Hur man hittar ytan på en kub

Ytan av ett objekt är det kombinerade området av alla sidor på dess yta. Alla sex sidor av en kub är kongruent, så för att hitta ytan på en kub, är allt du behöver göra att hitta ytan på en sida av kuben och sedan multiplicera den med sex. Om du vill veta hur man hittar ytan på en kub, följ bara dessa steg.

Steg

Metod 1 av 2:
Beräkning av ytan som vet längden på ena sidan
  1. Bild med titeln Hitta ytan av ett kub steg 1
1. Förstå att ytan på en kub består av områdena i sina sex ansikten. Eftersom alla ansikten av en kub är kongruent, kan vi bara hitta området i ett ansikte och multiplicera det med 6 för att få den totala ytan. Ytan kan hittas med hjälp av en enkel formel: 6 x s, var "s" representerar en sida av kuben.
  • Bild med titeln Hitta ytan av ett kub steg 2
    2. Hitta området på en sida av kuben. För att hitta området på en sida av kuben måste du hitta "s," som representerar sidolängden på en kub, och hittar sedan s. Det betyder verkligen att du multiplicerar längden på kubens sido gånger sin bredd för att hitta sitt område - längden och bredden på en kubens sida råkar bara vara densamma. Om en sida av kuben, eller "s," är lika med 4 centimeter (1.6 IN), då är området på kubens sida (4 cm) eller 16 cm. Kom ihåg att ange ditt svar i kvadratiska enheter.
  • Bild med titeln Hitta ytan av ett kub steg 3
    3. Multiplicera området på kubens sida med 6. Nu när du har hittat området på en sida av kuben, allt du behöver göra för att hitta ytan är att multiplicera detta nummer med 6. 16 cm x 6 = 96 cm. Kubens yta är 96 cm.
  • Metod 2 av 2:
    Beräkning av ytan som känner volymen
    1. Bild med titeln Hitta ytan av ett kub steg 4
    1. Hitta volymen av kuben. Låt oss säga att volymen av kuben är 125 cm.
  • Bild med titeln Hitta ytan av ett kub steg 5
    2. Hitta kubroten av volymen. För att hitta kubotroten av volymen, leta efter ett nummer som kan vara kubat för att bli volymen, eller använd din räknare. Numret kommer inte alltid att vara ett heltal. I det här fallet är med nummer 125 en perfekt kub, och dess kubrot är 5, eftersom 5 x 5 x 5 = 125. Så, "s," eller en sida av kuben, är 5.
  • Bild med titeln Hitta ytan av en kub steg 6
    3. Anslut detta svar till formeln för att hitta ytan på en kub. Nu när du vet längden på en sida av en kub, anslut bara den i formeln för att hitta ytan på en kub: 6 x s. Eftersom längden på ena sidan är 5 centimeter (2.0 IN), anslut bara den i formeln så här: 6 x (5 cm).
  • Bild med titeln Hitta ytan av ett kub steg 7
    4. Lösa. Gör bara matte. 6 x (5 cm) = 6 x 25 cm = 150 centimeter (59.1 in) .
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande