Hur man skapar en mytisk världskarta

I många fiktionberättelser är en mytisk värld född i fantasiets hav. Många strävar, skivor, lådor eller tekniska artister kommer också att skapa mytiska världar för skojs skull. Oavsett orsaken är, när du beskriver den här mytiska världen, behöver du en karta för att visa den värld du har skapat.Detta är Tech Artistry, om du vill handritera din värld, göra detsamma som nedan, men det är omöjligt att uttrycka din egen stil och artistry, så det här är bara hur man skapar en mytisk värld på datorn.

Steg

  1. Bild med titeln MythicalWorldMap Steg 1
1. Ta världen till livet. Namnge din värld. Bestäm vilken värld dina karaktärer är i. Om du har problem med att bestämma vad du vill namnge din värld, gå till en engelsk-till-turkisk / latin / fransk översättare, skriv in ett ord och hitta ett fint namn. De flesta namnen kommer inte att vara väldigt catchy först, men kommer att fånga så småningom. Du kommer sannolikt att byta namn många gånger. Världen i exemplen här kommer vi att ringa "Sasirma" det turkiska ordet för "undra".
  • Bild med titeln MyticalWorldMap Steg 2
    2. Ge din värld en geografi. Vår värld har en blandning av markmassor och öar och vatten, alla inklusive tropiska, subtropiska, öken, tundra, dalar, berg, swampy och många andra typer av mark.
  • Vad är landmassorna som? Hur många stora markmassor finns det? Hur många öar finns det? Är det mer vatten eller land?
  • Vilka typer av klimat finns det? Var är det varmt? Var är det kallt?
  • Bild med titeln MythicalWorldMap Steg 3
    3. Skapa klimatet. Om du vill skapa en ny typ av klimat (annorlunda än tundra, öknen, etc.) måste du vara en extremt begåvad författare. Bestäm vad de viktigaste omgivningarna kommer att vara (gräs, sand, etc.), bestämma värmen och hur det är, bestämma var fräsch / saltvatten är och om det kan stödja stora populationer.
  • Bild med titeln MythicalWorldMap Steg 4
    4. Lägg till funktioner. Vilka städer finns det? Vilka vägar finns det? Var är skogarna / öknen / tundras / etc?
  • Bild med titeln MythicalWorldMap Steg 5
    5. Ge din värld a personlighet. Vår värld har en blandning av tundrar, öknar, tropiska, subtropiska och många andra klimat. Vår värld stöder miljarder människor och djur, och vi är "sofistikerade". Vad kommer din värld att vara som? Bestäm följande:
  • Vilka arter stöder det? Du kanske vill skapa flera nya arter eller hitta mytiska varelser att lägga till i din värld. Tala dessa djur?
  • Vad är befolkningen i denna värld? Om dina djur kan tala, finns det fler människor eller djur? Sammanfaller människor och djur med varandra för att överleva?
  • Bild med titeln MyticalWorldMap Steg 6
    6. Tänk på hur det styrs. Finns det olika regeringar i din värld? Var upptar de? Vilka raser och arter bor där? Vilken regering är i krig med vem?
  • Bild med titeln MythicalWorldMap Steg 7
    7. Tänk på din världs komplexitet. Är det enkelt eller sofistikerat?
  • 8. Du kan också lägga till växter, mat, kläder och människor.
  • 9. Ladda ner Gimp 2 http: // gimp.org /. GIMP är gratis och det kommer med alla de verktyg du behöver för att skapa din värld.
  • Tips

    Det är en bra idé att ha en mer detaljerad karta över staden / staden / byn / regionen där det mesta av åtgärden äger rum. (Kom ihåg, städer och andra områden där grupper av människor bor tillsammans är inte i allmänhet kastade alla Willy-Nilly. Det finns ett syfte med allt i området och en anledning som ligger där det är.)
  • Tänk på infrastruktur (det är viktigt i något land).
  • Försök att göra din karta att skala. Du behöver inte göra en milmarkör eller något, men du är mer nöjd med din karta om, till exempel träden är inte lika stora som bergen. Beroende på storleken på din värld, fungerar många grunge-stilborstar i olika färgprogram (en LA GIMP) bra för att göra skogar och så, och det är också möjligt att göra egna borstar i vissa program.
  • Varningar

    Oroa dig inte läsaren med varje liten detalj om världen, men skapa det ändå (du vet aldrig när du kan behöva referera till det)
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande