Hur man byter världen (som barn / tonåring)

Som en pre-teen eller tonåring kan förändra världen vara en stor kallelse, passion, hobby och intresse. Du kan göra en hel del saker att bidra positivt till andras liv och miljön. De val som anges i den här artikeln är inte dina enda alternativ, men de ger några enkla idéer för att komma igång. Kom ihåg: Möjligheterna är oändliga!

Steg

Del 1 av 5:
Donering
  1. Bild med titeln Få ditt hem redo att sälja med ägaren Steg 01
1. Donera. Donationer kan variera från tid till annan. Du kan hitta dig själv i en välgörenhetsbutik som donerar alla dina gamla kläder / skor / leksaker eller du kan helt enkelt hitta dig själv att lägga all din löst förändring i en pengar låda utanför en välgörenhetsbutik. Du behöver inte göra extrema saker som till exempel donera blod om du definitivt inte är 100 procent säker på det. Gör vad du känner dig bekväm med att göra. Pengar som doneras till välgörenhet brukar användas för att hjälpa de som är i fattigdom eller som behöver lite extra omsorg.
  • Bild med titeln Gå till college utan pengar Steg 17
    2. Gå till freerice. Det är på: fräsch.com. Välj en kategori där du vill vara quizzed. Svara på frågorna korrekt - för varje korrekt svar, du donerar 10 korn av ris till någon i nöd.
  • Bild med titeln Tjäna pengar som barn eller tonåring Steg 10
    3. Donera pengar till World Food Program (WFP). Detta är användbart när som helst, eller vid katastrofåterställning, som efter torka eller tyfoner.
  • Del 2 av 5:
    Återvinning och kullreduktion
    1. Bild med titeln Tjäna pengar som barn eller tonåring Steg 02
    1. Återvinna. Du har mest sannolikt om det och du kan till och med göra det själv. Men du kanske vill återvinna ännu mer. Om du har slutat dricka en flaska vatten och du är definitivt säker på att du inte kommer att använda den igen, återvinna det.
    • Du kan återvinna många saker, en hel del saker är: papper, glas (kan variera från plats till plats), kartong och plast. Du kan prata med ditt nuvarande återvunnet planföretag för att ta reda på ännu mer information.
  • Bild med titeln Ta ut papperskorgen 02
    2. Häng på din sopor. Tid efter tid kan du ha hittat dig i en position där du har fyllt. Skräp bidrar till att förorena planeten och är ganska farlig för människorna och djuren runt oss. Om det inte finns några närliggande lager, håll dig på din skräp tills du hittar en.
  • Om ditt skräp är återvinningsbart, återvinna det. Du behöver inte hämta andras kull om du inte vill, men om du känner att du då ska gå vidare, men var försiktig - du vet inte var det har varit, vem / vad som berör det och vad det kan har tidigare använts för.
  • Del 3 av 5:
    Att vara miljömedveten
    1. Bild med titeln vidta åtgärder för att minska luftföroreningar steg 02
    1. Minska fordonets förorening. Det är inte bara slöseri med gas / bensin att köra till en närliggande destination, men det förorenar också vår miljö. Om dina föräldrar (med tanke på att du är ett barn / tonåring) erbjuda att köra din skola, avbryta ditt erbjudande och gå istället.
  • Bild med titeln Mät och köp rätt cykel Steg 17
    2. Cykla.En cykel är ett enastående sätt att komma runt för någon ekologisk person, ung eller gammal.Prata med din skoladministration för att säkerställa att de ger tillräckliga cykelställ för alla studenter för att säkra sina cyklar om de väljer att åka till skolan.Om du inte har en cykel, prata med dina föräldrar för att se om de kan hjälpa till att få en för dig.
  • Om din resa inte är walkabar eller cykelbar, kanske du vill ta en buss / tåg istället. Det kan dock vara bäst att låta dina föräldrar köra dig om du inte gillar att använda kollektivtrafik.
  • Bilden med titeln blir inte uttråkad när strömmen går ut Steg 17
    3. Vara en elbesparare. Någonsin hittat dig i en position där du verkar ha slut på plats för att ansluta något? Först och främst, om du inte använder ett eldrivet objekt, stäng av det och koppla ur det. Det är inte nödvändigt att ha alla uttag som ockuperas på en gång.
  • Om du rätar ditt hår varje morgon, till exempel, kanske du vill ändra det. Inte bara slösar du energi men du skadar ditt hår. Det är också bäst att undvika överladdning av din bärbara dator, till exempel om du använder en, eftersom de tar ett tag att debitera beroende på din prestationsplan. Ett annat exempel skulle vara om du använder en dator och du befinner dig uttråkad medan du är på den.
  • En bra idé skulle vara att stänga av och överväga att hitta en annan aktivitet för att hålla dig ockuperat. Lämna aldrig din dator / bärbar dator på över natten, i den situationen, du slösar inte bara energi, men du är överuppvärmning din dator / bärbar dator och du kan öka chanserna för ett husbrand.
  • 4. Växla ett träd, i din trädgård, med en organisation i din stad / stad / by. Eller donera till organisationer som planterar träd. Plantering av träd kan hjälpa till att bekämpa klimatförändringar, vilket orsakar flyktingkrisen i Afrika och jordbruksproblem i Indien (grödor inte kommer att växa ordentligt på grund av ökande värme). Organisera din skola för att samla plantor tillsammans och distribuera.
  • Del 4 av 5:
    Dela din passion
    1. Bild med titeln Förbättra dina engelsktalande färdigheter steg 02
    1. Prova motivational talande. Motiverande talare kan få sina idéer och uppfattningar som hörs och vissa har varit kända för att få en inverkan på världen som helhet. Du kanske inte vill stå mitt i din lokala park och du vill definitivt inte predika för mycket.
    • Ett förslag kan du spela in dig själv och prata om någon form av problem / fråga att det finns i världen och ladda upp det till YouTube. Om du har tur kan du bara få rätt uppmärksamhet.
    • Ge inte upp om det tar tid att få intresserade lyssnare eller göra ändringar. Du kan alternativt vilja ändra något och / eller adressera ett problem inom din lokala by genom att diskutera saker med din lokala guvernör / borgmästare. Det kan ta ett tag att fånga sin direkta uppmärksamhet, men alla ansträngningar kan leda dig åtminstone på något sätt.
    • Se till att du verkar professionell med vad du än väljer att göra. Ingen kommer att lyssna på någon som talar i slang eller kommer över som aggressiv och för krävande.
    Del 5 av 5:
    Starta ditt eget projekt
    1. Bild med titeln Förbättra dina engelsktalande färdigheter steg 12
    1. Tänk på två stora resurser du har för att ändra världen är din röst och kreativitet. Vad tror du på, och vilka idéer måste du förbättra andras liv eller miljö?
    • Att starta ett projekt eller ett förespråkskampanj kan vara svårt, så det viktigaste steget är att dela dina idéer med någon som kan stödja dig och hålla dig ansvarig.

    Tips

    Om du går ut, stäng av alla löpande apparater i ditt rum och kanske till och med ditt hus. Ditt kylskåp och frys måste dock fortfarande springa för att undvika bortskämda livsmedel.Du bör alltid klippa saker när du lämnar.
  • Använd båda sidor av papperet! Det är en liten sak som gör en stor skillnad.
  • Varningar

    Se till att du donerar pengar till en legit och registrerad välgörenhet, du vill inte bli scammed.
  • På de flesta ställen är skräp ett brott och du blir böter beroende på vad du fyller och var du är skräp.
  • Som tidigare nämnts är det bäst att du inte hämtar efter andra människors kull för hälso- och säkerhetsskäl.
  • Vissa människor kan frocka på dig gör det här.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande