Hur man blir en professionell arrangör

Om du är en lysande arrangör, älskar du att arbeta med människor, och du har en entreprenörsanda, en karriär som professionell organisatör kan vara den rätta för dig. Professionella arrangörer hjälper sina kunder att skapa personliga system för att få order till sina rum och kontorsutrymmen, deras papper och elektroniska filer, och deras tillvägagångssätt för planering och verkställande mål. Läs om hur man förbereder sig för en karriär som professionell arrangör, får nödvändiga färdigheter och träning och uppnå framgång i detta snabbt växande fält.

Steg

Metod 1 av 3:
Förbered dig för att vara en professionell organisatör
  1. Bild med titeln Bli en professionell arrangör Steg 1
1. Var en problemlösare. Professionella arrangörer anställs av kunder för att ta itu med organisationsproblem som kräver ett yttre perspektiv för att lösa. Vissa projekt, som avklädda ett hemkontor eller underlätta en familjs flytt till ett nytt hem, har ett bestämt slutdatum, medan andra, som att arbeta med ett företag för att genomföra ett nytt arkivsystem, kan kräva pågående uppmärksamhet.När du förbereder dig för att bli en professionell arrangör, tänk på vilken typ av organisation du är bäst på, och överväga följande tjänster kan du erbjuda dina kunder:
  • Rumsorganisation. Några professionella arrangörer Excel på att göra kundernas hem mer livliga. De kan titta på ett rum och intuit det bästa sättet att maximera utrymme och öka sin funktionalitet.
  • Systemorganisation. Professionella arrangörer hjälper ofta att klienter se ett nytt system för att organisera sina finanser eller filer. I en affärsinställning är arrangörens mål att hjälpa företaget att öka produktiviteten och vinsten genom att bli bättre organiserad.
  • Planering och mål Organisation. Professionella arrangörer är skickliga på att se den stora bilden när deras kunder inte kan. De lär människor nya sätt att organisera sin livsplanering och träffa livsmål, oavsett vad de kan vara.
  • Bild med titeln Bli en professionell organisatör Steg 2
    2. Älskar att arbeta med människor. Professionella arrangörer är exceptionellt organiserade, ja, men lika viktigt, de älskar att arbeta med människor. Professionella arrangörer uppmanas när deras kunder behöver hjälp. Förmågan att lyssna noggrant på människors bekymmer och verkligen investeras i att hjälpa dem att lösa problem är viktigt. En del av professionella arrangörernas arbetsnöjdhet ser att deras arbete har enskilt förbättrat sina kunders liv.
  • Undervisning, eller coaching, är ofta centralt för en professionell arrangörs arbete. Professionella arrangörer kan omorganisera en persons hem, men de är också ansvariga för att lära den personen hur man ska vara organiserad.
  • Att behandla kunder med respekt och hjälpa dem att känna sig hörda är ett av de bästa sätten att få nya klient hänvisningar - Att vara personliga och lämna ett varaktigt gott intryck är en viktig del av professionell organisation.
  • Bild med titeln Bli en professionell organisatör Steg 3
    3. Tänk som en entreprenör. Vissa professionella arrangörer arbetar för professionella organiserande företag, men de flesta arbetar självständigt, bygger sin verksamhet genom nätverks- och kundreferenser. De hittar ofta sin nisch på fältet genom att specialisera sig på en viss typ av organisation, som att arbeta uteslutande på fastighetsorganisation eller omorganisera kontorsmaterial för företag. Liksom andra småföretagare, är de skickliga på marknadsföring och bor på framkanten av sitt fält genom att delta i konferenser och träningar.
  • Metod 2 av 3:
    Få färdigheter och utbildning
    1. Bild med titeln Bli en professionell organisatör Steg 4
    1. Gå med i en professionell organisationsförening. Ansluta till en professionell förening, som Nationell organisation av professionella arrangörer eller den Institutet för utmanande disorganisering, är ett bra sätt att lära sig mer om yrket och starta den viktiga processen med att möta människor och nätverk.
    • Gå med i organisationernas listservs för tillgång till kännedom om tusentals andra professionella arrangörer.
    • Fråga många frågor, delta i samlingar och konferenser, och vara lika aktiv som du kan inom föreningen. Att göra ett namn för dig själv kommer det att ge dig trovärdighet när du går framåt med din karriär.
    • När du lär känna professionella arrangörer, fråga om du kan hjälpa till med ett projekt. Det här är ett bra sätt att bevisa dig själv och lära dig mer om professionell organisation.
  • Bild med titeln Bli en professionell organisatör Steg 5
    2. Bli utbildad. Professionella organisationsorganisationer erbjuder personliga klasser som sträcker sig från intro till professionell organisation till överföring av organisatoriska färdigheter för att vägleda dig i början av din karriär.
  • Vissa föreningar erbjuder teleklasser eller webinars, som utförs online. Dessa är i allmänhet billigare än personliga klasser.
  • Tänk på att de klasser som erbjuds av organisationsföreningar resulterar inte nödvändigtvis i en viss grad - de är utformade för att utbilda och bygga förtroende.
  • Bild med titeln Bli en professionell organisatör Steg 6
    3. Tänk på ett träningsprogram. Vissa företag erbjuder utbildningsprogram, med klasser som bygger mot en certifiering utfärdad av det företaget. Vissa specialiserar sig på företagsorganisation, och andra i personlig organisation.
  • Var noga med att utföra mycket forskning innan du anmäler dig till ett träningsprogram. Dessa program kan vara dyra, och kommer inte nödvändigtvis leda till fler kunder eller en bättre karriär. Det är viktigt att se till att det träningsprogram du väljer är erkänt som ett välrenommerat program av andra professionella arrangörer.
  • Metod 3 av 3:
    Lyckas som en professionell arrangör
    1. Bild med titeln Bli en professionell organisatör Steg 7
    1. Börja organisera. När du har tagit några kurser och är övertygad om att du kommer att bli en effektiv arrangör för potentiella kunder, dyka in och ta några jobb. Bygg rapport med dina kunder och låt dem veta att du är tillgänglig för att hjälpa sina vänner också. Kom ihåg att främjande av positiva relationer är nyckeln till en framgångsrik professionell organisationsverksamhet.
  • Bild med titeln Bli en professionell organisatör Steg 8
    2. Markera dig själv. När du har några framgångsrika jobb under ditt bälte är det dags att officiellt sprida ordet om ditt nya företag.
  • Skapa en webbplats. Dessa dagar har en webbplats ett av de bästa sätten att locka kunder. Använd Concise Web Copy, Professionella bilder och Smakfulla Testimonials för att visa upp ditt arbete. Se till att din kontaktinformation är tydligt synlig.
  • Använd sociala medier. Skapa en Facebook-sida och ett Twitter-konto för ditt företag. Uppdatera med musings på professionella organiserande trender och bilder från konferenser du deltar på att visa att du är på toppen av ditt fält.
  • Skriv ut visitkort. Var noga med att bära dina visitkort till konferenser och träningar, och det gör inte heller dem som är praktiska för Impromptu Daily Business Conversations, heller.
  • Bild med titeln Bli en professionell organisatör Steg 9
    3. Bli certifierad. När du har varit i verksamheten i några år och är säker på att du vill att Tomake Professional organiserar din karriär, överväga att bli certifierad av styrelsen för certifierade professionella arrangörer (BCPO), som är erkänd som branschstandard. Denna certifiering är inte nödvändig för att ha en framgångsrik karriär i professionell organisation, men det kan låna mer trovärdighet till ditt företag. För att ta emot certifiering måste du uppfylla följande kvalifikationer:
  • Ha ett minimum av ett gymnasiet diplom eller motsvarande utbildningsnivå.
  • Har 1 500 timmar dokumenterat betalat arbete som professionell organisatör, varav 250 timmar kan ersättas med timmar som spenderas i högskoleexamen eller annan utbildning.
  • Acceptera att följa den etiska koden för certifierade professionella arrangörer.
  • Passera BCPO-certifieringsexamen.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Professionell organisation kan vara en mycket flexibel karriär. Många börjar organisera som deltid eller sida.
  • Om du bara har börjat och behöver få ditt företag på fötterna, överväga att göra några organiserande projekt för vänner gratis. Be dem att sprida ordet om vad ett utmärkt jobb du gjorde.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande