Hur man övertygar dina föräldrar att låta dig se en psykolog

Så du har bestämt dig för att hjälpa dig och ta itu med dina problem genom att prata med en psykolog. Bra gjort för att göra ett sådant moget, förnuftigt beslut. Nu måste du övertyga dina kära att du behöver psykologisk hjälp, vilket ibland kan vara knepigt. Innan du pratar med dina föräldrar är det bäst att samla så mycket information för att ge dem som möjligt. Under konversationen, kom ihåg att hålla dig lugn, tydligt uttrycka dina känslor och visa dem att du har en plan.

Steg

Del 1 av 3:
Organisera dina tankar och information
  1. Bild med titeln övertyga dina föräldrar för att låta dig se en psykolog Steg 1
1. Skriv ner dina skäl. Ta ut ett papper och starta en lista med oro över din mentala hälsa. Notera några exempel eller ögonblick som verkligen fastnar med dig. Skriv sedan ner dina svar på, "Hur tror du att en psykolog kommer att kunna hjälpa dig?"
  • När du väl vet att du har problem att ta itu med måste du hitta ett sätt att kommunicera detta till andra personer på ett kontrollerat sätt. En lista hjälper dig att göra det.
  • Under "bekymmer" område du kan skriva, "Jag känner mig deprimerad hela tiden," eller, "Jag är arg och förlorar mitt humör utan anledning." Under "Hur kan en psykolog hjälp?" område du kan skriva, "De kan visa mig positiva i livet, som hur jag har en kärleksfull familj," eller, "De kan ge mig några idéer om hur man lugnar ner."
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig se en psykolog Steg 2
    2. Öva samtalet. Gå till en betrodd vän eller släkting, berätta för dem vad som händer och be dem att hjälpa dig att förbereda dig. Den här personen kan låtsas vara dina föräldrar när du går igenom en "mock" -konversation. Då kan du vända och du kan ta på sig dina föräldrars roll för att bättre förstå sitt perspektiv.
  • Glöm inte att inkludera frågor, eftersom dina föräldrar säkert kommer att ha några. De kunde fråga, "vad har vi gjort fel?"Eller" Varför säger du bara oss nu?"Att träna svaret hjälper dig att hantera dessa svåra stunder lättare när de verkligen händer.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig se en psykolog Steg 3
    3. Prata med din skolrådgivare. Din skolrådgivare är utbildad för att hjälpa studenter med en rad olika problem. Göra ett möte för att prata med din skolrådgivare och berätta för dem vad som händer.
  • Din skolrådgivare kan ge dig en hänvisning eller hjälp som söker efterbehandling från en psykolog.
  • Att prata med din skolrådgivare och få sin rekommendation att se en rådgivare kan också hjälpa till att göra det lättare att övertyga dina föräldrar.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig se en psykolog Steg 4
    4. Få resurser för att ge dem. Fråga din skolrådgivare för broschyrer eller information om dina bekymmer. Skriv ut information från online. Har något konkret att ge dina föräldrar när du träffas. Detta visar att du har förberett för konversationen och att detta har varit i åtanke under en tid.
  • Du kommer att vilja lämna dessa papper till dina föräldrar i mitten av konversationen, inte i början eller slutet. Du borde berätta för din berättelse först och bara använda den här informationen som säkerhetskopiering.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig se en psykolog Steg 5
    5. Välj en terapeut före tid. Titta på nätet, sök i telefonboken, eller fråga din skolrådgivare för referenser i förväg. Begränsa det ner till de tre namnen som låter bäst och skriv ner dessa på en lista för att visa dina föräldrar.
  • Var medveten om att många terapeuter kommer att träffas med dina föräldrar för en första tid, utan kostnad. Detta ger dina föräldrar en chans att ställa frågor som de kan ha.
  • Bli inte helt med ditt förstahandsval. Det är mycket vanligt att byta terapeuter flera gånger. Gilla alla relationer måste du ta lite tid för att hitta rätt passform.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig se en psykolog Steg 6
    6. Ta reda på hur man betalar. När du har en lista över potentiella terapeuter, ge dem ett samtal. Fråga dem om vilka försäkringar de accepterar och huruvida de arrangerar betalningsplaner. Ta också bra anteckningar som du också kan övergå till dina föräldrar. Pengar är ofta en riktig barriär för att söka hjälp, så att göra lite forskning kan hjälpa till att undvika detta vägspärr.
  • Denna forskning kan alla göras via telefon och anonymt, så oroa dig inte för dina föräldrar att ta reda på den här tiden.
  • Om det behövs kan du också berätta för dina föräldrar att du är villig att få jobb för att betala eller komplettera kostnaden för en terapeut. Du kan överväga detta en investering i din lycka och framtid.
  • Du kan till och med fråga dina föräldrar till ditt försäkringskort i förväg så att du kan verifiera huruvida en terapeut accepterar din försäkring eller ej.
  • Fråga terapeuterna som du ringer om huruvida de har en glidande skala eller inte. Detta erbjuds ofta kunder som inte har råd att betala hela beloppet.
  • Kontrollera med lokala högskolor för att ta reda på om de erbjuder några gratis rådgivningssessioner till medlemmar i samhället. De kan ha doktorander som behöver ge rådgivning sessioner för att uppfylla kraven i deras examensprogram.
  • Del 2 av 3:
    Pratar med dina föräldrar
    1. Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig se en psykolog Steg 7
    1. Hitta en privat tid. Välj din tid att sätta dig med dina föräldrar noggrant. Tillåt för sina scheman så att när du pratar, kommer deras uppmärksamhet att vara enbart fokuserad på dig. Om du har syskon, är sänggåendet eller efter middagen möjliga fönster för en chatt.
    • Du kan närma dig dina föräldrar tidigare på dagen och säga, "Jag har något väldigt viktigt att jag behöver prata med dig om. Kan vi prata efter middagen?"
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig se en psykolog Steg 8
    2. Förklara. Efter att de har satt, beskriv dina tankar och känslor som leder upp till din förfrågan. Om du har varit deprimerad, till exempel, försök att ge dem en uppskattning av hur länge. Denna information kan vara chockerande mot dem, så du vill bygga upp det bästa fallet du kan. När du har diskuterat hur du känner, berätta för dem att du har en potentiell lösning-att besöka och prata med en psykolog.
  • Dina föräldrar kommer sannolikt att fråga hur en psykolog kan hjälpa dig. Du kanske berätta för dem, "Jag måste prata med en objektiv vuxen."Eller," Jag måste prata med någon utanför familjen för att bättre förstå mig själv."
  • Lugna dem att det här handlar om dig, inte dem.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig se en psykolog Steg 9
    3. Berätta för dem att du vill ha hjälp. Om dina föräldrar känner sig som om du på något sätt är pressad att besöka en terapeut, kommer de att gå i skyddsläge och troligen vägra. Förklara att du inte bara behöver hjälp, vill du ha hjälp. Du vill förbättra ditt liv genom att vidta denna åtgärd.
  • Om ifrågasätts om dina mål kan du säga, "Jag vill känna mig glad oftare. Jag vill kunna uppskatta alla de stora möjligheterna du alla har gett mig."
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar för att låta dig se en psykolog Steg 10
    4. Prata rationellt och lugnt. Ta lite djupt, lugnande andetag innan du börjar och upprepar dig själv, "Jag kan göra det, det blir okej."Dina föräldrar kommer att uppskatta ditt fall mer om du agerar mogna, men samtidigt är det inte rädd att låta dina känslor visa. Om de inte håller med, tala från ditt hjärta. Var inte rädd att gråta.
  • Om du istället för att börja som planerat, stöter på dina föräldrar och lös emotionell kontroll genom att gråta, etc., Du kanske vill ta fem minuter att komponera dig innan du fortsätter. Säg bara, "ge mig några minuter och vi kan prata."
  • Gör ditt bästa för att undvika aggressiv argumentera. Oenigheter kan hända, men skriker eller ropar verkligen inte bra i slutet. Om du känner som om du är på väg i den riktningen, paus och räkna till fem innan du talar igen. Om dina föräldrar skriker, berätta för dem att du måste prata senare när alla lugnar ner.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig se en psykolog Steg 11
    5. Använd specifika exempel. Det kan inte räcka för att berätta för dina föräldrar att du lider av ångest, till exempel. Du kan behöva ge dem några verkliga exempel att dra på. Detta kommer sannolikt att vara svårt för dig. Välj exempel som illustrerar dina bekymmer men det är kanske inte de flesta.
  • Ett exempel på ett exempel kan vara, "Jag har inga vänner i skolan just nu. Jag känner bara inte att jag kan lita på någon."
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig se en psykolog Steg 12
    6. Godkänna en kompromiss. Att få det du vill ha kommer troligen att kräva några ge-and-ta. Var beredd att förhandla lite. Du kan erbjuda att dina föräldrar arbetar med dig för att välja terapeuten. Du kanske frågar att de går med dig, men stanna i väntrummet. Du kan komma överens om att "prova" en terapeut i en månad.
  • En del av kompromissen kan berätta för dem hur de kan hjälpa till. Du kan föreslå att du planerar ytterligare aktiviteter tillsammans eller hjälper dig med dina läxor.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig se en psykolog Steg 13
    7. Skriv ner din förfrågan. Om du är obekväm i en ansikte mot ansikte med dina föräldrar (många människor kan vara), skriv sedan ner dina känslor och skäl för att söka hjälp helt enkelt och på ett lättläst sätt. Precis som en chatt, välj ditt ögonblick noga innan du presenterar dina känslor till dina föräldrar.
  • Kom ihåg att ord (speciellt skrivna) kan skada, så ta din tid när du skapar detta brev. Ett bra test är att fråga dig själv, "Kommer jag att hålla med innehållet i detta brev fem år från nu?"
  • Del 3 av 3:
    Går vidare
    1. Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig se en psykolog Steg 14
    1. Ta med medlare. Om du inte kommer någonstans, fråga en annan förtroende vuxen att komma in och prata med dina föräldrar. Det innebär att du måste avslöja dina privata känslor och tankar till ännu en person, men det borde vara värt det i slutet. Denna "medlare" kan vara en pastor, familjvän eller en annan släkting.
    • En skolrådgivare är ett särskilt bra val. De kan behålla konfidentialiteten samtidigt som du förklarar för dina föräldrar vad en terapeut faktiskt gör. Dessutom kan de troligen säkerhetskopiera de exempel som du har beskrivit tidigare.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig se en psykolog Steg 15
    2. Håll kommunikationslinjerna öppna. Huruvida dina föräldrar håller efter första gången, se till att du fortsätter att prata med dem. Diskutera dina vanliga små saker som vad din dag ser ut, men försök också att arbeta i viktigare nämnder om hur du känner, etc. En del av att få dem att förstå är att bygga förtroende och du måste prata med att göra det.
  • Det kan vara till hjälp att fråga dina föräldrar om sina känslor, och inte bara som det handlar om dig. Kanske säga, "Njut av ditt jobb? Varför?"
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig se en psykolog Steg 16
    3. Ordna att se psykologen. När dina föräldrar håller med, lägg din forskning på aktion och planera ett möte med din valda terapeut så snart som möjligt. Förvänta din första möte för att vara mellan 45 minuter till 1 timme. De kommer att fråga dig massor av frågor, men ger dig gott om tid att bara prata.
  • Tänk på att dina föräldrar kan behöva träffas med psykologen ensam först så att de kan ge sitt samtycke till psykologen att behandla dig. Under detta möte kan dina föräldrar ställa frågor för att avgöra om psykologen kommer att vara en bra passform för dig.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig se en psykolog Steg 17
    4. Ta hand om dig själv. Håll upp din del av fyndet genom att försöka stanna i den bästa mentala och fysiska formen som är möjlig. Du vill starta ditt arbete med terapeuten med den starkaste grunden som är möjligt. Du vill också visa dina föräldrar att du är villig att lägga arbete för att förbättra på andra områden.
  • Se till att du äter tre regelbundna och hälsosamma måltider om dagen. Försök att träna tre gånger i veckan, även om det bara betyder att ta långa promenader. Få tillräckligt med sömn på natten, sikta i minst åtta timmar.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig se en psykolog Steg 18
    5. Sök omedelbar hjälp om det behövs. Om du är självmord eller om du är i allvarligt behov av hjälp, kan du överväga att ringa nödtjänster eller gå till akutrummet. Du kan gå till Er själv eller fråga en vän att ta dig. Detta kommer att se till att du får medicinsk behandling och psykologisk utvärdering, vilket kan bidra till att övertyga dina föräldrar att du kan börja se en psykolog för att få den hjälp du behöver.
  • Om du inte känner att du behöver omedelbar hjälp, försök att prata med en lärare, skolrådgivare eller vän om dina känslor. Tänk bara på att om du berättar för en lärare eller skolrådgivare som du tänker på att skada dig, måste de rapportera detta för ditt skydd.
  • I USA kan du också kalla den nationella självmordsförebyggande livslinjen på 1 (800) 273-talk (8255).
  • Varningar

    Vissa föräldrar kan reagera konstigt till idén om professionell hjälp om sina barn. Om detta händer, förklara lugnt att det är oftast att hjälpa en opartisk och neutral åsikt om situationen, och kommer att hjälpa familjen som helhet, inte bara den person som får hjälp.
  • Kom ihåg att psykologisk hjälp är en pågående process, och att din smärta inte kommer att tas bort efter den första sessionen. Fortsätt arbeta genom det ont, luta på nära och kära för styrka, och så småningom kommer du att dyka upp på andra sidan som en bättre version av samma du!
  • Var beredd på skadade känslor och lashing ut. Dina föräldrar kan känna sig skyldiga för att inte märka dina bekymmer. Vissa föräldrar kanske tror att du skyller på dem för din "problem" Och de är anledningen till att du vill se en psykolog. Hantera dessa kommentarer så öppet och ärligt som möjligt.
  • Om du är självfallande eller överväger självmord är de anonyma alternativ för hjälp, även om du inte kan se en terapeut. Titta online för en supportgrupp eller hjälp liv och tveka inte att nå ut till andra vuxna för hjälp.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande