Hur man djupt rent och organisera ditt rum

Har du någonsin velat ha ett organiserat rum? Du har kommit till rätt ställe! I den här artikeln får du reda på hur du gör ett rörigt rum i det rena, organiserade rummet du alltid har drömt om!

Steg

  1. Bild med titeln Djupt ren och organisera ditt rum Steg 1
1. Ta allt från din säng, förutom madrassen. Tvätta sedan ditt sängkläder. Medan det här är i tvätten, försök att hämta några av objekten på golvet eller fortsätt med stegen. Vänd din madrass för att öka livslängden och din komfort. När tvätten är klar, gör din säng! Var noga med att ställa kuddarna på något sätt som du vill! Göra sängen snyggt, Men lägg också till en touch av din egen personlighet. Att göra sängen gör en stor skillnad i ditt rum.
  • Bild med titeln Djupt ren och organisera ditt rum Steg 2
    2. Ta ner gardinerna på ditt fönster och lägg dem i tvättmaskinen.
  • Bild med titeln Djupt ren och organisera ditt rum Steg 3
    3. Organisera ditt sängbord. Ta allt av och ut ur det. Organisera lådorna och toppen av den. Torka ner sängbordet och gå igenom de saker du rensade av sängbordet. Sätt något viktigt att du kanske behöver på toppen av det som en mobiltelefon, etc. Men försök att inte göra det för rörigt.
    Expertips
    Kathi Burns, CPO®

    Kathi Burns, CPO®

    Board Certified Professional OrganizerKathi Burns är en styrelsecertifierad professionell arrangör (CPO) och grundare av organiserad och energiserad!, Hennes konsultverksamhet med ett uppdrag att bemyndiga människor att behärska sin miljö och personlig bild genom att hjälpa dem att ta kontroll, göra förändringar och organisera sina liv. Kathi har över 17 års organisation erfarenhet och hennes arbete har presenterats på bättre hem och trädgårdar, NBC News, Good Morning America och Entrepreneur. Hon har en BS i kommunikation från Ohio University.
    Kathi Burns, CPO®
    Kathi Burns, CPO®
    Board Certified Professional Organizer

    Börja deklarera i ett område där du kan få en snabb vinst. Du kommer att uppmuntras av dina framsteg och fortsätter att avstå resten av rummet istället för att bli överväldigad. Börja med din socklåda eller nattduksbord, vilket område du inte är emotionellt kopplad till, innan du flyttar upp till större projekt.

  • Bild som titled DEEP CLEAN och organisera ditt rum Steg 4
    4
    Organisera ditt skrivbord, Eftersom skolan är mycket viktigt och skolarbetet är lättast i ett organiserat område. Ta allt från skrivbordet och sortera det. Håll bara saker som är viktiga för att arbeta eller skolan och hitta bostäder för allt annat. Torka ner skrivbordet och ordentligt ordna objekten på skrivbordet. Torka också ner skrivbordsstolen. Du är mer benägna att fungera bra om du känner dig bekväm, ren och organiserad.
  • Bild med titeln Djupt ren och organisera ditt rum Steg 5
    5
    Organisera din bokhylla. Rensa bokhylla och sortera objekten. Torka sedan ner hyllorna och ge det en minut att torka. Nästa, organisera böcker och minnessaker. Kom ihåg att du inte vill skapa en skräphylla så lägg inte saker som är irrelevanta för de andra föremålen på bokhylla.
  • Bild med titeln Djupt ren och organisera ditt rum Steg 6
    6
    Organisera kläderna i din garderob ett visst sätt. Först, rensa ut garderoben. Tvätta alla dina kläder. Om kläder inte passar längre, donera det. Vakuum / mopp / schampo golvet och torka ner hyllor, ställen och andra delar av garderoben. Därefter hänger du upp känsliga föremål (notera att stickade objekt ska vikas i lådor för att förhindra sträckning av trådarna). Få mer slitage ur din garderob genom att få några sällan slitna föremål till en mer framträdande position. Om du inte bär saker ska du bli av med dem, göra utrymme för kläder du kommer att bära. Sedan, lägg upp eller placera resten av dina kläder på hyllor. Sätt som kläder tillsammans (tröjor med tröjor, klänningar med klänningar, jeans med jeans, etc.) Organisera dina skor snyggt. Du bör alltid hålla skor med kläder så på morgonen, du kan klä dig från huvudet till skor.
  • Bilden med titled Djup ren och organisera ditt rum Steg 7
    7. Ta allt ur din byrå, vik sakerna och torka det hela ner! Organisera dina kläder i byrå. Det är en bra idé att hålla alla strumpor och alla underkläder tillsammans, så du kan omedelbart se om du löper ut! Försök inte placera saker på toppen av byrået men om du gör det, inte röra den.Försök att placera relevanta saker på det, som en smyckeskrin eller väckarklocka.
  • Bilden med titled Djup ren och organisera ditt rum Steg 8
    8. Städa upp något annat som inte är listat i den här artikeln. Var noga med att torka ner alla ytor som du städar av. Om du har en spegel, en TV eller en dator i ditt rum, torka av skärmarna. Ta ut papperskorgen och ta de donerade föremålen till en donationsstation (goodwill eller en sparsamhet) Var säker på att du har en plats för allt, men om det inte hör till ditt rum, ta det till var det hör hemma!
  • Bild med titeln Djupt rena och organisera ditt rum Steg 9
    9
    Damm, vakuum eller mopp, tvätta fönster, och om du vill, spraya din favorit luftfräschare doft. Öppna sedan alla persienner! Solljus är den slutliga beröringen!
  • Bilden med titled Djup ren och organisera ditt rum steg 10
    10. Se till att du gillar hur ditt rum ser ut. Om du blir uttråkad med det, ändra det upp. Se till att om du flyttar saker, för att få hjälp så att du inte skadar dig själv.
  • Bild med titled Djup ren och organisera ditt rum Steg 11
    11. Gå igenom några lager med oanvända saker. Donera onödiga eller oönskade saker. För de saker du vill fortsätta organisera det tillbaka i behållaren och hitta en plats för facket där det inte ser cluttered.
  • Bilden med titeln Djup ren och organisera ditt rum Steg 12
    12. Njut av ditt nu rena och organiserade rum! Var säker på att om du tar något ut det lägger du bort det. Börja en daglig rutin för att hjälpa dig att se till att ditt rum blir bra!
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Om det är natt och det blir sent, stanna inte upp för att avsluta. När du är morgon och du vaknar kan du fortsätta städa ditt rum.
  • Ta din tid, om du rusar, kommer det förmodligen att sluta se dåligt ut.
  • Försök att inte flytta saker i ditt rum. Om det är gömt bort, kanske det borde gå. Se till att du inte blir distraherad med saker medan du städar ditt rum - det slösar bara längre tid!
  • Försök att göra en stor rengöring så här under en helg, det här gör det möjligt för dig att ha lite mer frihet när det gäller vilken tid du gör det. Du kan också sprida arbetet över ett par dagar (lördag och söndag).
  • Försök göra en daglig städad.
  • Låt inte ditt rum bli rörigt! För att undvika detta, starta en daglig rutin för att hålla det bra ut! Kom ihåg dessa enkla regler: "Om du tar det ut, sätt tillbaka det" och "Om du tar med ett objekt i, tar du ett föremål ut."
  • Vänd lite musik när du städar ditt rum men blir inte distraherad av det.
  • Bli inte frustrerad om det tar dig lång tid. Det är allt värt det i slutet!
  • Försök att göra en "15 på, 15 av, 15 på" rengöringssystem. Rengör och organisera ett område i 15 minuter, flytta sedan till ett annat område för att rengöra / organisera i 15 minuter och gå tillbaka till det första området i 15 minuter och ta sedan 15 minuters paus. Detta hjälper dig att inte bli uttråkad med de olika områdena så att du kan rengöra mer effektivt. Se till att du lämnar gott om tid för detta, eller du riskerar att sluta med flera delvis rengjorda områden, istället för ett perfekt organiserat rum!
  • Också, om du har en dator, TV eller mobiltelefon i ditt rum, se till att torka ner alla sina skärmar, fjärrkontroller och tangentbord.
  • Och om möjligt, använd en specifik rengöringsduk med supermikrofibrer till damm.
  • När du städar ditt rum, gör dina kläder i kategorier så att du kan hitta saker mycket lättare. Det kommer att bli en börda av axlarna.
  • Planera en tid varje helg för att rengöra någonting rörigt.
  • När du städar ditt rum, var försiktig så att du inte slår på TV: n och om du bara fokuserar på ditt rum kommer du att bli gjort i en snyggt. Förvara saker som du inte kommer att använda nu på en låda och lägg den i din garderob eller under din säng.
  • Var noga med att lägga till dina personliga detaljer!
  • Om det finns något du inte använder längre, bör du förmodligen lagra den eller ge den bort så det tar inte upp något utrymme.
  • Försök att hålla ett snyggt rum så att du inte behöver rengöra så mycket.
  • Djupa rengör ditt rum en gång i veckan, helst på en helg, och när du vaknar, städa upp ditt rum så det är lättare att djupa rena. Om du delar ett rum, be dem att hjälpa dig att städa upp.
  • Försök inte att skjuta allt till ett litet ställe.
  • Ett förslag till organisation är att få några gamla burkar och sätta pennor och pennor, etc. i dem.
  • När du lägger dig ut ett tag, vill du inte rengöra det, försök att rengöra det så fort som det gör ditt rum till och med messier.
  • Vid rengöring gör det ett spel. Slå på en timer och se om du kan få ett område som gjorts på under 10 minuter. Detta gör det här roligt och ibland gör mig ren snabbare.
  • Rengör ensam annars, du kan bli distraherad av vad du pratar om och du slutar städa!
  • Håll alltid dina leksaker i ett leksaksbröst.
  • Bli av med saker som du går på grund av att du väntar till slutet du kommer att bli blandad med saker du vill behålla och saker du vill bli av med.
  • Om du blir trött på gamla och slitna möbler, köp köpa några nya saker! Det ser bra ut om du får allt som matchar.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande