Hur man organiseras i gymnasiet

Är du den orörda typen? Finns du alltid matte läxor i din engelska anteckningsbok? Organisation är nyckeln till framgång i gymnasiet. Läs den här artikeln om hur du är organiserad.

Steg

  1. Bilden med titeln är organiserad i gymnasiet steg 1
1. Köp en bra bokväska eller tote. Får inte boka väskor som är lättillgängliga. Få en bokväska som har tillräckligt med dragkedjor och fack så att allt har en plats, men inte så många fack som du ständigt letar efter saker. Det är bättre att få en ryggsäck om du kommer att bära många tunga böcker eller bindemedel, eftersom slingpåsarna kan förstöra dina axlar. Rekommendationer för bärvikt är 10% av din totala vikt.Om din skola tillåter det, är det en bra idé att ha en medelstor bokväska eller tote att bära runt klass till klass också, även om vissa skolor inte tillåter några påsar, många kommer att säga inga ryggsäckar men totes eller boka väskor är bra. Detta hjälper verkligen som du inte behöver bära en stor böcker, eftersom de flesta passar i din väska.
  • Bild med titeln organiseras i gymnasiet steg 2
    2. Köptillbehör. En nyckel till att ha allt som organiseras i mellanskolan har alla leveranser du behöver, trevligt och rent och organiserat. Vissa skolor ger dig de förnödenheter du behöver, men du kan i allmänhet köpa varor billiga på brevpapper, speciellt på back-to-school tider. Här är några inköp du borde göra:
  • Kontrollera varje lärares matningslista för att se till att du har allt du behöver. Har dina föräldrar eller vårdnadshavare får allt på listorna så att du inte är den sista studenten som har leveranser. Åtminstone bör du ha anteckningsbokspapper, pennor och mappar för varje klass. Kom ihåg att du kommer att ändra klasser och ta dina saker med dig till din nästa klass så det är inte nödvändigt att köpa flera paket av saker som färgpennor eller highlighters.Bilden med titeln är organiserad i mellanskolan Steg 2Bullet1
  • Köp, gör eller återanvänd ett pennafodral. I pennfallet sätta saker i som pennor, pennor, raderare, klibbiga anteckningar, etc.Bild med titeln är organiserad i Middle School Steg 2Bullet2
  • Håll din planerare med dig.Med din planerare kan hela ditt läxa och efter skolaktiviteter organiseras. Skriv saker i det som läxor, evenemang, möten, etc.Bilden med titeln är organiserad i mellanskolan Steg 2Bullet3
  • Bild med titeln organiseras i gymnasiet steg 3
    3. Se till att allt har en plats och stannar kvar i den! Matematikpapper hör inte till din engelska anteckningsbok eller din ficka. Var konsekvent. Håll papper i motsvarande anteckningsbok hela tiden. Det kommer att göra sakerna så mycket lättare. Du behöver inte vara orolig på vägen hem om vilket bindemedel något är i (och du glömde en av dina bindemedel). Många skolor eller lärare kommer att kräva att du har ett bindemedel för sin klass och till och med schema "Anteckningsbokskontroller" där de ser till att du har alla dina papper på rätt ställe i ditt bindemedel.
  • Bild med titeln organiseras i gymnasiet steg 4
    4. Försök att konfigurera ett schema på morgonen som hjälper dig med att vistas organiserade. Ett provschema kan vara: vakna och dusch klockan 6:00, klä på 6:20, äta frukost klockan 6:45, gör ditt hår och smink klockan 7:00 och lämna klockan 7:15. Det hjälper också till att packa allt du kan natten innan, som att sätta alla dina läxor och böcker i väskan, så allt du behöver lägga till är din lunch. Med schemat, se till att du tillåter extra tid om något går fel (ex: du vaknar sent och har inte tid att göra något).När du har massor av läxor: ta ett pappersark och skriv ner alla de ämnen du har, skriv sedan den tid du tror du behöver för varje ämne. Försök sedan lägga den tiden för läxor i ditt veckoplan. Med rätt schema blir du den ansvariga personen som du borde vara!
  • Bildtiteln är organiserad i gymnasiet steg 5
    5. Har alltid säkerhetskopieringstillbehör! Du vill ha backup-tillbehör bara om du förlorar något av det, eller du glömmer det någonstans. Se till att du har ett par extra packar av papper och pennor / pennor i din skåp.
  • Bildtiteln är organiserad i gymnasiet steg 6
    6. Hemma, skapa en låda eller ett område i ditt rum för extra skolmaterial. Detta hjälper verkligen som du vet var allt du inte använder är. Det är också en bra idé om du planerar att köpa bulkpaket av saker, vilket är mycket billigt, men kan vara svårt att hålla reda på. Om du har en "Skolförsörjningslåda", Du kommer alltid att ha en plats att sätta extrafunktioner, och vet var dessa saker är när du så småningom behöver dem.
  • Bilden med titeln är organiserad i mellanskolan Steg 7
    7. Köp bara de typer av tillbehör du behöver. Om du är i 8: e klass behöver du förmodligen inte köpa massor av limpinnar och kritor, medan en 5: e grader behöver inte en grafisk räknare. Om du bara köper vad som är på din leveranslista, och allt annat du vet att du kommer att använda, har du mycket mindre skräp för att hålla reda på.
  • Bilden med titeln är organiserad i gymnasiet steg 8
    8. Märka allt och märka det korrekt, så du vet var allting är. Märkning av dina bärbara datorer och mappar gör dem enklare att hitta. Om du kan göra mappen och anteckningsboken för en klass samma färg, som hjälper också.
  • Bilden med titeln är organiserad i gymnasiet steg 9
    9. Om du gillar att rita eller göra upp historier på fritiden eller vänta på bussen, behåll en "extra mapp" För alla dina papper.
  • Bildtiteln är organiserad i gymnasiet steg 10
    10. Om du har lärare som ofta ger dig stora uppdrag, behåll en plats i din anteckningsbok för att hålla upp med all information och leveranser för det projektet så det kommer inte att blandas med det dagliga arbetet.
  • Bildtiteln är organiserad i gymnasiet steg 11
    11. Håll hålslaget som går i ditt bindemedel så några papper din lärare händer dig, du kan lägga dem i ditt bindemedel (om du håller ett bindemedel).
  • Bild med titeln organiseras i gymnasiet steg 12
    12. Skjut inte alla papper i din ryggsäck - det här kommer att göra en röra och du kommer inte att kunna hitta något du behöver!Alla dina papper kommer också att bli krympade och rippade, och du vill inte lämna dem i så!
  • Bild med titeln organiseras i gymnasiet steg 13
    13. Var noga med att uppmärksamma. Om du inte uppmärksammar och en av dina lärare ringer på dig, hur vet du rätt svar? Du kan använda din studiehandledning om du har en och vet var den är.
  • Bilden med titeln är organiserad i gymnasiet steg 14
    14. Om din skola har skåp, överväg att köpa en skåp arrangör. Annars gör du bäst för att dela det i flera avsnitt. Exempel: En för läroböcker, en för bärbara datorer, en för bindemedel och en annan för en ryggsäck.
  • Håll en magnetisk pennahållare och en whiteboard på din skåpdörr. Den magnetiska pennahållaren är för extra pennor, pennor, highlighters, raderare och tillbehör. Whiteboard är där du skriver dina uppdrag, klasser och noteringar på.Bildtiteln är organiserad i gymnasiet steg 14Bullet1
  • 15. Gör färgkodade studieplaner så att du får granska allt du behöver.
  • Tips

    Planera en tid när du får göra alla dina läxor. Till exempel: Koppla av i en halvtimme eller så (spela Xbox eller text, ta ett mellanmål) sedan ha tillgång till några papper för att göra dina läxor. För många, gör det svåraste att lättast hjälper så att du kan få de hårda grejerna ur vägen först.
  • Avstå från elektroniska distraheringar. Fokusera på "Är alla mina läxor gjorda?", eller "Behöver jag något extra idag?"
  • Börja använda en planerare i början av året. Under den första veckan i skolan, med tanke på viktiga datum, inklusive skoldagar utan klasser (helgdagar, lärares undantagsdagar, semesteravbrott).
  • Om du har efterskolans aktiviteter som kan strida mot ett läxtplan, planera runt dem genom att använda en torrbräda för att skriva ner alla dina skyldigheter för praxis, volontärarbete, etc.
  • Håll en divider för alla ämnen. Håll alla handouts och anteckningar bakom detta.
  • Fråga din lärare (er) för hjälp. Chansen är att det finns minst en annan student som undrar samma sak men för blyg / rädd att fråga. Om läraren ser att du vanligtvis är en välberedd student, ger de dig en hand.
  • Lägg inte personliga saker i ditt bindemedel. Förutom potentialen för att vara distraherande för dig eller andra är det visuell rodnad.
  • Bo organiserad från början av skolåret - fråga alla dina lärare hur man är organiserad för sina klasser.
  • När du utvecklar ett nytt system, prova det i 2 månader att veta om det fungerar bra för dig, till exempel, använd en skåphylla för att separera morgonen från eftermiddagsartiklar.
  • Håll en läxa mapp för alla dina läxor. Håll klibbiga anteckningar i det för att märka och hålla läxorna separata.
  • Ha ett färgbindemedel för varje ämne.
  • Om du måste dela locker försök att komma överens med den personen och hjälpa dem att organiseras också!
  • Färgkodning av dina leveranser (bindemedel, tidskrifter, mappar, etc.) kommer att vara till hjälp om du rusar mellan klasserna.
  • En dragspelfil är mycket användbar som en planerare och en plats att sätta dina läxor.
  • Om din skola inte ger ut en lista över skolan eller dina lärare, ger du det till dig till den 1: a veckan i skolan, gör en lista över leveranser av de allmänna sakerna som bindemedel och söka dessa saker i olika butiker och se hur mycket kostar och då kommer du att ha en uppfattning hur mycket det kommer att kosta.
  • Om du har några extra bindemedel från förra året eller några bindemedel kan du använda den som en hylla (det kan bara göras i vissa skåp)
  • Dela inte din skåpkombination inte ens din bästa vän, för då kan de ta saker som du behöver eller berätta för andra.
  • Om du har ett bindemedel, använd sedan bindemedelsdelare och lägger mappar där för läxor och andra saker som dina lärare gav dig i dina klasser.
  • Färgkod dina ämnen. Till exempel kan du ha röd för matte, blå för engelska, grön för vetenskap, lila för historia, apelsin för främmande språk, gul för band, rosa för konst, vit för hälsa, grå för regering / medborgare, ljusgrön för ekonomi, etc.
  • Varningar

    Om du tar med pengar till skolan, behåll det på ett säkert ställe, som en plånbok eller handväska. Inte i fickan.
  • Var noga med att hålla värdesaker med dig.
  • Håll din skåpkombination privat. Om din skola kräver det, har de ett formulär som du anger ditt skåpnummer och kombinationskod på.
  • Har extra skärpiga pennor till hands, liksom en påfyllningsbar vattenflaska.
  • Lämna aldrig mobiltelefoner på i din skåp. Om det går av, och en lärare råkar walkby, kan det konfiskeras eller missförstås av myndigheterna.
  • Gör alltid dina läxor på dagen den tilldelas. Detta hjälper dig, för om det finns något som kommer upp, har du redan börjat.
  • Var alltid förberedd.
  • Om och när folk börjar och fortsätter att fråga dig om leveranser, berätta bara för dem, att du behöver dem på ett bra sätt.Något i linje med, "Jag skulle gärna låna ____________ till dig, men det är dålig övning för mig för då måste jag göra utan.Fråga rådgivaren eller läraren.
  • Har alltid en dator på eller i närheten
  • Håll din mobiltelefon i din skåp (om du har ett lås på din skåp.)
  • Saker du behöver

    • Kontrollera med skolan eller titta på skolans hemsida är ett bra ställe att börja.Många gånger kommer lärare att fråga att du har ytterligare leveranser som är nödvändiga för sina klasser.
    • Pennor
    • Raderare
    • Planerare
    • Pennor (svart, blå, röd - kolla med dina lärare)
    • 3-rings bindemedel (er)
    • Sammansättning / anteckningsbok (er) - i gymnasiet, är College Ruled föredraget
    • Kalkylator
    • Mappar (portfölj, 3-prong eller manila) - kolla med dina lärare
    • Papper (College Ruled Folder Paper, Graph Paper, Färgat eller Vit Kopiera papper)
    • Sharpie permanenta markörer (kontrollera om viss pennspetsstorlek krävs
    • Highlighter (s)
    • Divider (er)
    • Pocketfil (er)
    • Alla andra saker som webbplatsen säger att du behöver (hoppa kör av viss storlek, säkerhetsglasögon, torr raderingsmarkör, musikbok, klassböcker, etc.)
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande