Hur man blir en frågeställare

Om du vill bli en frågeställare finns det några olika vägar du kan fortsätta. Du kan ha svårt att hitta ett jobb med titeln "förhör," Men det finns många karriärer i den militära, federala regeringen och lokala polisavdelningar som kommer att lägga dina förhörsliga färdigheter till god användning. Din förfrågningsförmåga kan också leda dig till en helt annan karriärväg.

Steg

Del 1 av 3:
Välja en karriärväg
  1. Bildtiteln blir ett frågestegsnitt steg 1
1. Bestäm om du vill tjäna i de väpnade styrkorna. De olika grenarna i USA: s militär erbjuder karriär inom området för intelligenssamling, som mänsklig intelligenssamlare för U.S. Armé. Dessa karriärer får inte fokusera enbart på förhör, men du kommer sannolikt att behöva använda dina förhörsförmåga för att få information avgörande för den nationella säkerheten.
  • Om du överväger en karriär i militären, tala med en rekryterare för att lära dig mer om kraven och tillgången på positioner som intresserar dig.
  • Var beredd att distribueras om du går med i militären.
  • Många militära karriärer som involverar förhör kräver år av erfarenhet, så du måste nog vara villig att arbeta dig upp från en mindre position
  • Bildbetaget blir ett frågestegre steg 2
    2. Tänk på en karriär på polisstyrkan. Om du är intresserad av att förhöra brottslingar och arbeta för att skydda ditt lokala samhälle, kan ett jobb som poliser vara rätt för dig.
  • Du kommer sannolikt att behöva starta din karriär som patrullagent, men kommer då att ha möjlighet att arbeta dig upp för att bli en detektiv-, vilket kommer att innebära mer utfrågning av misstänkta, liksom intervjuer av vittnen och offer.
  • Bildbeteckningen blir ett frågestegsnitt Steg 3
    3. Överväga att arbeta för en federal byrå. Om delar av militär och polis arbetar både, kan du kanske överväga en karriär med en federal byrå som FBI eller CIA. Dessa byråer har särskilda arbetsgrupper som ägnas åt nationen från hot som terrorism och spionage.
  • Som med militär- och poliskarriärer måste du förmodligen vara villig att arbeta dig upp från en lägre position innan du kan använda dina förhörs färdigheter så mycket som du vill.
  • Dessa byråer är extremt selektiva och ingången till sina utbildningsprogram är mycket konkurrenskraftig, så det kan vara klokt att ha en backup-plan om du inte accepteras.
  • Bilden med titeln Bli ett frågestegsnitt 4
    4. Överväga relaterade karriärer. Om du arbetar för militären, den federala regeringen eller en polisavdelning inte vädjar till dig, tänker på andra karriärer som kan utnyttja din talang för förhör. Tänk exakt vad det handlar om förhör som intrigerar dig för att hitta en karriär som passar dig.
  • Trial advokater måste vara bra frågeställare för att framgångsrikt utvärdera jurister, utföra deponeringar och fråga vittnen.
  • Undersökande reportrar behöver veta hur man får människor att ge sanningsenliga svar på viktiga och ofta känsliga ämnen.
  • Psykologer och psykiatriker måste veta hur man ställer rätt frågor och hur man tolkar människors svar för att effektivt behandla sina patienter. Forensiska psykologer samråder med brottsbekämpning och vittnar som experter på frågor som rör psykologi för brott och civilrättsliga fall.
  • Del 2 av 3:
    Kvalificera sig för en position
    1. Bildbetaget blir ett frågestegre steg 5
    1. Slutföra de nödvändiga utbildningskraven. Utbildningsbehov varierar kraftigt baserat på vad dina exakta karriärbehov är.
    • För att accepteras i militären behöver du ett gymnasiet, även om du kanske har en lättare tid att utvecklas till en högre position om du har en högskoleexamen.
    • Om du vill bli polis, kan du bara behöva ett gymnasiet diplom, men en associerad eller kandidatexamen i straffrätt eller ett relaterat område kan göra dig till en mer konkurrenskraftig kandidat. College grader krävs i vissa jurisdiktioner, så kolla med din lokala avdelning.
    • En kandidatexamen krävs vanligtvis för att kunna betraktas för ett jobb med en federal byrå. Det finns ingen specifik betydelse, men du bör tänka på hur dina studier kommer att gynna dig i din framtida karriär. Möjliga Majors inkluderar psykologi, straffrätt och internationella studier.
    • Även om en högskoleexamen inte behövs för din valda karriärväg kan det gynna dig, speciellt om du vill fortsätta att avancera i din karriär.
    • Om du väljer att driva en annan karriärväg som är relaterad till förhör, som att bli advokat, en psykolog, eller en reporter, måste du slutföra de specifika pedagogiska kraven för dessa karriärer.
  • Bildbeteckningen blir en frågestegre steg 6
    2. Lära sig ett främmande språk. Medan du inte är nödvändig kommer du att vara mycket mer omsättbar som en frågeställare för militära eller federala myndigheter om du talar ett främmande språk, särskilt ett språk som arabiska, Mandarin, Farsi eller Ryska.
  • Främmande språk är också viktiga för poliser, eftersom du ofta kan stöta på vittnen, offer och misstänkta som inte talar engelska.
  • Studier tyder också på att människor som lär sig ett andra språk utvecklar mental flexibilitet, vilket är en viktig färdighet för förhörare.
  • Bilden med titeln Bli ett frågesteg
    3. Sluta dina kommunikationsförmåga. Stå ut från publikens publik genom att bli en exceptionell meddelare. Denna färdighet kommer att vara till hjälp för dig när du arbetar för att bli en frågeställare.
  • Arbeta på båda skriven och muntlig kommunikation Kompetens. Det finns många gymnasiet och högskolor som är utformade för att hjälpa till i detta område, inklusive engelska klasser och offentliga talar.
  • Lära sig assertiv kommunikation. Assertiv kommunikation involverar många saker, inklusive att göra ögonkontakt - talar i tydliga, direkta uttalanden - återstående lugnt med lämpligt kroppsspråk - och uttrycker dig tydligt och öppet. Att kunna direkt konfrontera människor som du förhör, hantera motståndet lugnt och utveckla alternativa sätt att ifrågasätta kommer att tjäna dig så bra som en frågeställare.
  • Att ta kurser i psykologi, särskilt de som är relaterade till beteendestudier, kan också hjälpa dig att lära dig att kommunicera effektivt på ett sätt som kommer att gynna dig som en frågeställare.
  • Bilden med titeln Bli en frågesteg
    4. Visa starka analytiska förmågor. Du.S. Militär letar efter individer som är analytiska och skickliga vid läsning av diagram.
  • Att ta matematik och vetenskapsklasser kan hjälpa dig att förbättra i dessa områden. Du kan också förbättra dina färdigheter genom att arbeta på ett jobb som kräver att du läser diagram och analyserar data.
  • Bild med titeln Bli ett frågesteg
    5. Ha en ren rekord. Att ha en kriminalregister kommer att göra det mycket svårare för dig att få ett jobb som en frågeställare eftersom de flesta av dessa jobb är i brottsbekämpning eller de väpnade styrkorna.
  • Det kan inte vara omöjligt att driva dina karriärmål med en kriminalregister, beroende på vad avgifterna är. Du.S. Militär, till exempel, kommer att överväga sökande som har felonier på sina register om de lämnar in en begäran om upphävande tillsammans med flera rekommendationsbrev.
  • Om du har en kriminalregister, se till att kontrollera med de specifika byråerna eller avdelningarna som du är intresserad av att arbeta för för att avgöra om du är berättigad till anställning.
  • Dåliga körregister och dålig kredit kan också diskvalificera dig från att arbeta för vissa polisavdelningar. Dessa standarder varierar kraftigt från avdelningen till avdelningen.
  • Bilden med titeln Bli en frågesteg
    6. Vara i utmärkt fysisk form. För att kunna accepteras Polisakademin Eller fullständig grundläggande träning för militären, måste du visa att du är fysiskt lämplig för att utföra jobbet.
  • Kraven är ansträngda och inkluderar typiskt att köra ett bestämt avstånd, vilket utför ett visst antal push-ups och utföra ett visst antal sit-ups, allt inom en viss tid. Var noga med att titta på de specifika testen du behöver ta och börja träna i förväg.
  • Förutom fysisk kondition kan det finnas andra fysiska krav för acceptans i militären eller en brottsbekämpande myndighet, inklusive visionskrav. Kontakta byrån eller avdelningen som du vill arbeta för att ta reda på om det finns några restriktioner som kan göra dig oförenlig för anställning.
  • Bildbeteckningen blir ett frågestegre steg 11
    7. Kunna passera ett psykologiskt test. För vissa karriärer, inklusive många brottsbekämpande, måste du skicka en psykologisk utvärdering före anställning. Testet är avsett att mäta din mentala förmåga för polisarbete och skärm för egenskaper som anses vara oönskade för brottsbekämpande medel, såsom dålig impulskontroll.
  • Del 3 av 3:
    Skaffar ett jobb
    1. Bildbeteckningen blir en frågestegre steg 12
    1. Förbered dig för test. För att kunna betraktas för många karriärer med militären eller i brottsbekämpning kommer du att behöva ta ett skriftligt test. Dessa är vanligtvis mycket konkurrenskraftiga, så var noga med att undersöka de ämnen som kommer att visas på testen och förbereda dig själv.
    • Många polisavdelningar använder det nationella polisens urvalstest (post), som testar din läsning, skrivning och matematiska färdigheter.
    • Militären har sin egen serie av lämplighetstest, kända som väpnade tjänster yrkesbatteri. Beroende på det jobb du vill ha kan du ta några av följande tester: Allmänvetenskap (GS) - Aritmetisk resonemang (AR) - Ordkunskaper (WK) - Punktförståelse (PC) - Numeriska operationer (NEJ) - Kodningshastighet (CS) - Auto- och butiksinformation (AS) - Matematik Kunskap (MK) - Mekanisk förståelse (MC) - Elektronikinformation (EI) - och summan av ordkunskaper och styckeförståelse (VE).
    • Om du vill bli ett FBI-agent eller a CIA-agent Du kommer att behöva ta en rad skriftliga test som bedömer din personlighet. Du kommer också att bli föremål för detaljerade bakgrundskontroller.
  • Bilden med titeln Bli en frågesteg
    2. Excel på träning. För de flesta karriärer kommer du att driva som en frågeställare, du kommer att behöva genomgå ett intensivt träningsprogram, där du kommer att lära dig förhörstekniker och många andra färdigheter som du behöver veta för ditt jobb. När du väl accepterat i ett träningsprogram får du chansen att visa dina överordnade att du är en bra kandidat.
  • Håll dig stark under trycket och använd träning som ett tillfälle att skina.
  • Du borde förvänta dig att ta mer kurser på olika ämnen under hela din karriär.
  • Bildbetatled blir ett frågestegre steg 14
    3. Få en arbetsuppgift. Du måste titta på den exakta processen för att få jobb i det fält du vill ha. För många utfrågningsjobb kommer du att placeras på en lista baserat på dina testresultat och utbildningsprestanda, och kommer att erbjudas jobb för vilka du kvalificerar dig när de blir tillgängliga. Alternativt kan du bli ombedd att skicka in en ansökan till flera avdelningar.
  • Om du går med i militären, ska en rekryterare kunna förklara den exakta processen att få ett uppdrag.
  • Om du arbetar för att bli polis eller federal agent, borde du be den person som administrerar din examen eller någon på träningsanläggningen om processen.
  • Om du bestämmer dig för att driva en karriär inom ett fält som inte kräver lämplighetstest och träningskadeemier, kommer du sannolikt att behöva söka efter ett jobb uppkopplad, genom att delta i karriärmässor, eller av Nätverk med andra yrkesverksamma.
  • Bildbetatled blir ett frågestegsnitt steg 15
    4. Arbeta dig upp. Som med de flesta karriärer måste du lägga mycket arbete för att få din fot i dörren, och sedan ännu mer arbetar med att främja en bättre position.
  • Alltid vara på utkik efter framstegsmöjligheter i din organisation. Om det finns ett test tillgängligt för en position som intresserar dig, ta det.
  • Använd alla möjligheter du kan hitta för att visa dina överordnade att du är en skicklig frågeställare. Hitta sätt att göra din skicklighet att arbeta i din nuvarande position, även om förhör inte är din primära plikt.
  • Sök ut träningsmöjligheter relaterade till förhör som erbjuds av din organisation. Även om du inte är skyldig att ta en klass, visa intresse och initiativ genom att ta det frivilligt.
  • Tips

    Arbeta hårt och ge inte upp. En karriär som en frågeställare tar mycket engagemang.
  • Tänk på kreativa sätt att använda dina förhörs färdigheter. Baserat på dina andra färdigheter och intressen kan du kanske tänka på andra karriärer som passar dig och skulle tillåta dig att utnyttja dina förhörs färdigheter.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande