Hur man blir känd

Så du har bestämt dig - du vill bli känd! Fame har säkert sina förmåner, och du hittar det finns många vägar att komma till berömmelse. En av de bästa är att utveckla talang. Då kan du marknadsföra dig själv och den talangen till världen, bygga din bas och göra dig känd. Tänk på att det ofta tar mycket arbete att bli och hålla känt, så om du inte är villig att arbeta hårt, kan den här vägen inte vara den för dig. Plus, även om du arbetar hårdast, kan du fortfarande inte bli känd, eftersom det tar en lycka till, också.

Steg

Metod 1 av 3:
Hitta en väg till berömmelse
  1. Bildbeteckningen blir känd steg 1
1. Bestämma hur känd du vill vara. Berömmelse kommer på många olika nivåer. Till exempel kan du vara känd i din skola eller arbetsplats. Du kan vara känd i din hemstad eller ditt tillstånd. Alternativt kan du gå till Ultimate Fame och försöka vara känd runt om i världen. Var och en av dessa har sina egna unika fördelar och nackdelar, så det är upp till dig att bestämma hur mycket berömmelse du vill ha.
  • Bild med titeln blir känd Steg 2
    2. Skapa en unik lösning på ett problem. Tänk på problemen i ditt liv och i världen runt dig. Om du kan komma med en unik lösning eller en unik uppfinning kan du bli känd för det.
  • Till exempel blev Marie Curie känd som forskare och uppfinnare av röntgen.
  • Tänk på problem i ditt liv. Kanske är du alltid sen, eller du hatar att jag behöver jaga för dina skor varje dag. Vilka lösningar kan du komma med för att hjälpa dig själv och andra med dessa problem?
  • Bildbeteckningen blir känd steg 3
    3. Stå ut från andra människor. Ibland blir du märkt för att bara vara dig själv, om du har ett unikt sätt att göra saker eller ett unikt sätt att titta på världen. Nyckeln är att gå på egen väg och vara bara vem du är. Du borde inte ändra hur du gör saker bara för att du gör dem på ett unikt eller udda sätt.
  • Bryta sig bort från stereotyper. Om du älskar att skateboard, hitta dina egna unika knep. Istället för att gå för en typisk "skridskoåkare" Titta, hitta din egen stil.
  • Bild med titeln blir känd steg 4
    4. Audition för a dokusåpa. Ett annat sätt människor blir kända är att gå på verkligheten visar. Du behöver inte nödvändigtvis talangen för att komma på en reality show, men i vissa fall behöver du en, som med sångshow. Titta på utställningarna "webbplatser för att ta reda på var och när du kan audition.
  • Generellt bidrar det till att vara entusiastisk när du audition, särskilt om showen.
  • Tänk på att i verklighetstävlingar, domarna kan vara tuffa eller meniga. Ta inte det för personligen, men. Det är en del av showen.
  • Bildbeteckningen blir känd steg 5
    5. Vara generös på ett unikt sätt. Även om detta kan verka mot intuitivt, blir vissa människor kända genom att göra något för andra människor på ett riktigt ovanligt sätt. Det kan göra en stor donation, men du kan också bara samla in pengar på något sätt som är vanligt.
  • Till exempel hade en man, Si Burgher famously långa ögonbryn, nästan 3 tum (7.6 cm)! När vänner föreslog att han lät folk raka dem för att samla in pengar för välgörenhet, kom han överens och blev känd i hans hemstad Bloomfield, Indiana.
  • Till exempel kan du göra det till ditt mål att baka och sälja en miljon brownies för att samla in pengar för en sak.
  • Bildbeteckningen blir känd steg 6
    6. Arbeta på en världsrekord. Ett annat sätt du kan bli känd är genom att bryta en världsrekord. Läs igenom världsrekorden, och ta reda på om du kan arbeta på en att bryta.
  • Tänk på att din världsrekord sannolikt måste verifieras av en Guinness Book of World Records tjänsteman. Plus, för att verkligen bli känd på det här sättet, måste du välja en rekord som människor bryr sig om, snarare än bara någon post.
  • Bild med titeln blir känd Steg 7
    7. Skicka en dum video. I en social media-driven värld kan du vinna 5 minuters berömmelse genom att skicka en goofy video som tar internet med storm. Det behöver inte vara något hemskt svårt. Det måste bara vara engagerande och underhållande. Det kan innebära något så enkelt som din katt gör något roligt.
  • Du kan skicka en video om att du spelar en rolig sång på ditt instrument, eller gör något roligt på ett offentligt ställe. Bli kreativ, och se till att du har kul! Om du njuter av dig själv är din publik mer sannolikt att gilla videon!
  • Metod 2 av 3:
    Växer en talang
    1. Bildbeteckningen blir känd steg 8
    1. Välja en talang. Om du är naturligt begåvad på något, det är ett bra ställe att börja. Men talang du väljer bör också vara något du tycker om. Du kommer att spendera många, många timmar som arbetar med denna talang, så om du inte tycker om det, kommer du att bli eländig. Plus, folk kan berätta när passion driver din talang eller skicklighet, och det blir lättare att bli känd.
    • Tänk på konstnärliga karriär som musik, agerande, skrivning eller målning. Tänk på, men du måste sälja dig själv i något av dessa fält och bygga ett namn för dig själv.
    • Vi associerar karriärer i konsten, som skådespelare och musiker, med berömmelse, men någon offentlig siffra kvalificerar sig som kända. Politiker, fotbollstränare, lokala företagare, och även meteorologer är igenkännliga i mataffären.
  • Bild med titeln blir känd Steg 9
    2. Lär dig av det bästa. Oavsett talang du försöker utveckla, gör du bättre om du lär dig av andras expertis. Det kan innebära att du tar klasser i ditt fält, hitta en mentor, titta på handledning online, eller läsa böcker från biblioteket. Du kan även göra allt ovanstående. Låt andra hjälpa dig på väg.
  • Bildbeteckningen blir känd steg 10
    3. Öva, öva, träna. Medan det finns något argument om du kan göra dig själv ett geni på något genom träning, är det ingen tvekan om att övningen gör dig bättre. Ett magiskt nummer för hur mycket tid du måste lägga in är 10.000 timmar. Medan du inte behöver sitta ner och tid, det borde göra att du inser hur mycket tid som bygger en talang tar.
  • Till exempel, om du lägger på 5 timmar i veckan, skulle det ta dig 2000 veckor eller cirka 38 år att bli en expert på ett område. Å andra sidan, om du kan lägga på 40 timmar i veckan, kan du bli en expert på lite färre än 5 år.
  • Bild med titeln blir känd steg 11
    4. Påminna dig om en talang är verkligen en färdighet. Om du bara tror vad du har är ren talang, så kommer du inte troligen att bli bättre på den. Varje plats du är kort, du tror, "Tja, jag har bara inte tillräckligt med talang." Men om du tänker på det som en färdighet, så har du tankegången att du kan bli bättre på den.
  • När du befinner dig och tänker, "Jag är bara inte så bra på det här," Tänk det här istället: "Jag behöver bara arbeta hårdare för att lära mig den här delen av min skicklighet."
  • Metod 3 av 3:
    Branding dig själv
    1. Bildbeteckningen blir känd steg 12
    1. Forma vad du vill att världen ska se. Personliga märken är beroende av att bygga en viss persona. Det bör förlita sig på aspekter av din karaktär som redan är där, men du vill inte nödvändigtvis eller behöver visa hela ditt själv till världen. Istället vill du fokusera på det som gör ditt varumärke unikt.
    • Tänk på kändisar du vet som har byggt en persona för sig själva. Till exempel har kockar som Rachel Ray och Guy Fieri byggt sina varumärken kring en viss persona. Andra exempel inkluderar bloggare som glädje bakaren eller pionjärkvinnan eller youtubers som Hannah Hart eller de fina bröderna.
  • Bild med titeln blir känd steg 13
    2. Markera dig själv på sociala medier. I den digitala tiden är sociala medier det viktigaste sättet att få ditt namn där ute. Du kan göra inlägg eller videor, liksom blogg eller ta bilder för att hjälpa till att bygga ditt varumärke. Ditt innehåll ska visa vem du är samtidigt som du erbjuder något till användaren - du vill ge dem en anledning att fortsätta komma tillbaka.
  • Till exempel, om du försöker marknadsföra din talang, sätt ut videor där människor kan se din talang i aktion, som din sång. Å andra sidan kan du fokusera på hur du hjälper människor att göra vad du gör. Bygg upp din bas genom att uppmuntra människor att följa dig. Att lägga in innehåll i världen är bra, men det går ut i tomrummet om du inte har några anhängare. Be dina vänner att följa dig och få sina vänner att följa dig. Du kan också nätverk genom att kommentera, likna och dela andras innehåll.Bildbeteckningen blir känd steg 14
  • Det finns en skillnad mellan spamming människor genom att ge följande följer och uppmuntrar människor att följa.Ordspråk "Följ mig för en BFF (bästa fan för evigt)" är spam, men säger "Följ mig för lite bra innehåll" är inte.Spamming människor för att få fler anhängare eller abonnenter genom att följa eller prenumerera på dem är förbjudet på de flesta webbplatser.
  • Bildbeteckningen blir känd steg 15
    3. Fokusera ditt varumärke genom att lura dina sociala medier. Om du redan är på sociala medier, med fokus på varumärket kan det betyda att ta ner saker som inte faller i linje med den bild du försöker att skildra. På andra sidan myntet, tänk på de nya sakerna som du postar. Varje inlägg eller foto du sätter upp där borde tjäna för att förstärka din varumärkesbild.
  • Bild med titeln blir känd steg 16
    4. Flytta utåt till traditionella medier. Om du har byggt upp ett varumärke för dig själv, försök att trycka utåt. Kontakta Producenter av lokala shows, särskilt om du har något du vill driva, till exempel en ny bok. Tänk på, många visar kommer att säga "Nej," Så var inte rädd för att prova mer än en.
  • Det är bäst att börja mindre och arbeta dig upp. De flesta nationella visar föredrar att du har lite lokal lufttid innan de ger dig en chans.
  • Var realistisk i dina mål och undvik "mattebombning" Marknadsföringskampanjer av dig själv. Hip-hop Publications är förmodligen inte intresserade av att intervjua ditt bluegrassband, och du är osannolikt att bli inbjuden tillbaka till vinfestivalen med dina hantverks öl.
  • Bild med titeln blir känd steg 17
    5. Var inte rädd för att misslyckas. Ha förtroende för att du och ditt varumärke är värda berömmelse. Du måste sätta dig där ute för att lyckas. Risker Skicka din bok till utgivaren eller bokar en konsert på en stor festival. Om du är dedikerad till ditt hantverk och att skapa det bästa arbetet du kan, kommer du att lyckas så småningom.
  • Men du kan inte bara misslyckas och prova samma sak om och om igen. Du måste lära av dina misstag och bli bättre nästa gång. Till exempel, om du skriver en roman som blir avvisad 20 gånger, kan du behöva ta det ihop och börja igen.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande