Hur man köper skolmaterial för gymnasiet

Med alla skolmaterial som är tillgängliga för studenter kan köpa leveranser vända sig från en enkel uppgift till en mer skrämmande. Men några tips och någon sunt förnuft kan hjälpa dig att övervinna mängden leveranser och omvandla dig till en student preparerad för framgång.

Steg

Del 1 av 3:
Budgetering för leveranser
  1. Bild med titeln Spara pengar som studentsteg 33
1
Spara lite pengar. Skolmaterial kan vara ganska dyrt, så du måste ha en tillräcklig budget. Be dina föräldrar att hjälpa till om de kan.
  • Bild med titeln Organisera ditt mellanskola Binder Steg 1
    2. Kolla för att se vad du har runt ditt hus innan du köper några skolmaterial. Om du redan har varor, använd dem istället för att köpa en duplikat. Spara pengar och tid!
  • Bild med titeln Skapa en högskoleöverlevnadssats (tjejer) Steg 1
    3. Köp kvalitet för långvarig hållbarhet. När du tittar på skolmaterial, kontrollera kvaliteten på objekten. Kommer mapparna att riva eller riva i din ryggsäck? Är spiraltrådet bunden att komma bort när du använder en anteckningsbok? Om du köper leveranser som inte håller dig igenom året, kommer du att bli oorganiserad och tvungen att gaffla ut mer pengar. Kontrollera att det du köper kommer att stå upp till lite slitage. Även om det kostar lite mer, kan det vara bättre besparingar på lång sikt, speciellt om det varar hela året, eller till och med i det följande året.
  • Del 2 av 3:
    Att veta vilka leveranser som ska få
    1. Bild med titeln Få visum att studera i Belgien Steg 19
    1. Kontrollera din skollista. Ofta kommer skolor att ge dig en lista med nödvändiga tillbehör innan du anländer. Om så är fallet, se till att du får allt på listan. Listan är användbar eftersom det också hjälper dig att undvika att köpa saker du inte behöver, och du kan hålla pengarna för andra saker.
    • Om din skola inte ger dig en lista, använd sunt förnuft. Du behöver en anteckningsbok eller bindemedel för de flesta ämnen, liksom en mapp.
  • Bild med titeln Undvik en tung ryggsäck Steg 10
    2. Överväga om du behöver särskilda leveranser utöver det vanliga. Vissa kurser kan kräva specialmaterial (till exempel ett grafikpaket eller en laboratoriekrock). I dessa fall kan det vara bäst att samråda med en lärare eller student som har tagit kursen för att du ska få rätt material.
  • Är det möjligt att använda objekt? För vissa saker, som dyra läroböcker eller kläder, kan hand-downs vara det bästa alternativet. Många skolor driver använda försäljningsgrupper eller bås för bara sådana ändamål - Fråga på kontoret.
  • Del 3 av 3:
    Inköp leveranser
    1. Bild med titeln Använd en ryggsäck Steg 12
    1. Köp en lämplig väska. Om du inte redan har en ryggsäck, ryggsäck eller satchel, få en som kommer att vara några år åtminstone. Välj mörka färger eftersom dessa inte kommer att markera så lätt. Kontrollera om robusta dragkedjor, flikar, flikar, etc. så att saker inte kan falla ut och kommer inte enkelt att byta.
    • Kontrollera om försäljning på påsar. Du kan spendera mycket pengar på påsar, så det är klokt att se vad som erbjuds för mindre.
  • Bild med titeln har vackert skrivsteg 1
    2. Välj dina pennor och pennor klokt. Om möjligt, testa dem innan du köper. Detta kan spara dig tid och problem när du går för att skriva. När du har hittat en stil du gillar, köp multiplar så att du inte går ut, eller har en ersättare för en förlorad redskap.
  • Köp pennor i blått och svart för att skriva. De flesta lärare korrigeras i en annan färg (som röd, grön, orange, etc.), och föredrar sålunda för studenter att använda svart eller blått bläck.
  • Bild med titeln Skapa en högskolans överlevnadskit (tjejer) Steg 3
    3. Få ett stort pennväska. Fyll det med: olika pennor, blå, svarta och röda pennor, en geometriuppsättning (protractor, kompass, triangelskafflare, 15cm härskare mm.), skärpa med en topp för att samla spån, en 30 centimeter (11.8 i) linjal, raderare (de som slits på baksidan av dina pennor är perfekta), färgade pennor och pennor och en räknare.
  • Bild med titeln Organisera ditt bindemedel för skolsteg 2
    4. Köp Grundskoleverktyg. Dessa kan inkludera men är inte begränsade till: bindemedelsklämmor, en häftapparat, indexkort, gummiband, sax, en tre hålstans, en suddgummi och tejp.
  • Få några plastkonstmappar för läxor. A4-storlek är det bästa alternativet.
  • Bild med titeln Skapa ett gymnasiet överlevnadssats (tjejer) Steg 2
    5. Välj en planerare eller arrangör som du ska använda. Vissa skolor ger en planerare och kräver att eleverna använder den som en hallkort mm. Men du kanske inte hittar den som du gillar. Välj något som är bärbart, och att du skriver ner saker i.
  • Bild med titeln Organisera din handväska steg 10
    6. Få en liten plånbok. Detta är för middagspengar, nödförsörjningpengar mm. om relevant.
  • Bild med titeln Skriv en bra ekonomi Essay Steg 11
    7. Överväg att köpa en telefonbok för att skriva ner nödnummer eller antalet nya vänner.
  • Tips

    På den första dagen kan vissa lärare ge dig en lista på vad som krävs för sin klass (som en viss anteckningsbok för engelska eller en vetenskaplig kalkylator). Vanligtvis när du börjar skolan är det den tid de flesta skolor börjar i din stad så saker som bärbara datorer kan vara till salu.
  • Du kanske vill ha ett stort bindemedel för allt eller ett separat bindemedel för varje klass. Hur som helst har några fördelar och nackdelar.
  • Om du får bindemedel för varje klass, se till att du får mindre än 1" bindemedel eftersom det skulle vara för mycket att bära.
  • Håll alltid en annan grov bok för att notera några kommande händelser, projekt eller anteckningar.
  • Varningar

    Gå inte för de 5 ämnesböckerna om inte din lärare berättar att du har en. Nackdelar inkluderar att om en lärare vill se den, har du inget att skriva för dina andra fyra ämnen, det är stort och skrymmande, det är i allmänhet dyrare jämfört med fem separata böcker och det är slöseri som mycket av sidorna som slutar UNUSED.

    Saker du behöver

    • Budget och fonder
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande