Hur man blir frilansskribent utan erfarenhet

Var och en av oss börjar vår karriär på något område utan erfarenhet i samma. Så här börjar vi också vår karriär i frilansskrivning. Ingen skrivupplevelse, inget publicerat arbete för att lägga till ett CV, inga prestationer att visa upp i en portfölj, och många sådana dilemma kommer att slå dig hårt i början. Men den goda nyheten är att det inte är slutet, det är verkligen "uppkomsten av en frilansskribent". Oavsett om du strävar efter utskriftsmaterial eller online, måste du göra dessa! Så här kan du stiga och lyckas tjäna dig genom din frilans karriär utan att ha någon erfarenhet.

Steg

  1. Bild med titeln Bli en frilansskribent utan erfarenhet Steg 1
1. Sluta tänka, börja skriva: bara en enkel regel som går bra med förklaringen - om du inte skriver får du inte jobbet. Här försöker vi lösa det grundläggande problemet med att inte ha erfarenhet, så vi får lite. Det betyder inte att du ska njuta av kaffe och vänta på att arbeta för att komma dig. Det kan aldrig hända. Öppna bara din ordbehandlare och börja skriva allt som kommer att skriva upp.
  • Bild med titeln Bli en frilansskribent utan erfarenhet Steg 2
    2. Börja skriva för dig själv först: Om du vill lyckas med frilansskrivning, borde du vara en produktiv författare. Börja skriva utan att vänta på monetära avkastningar för ditt arbete. Vad jag menar här är skrivfri för dig själv men inte för andra (du kommer att läsa mer om detta i senare poäng). Starta din egen blogg. Om du inte vill investera i en anpassad domän är det minst du kan göra, registrera en blogg gratis. Det finns antal gratis bloggplattformar som TypePad, Blogger, WordPress, Tumblr, Posterous, etc. Glöm inte att lägga till en "om mig" sida som introducerar dig själv som frilansskribent, och även en "hyra mig" sida så att en potentiell arbetsgivare som kommer över din blogg vet att du är öppen för tjänster. Din blogg kommer att fungera som ett urval av dina aktiva skrivvanor och färdigheter som visar sig vara till hjälp till ditt CV.
  • Bildbeteckningen blir en frilansskribent utan erfarenhet Steg 3
    3. Sprid ordet om din närvaro i skrivvärlden: Marknadsföring själv är ett nödvändigt ont i något frilansande yrke. Du har tur att ha börjat din skriftliga karriär i den sociala medierna. Om du inte redan har registrerat dig med sociala webbplatser som Twitter, Facebook, LinkedIn, snubblar över, tumblr, etc. måste du registrera dig direkt. Det kan ta någon gång att rotas med estetiken för sociala medier, men du kan aldrig underskatta sin potential.
  • Bild med titeln Bli en frilansskribent utan erfarenhet Steg 4
    4. Bygg ett starkt nätverk: Gör vänner online! Använd dina sociala medier på lämpligt sätt och gör några personliga anslutningar med dina nyckelfogare inom skriv- och anställningsområdet. Gör kommentarer till andra frilansskrivningsbloggar och skriv även gratis artiklar för stora bloggar / webbplatser för att utveckla en rapport med ägaren. Skriva och frilansgemenskaper inklusive forum är det bästa stället att vara i. Umgås och delta i dessa platser att hitta möjligheter och träffa människor medan du också lär dig nya saker.
  • Bild med titeln Bli en frilansskribent utan erfarenhet Steg 5
    5. Ditt första jobb betyder mycket: Pengar är viktiga och gör det inte! Bli inte förvånad. Jag försöker bara göra en sak klar över att välja din första klient och att det finns många faktorer att tänka på innan du säger ja för mindre (pengar) och nej för mindre (pengar). Saker du behöver utvärdera innan du fattar ett beslut med ditt första erbjudande är:
  • Hur kommer det att hjälpa till att bygga din erfarenhet och skrivprofil?
  • Skulle du verkligen ta hand om pengar om företagets namn eller klient erbjudande ger en stor hiss till din karriär?
  • Är klienten att försöka utnyttja dig genom att erbjuda för lite pengar utan att du får några fördelar till din karriär?
  • Bild med titeln Bli en frilansskribent utan erfarenhet Steg 6
    6. Du är bara värt vad du tycker du är: Falla inte för några kända linjer av kunder som-
  • Betala är mindre men arbetet är i bulk eller har långsiktigt arbete. (De kan helt enkelt menas att anställa goda frilansskribenter för mindre lön. Det långsiktiga arbetet ligger oförutsägbart!)
  • Du måste skicka in två eller tre prover innan vi anställer dig. (Det betyder att de bara kan samla två prover per sökande gratis och försvinna av scenen utan att ens meddela dig om ditt val)
  • Bild med titeln Bli en frilansskribent utan erfarenhet Steg 7
    7. Var smart och försiktig. Bara du kan tillåta människor att värdera eller utnyttja dig genom ditt utvecklade innehåll. Känna ditt värde och håll av frestelsen att bagging lite arbete bara för det. Även att göra något gratis borde ha sitt värde. Ange ett minimipris för vilket du vill skriva och ta inte något som ligger under märket. Överväg inte ditt arbete och sluta förlora alla potentiella jobb. Vet ditt värde för mindre eller mer. En självkunnig skrivande färdighetsbedömning kommer att hjälpa en hel del med detta.
  • Bild med titeln Bli en frilansskribent utan erfarenhet Steg 8
    8. Studera marknaden: Sök efter den typ av skrivande jobb som finns i riklig. Förbered dig och uppdatera dina färdigheter för att ta tag i möjligheterna som de kommer dig istället för att undra. Stanna med tiden om inte ett huvud av det. Utbilda dig själv om den nya utvecklingen i de frilansande samhällena. Ett viktigt arbete som behöver göras är forskning om priserna för olika typer av skrivarbete. Du kommer att veta vad du ska citera för den typ av jobb bättre.
  • Bild med titeln Bli en frilansskribent utan erfarenhet Steg 9
    9. Ta risker, var djärv! Att vara en aspirerande frilansskribent måste du vara mångsidig och flexibel när du väljer dina skrivuppdrag. Du kan vara expert på en viss nisch men bygga din erfarenhetsprofil är vad du behöver koncentrera dig just nu. Detta hjälper dig att bygga ditt nätverk, sprida ordet om ditt arbete, få erfarenhet, låter dig studera marknaden och priserna. Du kommer också att kunna få kunskap om ämnet och olika skriftliga färdigheter.Faktum är att du måste fortsätta skriva oavsett vad (positiv mening). Några gånger är det en bra idé att ta risk i ämnet du väljer att bygga ditt rykte och få stilig kunskap. Med tiden kommer svårighetsgraden bara att bli din andra natur.
  • Bilden med titeln Bli en frilansskribent utan erfarenhet steg 10
    10. Bygg din egen profil, skriv gratis! Kom ihåg, det som är viktigt är ditt arbete och inte erfarenheten i detta skrivfält. Det finns många små företag online som rekryterar frilansförfattare. Ta med ditt arbete till ljus och erbjuda att skriva ett gratis prov så att de vet ditt värde. Gör gästpost på olika bloggar som ger författarens namn och bio. Det hjälper inte bara dig att få trafik till din blogg (inkludera din blogg länk i Bio) men också intresserade kunder kommer att hitta dig snarare än du försöker hitta klienter. Detta hjälper dig också att lägga till lite publicerat arbete på din portfölj. Glöm inte att du är i tillverkning av en frilansskribent och i färd med att bygga ditt CV. Om folk värderar dina skrivförmåga kommer de aldrig ens att störa att fråga ditt CV lämna ensam din erfarenhet.
  • Bildbeteckningen blir en frilansskribent utan erfarenhet Steg 11
    11. Tveka inte att fråga om de behöver dig: Slutligen få proaktiv och närma sig människor för arbete. Det är sekundärt om de har eller erbjuder jobbet men varför förlora eventuella möjligheter. Vem vet att de kan vända sig till dig i framtiden om inte för närvarande!
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande