Hur man bjuder ett städning

Rengöring jobb kan variera i räckvidd och storlek, oavsett om de är i bostads- eller kommersiell miljö. Om du har en städservice och du letar efter nya kunder måste du göra ett bud så företag och individer förstår dina priser. Genom att besöka utrymmet, vilket gör en exakt uppskattning av kostnaden och skriver ditt förslag, kan du få mer arbete och vända en vinst!

Steg

Del 1 av 3:
Besöker utrymmet
  1. Bild med titeln Bjud ett städning Steg 1
1. Be om att göra ett genombrott av området du kommer att städa. Ring din potentiella klient och fråga dem om du kan titta på utrymmet före tid. Planera en tid som fungerar för både dig och klienten så att du kan besöka de områden som behöver rengöras. Att se området Firsthand kan hjälpa dig att bestämma storleken och omfattningen av vad du behöver slutföra i hela jobbet.
  • Att ta dig tid att göra ett walkthrough visar också din klient som du är villig att lägga in extra tid och bryr sig om att ge dem en rättvis och ärlig affär.
  • Bild med titeln Bjud ett städning Steg 2
    2. Begär mätningarna av de utrymmen du ska rengöra. Din klient ska ha mätningar av varje rum så att du kan bestämma storleken på utrymmet. Större projekt kräver mer arbetstid och arbetskraft än mindre områden. Fråga din klient så snart du anländer om de har specifika mätningar.
  • Om mätningar inte ges till dig av din klient, var då beredd att mäta utrymmet själv.
  • Det är en bra idé att få den här informationen i förväg, så överväga att skicka ett mail som begär torget, liksom antalet sovrum och badrum (eller kontor) innan du planerar det walkthrough.
  • Bild med titeln Bjud ett städningsjobb Steg 3
    3. Tar anteckningar på typen av golv i hela utrymmet. Bära en anteckningsbok med dig som du gör ditt genombrott. Skriv om golven är kakel, trä, matta eller annat material så att du kan avgöra om du behöver några speciella rengöringsmedel. Medan mattor bara behöver dammsugas, ska hårda golv svepas och moppas.
  • Om du är osäker på vilket material golvet är, be kunden att klargöra så du vet säkert.
  • Bild med titeln Bjud ett städning Steg 4
    4. Skriv ner antalet armaturer och fönster. Räkna antalet toaletter, sänkor eller andra stora armaturer i hela området. Dessa områden tenderar att få smutsigare och kommer att kräva mer tid för dig att rengöra. Då räkna antalet fönster så du vet hur mycket glas du behöver rengöra.
  • Fråga om du behöver tvätta de yttre fönstren såväl som inredningen.
  • Bild med titeln Bjud ett städning Steg 5
    5. Fotografera de områden som klienten vill rengöras för referens. Ta en digitalkamera eller en smartphone med dig under ditt walkthrough. Få bra, tydliga bilder på varje område som klienten vill att du ska rengöra så att du kan titta på dem senare medan du skriver ditt bud. Bilderna kan hjälpa dig att komma ihåg detaljer om ytterligare arbete som behöver göras i ett visst område.
  • Fråga alltid kunden om det är okej för dig att ta bilder.
  • Bild med titeln Bjud ett städning Steg 6
    6. Diskutera med kunden vilka speciella tjänster de förväntar sig av dig. När du går igenom utrymmet, fråga kunden vad de vill att du ska städa. Fråga dem om specifika detaljer, som om skrivbord måste vara rakt ut, mattor måste vara shampooed, eller yttre fönster ska torkas. Ta anteckningar på alla detaljer som kunden berättar för dig.
  • Att få detaljerade svar hjälper dig och din klient kommer överens om förväntningarna och ger dig en bättre uppfattning om vad du ska uppskatta för ditt bud.
  • Fråga din klient vilka tider de förväntar sig att du ska rengöra och hur ofta ska du fungera på plats.
  • Dricks: Ordna dina anteckningar med rum och lista alla de saker som behöver rengöras så att du kan göra en mer exakt uppskattning.

  • Bild med titeln Bjud ett städning Steg 7
    7. Fråga kunden om de kommer att ge några varor. Vissa kunder kommer att ge dig tillgångar, till exempel toalettpapper eller tvål, men erbjuder inte andra rengöringsmedel. Fråga dem om du har tillgång till alla leveranser på plats eller om du behöver ta med dig själv. När du går runt, notera eventuella leveranser som du behöver när du städar.
  • Del 2 av 3:
    Uppskattning av kostnaden
    1. Bild med titeln Bjud ett städning Steg 8
    1
    Bestämma hur mycket tid Det tar att rengöra platsen. Vanligtvis beräknas den tid det tar att rengöra med storleken på området och mängden arbete du behöver göra. Om du bara gör en ljusrengöring, till exempel tömning av papperskorgen och dammsugning, så tar det inte så mycket tid som en djup ren. Din tid kan också vara beroende av hur många anställda du har jobbat och hur effektiv de är.
    • Många uppskattningsräknare är tillgängliga online där du kan ansluta informationen för att bestämma hur mycket tid du behöver spendera.
  • Bild med titeln Bjud ett städningsjobb Steg 9
    2. Inkludera kostnader för eventuella varor eller utrustning du behöver ta med. Titta på dina anteckningar och bilder på området du städar och avgör om du behöver några speciella städare. Gör en specificerad lista över alla städare som du går igenom medan du rengör och hur ofta du behöver fylla på dem. Bestäm hur snabbt du går igenom produkterna och ladda klienten i enlighet med detta.
  • Till exempel kräver polering av kakelgolv mer tid och förnödenheter än att bara dammsuga en matta.
  • Även om din klient ger några av dina leveranser, kan du behöva speciella städare eller utrustning som de inte är medvetna om.
  • Bild med titeln Bjud ett städningsjobb steg 10
    3. Redogöra för arbetstagarnas löner om du har någon. Om du arbetar ett större jobb som kräver mer arbetskraft, var noga med att inkludera sin timpris i dina kostnader. När du har funnit hur mycket tid det borde ta för dig att städa området, multiplicera det numret av de anställda som kommer att arbeta på jobbet.
  • Om du bara arbetar ett litet jobb som individ behöver du inte oroa dig för anställda.
  • Bild med titeln Bjud ett städning Steg 11
    4. Lägg till 10% av kostnaderna för din budget för eventuella oförutsedda frågor. Overhead-kostnader hjälper till att kontotera dig att du kanske inte har märkt i ditt första genombrott. Tillåta dig själv cirka 10% av den totala kostnaderna för löner så att du kan ha tillräckligt med pengar för att ta hänsyn till eventuella problem som uppstår längs vägen.

    Dricks: Om det någonsin är en extra kostnad som överstiger den uppskattning du gav, låt din kund veta i förväg så att du kan diskutera några avgifter.

  • Bild med titeln Bjud ett städning Steg 12
    5. Ge dig en vinst som motsvarar 20% av kostnaden. För att tjäna pengar under ett jobb, ta reda på vad 20% av den totala beräknade kostnaden är så att du kan hålla den som vinst. Lägg till din vinst till kostnaden som du laddar din klient för att få en slutlig uppskattning av vad du ska betala för ditt städning.
  • Vinster kan variera beroende på storleken på jobbet. Till exempel kan ett större företagsutrymme som är cirka 150 000 kvm (14 000 m) bara ge dig upp till 10% vinst, men ett utrymme som är mindre kan vara lättare att göra en större vinst.
  • Bild med titeln Bjud ett städningsjobb Steg 13
    6. Jämför din uppskattning till andra städföretag i ditt område. Ring andra städföretag i området och fråga dem vad de tar betalt för sina tjänster. Skriv ner sina uppskattningar och jämföra dem med att se om du laddar för mycket eller för lite. Se till att din uppskattning är tillräckligt för att du ska tjäna pengar utan också nära dina andra företags priser för att förbli konkurrenskraftiga.
  • Kontrollera annonser och jobbkort för att hitta andra konkurrenter i ditt område.
  • Del 3 av 3:
    Göra ditt budförslag
    1. Bild med titeln Bjud ett städning Steg 14
    1. Sätt din kontaktuppgifter högst upp i ditt företags brevhuvud. Ange ditt namn, företagets namn och ett bra telefonnummer eller e-post där kunden kan nå dig. Detta gör det lättare för kunden att komma ihåg din information så att de kan nå ut till dig om de har några frågor eller problem med ditt bud.
  • Bild med titeln Bjud ett städning Steg 15
    2. Skriv de tjänster du tillhandahåller och hur länge de tar. Se till att din lista är detaljerad och grundlig så att din klient vet vad du kan förvänta dig varje gång du är på plats. Med varje tjänst skriver du, ge din uppskattning av hur lång tid det tar att slutföra.
  • Bild med titeln Bjud ett städning Steg 16
    3. Nämna hur ofta du kommer att städa. Om budet är för ett återkommande jobb måste du inkludera hur många gånger du kommer att städa utrymmet. Låt kunden veta om du kommer att städa, dagligen, veckovis eller månadsvis beroende på vad du diskuterade med dem tidigare.
  • Om du arbetar i en stor byggnad, ange vilka områden du kommer att städa under specifika dagar. Till exempel kan du rengöra odd-numrerade golv på tisdag och jämnt numrerade golv på torsdag.
  • Bild med titeln Bjud ett städningsjobb Steg 17
    4. Lista eventuella tillbehör som du behöver ta med dig under rengöringsjobbet. Om jobbet kräver att du tar med egen utrustning eller rengöringsmedel, inkludera vad du tar med och vad du använder det för. Om du behöver hyra specialrengöringsutrustning, se till att inkludera den i din lista över leveranser.
  • Inkludera endast de varor som du och kunden kom överens om. Till exempel, om de tillhandahåller bröder och mops, ta inte med dig själv och ladda dem för det.
  • Om du behöver ta med ett speciellt rengöringsmedel som inte är lika vanligt, kan du ta ut ett extra pris för dem.
  • Bild med titeln Bjud ett städningsjobb Steg 18
    5. Ge det totala budbeloppet längst ner i ditt förslag. När du har listat alla leveranser och tjänster du tillhandahåller, bryta ner dina kostnader så att din kund vet exakt vad de betalar för. Inkludera resetider till webbplatsen, utbudet och arbetskostnader för dina anställda.
  • Bild med titeln Bjud ett städningsjobb Steg 19
    6. Leverera budet till din klient. Antingen ta ditt bud direkt på klienten eller skicka det över ett mail så att de lätt kan titta på det. Ange din kontaktinformation så att de kan nå ut till dig om de har några frågor om ditt förslag. Ge kunden 90 dagar att svara på förslaget och låt dem veta att du inte kan börja arbeta tills budet är accepterat.
  • Följ nästa dag med ett telefonsamtal för att se om de fick ditt förslag och att skapa en bra repertoar med kunden.
  • Om kunden godkänner ditt bud, ställ in ditt möte och skicka information som de begär, som ditt intyg om försäkring eller dina rengöringsplaner. På den tiden är jobbet aktivt.
  • Tips

    Använd en online budkalkylator för att hjälpa dig att bestämma en rimlig uppskattning för jobbet.

    Varningar

    Ge inte ett bud som är för lågt att du inte kan göra en vinst på jobbet.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande