Hur man gör det bra i flera ap-klasser

Att ta en AP-klass är utmanande nog, men om du har anmält dig för att ta flera det kommande skolåret, kommer det att bli ännu hårdare. Var beredd på extra arbete, utveckla god tidshantering och att lära dig mer än vad du skulle i någon annan högskoleklass.

Steg

Metod 1 av 3:
Före skolåret
  1. Bild med titeln Ta flera AP-klasser (och gör det bra i dem!) Steg 1
1. Välj AP-klasserna rätt för dig. Ta inte en massa AP-klasser i ämnen du verkligen hatar, eller de som du verkligen kämpar i. Du kan välja en som verkligen utmanar dig, men se till att de andra klasserna (inklusive valfria och non-ap) är hanterbara. Om du är bra på matematik och vetenskap, men inte främmande språk eller engelska, ta en matte och / eller vetenskap, och bara en i ett ämne som är svårare för dig.
  • Bild med titeln Ta flera AP-klasser (och gör det bra i dem!) Steg 2
    2. Se till att du får alla sommaruppgifter och läroböcker före slutet av året. De flesta AP-klasser har sommar läxor eftersom det finns så mycket mer innehåll att täcka på ett år än andra gymnasier.
  • Sommar läxor är också bra att borsta på innehåll som du kanske har lärt dig i en tidig förutekurlig klass. Till exempel tar de flesta kemi jag före AP-kemi, så det är bra att ha en solid grund på vad du redan har lärt dig innan du dyker in i hårdare saker.
  • Var inte överväldigad av sommarens läxa! Det kan se ut som mycket, men om du har en bra AP-lärare är läxorna mycket hjälpsamma och nödvändiga.
  • Bild med titeln Ta flera AP-klasser (och gör det bra i dem!) Steg 3
    3. Förklara inte på din sommar läxa! Du kan också ha lite sommarläsning och lite annat arbete att göra, liksom att ha kul (det är sommaren självklart!), men du vill inte cramming allt en vecka innan skolåret börjar.
  • Granska vilket arbete du måste göra innan skolåret slutar och planera när du kommer att göra det och hur länge du tror det kommer att ta. När du bryter ner det kommer det förmodligen att se mindre skrämmande.
  • Blanda arbete och spela. Om du ska till lunch och sedan stranden en dag, begå att läsa ett kapitel på morgonen innan du lämnar. Spridning fungerar som det här kommer att göra din sommar känner sig som sommar, inte homeschool.
  • Bild med titeln Ta flera AP-klasser (och gör det bra i dem!) Steg 4
    4. Överväg att köpa en Prep Book för dina AP-klasser. Medan det inte ersätter din lärobok, är de till hjälp för sista minuten granskning, övar flera valfrågor och få en uppfattning om hur kursen är organiserad.
  • Barron`s, Kaplan och Princeton Review är några av de mest populära prep böckerna, men vissa böcker är bättre för vissa ämnen än andra. Fråga om att se vilka som kan vara bäst för dig och de ämnen du tar.
  • Bild med titeln Ta flera AP-klasser (och gör det bra i dem!) Steg 5
    5. Var psykiskt förberedd och organiserad innan året börjar. Få alla leveranser, inklusive Flashcards, massor av lövblad, och post-it noterar. Gå och shoppa för nya kläder och försök att bli upphetsad för en ny utmaning! Kom ihåg att det bara är gymnasiet, att du kan släppa en klass om du tycker att den är för mycket, och att inte stressa ut för mycket om att vara en rak student. Om det här är första gången tar ApS, eller tar flera, inser det att det blir en justeringsperiod, men var redo att justera snabbt!
  • Glöm inte att njuta av din sommar! Arbeta inte bara, arbeta, arbeta hela sommaren eller annars kommer du att bli utbränd.
  • Metod 2 av 3:
    Under skolåret
    1. Bild med titeln Ta flera AP-klasser (och gör det bra i dem!) Steg 6
    1. Få snabbt tidsförvaltningskunskaper snabbt. Om du procrastinat mycket, ha en mycket kort uppmärksamhet, börja små. Ställ in en timer i 10 minuter med en 5 minuters paus och spendera den med helt odelad uppmärksamhet på ditt arbete.
  • Bild med titeln Ta flera AP-klasser (och gör det bra i dem!) Steg 7
    2. Var flexibel med dina studietekniker. Om du studerar för ett test och inte gör så bra som du hoppades, tveka inte att försöka studera för en annan vinkel!
  • Kom ihåg att studera smart (och hårt, men speciellt smart). Med så många hårda klasser måste du vara effektiv med din tid och det betyder att du gör varje minut så produktiv som möjligt.
  • Skapa Flashcards för att granska på bussen, under en ledig period osv. Det verkar inte som mycket, men förstärkande information (speciellt för klasser som kräver att memorera) är viktigt att lära sig så mycket i en snabb tid.
  • Bild med titeln Ta flera AP-klasser (och gör det bra i dem!) Steg 8
    3. Undvik cramming. Medan det kan fungera för vissa människor, åtminstone om de uppmärksammar i klassen, håller det inte informationen i ditt huvud. Det är bara tillfälligt kunskap, och det här är dåligt i AP-klasser där informationen ofta är kumulativ. Om du cram för flera AP-klasser, kommer du att bli rusar för att lära dig allt igen för att du kommer ihåg ingenting.
  • Dra inte alla nighters heller. Om allt du gör är att gå till skolan och komma hem, kanske du kan komma undan med det för ett tag. Men om du är dedikerad till andra aktiviteter, speciellt sport och aktiva saker, kommer du verkligen att dränera dig själv. En sällsynt all nighter är förståelig, men flera gånger i veckan är oförklarlig.
  • Bild med titeln Ta flera AP-klasser (och gör det bra i dem!) Steg 9
    4. Använd dina helger effektivt också. Helgen är en bra tid att koppla av och faktiskt ha ett socialt liv, men du måste använda den här tiden för att få lite arbete gjort om du inte vill bli rusande hela veckan.
  • Låt dig hänga med vänner varannan helg (om du har andra aktiviteter under veckan som tar upp din tid).
  • Använd tiden under dina extrautbildade aktiviteter för att vara med vänner, som i klubbar och sport. Det finns mycket socialisering i dessa aktiviteter, även om det inte går till filmer eller stranden.
  • Bild med titeln Ta flera AP-klasser (och gör det bra i dem!) Steg 10
    5. Försök skapa en studiegrupp, men välj dina studiekompisar klokt. Om du enkelt blir distraherad, välj bara en studie kompis. Se till att det här är någon du tycker om att vara med, men kan också fokusera och få saker gjort med. Se också till att du är ungefär samma nivå så att de kan lära dig något och vice versa. Du vill inte ha en studiegrupp där du inte lär dig något.
  • Studiegrupper är också användbara för att förstärka saker du redan har studerat. Till exempel, frågar och svarar på frågor att granska för ett kommande test är mer intressant än bara shuffling flashcards.
  • Bild med titeln Ta flera AP-klasser (och gör det bra i dem!) Steg 11
    6. Var effektiv när du gör läxor. AP-läxor kan ta 2 timmar att slutföra, och ännu längre om du inte fokuserar på det hela tiden.
  • Ordförrådets läxor: Det hjälper till att använda två källor - din lärobok och quizlet. Detta är särskilt sant i historieklasserna. Försök sätta definitionen i dina egna ord, eftersom textboksdefinitionen kan vara lång ibland. För vissa ord kan du lägga mer information så att dina definitioner inte alla ser ut och kopierats. För andra, använd quizlet eftersom definitionerna vanligtvis är kortare och mer till punkten (men lägg dem i dina egna ord!).
  • Korta svar Läxa: Det hjälper till om du redan har läst kapitlet / antecknas. Gå till sidan (erna) som är relaterade till frågan och i princip jot allt ner (bättre att skriva). När du dumpar all information kan du omorganisera meningarna och orden för att låta bättre.
  • Math / Word Problem: Försök att se vilka formler som är relaterade till vilken information frågan ger dig. Bryta arbetet så att du inte gör misstag. Du kan inte rusa matte också, och det kan leda till en lägre betyg och mer bortkastad tid som försöker fixa dina misstag. Du kan gå över dina svar på morgonen eller innan klassen börjar om du inte har tid hemma.
  • Uppsatser: Bestäm vad du ska prata om i varje stycke och titta i din lärobok för information som hänför sig till var och en. Skriv ner all information. Du kan sprida detta till ett kapitel om dagen om det är bekvämare. Gå sedan tillbaka och gör meningarna och orden flyter bättre, lägger övergångar och bra vokabulär. Göra det kortfattat! Gå tillbaka till din lärobok och dubbelkontrollera om du har missat någonting. Få det reviderat om din lärare tar grova utkast.
  • Metod 3 av 3:
    Förbereder / tar AP-tentamen
    1. Bild med titeln Ta flera AP-klasser (och gör det bra i dem!) Steg 12
    1. Börja tidigt. College Board (det företag som kontrollerar allt AP) frigör vanligtvis AP-schemat långt före tid, runt februari / mars, så gå på webbplatsen och se vilka tentor som är först för dig och börja med dem.
    • Du kan skrämma, åtminstone för en klass, i ungefär två veckor, men det kommer att leda till stress och kanske inte är möjligt om du har saker att göra utanför skolan. Det är mycket bättre att sprida ut det och göra lite recension varje dag i ett par månader.
    • Om du har kämpat med en klass hela året, börja studera för det första. Sprid det ut till en timme, eller till och med en halvtimme om dagen.
  • Bild med titeln Ta flera AP-klasser (och gör det bra i dem!) Steg 13
    2. Fyll i formuläret och hand i pengarna i tiden. Detta beror vanligtvis på slutet av mars. Berätta för dina föräldrar i förväg (om de betalar) eftersom AP-tentor kostar ett vackert öre - runt $ 95. Och med flera kan du betala $ 300 bara för att ta ett test! Kom ihåg att det här är bättre än bättre $ 1000 för en klass i en termin, som du skulle göra på college.
  • Priset bör också motivera dig att studera hårdare för tentamen. Om du inte gör tillräckligt högt, allt detta arbete (och pengar!) kommer inte att räknas som någon kredit. Även om du tog klassen bara för en utmaning, är det ganska upprörande om du inte får någon konkret kredit för det.
  • Bild med titeln Ta flera AP-klasser (och gör det bra i dem!) Steg 14
    3. Börjar verkligen använda dina prep böcker nu! Om du sprider ut din studie, kan du gå över en sektion om dagen i Prep-boken, ta multipelvalet och sedan granska det och vad du har fel nästa dag.
  • Det är väldigt viktigt att inte bara träna flera val / gratis svar, men gå över vad du gjorde fel och varför. Om du vet varför är det en mycket lägre chans att du inte kommer att få svaret fel igen, och det är vad övning handlar om.
  • Ta minst en övningsexamen före den faktiska. Tiden går snabbt med tentamen, och du skulle bli förvånad över hur svårt det är att primera i 70 frågor i 50 minuter för vissa tentor (det är mindre än en minut per fråga). Du kommer också att känna dig mer förberedd när du sätter dig ner på examensdagen, och det kommer att lugna dina nerver.
  • Bild med titeln Ta flera AP-klasser (och gör det bra i dem!) Steg 15
    4. Sova bra natten före tentamen. Om du fortfarande måste studera på grund av procrastination, studera inte i mer än en timme. Annars kan du vända igenom några sidor på saker som du är hårdare, äta en god middag, dusch, lägga ut dina kläder (även om du vanligtvis inte), och gå och lägg dig tidigt. 8:00 är den bästa tiden, men det kan vara 9:00 om det måste vara.
  • Bild med titeln Ta flera AP-klasser (och gör det bra i dem!) Steg 16
    5. Ät en bra frukost den morgonen, och studera inte. Titta inte över dina anteckningar, flip inte genom prep-boken. Bara vakna på en bra tid, gör dig redo, äter något med protein, fiber, frukt och juice eller vatten. Bär också vatten med dig till skolan. Du får inte dricka under provet, men du kan dricka före, efteråt och mellan sektioner.
  • Tänk på att ha en klocka så att du kan hålla reda på hur bra du gör tidvis.
  • Bild med titeln Ta flera AP-klasser (och gör det bra i dem!) Steg 17
    6. Gå in med ett tydligt sinne och tankegången som du har jobbat hårt och är redo för detta.
  • Klappa dig på baksidan för ett bra år och hur bra du erövrade en ny utmaning. Sedan ser fram emot en trevlig och avkopplande sommar!
  • Tips

    Lär av dina misstag. Studerade inte så mycket som du borde ha? Var inte organiserade och glömde din lärobok, så du kunde inte avsluta din uppsats? Wallow på dessa olyckor, alla gör misstag och det gör dem inte fel. Du misslyckas bara när du slutar försöka.
  • Var inte skrämmad, du är inte den första (eller den sista) studenten att ta flera AP-klasser i en. Och du kommer att överleva!
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande