Hur man ringer i sjuka

På dagens högtrycksmarknad känner många arbetstagare behovet av att komma till jobbet även när det är sjuk - ett fenomen som kallas presentatör. Samtidigt, men en tredjedel av er.S. Arbetare erkänner att ta en sjuk dag när det inte är sjuk. Oavsett om du verkligen är under vädret eller behöver bara en mental hälsa dag, efter förnuftiga förfaranden för att bestämma när och hur man ringer i sjuka gör det lättare för dig att hålla din chef och medarbetare glada och friska. Om du inte är riktigt sjuk är det inte en bra idé att låtsas att du är, speciellt om det finns en folkhälsokris som händer som Covid-19-pandemin. Du kan skrämma eller oroa andra människor.

Steg

Metod 1 av 3:
Beslut om du är "Stay Home" sjuk
  1. Bild med titeln Ring i SICK STEG 1
1. Tänk på dina medarbetare.Även om du inte är bästa kompisar med alla på din arbetsplats, förhoppningsvis, det finns inte någon du vill se fall.Tänk åtminstone om krångel det kommer att orsaka dig om hälften av ditt kontor är sjuk och frånvarande / oproduktivt, allt på grund av dig.
  • Stanna hemma om du är smittsam.Om du hostar, nysar, har en rinnande näsa eller har ett öppet sår, gå inte in i jobbet.Tänk på hur du känner när du är frisk och killen i nästa bås hackar hela dagen och nysar på kopieringsmaskinen.
  • Förvirra emellertid inte kalla symptom med säsongsallergier, som inte är smittsamma och (under normala omständigheter) är vanligtvis inte värdig för en sjuk dag.Båda sjukdomarna involverar den rinnande / täppt näsan och nysning, men allergier bör inte leda till feber eller kroppsvärk, bland andra skillnader.Prata med din läkare om du verkar få en varaktig förkylning samtidigt (er) varje år - det kan vara allergier.
  • Vara särskilt samvetsgrann om några kollegor som kan vara av högre risk för sjukdom eller infektion.Medarbetare som är gravida, immunkompromisserade eller genomgår cancerbehandlingar är till exempel mer benägna att bli sjuk och möta allvarliga komplikationer.
  • Känn dig inte skyldig att ge alla lite extra arbete i din frånvaro.Du gör dem en tjänst genom att hålla dina bakterier hemma.
  • Bild med titeln Ring i SICK STEG 2
    2. Mät din potentiella effektivitet.Om du inte kan stå upp, se rakt, håll dig vaken, eller gå tio minuter utan att springa på toaletten, hur bra ska du vara på jobbet ändå?
  • Din chef kanske inte gillar att du tar en sjuk dag, men han / hon kommer inte heller vara glad om du är värdelös hela dagen.Det tjänar dig förmodligen (och din anställning) bäst att vara produktiv när den är närvarande och frånvarande när det är oproduktivt.
  • Det sagt, om du ringde sjuk varje gång du kände dig mindre än 100%, skulle du knappast någonsin gå in alls.Bestäm om du kan lägga in ett legitimt, om inte nödvändigtvis exceptionell, arbetsdag.
  • Bild med titeln Ring i SICK STEG 3
    3. Tänk på dina alternativ.Nuförtiden gör många av oss redan mycket av vårt arbete hemifrån eller kan göra det om det behövs.Tänk på om du behöver en arbets- från hemdagen eller en arbets-på-hela dagen.
  • Erbjuda att arbeta hemifrån om dina arbetsuppgifter tillåter det och du är smittsam men inte oförmögna.
  • Men erbjuda inte att arbeta hemifrån om du helt enkelt är för sjuk till jobbet.I dessa fall är vila vanligtvis viktigt för att hjälpa dig att bli bättre.
  • Om du är tveksam att ringa alls, eller att göra det utan att erbjuda att arbeta hemifrån, på grund av tryck från din handledare, överväga sätt att förespråka för mer förnuftig sjukdagspolicy på ditt jobb.Prata med dina medarbetare om att skapa en enad front om hur betalda sjukdagar faktiskt kan förbättra produktiviteten och moralen.
  • Bild med titeln Ring i SICK STEG 4
    4. Förbered dig innan en sjukdag anländer.Om du arbetar som en del av ett "lag" eller är en handledare själv, kan du vara mer tveksam att ta en sjuk dag när du borde, av rädsla för att du kommer att röra upp alla andras arbetsdag också.
  • Om du börjar känna dig elak under en arbetsdag och misstänker att imorgon kan vara en sjuk dag, skapa en "sjukdagslista" av uppgifter för dina kollegor / underordnade i din frånvaro.Markera det tydligt och placera det på ditt skrivbord så det kan lätt hittas nästa dag om du är ute.
  • Mer allmänt, bara hålla en lista med "uppgifter i min frånvaro" redo, uppdaterad och tillgänglig är förmodligen en bra idé.Du kan ge riktning och ledarskap även i din frånvaro.
  • Metod 2 av 3:
    Efter sjukdagen etikett
    1. Bild med titeln Ring i SICK STEG 5
    1. Observera din chefs svar på sjukdagar.Blåser han en packning om någon kallar sjuk för något som är kort av Ebola?Går hon om meddelanden med text eller e-post istället för ett telefonsamtal?Använd dessa observationer för att hjälpa dig att bestämma när och hur man ringer i sjuka.
    • Rädsla för att störa chefen genom att ringa i SICK är en anledning till att den genomsnittliga amerikanska arbetaren tar fem sjukdagar per år, trots att han / hon har rätt till åtta eller nio.
    • I det bästa fallet kommer du att hitta dina rädslor lättade eftersom din chef faktiskt svarar ganska rimligt till legitima sjukdagsförfrågningar.
    • I det värsta scenariot kommer du att upptäcka att du måste vara insisterande och ihållande för att säkra en sjuk dag, även när du verkligen behöver det.
  • Bild med titeln Call I Sick Steg 6
    2. Antag att du måste ringa in.Om du har tur kan din chef vara bra med en sjukdagstext eller e-post (se prover nedan i den här artikeln).Realistiskt, men du måste förmodligen gå igenom en faktisk, person-till-person telefonsamtal.
  • I de flesta fall lägger det i sjuka större respekt, allvar och legitimitet till din förfrågan.
  • Beslutar när man ska ringa är viktigt också.Du vill inte ringa för tidigt - du kan väcka din chef upp, eller ge intrycket att du inte ens gav att komma in för att arbeta en chans.Men som kallas för sent kan det anses vara respektlöst för att lämna alla i Lurch genom din sista minuten frånvaro.
  • Den bästa tiden att ringa är vanligtvis någon gång mellan när du normalt vaknar och när du lämnar jobbet.Detta säger "Jag försökte, men det är uppenbart att det inte händer idag."
  • Bild med titeln Ring i SICK STEG 7
    3. Mjölk inte det.Ja, din chef vill få känslan av att du är faktiskt sjuk, men nej, han / hon behöver inte gory detaljer om din morgon spenderas böjd över toaletten.Var tydlig, direkt och kortfattad för att förklara varför du behöver stanna hemma.
  • Genom att känna din chef och hur han eller hon svarar på sjukdagsförfrågningar, får du en bättre uppfattning om hur mycket detaljer du behöver för att ge om din speciella sjukdom, symtom, etc.
  • Om du inte är säker på din telefonverkande färdigheter, är faking eller exacerbating symptom för effekt förmodligen inte en bra idé.Du är mer benägna att framkalla misstanke än sympati om din "scratchy röst" eller "persistent hosta" ljud tillverkat, även om du faktiskt har dessa symptom i en mildare form.
  • Ber om ursäkt för besväret, men känner inte dig skyldig om du är riktigt sjuk och kan inte komma in.Kom ihåg att du faktiskt gör alla en tjänst.
  • Bild med titeln Ring i SICK STEP 8
    4. Var tankeväckande när du återvänder till jobbet.Du behöver inte ge alla explicita detaljer om hur sjuk du var, eller spela upp dina återstående symtom som bevis på varför du stannade hem dagen innan.(Å andra sidan borde du förmodligen inte agera som du mår bättre än någonsin, heller.) Istället är en liten extra vanlig artighet i ordning.
  • Var uppskattande av några ansträngningar som görs för att hämta slack i din frånvaro, och ursäktande för eventuella olägenheter som du orsakade.
  • På samma sätt, visa att du bryr dig om din medarbetares hälsa genom att öva exemplifierande hygien vid återvändande.Tvätta händerna som om du är en kirurg som går in i o.R., och pumpa den handen Sanitizer-flaskan på ditt skrivbord tills det är tomt.Förklara krig mot eventuell kvarvarande smitta Du kan ha.
  • Metod 3 av 3:
    Ringer i sjuka när du inte är sjuk
    1. Bild med titeln Ring i SICK STEP 9
    1. Välj rätt tid för en sjuk dag. Om du är skyldig att ringa i sjuka, bör du ta en titt på din kalender i förväg för att se till att den dag du väljer inte sticker ut som den perfekta dagen som är borta från jobbet.Här är några sätt att välja rätt dag:
    • Känna igen att om du väljer en fredag ​​eller en måndag måste du vara extra övertygande eftersom det verkar som om du försöker skära ut en trevlig liten tre dagars helg för dig själv.
    • Se till att du inte har tagit för många dagar nyligen, om det har varit för en riktig sjukdom eller inte. Du vill inte se ut som den som alltid letar efter en ledig dag. Se till att du har gått till jobbet varje dag i minst två månader innan du bestämmer dig för att spela hooky.
    • Välj inte en särskilt viktig eller irriterande dag, som en mötesdag som alla dreads, eller den dag då en klient alla vet att du inte kommer överens med kommer att komma in. Detta gör det uppenbart att du försöker undvika att vara på jobbet på den aktuella dagen.
    • Välj inte en dag med en stor sportevenemang i din stad. Om alla vet att du är en fan av ett visst lag och att du dör för att gå till ett dagsspel, kommer din ursäkt inte att fungera.
    • Om du är amerikansk, välj inte en måndag efter Super Bowl Sunday. Det här är en stor dricksdag för många amerikaner, och det blir ganska uppenbart att du ringer in eftersom du är hängde över, inte sjuk.
  • Bild med titeln Call I Sick Steg 10
    2. Börja agera sjuk dagen innan. När du väl har valt den sjuka dagarna i dina drömmar, bör du ge tecken på en kommande sjukdom på jobbet dagen innan. Det kommer att se misstänkt om du arbetade hårdare än någonsin eller spricker upp i kaffeloungen en dag och sedan ringer in med en försvagande sjukdom nästa.Det sagt, som överför din framväxande falsk sjukdom kan vara ett uppenbart tecken på din chef och medarbetare, så sikta på milda indikationer.
  • Hosta eller sniffla en gång i taget.
  • Under lunchen nämner tillfälligt att du inte har en aptit.
  • Ser lite unkempt. Om du är en man, tussle ditt hår eller inte klämma i din tröja hela vägen. Om du är en kvinna, bära mindre smink än vanligt och inte tvätta håret för att ge dig en "lite trött" se. Ta inte det här för långt - kom ihåg att du vill se ut som om du blir sjuk, inte som en slob.
  • Var inte för uppenbar om din sjukdom. När människor hör din hosta eller sniffle, kommer de att fråga hur du känner. Försök att borsta det. Bara säg, "Nej, jag mår bra" eller "Jag är bara lite trött idag, antar jag."
  • Om du är en stor kaffedryckare, ha te istället.
  • Håll dina händer till ditt huvud som om du har huvudvärk.
  • Ta inte smärtstillande läkemedel under din arbetsdag. Ta en full flaska piller till jobbet så att alla kan höra pillerna skakar i flaskan när du tar ut det. Du kan också bara låtsas att ta piller, men det måste vara övertygande.
  • Var mer reserverad den dagen. Gå inte ut ur din väg eller vara vänlig för alla.
  • Om dina medarbetare inbjuder dig till happy hour eller ut till lunch, tack men säg att du bara inte känner mig upp till det.
  • Om det är en fredag ​​och du planerar att ta en måndag, nämna att du inte mår bra i slutet av dagen, men att du kommer att kunna sova den över helgen. Då när du ringer på måndag kan du nämna hur du började känna mig hemsk under helgen och att du känner dig lite bättre, men inte återhämtad.
  • Bild med titeln Call I Sick Steg 11
    3. Förbered dig för ditt telefonsamtal. När du har börjat "Operation Sick Day" på jobbet, bör du förbereda dig för ditt telefonsamtal när du kommer hem. Du borde vara redo för allt som kan komma upp under ditt samtal så att du inte är avskräckt.
  • Känna din sjukdom inuti. Är det en migrän, en kall, något annat? En migrän eller förkylning är goda ursäkter. Försök inte välja en sjukdom som är så komplicerad att det blir svårt att beskriva, eller något som kan ta flera dagar att återhämta sig från, som strep hals eller matförgiftning.
  • Känna din sjukdom, men ge inte för många detaljer. Du vill hålla samtalet kort och sött. Om din chef frågar frågor om det, kan du ge svar.
  • Förbered dig på frågor som din chef kan fråga så att du låter som om du är ärlig. Vet när din sjukdom började, hur du tror att du kommer att känna imorgon, och vad du ska göra den dagen för att återhämta sig.
  • Repetera din konversation. Du kan till och med ringa en nära vän att träna på honom eller henne. Du kan försöka skriva ner vad du säger för att hjälpa dig att repetera, men läs inte bara från ett papper när du gör det verkliga samtalet.
  • Bild med titeln Ring i SICK STEG 12
    4. Ringa, och få det att räkna.Detta är sanningens ögonblick för din falska sjukdag.Göra ett övertygande samtal, och du är (bokstavligen) hemfri.Gör det fel, och du kommer i bästa fall med en arg chef och i värsta fall med dina gångpapper.Ring vid rätt tidpunkt, och på rätt sätt, för att förbättra dina odds för framgång.
  • Gör ditt telefonsamtal tidigt. När du har förberett för samtalet ska du ringa din chef trevligt och tidigt. Ring inte så tidigt att du väcker honom och är en olägenhet. Ring bara rätt runt den tid du normalt skulle vakna för arbete så det ser ut som om du vaknade för att gå till jobbet och insåg att du inte kände mig tillräckligt bra för att gå.
  • Ljud sjukt under samtalet. Oavsett om du lämnar en röstbrevlåda eller prata med din chef är det viktigt att vara övertygande om att vara sjuk. Det finns några saker du kan göra för att låta som om du verkligen kommer ner med något:
  • Hosta eller sniffle ibland under samtalet. Överdriv inte det eftersom falska hosta kan vara uppenbart, men en välplacerad hosta eller sniffle kan göra tricket.
  • Gör din röst ljud hes. Du kan göra det genom att skrika i en kudde för att göra din halsvärk lite, eller se till att du inte dricker vatten före samtalet.
  • Du kan också ringa medan du ligger och har ditt huvud hänga upp och ner (för att låta överbelastat), men se till att det inte är desorientera dig och få dig att glömma exakt vad du skulle säga.
  • Bild med titeln Ring i SICK STEG 13
    5. Agera lite sjuk nästa dag på jobbet. Det skulle vara misstänksamt om du visade dig att arbeta välvävda och upphetsade om livet. Istället bör du agera som att du känner dig bättre efter din förkylning, men fortfarande uppvisar tecken på den pesky sjukdomen.Kom ihåg att träna särskilt bra hygien för att hålla på allas goda sida också.
  • Bruka inte dig själv såväl som vanligt. Återigen behöver du inte se ut som en slob, men ditt hår, ansikte och kläder ska se bara en liten bit disheveled.
  • Håll dig till dig mer än vanligt.
  • Blåsa näsan eller hosta en gång i taget.
  • Vara ursäktande om att behöva missa en arbetsdag.
  • Visas inte med en fin solbränna eller ny outfit. Detta kommer att göra det uppenbart att du tillbringade dagen i solen eller shopping.
  • Prov e-post i sjukmall

    Sjukdagens e-postmall

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Prov sjukdag e-post

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Gå inte ut i allmänhet för mycket under din sjuka dag. Du kan ta en resa till mataffären i dina tröjor, men du vill inte springa in i din chef på happy hour.
  • Om du ofta kallar, kommer det att göra ditt arbetsgivare leery om alla sjuka samtal och få honom / henne att strama regeringen på alla andra.
  • Kom ihåg, personal och ledning do Håll ett öga på sjukfrånvaro, hur länge människor har varit sjuk, och deras frekvens och mönster att vara sjuk.
  • Berätta inte någon på ditt kontor som du har ljög eller kommer att ljuga om att vara sjuk. Även om du är nära vänner, kan det komma tillbaka till din chef och du kan vara i trubbel.
  • Varningar

    Om du vill ringa i sjuka när du inte är, måste du utföra planen perfekt. Om du gör ett dåligt jobb med att agera, kommer din arbetsgivare att förlora tro på dig och kanske tror att du är en flakig arbetare. Detta kan öka dina chanser att förlora ditt jobb.
  • Om det finns en folkhälsokris som händer som Covid-19-pandemin, är det verkligen inte en bra idé att låtsas vara sjuk. Du kan verkligen skrämma eller uppröra andra människor. Ring bara i sjuk om du är väldigt sjuk.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande