Hur man blir en konstterapeut för barn

Konstterapi ger en effektiv behandling och kreativt utlopp för barn med drabbade av sociala, känslomässiga eller lärande utmaningar. En artterapeut kan hjälpa barn att uttrycka sig genom olika konstformer och förbättra deras funktion, förtroende och känsla av välbefinnande. För att bli en konstterapeut för barn, måste du få en magisterexamen, få övervakad klinisk erfarenhet, skicka en styrelseexamen och ansöka om licens genom din stat.

Steg

Del 1 av 3:
Få en utbildning
  1. Bildbeteckningen blir en konstterapeut för barn Steg 1
1. Tjäna din kandidatexamen. Du behöver en kandidatexamen för att anmäla sig till en konstterapi masterprogram. En grund i psykologi är fördelaktig eftersom kurser kommer sannolikt att vara en del av dina förutsättningar på kandidatnivå. Du kan också utforska Studio Arts som en kurs för att förbereda.
  • Ta kurser i teckning, målning och skulptur så att du är bekant med alla dessa medier.
  • Andra goda kurser att ta är mänsklig utveckling, familjestudier eller utvecklingspsykologi.
  • Bild med titeln Bli en konstterapeut för barn Steg 2
    2. Anmäl dig i ett magisterexamen. Välj ett artterapiprogram som är ackrediterat. American Art Therapy Association (AATA) ger denna information, som kan sökas efter stat. Var och en kommer vanligtvis att bestå av två års heltidsutbildning, vilket motsvarar cirka 60 terminskrediter.
  • Om du är utanför U.S., hänvisa till organisationen i ditt land som ger ackreditering till examensprogram för att hitta den bästa som är nära dig.
  • Du kan också få din magisterexamen i rådgivning med tonvikt på konstbehandling. En rådgivningsgrad kan ge dig flexibiliteten att arbeta i mer traditionella mentala hälsoområden, samtidigt som man innehåller konstterapi i din övning.
  • Bildbeteckningen blir en konstterapeut för barn Steg 3
    3. Fokus på konstterapi för barn. Koncentrera dina studier om konstterapi för barn för att förbereda dig för ditt professionella arbete senare. Om ditt program inte har en barns specialisering, kan du fortfarande fokusera dina valfria, speciella projekt, forskningshandlingar och praktik på konstbehandling för barn.
  • Du kommer fortfarande att närma sig mental, känslomässig och social hälsa genom linsen av psykoterapi och prata terapi. Konsten är ett verktyg som du kan använda när det verbala språket är begränsat och / eller otillräckligt.
  • Bild med titeln Bli en konstterapeut för barn Steg 4
    4. Slutföra en praktik och praktik. Förutom resten av läroplanen kommer du att vara skyldig att slutföra ett visst antal timmar med övervakad artterapi. Antalet timmar varierar beroende på var du bor.
  • Tala med professorer eller din akademiska rådgivare för att hjälpa till att hitta platser för din praktik och praktik. De kommer sannolikt att känna till platser där eleverna har haft framgång i det förflutna.
  • Del 2 av 3:
    Få registrerad och certifierad
    1. Bild med titeln Bli en konstterapeut för barn Steg 5
    1. Ansök om att bli en registrerad artterapeut (ATR). När du har tjänat din magisterexamen och har slutfört din praktik, kan du ansöka om att få registrerad genom artterapiuppgifterna (ATCB). Att bli en ATR kommer att göra dig berättigad till fler arbetstillfällen i fältet.
    • Besök ATCB: s webbplats för instruktioner om utskrift och inlämning av ansökan.
  • Bildbeteckningen blir en konstterapeut för barn Steg 6
    2. Skicka tre rekommendationsbrev. Fråga tidigare professorer, praktiska handledare eller praktikhandledare att skriva rekommendationsbrev för din ATR-applikation. Minst en av bokstäverna borde komma från någon som är en aktuell registrerad artterapeut.
  • Bilden med titeln Bli en konstterapeut för barn Steg 7
    3. Ta ATR-BC-undersökningen. Det här är en frivillig undersökning som, om du passerar, kommer att visa att du är styrelse certifierad av ATCB och har den högsta nivån av referenser. Pappers- och penna-testet erbjuds en gång om året i november nära Aata-konferensplatsen, och du måste ansöka i september.
  • Online-versionen av testet erbjuds fyra gånger om året till hundratals utsedda testcenter. Den här versionen är dyrare - det är $ 450 snarare än $ 260 för pappers- och penna-testet.
  • Besök ATCB: s webbplats för att tillämpa och få tillgång till prep-material för testet.
  • Del 3 av 3:
    Hitta ett jobb
    1. Bildbeteckningen blir en konstterapeut för barn Steg 8
    1. Applicera var du är internerad. Många söker jobb på affären eller kliniken där de avslutade sin praktik. Nå ut till alla du arbetade med för att se om de har eller känner till några öppningar. Även om de inte gör det, kommer de ofta att hålla dig i åtanke eftersom de redan känner till dina uppgifter och arbetsetik.
  • Bildbeteckningen blir en konstterapeut för barn Steg 9
    2. Kontakta ditt akademiska nätverk. Fråga tidigare professorer och akademiska rådgivare om de känner till några arbetsöppningar. Vissa högskolor tillhandahåller jobbtjänster för akademiker, så besök din högskolans karriärcenter för att se vilka typer av tjänster de erbjuder.
  • Bildbeteckningen blir en konstterapeut för barn Steg 10
    3. Ansök på jobb som är upplagda online. Sök efter jobbannonser på webbplatser som Feed, CareerBuilder, eller LinkedIn. Eller leta efter mer specialiserade jobbbrädor som psykologijobs.com. Du kan också bläddra i söksidan på Aata-webbplatsen och filtrera resultaten efter plats.
  • Bild med titeln Bli en konstterapeut för barn Steg 11
    4. Börja din egen övning. Ställ in ett omtänksamt utformat utrymme, behålla klinisk övervakning (antingen individuellt eller i en grupp) och börja se kunder! Få ordet ut på sociala medier, gå med försäkringspaneler, Skapa en professionell webbplats, och registrera dig för att bli listad på en onlinetjänster som psykologi idag.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande