Hur man är en konstnärchef

Konstnärschefer är länken som ansluter artister till världen, ledande artister från dunkelhet till berömmelse. Från bokningsspel för att förhandla affärsavtal och organiseringsturer har en konstnärschef en hand i nästan alla aspekter av en konstnärs karriär. Arbetet är hårt arbete, och vägen mot att bli chef kan vara lång och svår, men karriären kan vara otroligt tillfredsställande. Arbetet med en konstnärchef varierar med industrin, men för alla konstnärchefer är inga två dagar någonsin samma.

Steg

Metod 1 av 2:
Få din fot i dörren
  1. Bild med titeln vara en konstnärchef Steg 1
1. Bygga relationer. Många framgångsrika konstnärchefer har börjat sina karriärer genom sina personliga anslutningar. Det finns ingen berättelse där du kommer över en ledning, så det är viktigt att kasta ditt nät så långt som möjligt. Håll kontakten med gamla vänner och starta samtal med främlingar. Ju fler människor du vet, sannolikare är det att du kommer att höra om artister som söker ledning. Låt folk veta att du är intresserad av att bli en konstnärchef, och hålla öronen öppna för potentiella möjligheter.
  • Bild med titeln vara en konstnärchef Steg 2
    2. Ange den lokala scenen. Många konstnärchefer får sin start i sin verksamhet genom att arbeta med lokala konstnärer. Om du är intresserad av att arbeta med musiker, försök att få jobb på ett lokalt konserthus. Även om du inte arbetar i en musikkapacitet direkt, skulle du ha möjlighet att träffa bandmedlemmar och chefer och göra kontakter i branschen som kan leda till fantastiska möjligheter.
  • Även dålig betalande ingångsnivå kan vara en ingång till en karriär som konstnärchef.
  • Bild med titeln vara en konstnärchef Steg 3
    3. Intern för ett förvaltningsbolag. Medan vanligtvis obetald, kan en praktik på ett förvaltningsbolag vara en ovärderlig introduktion till konstnärens ledning. Under inledningen skulle du ha otaliga möjligheter att lära dig mer om fältet och träffa erfarna chefer. En praktik kan leda till en annan praktik eller till och med en heltidsposition i företaget.
  • Bild med titeln vara en konstnärchef Steg 4
    4. Studera en relevant examen på college. Många universitet erbjuder kandidatexamen och magisterexamen i musikbranschen och andra områden som har direkt att bära på den typ av arbetarkonstnärchefer som gör det. I ett formellt examensprogram skulle du studera de ekonomiska, konstnärliga, juridiska och etiska frågorna som konstnärscheferna stöter på varje dag. Klasser och extracurricular aktiviteter i ett sådant program skulle också ge dig många chanser att nätverk med nuvarande och framtida yrkesverksamma i branschen.
  • Ingångskrav och undervisning varierar program för att programmera, så du vill göra gott om forskning innan du bosätter sig på ett program.
  • Metod 2 av 2:
    Lyckas som en konstnärchef
    1. Bild med titeln vara en konstnärchef Steg 5
    1. Lyssna på konstnären. En konstnärchefs huvudsyfte är att hjälpa konstnären att uppnå sina mål, så det är viktigt att veta vad dessa mål är. Se till att du är på samma sida. Prioritera sina mål och tänka på en strategier som ytterligare dessa mål.
  • Bild med titeln vara en konstnärchef Steg 6
    2. Gå med i en professionell förening. Medan konstnärhantering är ett konkurrenskraftigt företag, finns det många grupper och föreningar som leder till chefer för att utbyta kunskap och lära av varandra. Dessa föreningar ger chefer en plats för nätverk, dela idéer och lära sig om trender på fältet. Dessa föreningar är en enorm resurs du bör utnyttja.
  • Bild med titeln vara en konstnärchef Steg 7
    3. Konsumera media för att hålla koll på nuvarande trender. Följ konstnärer och chefer på sociala medier. Läs bloggar av proffs i branschen. Delta i forum och läsa industrispecifika tidskrifter. Absorberande uppdaterad information är en viktig del av en konstnärchefs jobb och hjälper dig att tänka på innovativa idéer för att hjälpa din konstnär (er).
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande