Hur man är en framgångsrik gymnasieelever

Att vara en framgångsrik högskolestudent kräver både tålamod och motivation. Tyvärr finns det ofta många distraktioner under dina tonårsår som kan göra framgång. För att bli en lyckad student måste du lära dig att säga "Nej" till dessa distraheringar genom att använda organisationsverktyg som scheman, samtidigt upprätthålla en hälsosam livsstil, Förutom att balansera ditt akademiska liv med ditt sociala liv och extracurricular intressen. Det kan vara svårt under skolåret, och tröttsamt, men det hårda arbetet lönar sig alltid i slutet.

Steg

  1. Bildbeteckningen är en framgångsrik högskolestudent Steg 1
1. Gör bra användning av din dagordning. De ger det till dig av en anledning. Skriv inte bara läxor, men se till att skriva ner andra saker du måste komma ihåg (som spel, praxis, studie sessioner, etc.). För att vara en framgångsrik gymnasieelever måste du ha möjlighet att stanna på toppen av alla dina aktiviteter. Använd din agenda för att vara organiserad och följ igenom med dina planer.
  • Använd din agenda för att ställa in tidsgränser. Om du spenderar mer än en timme på den matematiska uppgiften, får du det klart inte, och skadar bara dig själv. Sluta, lägg den åt sidan, gå vidare till andra läxor. Kom tillbaka till det senare och om du fortfarande inte får det, förklara vad som hände med din lärare. Chansen är att de är glada att hjälpa och inte docka din betyg. Se bara till att du har gjort ett försök att göra jobbet.
  • Bildbeteckningen är en framgångsrik högskolestudent Steg 2
    2. Håll dig organiserad. Se till att du har alla leveranser du behöver. Det kan hjälpa till att ha ett 3-rings bindemedel med fickor för varje klass (kanske bara en mapp för en valfri klass) med lövblad och delare om de hjälper. Om din lärare gillar att föreläsa, ha en spiral eller komposition anteckningsbok för anteckningar och jot ner bilder och tankar som hjälper dig att komma ihåg - sidorna är mindre benägna att rippa ut än lösa blad. Hålla papper i kronologisk ordning - de blir enklare att hitta senare när de studerar.
  • Om ditt bindemedel börjar bli full, överför gamla papper till ett annat bindemedel för att hålla hemma. På så sätt behöver du inte lugna dem, men de kommer att vara där när de studerar för midters och finaler.
  • Bild med titeln vara en framgångsrik gymnasieelever steg 3
    3. Kom ihåg den skolan är Viktig. Du behöver inte vara den nörd som hålar sig själv upp i hans / hennes sovrum fredag ​​kväll eller läser gigantiska böcker i hörnet av rummet för att betrakta någon som tar skolan på allvar. Sanningen är, skolan är Viktig. Du behöver det för att ha ett bra CV, och du behöver det för att komma in i en bra högskola och senare få en bra karriär som kommer att stödja dig för resten av ditt liv, men även om du bestämmer dig för att inte gå på college, hjälper skolan mycket socialt och intellektuellt.
  • Det är viktigt att ha kul och har massor av extracurricular aktiviteter, men skolan ska alltid vara din första prioritet. Det sägs, aldrig ta läxor, tester och quizzes lätt! Observera att extracurricular aktiviteter är också bra med college återupptas också.
  • Bildbeteckningen är en framgångsrik högskolestudent Steg 4
    4
    Njuta av skolan För akademikerna och den sociala interaktionen. Balans är nyckeln. Du kan vara någon som gör Bara A: n I alla avancerade klasser, men om du har noll extracurricular aktiviteter i din ansökan om college, kommer du att ha en mycket svårare tid att bli accepterad. Det är bara inte attraktivt på något sätt.
  • Håll dig ovanpå ditt skolarbete men se till att du låter ditt hår lite ibland gå med i några klubbar konsekvent under hela skolåren. Du kommer inte ångra det.
  • Bildbeteckningen är en framgångsrik högskolestudent Steg 5
    5. Skaffa sig involverad på din skola. Du behöver inte bära andefärger varje dag eller vara en cheerleader att göra det här. Allt du behöver göra är att stanna på toppen av saker-aktuella händelser, som vann basketspelet i fredags, att delta i skolfunktionerna som danser och olika program, hålla upp med planer Ditt studentråd har för skolan och sådana typer av aktiviteter.
  • Precis som att hålla upp med aktuella händelser och politik är viktigt, så är det aktiva på din campus. Det kommer inte bara att binda dig med andra människor, men det är alltid bra att ha en kollektiv enhet över en studentkår. Det visar att du bryr dig om inlärningsmiljön som du är i att du stöder alla organisationer på din skola.
  • Bildbeteckningen är en framgångsrik högskolestudent Steg 6
    6. Delta i en sport.Det är lätt att glömma att hålla sig i form när arbetsbelastningen börjar hälla upp, så att du går med i ett lag på din skola gör det mindre oro i ditt schema - det är redan införlivat i din dagliga rutin. Om du går för alla tre säsonger, det är bra, men se till att du är realistisk med din tid.
  • Om du tar alla hedersklasser, till exempel, och du vet att du kommer att ha en heck av mycket läxor, kanske du vill överväga att ta en säsong. Prova din hårdaste på både din sport och ditt skolarbete och du borde vara mer än bra - du är frisk och ovanpå ditt skolarbete.
  • Bildbeteckningen är en framgångsrik högskolestudent Steg 7
    7. Utforska hobbyintressen och hitta en klubb som uppmuntrar till dina intressen. Att inte vara en idrottsman är ingen ursäkt för att inte ha något att göra efter skolan. Om du är i konst, gå med i konstklubben. Musik och gå med i orkestern eller ett band. Ansluta sig något Och var noga med att hålla fast vid det under en lång tid - det ser bra ut på college-applikationer.
  • Om du inte är i någon av dina skolklubbar, fråga din rektor att starta en ny. Mest troligt kommer han / hon att säga ja och det är bara en snabb och enkel process till en initiering av en ny aktivitet på din skola.
  • Bildbeteckningen är en framgångsrik högskolestudent Steg 8
    8. Tänk på universitetet. Så snart du börjar Sophomore år, börja besöka universitet. Du behöver inte bestämma någonting än, men det hjälper dig att bestämma om du vill ha en stor skola eller liten (urban, landsbygd eller förort, om en statskola är ett acceptabelt val och så vidare).
  • Besök din vägledare regelbundet - de kommer att behöva skriva ett rekommendationsbrev så det bättre de känner dig, desto bättre blir du. De kommer också att kunna hjälpa till att rekommendera universitet och hitta stipendier.
  • Bildbeteckningen är en framgångsrik högskolestudent Steg 9
    9. Bryr sig om ditt betygsgenomsnitt.Din GPA är lika viktig för dig som dina föräldrars kreditpoäng är för dem. Ett lågt kreditpoäng hindrar din förälder från att kunna få ett lån, hyra en lägenhet, få ett kreditkort, få en mobiltelefon och på och på. Ditt föräldrars kreditpoäng är deras livslängd. Det öppnar dörrar och stänger dörrarna.
  • Din GPA är din livslängd! Med en hög GPA Många alternativ är tillgängliga efter examen. Du kommer att ha många val när det gäller vilka högskolor du kan delta. En låg GPA begränsar dina alternativ. Det finns ett program där ute för alla, men att ha ett val gör promenad över scenen en söt seger!
  • Bildbeteckningen är en framgångsrik gymnasieelever steg 10
    10. Skaffa vänner. Det finns för mycket att oroa sig för klienter, vem är vänner med vilka, som de populära människorna är. Det bästa är att bara vara vänlig till och med alla.
  • Var självsäker och var dig själv. Få vana att säga "Hej" till människor och inte är rädda för att prata med nya klasskamrater. Ju mer bekväm du blir med en mer mångfaldig grupp människor, desto fler människor kommer att tycka om dig och ju mer du kommer att vara vana med känslan av mångsidigheten senare i livet.
  • Bildbeteckningen är en framgångsrik högskolestudent Steg 11
    11. Jämför inte dig med andra. Det kan inte stressas nog att det redan finns för mycket på din tallrik för att oroa sig för triviala saker så här. Högskola är bara en tävling med dig själv. Varje dag bör du bara försöka bli bättre, inte oroande för hur tjejen som sitter framför dig har trevligare kläder, blir bättre betyg, har en varmare pojkvän, etc. Tio år från och med nu, det spelar ingen roll.
  • Fokusera på själv. Fokusera på vad du kan göra för att göra själv bättre. Då, viktigast, gå till det!
  • Bild med titeln vara en framgångsrik gymnasieelever steg 12
    12
    Förhalna inte. Detta är förmodligen # 1 förbannelse av alla gymnasieelever. Det är svårt och det är okej om du gör det ibland, men när stora tester, tentor och uppsatser kommer, var beredda. Du kommer bara att vara ledsen i slutet, särskilt på college med jumbopapper och vansinniga mängder läsning blir normen.
  • Det är bäst att sträva efter att få saker gjort tidigt och ur vägen istället för att vänta till sista minuten. Gör en plan och en lista över läxor. Håll det någonstans du kan se det och inte glömma det. Glöm inte förfallodagar!
  • Bild med titeln vara en framgångsrik högskolestudent Steg 13
    13. Ät frukost och lunch.Det låter dumt, men du skulle bli förvånad över hur många människor hoppar över frukost eller lunch. Det är inte bara det här ohälsosamma, det kan också ta en vägtull på dina energinivåer. Om du inte har tid att äta frukost hemma, ta lite till busshållplatsen eller köpa några på din cafeteria före den första perioden.
  • Det är viktigt att hoppa starta din metabolism på rätt sätt så att det är smidigt under hela dagen. Lunch är viktigt för att förhindra att magen grumlar under dina senaste perioder. En full mage håller dig fokuserad. Hoppa över måltider slår faktiskt bara ner din ämnesomsättning och får dig att få mer vikt, inte mindre.
  • Bildbeteckningen är en framgångsrik högskolestudent Steg 14
    14. Håll dig frisk både inom och utanför skolan. Falla inte för försäljningsmaskinen. Det mesta av maten i det är ohälsosamt och äckligt. Gå till sojachips eller något hela spannmål om varuautomaten är allt du har ögonblicket.
  • Faller inte för vitaminvattentaket, det är laddat med socker. Bara om du är en konkurrenskraftig idrottsman och kommer att bränna bort de 400 + kalorierna ganska snart ska du betala för det jumbopaketet med gummy björnar eller något.
  • Hemma, ta en efterskola mellanmål för att hålla din mage full till middagstid - investera i frukter, nötter och friska chips. Att ladda på skräpmat under dagen är inte bara ohälsosamt men kommer bara att ge dig en tillfällig "energi" För läxor eller det 10-sidiga papperet måste du skriva den natten.
  • Bild med titeln vara en framgångsrik gymnasieelever steg 15
    15. Få tillräckligt med sömn. Detta är lättare sagt än gjort, men sömn har så många fördelar.Om varje gymnasieskola fick cirka åtta till nio timmars sömn per natt, skulle alla vara en mycket lyckligare husbil. Försök att få saker gjort och ur vägen så att du får din välbehövlig Shuteye. Inte bara kommer du att vara mer uppmärksam på dagen, men det hjälper till att förbättra din hud och din figur, och du kommer att vara mycket mer benägna att uppmärksamma dina tråkiga klasser och, som ett resultat, essera dem. Naturligtvis är det inte alltid möjligt, särskilt i det fruktade junioråret. Om du tar 3 + AP-klasser och är i alla dessa klubbar och sport, finns det chanser att du kommer att vara fram till 1 gör läxor - om det händer, hoppa över klubbar / sport nästa dag och tupplur! Du är inte bra för någon när du är allvarligt sömn berövad. Nappar är underbara saker.
  • Också, koffein kan hjälpa dig att hålla fokus - men det finns potentiella biverkningar, och missbruk kan skada dig på kort och lång sikt. Försök använda stimulansen i måttliga mängder och endast när det är absolut nödvändigt e.g. ett viktigt test.
  • Bildbeteckningen är en framgångsrik högskolestudent Steg 16
    16. Var en trendsättare. Den enda trenden du borde följa är dig själv. Det betyder inte att du då ska gå till skolan nästa dag med pantyhose på huvudet eller vad som helst. Du borde ha din egen stil och din egen identitet, så att du gör ditt märke på gymnasiet på rätt sätt och inte som en icke-koncript ugg-wearing replica av alla andra tjejer (eller killar) där ute.
  • Var original, och var inte rädd för att vara dig själv. Det är en cliché, men det är viktigt. Människor är mer benägna att komma ihåg dig och vill vara vänner med dig om du är spännande och annorlunda.
  • Bildbeteckningen är en framgångsrik högskolestudent Steg 17
    17. Försök att gå ut under helgerna. Du uthärdade fem agoniserande dagar i skolan, och tiden har kommit för att skära dig lite slack. Under helgen, om du har vänner att gå med, gå någonstans kul och ha en blast. Även om du inte har många vänner, spendera helgen avkoppling och gör vad du gillar att göra.
  • Låt dig lossa och energisera dig så när måndag kommer, är du alla partied och redo att fokusera igen. Men kom ihåg att skolan är högsta prioritet, så gör det inte om du har massor av läxor i helgen.
  • Bildbeteckningen är en framgångsrik högskolestudent Steg 18
    18. Ge aldrig upp. Igen, cliché, men viktigt. Gymnasiet handlar om att göra en dåre av dig själv, men plocka dig själv tillbaka, försök igen och göra vänner längs vägen. Lär dig att skratta åt dig själv när du gör ett misstag. Slå inte dig själv över enstaka C eller D (Heaven förbjuder en F) på ett test eller en quiz. Berätta för dig själv att studera hårdare och sträva efter en nästa gång. Om ditt lag förlorade ett spel, berätta för dig själv att driva dig lite hårdare vid nästa övning.
  • Att lära detta kommer snart att gälla utanför skolan och i andra delar av ditt fantastiska liv. Lär dig av dina misstag och du kommer att gå långt. Kom bara ihåg, ingen är perfekt.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Håll dig borta från drama och skvaller. Du har alltför mycket viktigare saker i din dagordning att oroa sig för det.
  • Att vara involverad i ett romantiskt förhållande är rent valfritt. Du borde aldrig känna ett behov av att ansluta till någon bara för att alla andra är. Du har fortfarande så många år framför dig, så varför inte utnyttja dina gymnasieår att fokusera på skolarbete och sedan komma in i en bra högskola? Men var inte rädd för att datera antingen - a stadig Pojkvän / flickvän kan vara en av de bästa antidepressivaerna där!
  • Om du vill komma över förskott, är det här ett knep. Den svåraste delen av att få saker gjort är att starta. Tvinga dig att börja din läxa / studera utan att tänka, och gör det i minst femton minuter. Du kommer att upptäcka att du har utbildat dig i skolarbetet och du kommer att bytas in i den tankegången. Då är du absorberad i ditt arbete som du glömmer om dina femton minuter!
  • När du känner för att ge upp, tänk bara på vilken högskola du vill komma in i. Tänk på en Ivy Leagues School, kanske Harvard, Yale, Princeton, etc. Om du har den här tankegången kommer du att gå långt!
  • Var snäll mot lärarna. Du vill inte att de hatar dig!
  • Lär dig att bli vän med dina lärare. Detta kommer definitivt att göra det lättare för dig i framtiden, när du ansöker om högskolor och behöver rekommendationer.
  • Även om du är en blyg person, försök att göra åtminstone ett par vänner, så du har någon att prata med och någon som kommer att få tillbaka i en hård situation. Det hjälper till att gå med i klubbar som intresserar dig och du kan visa de hobbyer som gör att du lyser. Du kommer att bli förvånad över hur du kommer att locka människor som en magnet.
  • Kom ihåg att organisationen, och gymnasiet, i allmänhet är en inlärningsprocess. Betrakta dig själv en arbetskraft. När du upptäcker dig kommer du också att upptäcka metoder och vanor som kommer att hålla sig i hela ditt liv. Var inte rädd för att arbeta genom rättegång och fel och ta risker. Du kommer vara glad att du gjorde det.
  • Om du kämpar för att hålla fast vid din läxa, berätta för dina lärare. Var inte rädd för att be om en förlängning eller extra hjälp före / efter skolan, eller under lunch eller en ledig period. De är där för att hjälpa dig. Dessutom, det värsta de kan göra är att säga nej.
  • Olika studenter föredrar olika organisationsmetoder. Vissa lärare tvingar inte många anteckningar på dig, och andra kan tvinga dig att ta 3 sidor av anteckningar varje dag. Vissa studenter är bättre att bo organiserade än andra. Var uppmärksam på dina individuella behov. Om du är en student som är super organiserad, har majoriteten av lärarna att inte tvinga för många anteckningar på dig (1 sida av noter om dagen), och är villiga att tömma ditt bindemedel i ett större bindemedel hemma från tid till annan, Du kanske föredrar att ha bara ett stort tre-ringsbindemedel för alla dina klasser och har bara en sektion per klass. Detta kan hjälpa dig att hålla en lättare belastning i din ryggsäck. Om du är en student som är mycket oorganiserad, har lärare som behöver dig att hålla många avsnitt per klass (eller du föredrar bara att ha flera avsnitt) och ha lärare som får dig att ta många anteckningar per dag, är det bäst för dig att behålla ett separat bindemedel för varje större klass (matematik, historia, vetenskap, engelska, språkklass) och en stor för mindre externa klasser. För de flesta studenter som är däremellan, bär en morgon och eftermiddagsbindemedel med 1-2 sektioner per klass, beroende på antalet anteckningar och betydelse av klassen.
  • Hoppa över en dag, men inte rekommenderas, kan göras ibland, men kom ihåg Detta är en extrem åtgärd och inte något som ska göras regelbundet. Det är mer för de studenterna i tre klubbar, en sport och tar 3-4 AP-klasser. Om du känner dig själv på väg mot Burnout, fråga dina föräldrar om du kan stanna hemma för en dag - gör det inte såvida inte Du har behörighet. Se till att det inte finns några tester eller viktiga tidsfrister på den dag du väljer att hoppa över. Om du har online kalendrar med uppdrag, gör den kvällens läxor att stanna på toppen av saker - annars kommer det inte att finnas någon mening att ta en ledig dag!
  • Ha förtroende, säg nej till onödiga saker som kommer att förstöra ditt liv och hälsa.
  • Planera tid hela veckan för att studera små delar till ditt test. Försök inte att skrämma all din information natten före testet och / eller testdagen. Det är bättre att studera varje dag, i minst 15 minuter än att cramma all information i din hjärna på en dag / den tid du har lämnat innan testet börjar.
  • Varningar

    Överarbeta dig själv, om du gör så kommer dina betyg att börja glida och motsatsen till vad du vill hända kommer att hända.
  • Oroa dig inte för mobbningar, de är inte coola. De försöker vara, men de är inte! Du har viktigare prioriteringar i ditt liv att oroa sig för, och det är inte konstruktivt att omge dig med negativa människor. Försök att undvika mobbningar så gott som möjligt, och omge dig med de positiva människorna i ditt liv, som dina vänner, att skrämma bullies borta.
  • Saker du behöver

    • Dagordning
    • Skolmaterial
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande