Hur man hanterar massor av läxor

En hög med läxor kan verka skrämmande, men det är genomförbart om du gör en plan. Gör en lista över allt du behöver göra och arbeta dig igenom, börja med de svåraste uppdragen. Fokusera på dina läxor och stämma bort distraktioner, och du kommer att få igenom saker mer effektivt. Att ge dig själv och andra belöningar hjälper dig att vara motiverad längs vägen. Var inte rädd att be om hjälp om du fastnar! Häng in där, och du slår ut läxan innan du vet det.

Steg

Metod 1 av 3:
Gör en plan
  1. Bild med titeln Deal med massor av läxor Steg 1
1. Skapa en checklista över de uppgifter du har. Innan du dyker in, gör en lista över alla saker du behöver göra för dina läxor. När du fyller i varje uppgift, korsa den av din lista. Tillfredsställelsen att kontrollera sakerna kommer att hålla dig motiverad att fortsätta.
  • Bild med titeln Deal med massor av läxor Steg 2
    2. Ta itu med de svåraste läxorna först. Din första tanke kan vara att procrastinera och släcka de svåraste läxorna. Om du får de hårda grejerna ur vägen när du är mest uppmärksam, blir det dock lättare att komma igenom resten av högen.
  • Gör en plan att gå igenom ditt arbete bit för lite, vilket sparar de enklaste uppgifterna för sist.
  • Bild med titeln Deal med massor av läxor Steg 3
    3. Arbeta i en bekväm men distraktion-fri plats. Om du har massor av läxor att komma igenom, vilket ger hela din uppmärksamhet att hjälpa dig att komma igenom det så fort som möjligt. Hitta en bekväm stol och bord för att arbeta på, men se till att de inte är i ett bullrigt eller högtrafikområde, eller riskerar du potentiellt att bli distraherad av din familj.
  • Sätta telefoner och andra distraheringar borta. Om du måste göra dina läxor på en dator, undvik du att kontrollera dina e-postmeddelanden eller sociala medier medan du försöker arbeta.
  • Överväg att låta din familj (eller åtminstone dina föräldrar) veta var och när du planerar att göra läxor, så kommer de att veta att vara hänsynsfull och bara avbryta om det behövs.
  • Bild med titeln Deal med massor av läxor Steg 4
    4. Be om hjälp om du fastnar. Om du kommer till en del av dina läxor som du inte vet hur man gör, be en familjemedlem att hjälpa dig. På det sättet kommer du inte att bli boggad och avskräckt. Med lite hjälp kan du snabbt gå vidare till nästa sak.
  • Om du har möjlighet att göra dina läxor i en studiehall, bibliotek eller annat ställe där det kan finnas handledare, gå till det. På det sättet kommer det att finnas hjälp om du behöver det. Du kommer också sannolikt att sluta med mer ledig tid om du kan få jobb i skolan.
  • Metod 2 av 3:
    Vistas motiverad
    1. Bild med titeln Deal med massor av läxor Steg 5
    1. Ta en paus då och då. Du kanske tror att riva genom alla dina läxauppgifter från början till slut är det snabbaste sättet att göra det. Om du har massor av läxor, kommer du förmodligen att bli bränd om du inte tar en paus då och då. Minst varannan timme, ta en 15 minuters andning.
    • För att ta en paus, gå upp och flytta från din arbetsyta. Gå runt lite och ta en drink eller ett mellanmål.
    • Att flytta runt kommer att ladda dig mentalt, fysiskt och andligt, så du är redo att ta itu med nästa del av dina läxor.
  • Bild med titeln Deal med massor av läxor Steg 6
    2. Påminna dig om den stora bilden. Om du börjar känna dig avskräckt av alla läxor måste du göra en minut och tänk på varför du behöver göra det. Efter att ha tagit en paus, ta 1 minut och jot ner alla anledningar till varför du verkligen behöver göra dina läxor. Vilka är dina stora mål? Hur kommer du att göra dina läxor hjälpa dig att uppnå dem?
  • Till exempel kan du skriva "Jag måste göra denna kemi läxa eftersom jag vill ha ett bra genomsnitt i klassen. Det kommer att öka min GPA och hjälpa mig att hålla mig berättigad till basketlaget och få mitt diplom."
  • Dina mål kan också se ut som "Jag ska skriva detta historikpapper eftersom jag vill bli bättre som en författare. Att veta hur man skriver bra och gör ett bra argument hjälper mig när jag försöker komma in i lagskolan, och sedan på vägen när jag hoppas bli en lyckad advokat."
  • Bild med titeln Deal med massor av läxor Steg 7
    3. Muta dig själv. Det finns ingen skam att tänka på en liten belöning för att vara motiverad och komma igenom alla dina läxor. Berätta för dig själv att så snart du gör dina läxor, går du en promenad till parken med dina vänner, eller bara koppla av med en film ett tag. Du kan också säga något som "om jag går igenom alla mina läxor idag, jag får mer tid i morgon för att gå med alla."
  • Metod 3 av 3:
    Börjar bra läxor vanor
    1. Bild med titeln Deal med massor av läxor Steg 8
    1. Prata med dina lärare om vad de vill ha. När din lärare ger dig en läxa, ta en minut att titta på den och se till att du förstår det. Om det inte är något som inte är klart för din lärare, prata med dem direkt. På det sättet kommer du inte att fastna i sista minuten utan aning om vad du ska göra.
  • Bild med titeln Deal med massor av läxor Steg 9
    2. Gör ett läxa schema. Försök att göra dina läxor samtidigt varje dag. Om du ställer in ett schema, kommer du att vara beredd och vet exakt vad du ska göra. Detta kommer också att hålla dig från att känna dig skyldig att sätta läxor./
  • Försök att göra dina läxor så snart som möjligt efter det att det är tilldelat. Säg att du har en uppsättning klasser på måndagar, onsdagar och fredagar, och en annan på tisdagar och torsdagar. Gör måndags läxor på måndag, istället för att sätta av det till tisdag.
  • På det sättet är klassen fortfarande frisk i ditt sinne, vilket gör läxorna enklare.
  • Detta ger dig också tid att be om hjälp om det inte är något du inte förstår.
  • Bild med titeln Deal med massor av läxor Steg 10
    3. Prova en studiegrupp. Om alla i din grupp är seriös om att få läxor gjort, kan det här vara bra. Du kan hjälpa varandra med uppdrag och quiz varandra för att förbereda sig för tentor.
  • Om du vill hålla alla ansvariga, skriv en pakt för alla i din studiegrupp att skriva, som "Jag håller med om att spendera 2 timmar på måndag och onsdag eftermiddag med min studiegrupp. Jag kommer att använda den tiden bara för att arbeta, och kommer inte att ge upphov till distraktioner eller leka."
  • När alla har blivit genom läxorna, finns det inga problem med att hänga ut.
  • Bild med titeln Deal med massor av läxor Steg 11
    4. Låt din lärare veta om du har problem med att hålla upp. Om du ägnar regelbunden tid för att göra dina läxor, och det känns fortfarande som om du har ett ton att göra, prata med din lärare. De kan ge dig råd om hur man får igenom det mest effektivt, och hjälpa dig om det inte är något du inte förstår.
  • De flesta lärare är villiga att lyssna om du försöker och legitimt har problem med att hålla upp. De kan till och med justera läxans uppdrag för att göra dem mer hanterbara.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande