Hur man undviker dubbelbeskattning

Om du börjar en ny verksamhet i USA, är det viktigt att välja rätt juridisk affärsenhet. Om du innehåller ditt företag som ett C Corporation, kan du sluta med att betala skatt två gånger - en bolagsskatt på vinst plus personlig inkomstskatt på alla utdelningar du får. Om du organiserar ditt företag som en LLC, eller väljer s Corporation-status, beskattas ditt företag som det är känt som en genomgångsenhet, vilket innebär att nettoinkomsten av verksamheten beskattas på din personliga inkomstskatt, så att du kan undvika Denna dubbelbeskattning. Det finns också några legitima metoder som du kan använda för att undvika dubbelbeskattning, även som ett C Corporation.

Steg

Metod 1 av 3:
Undviker dubbelbeskattning som ett C-bolag
  1. Bild med titeln Undvik dubbelbeskattning Steg 1
1. Betala dig själv en lön. Du kan undvika dubbelbeskattning, åtminstone delvis, genom att betala dig en lön snarare än att ta utdelningar från lageret du håller i ditt företag. Din lön dras av från bolagets vinst som företagskostnad.
  • Du måste kunna motivera lönen som rimlig, eller IRS kan behandla den som en förtäckt utdelning. Titta på andras löner i liknande positioner i din bransch, liksom lönhistoriken för dig själv eller andra ägare du betalar en lön.
  • Tänk på att lönen du betalar dig som lön är föremål för federala löneskatter (inklusive social trygghet och medicare skatt) samt federal och statlig arbetslöshetskatt. Omvänt är belopp som utbetalas som utdelningar inte föremål för dessa skatter.
  • Bild med titeln Undvik dubbelbeskattning Steg 2
    2. Håll vinsten i bolaget. Ditt bolag måste betala skatt på vinster, och individer måste betala skatt på eventuella utdelningar som de får - dubbelbeskattning. Men om du inte betalar utdelningar, betalar du bara skatt på vinsten en gång.
  • Du kan sluta behöva betala ett straff om du ackumuleras för mycket i vinst utan att betala några utdelningar. Denna strategi är bäst att undvika dubbelbeskattning endast på kort sikt.
  • När IRS utvärderar ackumulerade intäkter, ser det på om ackumuleringen av dessa vinster är rimliga för att möta verksamhetens behov. Kontakta en skattepersonal om du planerar att samla mer än 200 000 dollar.
  • Bild med titeln Undvik dubbelbeskattning Steg 3
    3. Hyrfamiljemedlemmar. Om du är gift eller har barn kan du anställa dem för att arbeta på ditt företag. Så länge den kurs du betalar är det rimligt och du följer alla tillämpliga arbetslagar, kan du använda den här strategin för att undvika dubbelbeskattning.
  • Familjemedlemmarna du anställer måste vara legitima anställda som faktiskt arbetar för ditt företag.
  • Bild med titeln Undvik dubbelbeskattning Steg 4
    4. Låna pengar från ditt företag. Som företagsägare kan du ta ut ett lån från företagsvinster och att pengarna inte är föremål för någon ytterligare skatt. Det måste dock vara ett legitimt lån som du betalar tillbaka till en rimlig ränta.
  • Även om denna strategi hjälper dig att undvika dubbelbeskattning i princip, kan det inte faktiskt spara några pengar på lång sikt, särskilt om du lånar stora mängder.
  • 5. Leasingutrustning från en LLC. Om du kör ett C Corporation som använder utrustning, köp den här utrustningen som en separat LLC. Sedan hyr ut utrustningen från LLC till C Corporation för rättvist marknadsvärde så att du kan dra av leasingbetalningarna för C Corporation.
  • Metod 2 av 3:
    Val av s Corporation Status
    1. Bild med titeln Undvik dubbelbeskattning Steg 5
    1. Följ dina statens regler för att skapa ett företag. Varje stat har särskilda regler som måste följas till lagligt utforma ett företag. Dessa regler och regler finns vanligtvis på webbplatsen för statens statssekreterare.
    • Du behöver inte nödvändigtvis integrera ditt företag i det tillstånd där du bor eller planerar att driva ditt företag. Men du måste registrera dig för att göra affärer i ditt tillstånd som en "utländskt företag," vilket kan innebära att du måste betala mer skatter och avgifter som ett resultat.
    • Du kan ladda ner blanketter för att skapa ett enkelt företag på egen hand. Om din struktur är mer komplex, eller om du har många ägare eller styrelseledamöter, kanske du vill anställa en advokat.
  • Bild med titeln Undvik dubbelbeskattning Steg 6
    2. Kontrollera behörighetskriterierna för S-Corporation-status. När du har skapat ditt företag kan du undvika dubbelbeskattning genom att välja S-Corporation-status. Det betyder att ditt företags vinst kommer att "passera" företaget. Varje individ betalar sedan skatter på deras andel av vinsten, men bolaget själv betalar inte också skatter. Endast specifika typer av företag kvalificerar sig för denna status.
  • Ditt företag kan inte ha mer än 100 aktieägare. Aktieägare måste i allmänhet vara andra individer - inte företag eller partnerskap - och de måste vara amerikanska invånare.
  • För att kvalificera sig för S-Corporation-status kan du bara utfärda en klass av lager.
  • Konsultera en skatterådgivare om ditt företag tidigare har drivit som ett C-bolag och du har valt att beskattas som ett s Corporation. Du kan vara föremål för den inbyggda vinsterna om du säljer företagets tillgångar efter att ha gjort S Corporation Val.
  • Bild med titeln Undvik dubbelbeskattning Steg 7
    3. File IRS Form 2553. Form 2553 kräver grundläggande information om ditt företag, och berättar IRS att ditt företag väljer att vara ett s Corporation. Den innehåller ett samtycke som måste undertecknas av alla aktieägare.
  • Var uppmärksam på tidsfrister. Om du använder ett 12-månaders kalenderskatteschema måste denna blankett lämnas in senast den 15 mars på det år du vill hävda valet. Om du lämnar den efter den 15 mars, kommer valet kommer inte att träda i kraft förrän följande skatteår, men det finns några undantag.
  • Bild med titeln Undvik dubbelbeskattning Steg 8
    4. Skicka kvartalsvisa avkastning. I de flesta fall vill du betala skatt kvartalsvis för ett s Corporation. Annars riskerar du att betala ett straff och intresse för att vänta tills du skickar din individuella avkastning och betalar all skatt då.
  • För att beräkna dina beräknade skatter, använd IRS Form 1040-ES. Fördelning av vinst kommer att baseras på ditt aktieägaravtal och antalet aktier som varje aktieägare äger.
  • Bild med titeln Undvik dubbelbeskattning Steg 9
    5. File IRS bildar 1120s varje år. Eftersom du har vald s Corporation-behandling, behöver ditt företag inte betala skatt som en separat enhet. Du måste dock lämna in en informativ avkastning för att avslöja IRS Mängden vinst eller förlust varje år.
  • Du måste skapa ett schema K-1 för varje aktieägare, som rapporterar deras andel av ditt företags vinst eller förlust. Varje aktieägare är ansvarig för att rapportera vinst som inkomst på deras personliga inkomstskatt.
  • Var noga med att filformulär 1120s i tid eftersom det finns påföljder för att skicka det sent.
  • Metod 3 av 3:
    Skapa en LLC
    1. Bild med titeln Undvik dubbelbeskattning Steg 10
    1. Boka ett unikt företagsnamn. Du måste ha ett företagsnamn som inte kan förväxlas med andra företag som är verksamma i ditt tillstånd. Om du ska organisera ditt företag som LLC, måste det ha "Låga" beteckningen i slutet.
    • Titta online för ditt statens företagsnamnregistret. Du kan använda registret för att söka det namn du vill använda för att se om det är tillgängligt.
    • Det är en bra idé att också kontrollera att det finns ett domännamn relaterat till ditt valda företagsnamn, så du kan bygga en webbplats för ditt företag.
    • Oavsett om du ska ställa in ditt företag som ett företag eller en LLC beror på vilken typ av företag du har och vilken stat du arbetar i. Du kan dock välja att beskatta din LLC som ett s Corporation.
  • Bild med titeln Undvik dubbelbeskattning Steg 11
    2. Kontakta kontoret för din statens statssekreterare. Varje stat har något olika riktlinjer för att registrera en LLC. Statssekreteraren kontrollerar vanligtvis registreringen av nya företag.
  • Reglerna och annan information finns på sekreteraren för statens hemsida. Du behöver vanligtvis inte prata med någon för att få den här informationen, men du kanske vill ringa om du har några frågor.
  • Bild med titeln Undvik dubbelbeskattning Steg 12
    3. Utkast till driftsavtal. Ditt operativa avtal beskriver hur ditt företag kommer att organiseras och hanteras. Du kan utarbeta detta dokument själv med formulär och prover för att styra dig. Om ditt företag är relativt komplicerat eller du har flera affärspartners, kanske du vill anställa en advokat för att utarbeta det för dig.
  • Bestämmelser som handlar om äganderätt och inkomst bland medlemmarna i din LLC kommer att vara särskilt viktigt när det gäller att undvika dubbelbeskattning. Du kommer att relatera till dessa bestämmelser när du delar in inkomst och arkivering av skatter.
  • Du behöver vanligtvis inte lämna in en kopia av ditt operativa avtal med staten. Det betyder inte att du inte borde ha en, speciellt om du har flera affärspartners.
  • Bild med titeln Undvik dubbelbeskattning Steg 13
    4. Registrera med ditt tillstånd. För att lagligt formulera en LLC måste du slutföra registreringsformulär och lämna dem med din statens statssekreterare. Blanketten kräver detaljer om ditt företag och dess ägare-medlemmar.
  • Förvänta dig att betala arkiveringsavgifter när du registrerar din LLC, vanligtvis några hundra dollar. Information om dessa avgifter kommer att finnas tillgängliga på webbplatsen för din statens statssekreterare.
  • Bild med titeln Undvik dubbelbeskattning Steg 14
    5. Få en Ein För ditt företag. Ett EIN gör att du kan öppna bankkonton i namnet på LLC och hålla LLCs finanser separata från din egen personliga ekonomi. En LLC som har mer än en partner kommer vanligtvis att beskattas som ett partnerskap, vilket har ett separat informationsbeskattningsbehov (formulär 1065).
  • När du får ditt EIN, se till att du använder det officiella juridiska namnet för ditt företag som du registrerade med staten.
  • Bild med titeln Undvik dubbelbeskattning Steg 15
    6. Betala beräknade kvartalsskatt. Om du förväntar dig att du är skyldig till $ 1 000 eller mer i skatter för året måste du och andra ledamöter betala beräknade kvartalsskatter baserade på medlemsfördelning. Du kan använda IRS Form 1040-Es för att uppskatta din skatteskuld.
  • Dela uppskattade vinster för LLC som helhet av antalet medlemmar i din LLC. Om vinsten inte distribueras jämnt, dela dem enligt fördelningen i ditt operativavtal.
  • Antag till exempel att du har startat en LLC med 2 andra partners. Enligt ditt operativa avtal får du 50 procent av vinsten och de andra 2 partnerna delade den andra halvan jämnt. Du skulle fila kvartalsvisa skatter för 50 procent av LLCs beräknade vinst. Var och en av dina partner skulle lämna kvartalsvisa skatter för 25 procent av LLCs beräknade vinst.
  • Bild med titeln Undvik dubbelbeskattning Steg 16
    7. File IRS Form 1065 varje år. Form 1065 är en informativ avkastning som beskriver ditt företags vinst och förlust för varje år. Du eller någon annan ägare-medlem kan slutföra och fila den här blanketten, men se till att det bara är gjort en gång.
  • Baserat på informationen i formuläret 1065 skapar du ett schema K-1 för varje medlem i din LLC och distribuera dem. Varje medlem innehåller deras andel av vinsten som intäkter på deras personliga inkomstskatt.
  • LLC själv betalar inte några skatter på vinsten, vilket undviker dubbelbeskattning. Istället betalar varje medlem personlig inkomstskatt på deras andel av dessa vinster.
  • Tips

    Prata med en certifierad skatteproffs om du har frågor om huruvida du ska beskatta ditt företag som ett företag eller LLC. På grund av lagen om 2017 sänktes skattesatsen till 21%, medan genomgångsenheter (inklusive S Corporations och LLCs) nu är tillåtet ytterligare avdrag som kallas det kvalificerade företagsinkomstavdrag som inte är tillgängligt för C företag.
  • Observera att företag inte får avdrag för betalda utdelningar.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande