Hur man är punktlig

Visas upp sent till varje möte och evenemang kan betona dig och lämna andra ifrågasättande hur pålitlig du är. Du skulle noga älska att vara i tid när och vart du än går, men punktligheten kommer inte naturligt till alla. Den goda nyheten är att du kan träna dig själv, varje gång, genom att ändra dina vanor och dina synpunkter om punktlighet. Se steg 1 och bortom för att lära sig snabba knep och långsiktiga strategier för att vara mer punktlig.

Steg

Metod 1 av 3:
Använda knep för att komma ut ur dörren snabbt
  1. Bild med titeln vara punktlig steg 1
1. Har allt klart natten innan. Om du inte är säker på varför du verkar kroniskt sent, ta en titt på vad som händer innan du lämnar huset. Du ställde förmodligen en viss tid för att bli redo att gå och sluta scrambling för att komma igenom en checklista över uppgifter innan du kan lämna. Om du har allt redo att gå bra i förväg, men du kommer inte att ha en massa hinder som står mellan dig och får var du behöver gå. Varje natt, gå igenom följande rutin så att du får mycket mindre att göra på morgonen:
  • Lägg ut kläderna du ska bära.
  • Fyll i alla uppgifter som du normalt kan lämna för morgonen, som att skriva e-post eller skriva ut dokument.
  • Packa upp din väska eller portfölj med allt du behöver nästa dag.
  • Har allt klart så att du kan göra en snabb frukost eller eliminera behovet av morgonmatlagning helt och hållet genom att göra några övernattningar.
  • Bild med titeln vara punktlig steg 2
    2. Håll dina väsentligheter nära dörren. Många människor som ofta är sena spenderar för mycket tid på att söka efter sina nycklar, mobiltelefon, laddare eller plånbok. Om du behåller alla dina viktiga saker i samma låda eller bricka nära dörren, väntar de där för dig när det är dags att lämna.
  • Om du brukar gå i dörren och lämna dina nycklar på disken, din plånbok i sovrummet och din telefon på köksbordet, spenderar du för mycket extra tid och letar efter allt när du kan vara på väg. Varje gång i taget, kommer du förmodligen att glömma ett viktigt objekt och måste gå tillbaka för att hämta det, vilket gör dig till och med senare.
  • Istället, det ögonblick du går i dörren, tömmer dina fickor av alla dina viktiga saker och lägger dem på samma plats varje gång. Om du håller allt i din handväska, sätt det på samma plats i ditt hus varje gång också.
  • Bild med titeln vara punktlig steg 3
    3. Skapa ett stagingområde nära dörren. När du går om din dagliga rutin runt huset och tänk på saker som du behöver för din nästa resa, ta dig tid att ställa dem i stagingområdet. Om du blir vana med att göra det, är allt klart att gå och du behöver inte göra den mentala inventeringsräkningen varje gång du är redo att gå.
  • Du kan gå ännu längre och lägg objekten i din bil när du tänker på dem.
  • Bild med titeln vara punktlig steg 4
    4. Förutse förseningar innan de händer. Är du full av ursäkter som verkar legitima? Trafiken var dålig. Eller, Tåget blev försenat. Värre, Jag var tvungen att sluta och få gas. Om du trodde framåt och förväntade dessa dagliga förseningar, skulle de inte göra dig sen hela tiden. Du kan även försöka gruppera aktiviteter tillsammans för att spara tid, till exempel att borsta tänderna under duscha, att frigöra mer tid för potentiella förseningar.
  • Förutse att dessa saker kommer att hända ganska ofta. Att vara på en stallad tunnelbana är inte en en gång i-en-lifetime-upplevelse. Lämna tillräckligt tidigt för att övervinna oförutsedda förseningar och fortfarande komma dit i tid.
  • Undvik helt onödiga förseningar som att stoppa för gas. Fyll din bil natten innan. Se till att ditt tunnelbana pass är laddat med gott om biljett och äta hemma, istället för att stoppa på snabbmatkörningen till frukost och väntar i linje.
  • Kontrollera trafik och vädret när du först vaknar för att se om någonting kan hålla dig och lämna tillräckligt tidigt för att kompensera för någon förväntad extra resetid. Kom också ihåg att möjligheten till förseningar i dåligt väder är högt. Lämna en tillräcklig tidsbuffert för att absorbera den värsta typiska fördröjningen.
  • I kallt väder tillåter en extra fem eller tio minuter att rensa frost, snö och is från ditt fordon. Du kan till och med använda en app för att hjälpa dig att planera den snabbaste och enklaste vägen varje dag.
  • Om du kör en buss, känner du vägen, har din biljett och håll hyttpengarna till hands i nödfall.
  • Om du är beroende av en annan person för en tur - har en plan B!
  • Bild med titeln vara punktlig steg 5
    5. Förbinder dig med att vara 15 minuter tidigt för allt. Om du måste vara på 8:00, berätta inte ens du kan gå i dörren direkt på punkten. Istället, säg till dig själv, "Jag måste vara på jobbet klockan 7:45."Om du gör det kommer du att vara i tid även med små oförutsedda avbrott. Du kommer att vara i tid även om du stöter på en trafikstockning. Och på de sällsynta tiderna som du faktiskt visar upp 15 minuter tidigt - får du Kudos för att vara en entusiastisk anställd.
  • Om du inte kan vänta, har du något du kan läsa i korta segment nästan överallt du går. Detta gör det enkelt att vara tidigt, eftersom du i de 10-15 minuter du har före ett möte / händelse, kan du få några sidor av läsning. Det kommer att känna att du får något gjort (och du är) medan du väntar.
  • Bild med titeln vara punktlig steg 6
    6. Överskattning tiden det tar för att komma dit. Om du tenderar att ha allt redo att gå på morgonen, och du dyker upp sent även när du inte upplever förseningar, kan du underskatta hur mycket tid det tar att få var du går. Optimistiska tänkare tenderar att raka några minuter, hoppas att de kommer att kunna få platser snabbare. Tyvärr är allt det gör dem sent! Var realistisk när du planerar dina pendlar, och punktligheten kommer att följa.
  • Ibland är det svårt att veta exakt hur länge det kommer att ta för att komma någonstans. Om du förbereder dig för ett viktigt möte, som en intervju, kanske du vill köra vägen eller göra tåget pendlar i förväg om mötesdagen. Dags din resa så du vet vilken tid du behöver lämna huset.
  • Glöm inte att lägga till 15 minuter till den övergripande resan tiden för att ta hänsyn till förseningar. Om du tycker att det tar 40 minuter att komma till din mötesplats, lämna 55 minuter tidigt bara om något reser upp dig.
  • Metod 2 av 3:
    Bildar bättre vanor
    1. Bild med titeln vara punktlig steg 7
    1. Stå upp den andra ditt larm går av. Slå inte på snooze-knappen, dröja i sängen och titta på tv I början av din dag. Du har förmodligen inte en extra 10 eller 15 minuter i sängen när du planerade ut vilken tid du skulle behöva vakna på morgonen för att komma till dina schemalagda händelser i tid. Genom att komma upp sent är du ett mönster av latens för resten av dagen. De extra minuterna i sängen kommer att lägga upp och driva allt annat tillbaka, så gå upp så fort du kan.
    • Placera klockan på andra sidan av rummet för att tvinga dig att komma ur sängen. Detta får dig upp och flytta, och gör det omöjligt att slå snooze-knappen.
    • Försök sträcka, stänk ditt ansikte med vatten och borsta tänderna genast för att väcka din kropp upp snabbare.
    • Om du inte kan komma ur sängen i tid, kan du gå och lägga dig för sent.Gå och sova tidigare för att se om det hjälper. Det gör det mycket lättare att gå upp i tid och hjälper dig att hålla dig på uppgift under dagen. Om du inte annat vet, antar du att du behöver åtta timmars sömn varje natt.
  • Bild med titeln vara punktlig steg 8
    2. Ompröva hur länge dina dagliga uppgifter verkligen tar. Till exempel kan du vara under intrycket att du tar en 15 minuters dusch, förutsatt att du börjar vid 6:30 kan du lämna klockan 6:45. Men vad sägs om den tid du spenderar före och efter den aktuella duschen? Det är ganska möjligt att du verkligen spenderar 20 eller till och med 30 minuter i badrummet, och det är därför du aldrig kan lämna klockan 6:45. Så, tänk på de saker du gör varje dag och försök att hålla en uppskattning av hur lång tid det tar dig.
  • Tid själv några dagar i rad för att se hur länge det faktiskt tar dig att utföra vissa uppgifter. Använd en stoppur och registrera tiderna under en vecka, sedan genomsnittet tiderna så du har en exakt indikation på hur mycket tid att planera för varje aktivitet.
  • Bild med titeln vara punktlig steg 9
    3. Se var du ofta slösar mest tid. Vad blir du upptagen med att göra det förhindrar att du kommer ut genom dörren? "Tidssinkhål," Liksom att bli distraherad när du kontrollerar e-postmeddelanden, spenderar du för länge krullning av ditt hår, eller stoppar på en kafé på vägen till jobbet, ofta obemärkt av oss, och kan kasta bort daglig planering.
  • När du upptäcker ett sinkhål, försök att ändra dina vanor runt aktiviteten för att göra det snabbare.Till exempel, står upp medan du snabbt kontrollerar dina e-postmeddelanden, gör det svårt att förlora en timme slumpmässigt surfa på nätet.
  • Bild med titeln vara punktlig steg 10
    4. Ändra tiden på din klocka. Ställ in tiden 5 minuter tidigare än den aktuella tiden. Det betyder att du alltid ska vara minst 5 minuter tidigt för en händelse eller ett möte.
  • Bild med titeln vara punktlig steg 11
    5. Notera var du bör vara med avseende på tiden. Till exempel, om du måste lämna ditt hus på 8 för arbete, berätta för dig själv, "Det är 7:20, jag borde komma i duschen." "Det är 7:35, jag borde vara borsta mina tänder." Detta kommer att hjälpa dig att hålla dig på spår. Det är användbart att tänka på ett morgonschema för att vänja sig vid denna vana.
  • Överväg att skriva ut ett schema som du kan referera hela morgonen. Skicka upp det i ditt sovrum, kontor, kök och andra platser där du är säker på att se den.
  • Bild med titeln vara punktlig steg 12
    6. Överbåda inte dig själv. Kanske är du ofta sen eftersom du planerar back-to-back-möten utan att lämna tillräckligt med tid mellan att flytta från plats till plats. Undersök ditt schema och se till att varje aktivitet är buffrad av flera minuter före och efter så kan du spendera den tiden som reser, vilar, äter och gör andra saker du behöver göra mellan möten.
  • Bild med titeln vara punktlig steg 13
    7. Omgiv dig med timepieces. Om du tenderar att rymma och glömma vilken tid det är, behöver du förmodligen fler klockor i ditt liv. Om du inte gillar att ha en klocka, har du alltid din mobiltelefon. Väggklockor är uppmärksamhet-grabbers som hjälper människor att hålla sig på uppgiften också. Se till att alla klockor är inställda på samma gång, så du blir inte förvirrad.
  • Använda timers, larm och påminnelser hela dagen också. Till exempel kanske du vill ställa in telefonen för att vibrera eller ringa när du har 10 minuter att gå före din nästa klass eller möte.
  • Vissa människor sätter avsiktligt sina klockor flera minuter snabbt för att lura sig till att komma till platser tidigt. Du kan försöka detta för att se om det fungerar för dig, men många tycker att de bara mentalt anpassar sitt begrepp om vilken tid det är att ta hänsyn till de extra minuterna, och de hamnar sent ändå. Att veta vilken tid det verkligen är kommer att hjälpa dig att hålla sig jordad och punktlig.
  • Metod 3 av 3:
    Ändra din attityd om punktlighet
    1. Bild med titeln vara punktlig steg 14
    1. Erkänna att du har svårt att vara punktlig. Om du har ett kroniskt problem med punktlighet, kan du vara benägen att göra många ursäkter. Några av dem kan vara giltiga, som om du är sen till ett möte eftersom du hade ett platt däck, eller en vinterstorm stannade trafik i en timme. Men om det verkar som om du ständigt försöker förklara bort din tardiness, är det dags att äga upp till ditt problem. Som med något problem kan du inte fixa det om du är i förnekelse att det är ett problem alls.
    • Om du inte är säker på om ditt problem är kronisk, fråga dina vänner och familj att berätta för dig ärligt om de anser dig en punktlig person. Om punktlighet är verkligen ett problem för dig, har du inte kunnat gömma det från dem.
    • Kontrollera om din tardiness är resultatet av passiv aggression. Att vara sent kan vara en form av vrede att behöva vara en viss plats att göra en viss sak. Om du tycker att det här är fallet, försök att ändra dina händelser runt, eller på annat sätt öva att acceptera det som du inte kan ändra.
    • Var inte för hårt på dig själv om du har problem med att vara punktlig, men. Enligt en studie som genomfördes i San Francisco har 20 procent av den amerikanska befolkningen samma fråga.
  • Bild med titeln vara punktlig steg 15
    2. Märka hur sena påverkar andra. Du vill förmodligen verkligen vara i tid, och när du är sen, känner du dig verkligen ledsen för obekväma andra. Men om du är sen igen och igen kommer folk att känna att ditt beteende är obetydligt. Att vara sen sätter andra människor i stället att behöva vänta på dig. Det ses som ett uttalande som du värdesätter din tid mer än du värdesätter, även om du verkligen inte känner så.
  • Tänk på hur du känna när någon annan är den som är sen för ett möte. Uppskattar du att du måste sitta ensam i en restaurang medan du väntar på att din vän ska dyka upp en halvtimme sen? Var snäll mot människor som är sent medan du också berättar för dem hur du känner.
  • Så småningom kommer att vara sent hela tiden att erodera människors tro på din tillförlitlighet, vilket skapar ett negativt intryck som så småningom kan sträcka sig till andra ämnen än punktlighet.
  • Bild med titeln vara punktlig steg 16
    3. Få din adrenalinhopp på andra sätt. Känner du lite buzzed när du rusar för att slå klockan? Det är som ett spel, och om du kan komma dit innan timern går ut, vinner du. Men denna spännande vana kan ha dåliga konsekvenser när du förlorar din gamble med tiden för ofta. Om du gillar Rush of Adrenaline känner du dig när du är nere till ledningen, sluta sätta dina möten på linjen och försök att få det på något annat sätt, som genom att spela tidsbestämda datorspel, ta upp spår och fältsport eller - om du verkligen som rush - fallskärm från ett plan.
  • Bild med titeln vara punktlig steg 17
    4. Göra punktlighet en av dina kärnvärden. Det verkar inte som meningsfullt som ärlighet eller integritet, men punktlighet är intimt knuten till dessa viktiga värden. När du säger att du kommer att vara någonstans vid en viss tid, och du inte dyker upp, vad säger det om dig? När det händer om och om, kan det påverka andras intryck av din integritet, eller få dem att tänka två gånger om vad du säger? Försök att ta punktlighet så seriöst som du tar andra värderingar du strävar efter att upprätthålla. Om du bryr dig mer om att vara punktlig, börjar du vara mer punktlig.
  • Undersök de områden där du är mer benägna att vara flippant om punktlighet. Om det finns vissa personer som du inte stör möte i tid, eller en viss klass du alltid kommer till 15 minuter sen, det är möjligt att folket och klassen bara inte är så viktigt för dig.
  • Försök att spendera din tid att göra saker du bryr dig om att göra, och gör dem med avsikt. Dyka upp i tid och vara allt i. När du bryr dig om vad du gör, och du lever med integritet, känns det rätt att komma dit i tid.
  • Bild med titeln vara punktlig steg 18
    5. Njut av belöningen att vara en punktlig person. Efter några veckor omarrangera dina vanor och tankemönster så att du kan vara mer punktlig, det kommer inte att känna sig så svårt - och du kommer att börja skörda belöningarna för att vara den sorts person som aldrig är sen. Här är några exempel på de fördelar du kommer att uppleva:
  • Du kommer att vara mycket mindre stressad dagligen, och du behöver inte göra ursäkter och ber om ursäkt hela tiden.
  • Du kommer förmodligen att uppleva en professionell boost, eftersom du inte längre är sen för arbete.
  • Ditt personliga liv kommer att upplyftas när människor börjar se dig som en pålitlig person och lita på dig mer.
  • Att vara vanligt punktlig tenderar att medföra att du faktiskt kan vara sen från tid till annan, eftersom människor kommer att börja ge dig fördelen av tvivel.
  • Tips

    Barn är riktigt bra på att göra sina föräldrar sent. Följ alla ovanstående tips, inte bara för dig själv, men också för dina barn. Har sina kläder redo (inklusive kappor och vantar), se till att de får bad på natten innan, etc. Ta några minuter natten innan för att se till att deras böcker och läxor är i deras ryggsäck, lägg sedan den vid dörren. Kontrollera om eventuella tillståndsslipsar som behöver signera. Om ditt barn är väldigt ungt, se till att deras blöja väska är alltid fullt utrustad. Men vissa organiserade tolv åringar kan definitivt hjälpa dig!
  • Om du tar din lunch till jobbet, packa det natten innan.
  • Gammal militär adage: Om du inte är 5 minuter tidigt, är du 10 minuter sen!
  • Snabb sak att komma ihåg. "Om du är tidigt är du i tid. Om du är i tid, är du sen. Om du är sen, så har du mycket förklarande att göra."
  • Stå upp tidigt och bli inte distraherad från någon elektronisk enhet.
  • Varningar

    Lura dig inte med att tänka ingen märker latecomeren. Om du tror att du är mer än ibland sen att arbeta, skola, Kyrka, möten, etc., Du kan vara säker på att andra har märkt också.
  • Lateness är frätande för goda relationer med vänner, kollegor och professionell stående. Att ha en stark personlighet och att kunna släta över enskilda fall av latenser lämnar fortfarande en byggföretag. Håller människor upp som har planerat och förberett arbete, resor, måltider, underhållning mm. genererar en kumulativ irritation och devalverar dig personligen.
  • Kom ihåg din rykte är på linjen.Störning av att dyka upp är obegränsad.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande