Hur man bestämmer kvadrattum

Bestämma torgets tummar (även skrivet som i) i något tvådimensionellt område är vanligtvis en ganska enkel process. I de enklaste fallen, när området i fråga är i form av en kvadrat eller rektangel, ges arean i kvadrattum av ekvationen Bredd × längd. Området av andra former (cirklar, trianglar, etc.) kan beräknas via en mängd specialiserade matematiska ekvationer. Du kan också göra enkla omvandlingar till kvadrattum från kvadratiska fötter eller kvadratiska centimeter, om det behövs.

Steg

Metod 1 av 3:
Bestämning av kvadratisk tum i en kvadrat eller rektangel
  1. Bild med titeln Bestäm kvadratisk inches Steg 1
1. Bestämma längd av det område som ska mätas. Kvadrater och rektanglar har fyra raka sidor - i fallet med rektanglar har motsatta sidor lika långa, medan i fallet med kvadrater är alla fyra sidor lika. Mäta någon av torget eller rektangelns sidor för att hitta ett värde för längd.
  • Bild med titeln Bestäm kvadratisk inches Steg 2
    2. Bestämma bredd av det område som ska mätas. Därefter mäter du någon av sidorna som rör den sida vars längd du bara mätt. Denna sida bör uppfylla den första sidan med 90 graders vinkel. Denna andra mätning är din kvadrat eller rektangelens bredd.
  • Eftersom alla fyra av en fyrkants sidor är lika, "längd" mäta du erhåller för en kvadrat kommer att vara identisk med "bredd" mått. I det här fallet behöver du bara mäta en sida.
  • Bild med titeln Bestäm kvadratisk inches Steg 3
    3. Multiplicera längd × Bredd. Multiplicera bara dina mätningar för längd och bredd för att bestämma området på ditt kvadratiska eller rektangulära område i kvadrattum.
  • Till exempel, låt oss säga att, för ett rektangulärt område, mäter du en längd på 4 tum och en bredd på 3 tum. I det här fallet är området inom din rektangel 4 × 3 = 12 kvadrattum.
  • När det gäller kvadrater, eftersom alla fyra sidor är desamma, kan du helt enkelt ta mätningen på ena sidan och multiplicera den av sig själv (även kallad "squaring" det eller ta det till den andra effekten) för att få ett kvadratisk inches värde för området.
  • Metod 2 av 3:
    Bestämning av kvadrattum i andra former
    1. Bild med titeln Bestäm kvadratisk inches Steg 4
    1. Hitta området för en cirkel med ekvationsområdet = pi × r. För att hitta området i en cirkel i kvadrattum, allt du behöver veta är avståndet från mitten av cirkeln till sin kant i tum. Detta avstånd kallas cirkeln radie. När du har hittat det här numret, ersätt det helt enkelt det "r" I ekvationen ovan. Multiplicera det i sig, sedan multiplicera det med den matematiska konstanten pi (3.1415926...) för att bestämma torget inches i cirkeln.
    • Så, en cirkel med en radie av 4 tum skulle ha ett område på 50.27 kvadrattum, eftersom det här är produkten av 3.14 x 16.
  • Bild med titeln Bestäm kvadratisk inches Steg 5
    2. Hitta området för en triangel med ekvationsområdet = 1/2 b × h. Området av en triangel i kvadrattum finns genom att multiplicera sin bas ("b") med sin höjd ("h"), med båda mätningarna i tum. En triangels bas är helt enkelt längden på en av sina sidor, medan dess höjd är avståndet från "bas" sida till motsatt hörn när den mäts med en 90 graders vinkel från "bas" sida. Området av en triangel kan beräknas med hjälp av bas och höjdmätning för någon av dess tre sidor och det motsatta hörnet.
  • Därför, om du väljer en bassida med en längd av 4 tum, och motsvarande höjd är 3 tum, kommer ditt resultat att vara 2 x 3 = 6 kvadrattum.
  • Bild med titeln Bestäm kvadratisk inches Steg 6
    3. Hitta området för ett parallellogram med ekvationsområdet = b × h. Parallellogram liknar rektanglar, den enda skillnaden är att deras hörn inte nödvändigtvis uppfyller 90 graders vinklar. På lämpligt sätt är sättet att beräkna ett parallellograms område i kvadratisk inches liknande sättet att beräkna en rektangel - helt enkelt multiplicera ett parallellograms bas med sin höjd med båda mätningarna i tum. Dess bas är längden på en av dess sidor, medan dess höjd är avståndet från motsatt sida till den första sidan när den mäts i rätt vinkel.
  • Om längden på en vald sida är 5 tum, och höjden är 4 tum, kommer det resulterande området att vara 5 x 4 = 20 kvadrattum.
  • Bild med titeln Bestäm kvadratisk inches Steg 7
    4. Hitta området för en trapezoid med ekvationsområdet = 1/2 × H × (B + B). En trapezoid är en fyrsidig form med en uppsättning parallella sidor och en uppsättning icke-parallella sidor. För att beräkna sitt område i kvadrattum, måste du ta tre mätningar (i tum): längden på den längre parallella sidan ("B"), längden på den kortare parallella sidan ("b") och trapezoidens höjd ("h") - Avståndet mellan de två parallella sidorna, mätt i rätt vinkel. Tillsätt längderna på de två sidorna ihop, multiplicera det med höjden och sedan halvera resultatet för att hitta trapezoidens område i kvadrattum.
  • Så, om den långa sidan av din trapezoid är 6 tum, är den korta sidan 4 tum, och höjden är 5 tum, resultatet är ½ x 5 x (6 + 4) = 25 kvadrattum.
  • Bild med titeln Bestäm kvadratisk inches Steg 8
    5. Hitta området i en hexagon med ekvationsområdet = ½ × p × a. Denna formel fungerar för någon vanlig hexagon, vilket innebär att den har 6 lika sidor och 6 lika vinklar. F representerar omkretsen, eller 6 gånger längden på ena sidan (6 x s) för en vanlig hexagon. a representerar apotemet - längden från mitten av sexkanten till mittpunkten på någon sida (det vill säga halvvägs mellan några 2 vinklar). Multiplicera dessa och halvera resultatet för att bestämma området.
  • Således, om din hexagon har 6 lika stora sidor av 4 tum vardera (vilket betyder p = 6 x 4 = 24) och ett apotem av 3.5 tum, beräkningen är ½ x 24 x 3.5 = 42 kvadrattum.
  • Bild med titeln Bestäm kvadratisk inches Steg 9
    6. Hitta området för en oktagon med ekvationsområdet = 2a² × (1 + √2). För en vanlig oktagon (som har 8 lika sidor och 8 lika vinklar) behöver du bara veta längden på ena sidan ("A" i formeln) för att bestämma området. Anslut den mätningen i formeln och du har ditt resultat.
  • Därför, om din vanliga oktagon har en sidolängd på 4 tum, skulle du beräkna 2 (16) x (1 + 1.4) = 32 x 2.4 = 76.8 kvadrattum.
  • Metod 3 av 3:
    Gör omvandlingar till kvadrattum
    1. Bild med titeln Bestäm kvadratisk inches Steg 10
    1. Konvertera dina mätningar till inches innan du gör beräkningar. För att få ditt sista svar i kvadrattum, är det lättast att tillhandahålla eventuella mätningar som krävs för formeln (t.ex. längd, höjd eller apotem) i tum. Så, om sidorna på din torg är 1 fot, konvertera det till 12 tum innan du gör områdesberäkningen. Här är omvandlingsfaktorer för vanliga måttenheter:
    • 1 fot = 12 tum
    • 1 gård = 36 tum
    • 1 centimeter = 0.3937 tum
    • 1 meter = 39.3701 inches
    • 1 millimeter = 0.0394 tum
  • Bild med titeln Bestäm kvadratisk inches Steg 11
    2. Multiplicera med 144 för att konvertera från kvadratmeter till kvadrattum. 1 kvadratfot är bokstavligen 1 fot kvadrerad (eller 1 fot gånger 1 fot) - det betyder att det också är 12 tum tider 12 tum eller 144 kvadrattum. Så, om du har ett område i kvadratmeter, multiplicera helt enkelt det med 144 för att bestämma området i kvadrattum.
  • Till exempel 400 kvadratfot = 400 x 144 = 57600 kvadrattum.
  • Bild med titeln Bestäm kvadratisk inches Steg 12
    3. Multiplicera med 0.155 att konvertera från kvadratcentimeter till kvadrattum. 1 centimeter är lika med ungefär 0.394 tum och 0.394 kvadrerad (0.394 x 0.394) är lika med 0.155. Således, om du behöver konvertera ett resultat av 250 kvadratcentimeter, multiplicera 250 gånger 0.155 för att få 38.75 kvadrattum.
  • Också 1 kvadratmeter motsvarar 10 000 kvadratcentimeter, och en kvadratkilometer motsvarar 10.000.000.000 kvadratcentimeter. Så en kvadratkilometer = 10.000.000.000 kvadratcentimeter x 0.155 = 1,550,003,100 kvadrattum.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande