Hur man övertygar dina föräldrar för att få dig en häst

Att få en häst kan ta mycket arbete och förberedelser. Lär dig så mycket som möjligt om hästar och vård genom att delta i ett ridningsläger eller volontärarbete på en lokal ladugård. Du kommer förmodligen att upptäcka att ha en häst att åka, älska och ta hand om kan vara väldigt givande. Men övertyga dina föräldrar att få dig en kan vara en utmaning! Visa dina föräldrar att du kan hantera de ansvar du redan har, och sedan sitta och ha ett allvarligt samtal med dem om varför du vill ha en häst.

Steg

Metod 1 av 3:
Lär dig om hästar och deras vård
  1. Bild med titeln övertyga dina föräldrar för att få dig ett häststeg 1
1. Gå till ridningsläger. Se till att du verkligen gillar hästar innan du frågar dina föräldrar för en. Att gå till ett ridningsläger i en vecka på sommaren ger dig en chans att vara runt hästar innan du har en egen. Du lär dig också att rida och ta hand om hästarna varje dag.
  • Camp kan vara dyrt, men vissa organisationer som stad att sadel erbjuder lägerstipendier till nya ryttare. Fråga en lärare, eller en annan vuxen du litar på - kanske en favorit moster eller farbror eller ens dina föräldrar - för att hjälpa dig att leta efter och ansöka om stipendier.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar för att få dig ett häststeg 2
    2. Volontär på en ladugård. De flesta ladugårdar har gärna gratis hjälp från människor som älskar hästar. Kontakta din lokala ladugård och se om du kan frivilligt där. Volontärarbete ger dig inte bara en chans att vara runt hästar, det ger dig också chansen att se hur man bryr sig om hästar verkligen.
  • Se till att du har dina föräldrars tillåtelse innan du erbjuder att volontär. En vuxen din förtroende kan hjälpa dig att hitta ladugårdar där du kan volontär.
  • Vissa ladugårdar kommer att låta dig byta frivilliga timmar för ridlektioner. Se om det är en möjlighet för din ladugård.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar för att få dig en häst Steg 3
    3. Välj en häst som är bra för nya ryttare. Det finns så många häst raser där ute som det kan känna sig överväldigande för att välja en. En äldre eller skolmästare som har mycket erfarenhet är det bästa alternativet om du är en ny ryttare. Du bör också välja en häst baserad på storlek - en mindre ponny är bäst om du är på den korta sidan.
  • Din instruktör eller en hästcamprådgivare kan hjälpa dig att välja den faktiska rasen av din häst. Det beror mycket på din personlighet, hur mycket erfarenhet du har, och hur ofta kommer du att rida.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar för att få dig ett häststeg 4
    4. Ta reda på var din häst kommer att leva. Om du har ditt eget land kan din häst leva på ditt land. Det kommer att behöva ett robust skydd - med 3 väggar och ett tak - tillräckligt stort för att det ska stå upp i. Du behöver också en tunnland av inhägnad mark för din häst att beta och träna i. Välj en plats på din egendom där du tror att dessa saker kan byggas för att prata med dina föräldrar.
  • Bygga rätt staket kan kosta mycket pengar. Det måste vara robust nog att hålla din häst i och tillräckligt länge för att bifoga hela tunnland. Se till att du är redo att prata om det med dina föräldrar.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar för att få dig ett häststeg 5
    5. Hitta några andra ställen att hyra din häst om du inte har plats hemma. Beroende på var du bor, kan det finnas många ladugårdar runt dig, eller bara några få. Forskning 2 till 3. Du måste veta hur mycket ombordstigning kostar varje månad och vad den innehåller. Leta efter en ladugård med ett gott rykte, och med en personal som verkar vänlig och kvalificerad.
  • Du kan fråga en vuxen du litar på - som en lärare eller en rådgivare från hästläger - för att hjälpa dig att hitta några bra alternativ.
  • Kostnaden för att din häst bor på någon annans ladugård beror på bra ladan är. Kvaliteten på personalen och grunderna, liksom ladugans rykte kommer alla att påverka priset för att hålla din häst där.
  • Metod 2 av 3:
    Demonstrera ansvaret
    1. Bild med titeln övertyga dina föräldrar för att få dig en häst Steg 6
    1. Skapa ett schema för det ansvar du redan har. Hästar kan vara ett stort engagemang, så du måste vara ansvarig för att ta hand om en. Du har förmodligen en lista över sysslor du är ansvarig för, ovanpå ditt eget skolarbete. Skapa ett veckovis schema för dig själv som innehåller var och en av dina sysslor, tid för läxor och dina andra extracurricular aktiviteter. Detta visar dina föräldrar du kan schemalägga din tid bra och att du kan hantera ett annat ansvar. Den bästa tiden att få en häst är efter fyra år av ridning erfarenhet, det behöver naturligtvis inte vara så länge, när du och dina föräldrar tror att du har haft gott om erfarenhet.
    • Du kan använda en skrivbordskalender, en telefonapp eller till och med bara en anteckningsbok för att skapa ditt schema.
    • Färgkodning av ditt schema kan hjälpa till. Välj 1 färg för läxor, 1 färg för sysslor och en annan färg för extrautbildade aktiviteter. Detta hjälper dig att se hur mycket tid du har lämnat i veckan.
    • Spåra dina sysslor genom att tilldela varje chore en dag i veckan. Så ditt schema kan se ut så här: "Måndag - Renrum. Tisdag - gör middagsrätter. Onsdag - ta ut papperskorgen. Torsdag - Renrum. Fredag ​​- Hjälp med tvättstuga."
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar för att få dig ett häststeg 7
    2. Se till att du fyller i ditt skolarbete i tid. Det bästa sättet att göra detta är att ha en viss tid för när du gör dina läxor. Kanske gillar du att göra det så snart du kommer hem från skolan. Kanske föredrar du att göra det efter middagen. Hur som helst, se till att du gör dina läxor varje dag och vänder det in i tid. Detta visar att dina föräldrar har en häst kommer inte att störa skolan.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar för att få dig ett häst steg 8
    3. Överväg att få ett efterskolans jobb om du är gammal nog. Fråga dina föräldrar om tillstånd först, och leta efter ett efterskolans jobb som kan hjälpa dig att göra lite extra pengar. När dina föräldrar inser att du tog jobbet för att hjälpa till att betala för din häst, kommer de att se att du tänkte framåt och tog på extra ansvar.
  • Den lagliga ålder som du kan börja arbeta varierar från plats till plats, men 15 är en ganska vanlig ålder. Om du är under 16 eller 18 kan du behöva dina föräldrars tillåtelse. Du kan kolla med din skola för att se vad kraven är där du bor.
  • Om du inte är tillräckligt gammal för att få ett efterskolans jobb, det finns andra sätt för dig att göra lite extra pengar! Du kan prova barnpassning, plocka upp fler sysslor hemma för extra ersättning (om dina föräldrar är överens).
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar för att få dig en häst Steg 9
    4. Undvika whining eller plockning slagsmål. Att få en häst är ett stort ansvar, och dina föräldrar vill förmodligen se att du är vuxen nog för att hantera det. Gnälla inte när dina föräldrar berättar om något, och undvik att plocka slagsmål med dina syskon. Om du kan visa dina föräldrar att du är mogen och ansvarig, kan de vara mer benägna att vara överens om att du är redo för en häst.
  • Metod 3 av 3:
    Pratar med dina föräldrar
    1. Bild med titeln övertyga dina föräldrar för att få dig ett häststeg 10
    1. Gör dig redo att prata med dina föräldrar. Innan du ens frågar dina föräldrar att prata med dem, måste du veta vad du vill säga. Skriv ner vad du vill säga till dina föräldrar. Du kan inkludera varför du vill ha en häst, de sätt du har visat att du är redo för mer ansvar, och vad du än har gjort för att ha lite extra pengar för din häst.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar för att få dig ett häststeg 11
    2. Fråga dina föräldrar om du kan prata med dem. Berätta för dina föräldrar att du vill prata med dem om något viktigt. Be dem att välja en tid när ingen är distraherad och du har gott om tid - efter middagen kan fungera bra.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar för att få dig ett häststeg 12
    3. Förklara att du vet att en häst är ett stort engagemang. Starta din chatt på det här sättet berättar för dina föräldrar att du har tänkt mycket om att få en häst. Det visar också dem du har spenderat länge på det. Fråga dina föräldrar vad de berör de har om du får en häst.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar för att få dig ett häststeg 13
    4. Föreslå att du och dina föräldrar är överens om pengar i förväg. Fråga dina föräldrar om de skulle vara villiga att dela upp kostnaden för att äga en häst med dig. Du kan erbjuda att betala för hästens tillbehör - tyg, borstar och saker - om de ska betala för hästen och dess stablingkostnader. Du kan även skriva upp ett enkelt provkontrakt för att visa dina föräldrar hur allvarliga du är.
  • Ditt kontrakt kan säga något så enkelt som "Jag [Ange ditt namn] Godkänn för att använda min ersättning för att köpa torn, sadel och penslar för min häst. Mamma och pappa är överens om att köpa mig hästen och betala för sina bostäder så länge jag följer med mitt andra ansvarsområden."
  • Om du är villig, berätta för dina föräldrar att du kommer att överväga din häst och kostnaden för att ta hand om det är dina gåvor under överskådlig framtid.
  • Du kan också skriva in det avtal som du är villig att ta ett jobb efter skolan för att betala för din del av hästen.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar för att få dig ett häststeg 14
    5. Påminna dem om att ha en häst kan hålla dig frisk. Berätta för dina föräldrar att ridning kommer att betyda att du måste göra mycket fysiska saker, och att det kan vara bra för din övergripande hälsa.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar för att få dig ett häststeg 15
    6. Be dem att överväga vad du har sagt över natten. Dina föräldrar kan vara lite överväldigade av din begäran om en häst. När du är klar med att lägga ut ditt argument, berätta för dem att du hoppas att de ska överväga det åtminstone över natten. Om de behöver mer tid än det, var tålamod.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Varningar

    Skruva inte dina föräldrar. Det gör det mer troligt att de säger nej.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande