Hur man väljer rätt kurs

Att välja en universitetskurs är ett stort beslut. Även om vissa människor verkar övertyga om att de vet vad de vill göra, det är okej att vara osäker på vad din valda karriärväg kommer att vara. Med lite forskning och introspektion kan du välja en kurs som gör dig lycklig.

Steg

  1. Bild med titeln Skriv personliga mål Steg 4
1. Bestäm vad som intresserar dig. Lista fälten för studier som intresserar dig, och kommer med en lista över kurser som du skulle överväga att studera baserat på dessa intressen. Lägg till de ämnen som du var mest intresserad av under skolan och jobb som du avundade andra för.
  • Bild med titeln Välj rätt karriär Steg 12
    2. Gör din forskning. Internet, tidningar, tv och människor runt dig är de bästa informationskällorna. Kolla online om de kurser du är intresserad av och ta reda på karriärputsikterna och den andra informationen. Tala med människor som är i ditt intresserade yrke och ta reda på vad det är att välja din framtida karriär. Människor som har genomfört universitetskurser kan ge dig en inblick i ett students perspektiv - de kan berätta förarna och nackdelarna.
  • Bildbeteckningen är en bra högskolestudent Steg 13
    3. Kolla in kursinnehållet. För att undvika att göra misstag, se till att du granskar kursen över kursen (er) du vill ansöka om. Ta en titt på de ämnen du måste åta sig och de typer av inlärning, uppdrag och undersökningsuppgifter som är inblandade. Detta gör det möjligt för dig att bilda en grov uppfattning om vad som ligger framåt för dig.
  • Bild med titeln Välj rätt karriär Steg 11
    4. Undersök universitetets kvalitet. Om du är inställd på att gå till ett visst universitet, låt inte detta helt diktera ditt kursval. Jämför kursplaner och studerar anläggningar mellan universitet för att du ska göra rätt val för dina utbildningsbehov och preferenser. Om möjligt, besök universitetet och delta i några av föreläsningarna för att få en känsla av vad några av ämnena blir som.
  • Bildbeteckningen är en bra högskolestudent Steg 10
    5. Besluta om din kurs varaktighet. För att vara säker på att du kommer att vara engagerad i dina studier, ta reda på varaktigheten av din kurs. Att ta dubbla grader, på heltid eller deltid beror på ditt personliga val. Se till att du kommer att kunna balansera dina andra prioriteringar tillsammans med utbildningen. Studieflexibilitet varierar mellan universitet.
  • Bild med titeln vara en bra högskolestudent Steg 18
    6. Ta reda på behörighetskraven. Det är svårare att bli accepterad i konkurrensutsatta kurser, särskilt de som är i hög efterfrågan. Detta är ett bra mått på om du faktiskt är kapabel att göra det bra i kursen eller inte. Tyvärr är vissa kurser för svåra att komma in till, eller bara för svårt att faktiskt lyckas slutföra, så var ärlig med ditt kursval. Du bör undersöka andra universitet eller liknande kurser om du inte är övertygad om att accepteras i din första preferenskurs.
  • Bild med titeln Välj rätt karriär Steg 9
    7. Var säker på kostnaden för studier. Prisvärdhet är en annan aspekt du behöver tänka på när du bestämmer dig för din kurs, liksom de extra kostnader som uppstår, till exempel textböcker, fältresor etc. Låt dock inte kosta ditt karriärval, eftersom det finns ett antal finansiella hjälpalternativ som är tillgängliga för att slutföra kursen.
  • Bild med titeln Njut av arbete Steg 10
    8. Leta efter karriärmöjligheter efter studien. Titta på kursens karriärmöjligheter innan du väljer en. Tänk på olika faktorer som inkomst, arbetssäkerhet, stress, ansvar och andra fördelar samtidigt som man undersöker ett yrke. Det är också användbart att ta reda på om en framtida arbetsgivare kommer att investera i din utbildning.
  • Tips

    Medan du tar studielån, titta på din inkomstström och planera hur mycket ekonomi du behöver för att slutföra din kurs. Basera dina återbetalningsalternativ på vad du har råd med, så att du inte spenderar för mycket tid att oroa sig för pengar samtidigt som du försöker slutföra din kurs - studerar är stressigt nog som det är!
  • Om din föredragna kurs inte är tillgänglig i ditt föredragna universitet, leta efter alternativ. Ge aldrig upp din drömkarriär bara för att du inte kan hitta ett lämpligt universitet.
  • Känna till dina intressen! Om du inte gillar matematik, ta inte några kurser relaterade till matematik.
  • Varningar

    Välj aldrig en kurs eftersom alla går för det eller för att dina vänner och familj pressar dig att ta det.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande