiella steg 16
    9. Tänk på vad du tror på Gud eller gudar: Om du tror att det bara finns en Gud, är ditt val av religioner minskat till monotheistiska religioner. Om du tror på gudar (mer än en gudom), är ditt val av religioner minskat till polytheistiska religioner. Om du tror att Gud är allt, och allt är Gud, är ditt val av religioner minskat ner till pantheistiska religioner.
  • Bild med titeln Hitta Gud Steg 6
    10. Kontrollera vilka religioner som passar dina övertygelser när du diskuterar Guds fysiska närvaro. Vissa religioner tror att Gud (s) är / är inte en fysisk enhet, medan vissa religioner tror att Gud är / är fysiska enheter som har egna kroppar. Vissa tror att Gud (er) har hittats i mänsklig form på jorden, medan andra tror att det inte har hänt.
  • Tips

    Var tålmodig, öppen och icke-dömande.
  • Ifrågasätt allt. Känn dig inte skyldig att vara oense med en viss tro.
  • Vissa söker religioner för acceptans, andra för struktur eller stöd. Vara en del av en religion bara om du verkligen tror det är noga med att inte gå med i en för att må bra.
  • Du behöver inte tro något i synnerhet i slutet. Tvinga dig inte att acceptera något som du inte håller med.
  • Alltid vara sant mot ditt sinne, hjärta och själ.
  • Lär dig så mycket du kan om hur du kommer att leva ditt liv i en viss religion
  • Läs också om hur religioner påverkar historien, hur de jämför, hur de påverkar kulturer.
  • Många människor förnyar sin tro på sina tidigare religiösa övertygelser senare i livet - känner dig inte besviken om du upptäcker att vilken religion du uppstod är rätt för dig.
  • Oavsett vilken grupp du tillhör, vet att du inte behöver komma överens med 100% med den gruppen.Känn inte skyldig att hålla med allt som dina religiösa ledare säger.Det finns inga perfekta religiösa ledare, i slutändan är din tro en personlig, enskild fråga.
  • Varningar

    Tänk på att extremistiska organisationer inte är korrekta representanter för någon religion. Lär alltid information på egen hand och avsätta några tidigare åsikter om religionen.
  • Kompromissa aldrig kritiskt tänkande och skäl för social acceptans.
  • Akta er för "guru"s vem har alla svar.
  • Kom ihåg att vilka medlemmar av vissa religioner har gjort i det förflutna inte alltid återspeglar den faktiska övertygelsen.
  • Akta dig för nedgångarna av organiserad religion. Lär dig historia.
  • Gå inte in i onödiga argument för eller mot någon religion, men dela dina förståelser fredligt.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande