Hur man beräknar bond total return

Ett företag utfärdar ett band för att samla in pengar för att driva ett företag. Statliga enheter utfärdar obligationer till fondkapitalprojekt, till exempel en ny motorväg. Obligationsutgivaren är gäldenären och en Bond Investor är borgenären. Investeraren tjänar ränteintäkter varje år och återbetalas ansiktsbeloppet på obligationens löptid. Förutom att tjäna intresse kan investeraren också dra nytta av att sälja bindningen för en vinst. Om obligationen säljs med förlust, minskar förlusten investerarens totala avkastning. Din totala avkastning kan anpassas för skatter och nuvärdet av dina kassaflöden

Steg

Del 1 av 3:
Beräkning av obligationsräntan intjänade
  1. Bild med titeln Beräkna Bond Total Retur Steg 1
1. Bekräfta kupongräntan och dollarbeloppet för Bond-köpet. De allra flesta bindningar kommer med en fast ränta, kallad kupongräntan. Detta kan skilja sig från den nuvarande marknadsräntan.Huruvida obligationen är ett företagsobligation eller ett kommunalt band borde du hitta kupongräntan på obligationscertifikatet.
  • De flesta obligationer utfärdas nu i bokningsformulär. När du köper bindningen får du dokumentation av det obligationer du äger. I stället för att få ett fysiskt ägarintyg får du ett tredjepartsdokument som verifierar att du äger bindningen. Det dokumentet innehåller kupongfrekvensen och dollarns belopp för ditt köp.
  • Det intresse du tjänar på ett band är baserat på intyget av certifikatet. Ansiktsbeloppet kommer att vara i multiplar på $ 1000.Multiplicera kupongfrekvensen med förbindelsens nominella värde.
  • Antag att du köper en bond på $ 10 000 med en fast ränta med 6%. Eftersom priset är fast, betyder det att obligationen betalar dig $ 600 varje år ($ 10.000 x 0.06). Räntebetalningen är fastställd, oavsett fluktuationer i obligationens marknadspris.
  • Rabatter eller premier på obligationer hänvisar till försäljningspriset för obligationen.Rabatter och premier kompenserar investerare för skillnaden mellan kupongräntan på obligationerna och de nuvarande marknadsräntorna.Om den nuvarande marknadsräntan är högre än kupongräntan säljs obligationen till rabatt.Om den nuvarande marknadsräntan är lägre än kupongräntan säljs obligationen till ett premie.
  • Bild med titeln Beräkna Bond Total Retur Steg 2
    2. Lägg upp det totala räntan som uppnåtts på obligationen. En del av din obligationens totala avkastning är det intresse du tjänar över Bondens liv. Verifiera hur många år du har ägt förbindelsen och beräkna det årliga räntan varje år.
  • Använd den periodiseringsmetod för redovisning för att beräkna räntor. Upplupningsmetoden erkänner ränteintäkter när det är förtjänat. Om du äger bindningen under en viss månad på året, tjänar du obligationens intresse under den perioden.
  • Den periodiseringsmetod är inte relaterad till de kontantbetalningar du får. Ditt ränteinkomst baseras på att äga obligationen, inte datumet för en viss räntebetalning.
  • De flesta företagsobligationer betalar intresse två gånger om året. Säg till exempel att ditt band betalar intresse den 1 februari och 1 augusti varje år. Du beräknar intresse som uppnåtts under december. Eftersom du ägde bindningen för hela december i december har du rätt att erhålla räntan för den månaden.Du tjänade en hel månad av intresse i december, trots att intresset inte kommer att betalas till februari det följande året.
  • Bild med titeln Beräkna Bond Total Retur Steg 3
    3. Bestäm ditt intresse intjänat efter att du sälja ditt band. Obligationer kan köpas och säljas mellan investerare, precis som aktier handlas. Som en investerare kan du hålla dig obligation fram till löptiden, eller sälja bindningen innan det mognar. Du kan sälja ditt band på någon arbetsdag.
  • Om du väljer att sälja ditt band påverkar försäljningen det totala intresset du tjänar på obligationen. Antag, till exempel att ditt band betalar intresse den 1 februari och 1 augusti varje år. Du säljer ditt band den 15 december.
  • För att beräkna den totala avkastningen måste du veta det totala intresset som du tjänat under den tid du höll bindningen.
  • Säg att din $ 10.000 Bond har en 6% fast ränta. Obligationen betalar dig $ 600 varje år. Om du höll bindningen i 5 hela år skulle ditt totala intresse vara ($ 600 multiplicerat med 5 år = $ 3000).
  • Du måste också beräkna det fraktionerade året av intresse. I det här fallet höll du obligationen från 1 januari till den 15 december av det sista året för ägande. Det är 11 ½ av 12 månader på ett år. Räntan för det fraktionerade året är [($ 600 x (11.5/12) = $ 575].
  • Du har rätt till det intresse som uppnåtts för ditt ägarperiod, trots att intresset inte kan betalas till månader senare
  • Ditt totala intresse som uppnåtts över 5 år och 11 ½ månad är ($ 3 000 + $ 575 = $ 3,575).
  • Totala returformler kan räkna det exakta antalet ägardagar. Dessa dagar kan baseras på ett 360-dagars år, eller på ett 365-dagars år. Antalet dagar beror på huruvida obligationen utfärdas av ett företag eller en statlig enhet.
  • Del 2 av 3:
    Computing Capital Gains eller förluster
    1. Bild med titeln Beräkna Bond Total Retur Steg 4
    1. Notera ditt ursprungliga köpeskilling för obligationen. En realisationsvinst eller förlust är en del av en obligationens totala avkastning. Om du säljer ett band för mer än ditt köpeskilling, har du en vinst. En förlust genereras när du säljer ett band för mindre än du betalat för säkerheten. För att beräkna en realisationsvinst eller förlust måste du veta det pris du betalat för obligationen.
    • När en obligation utfärdas säljs den för första gången från det utfärdande företaget (eller statligt enhet) till allmänheten. En investerare köper bindningen, och försäljningsintäkterna går till emittenten.
    • Om du köper en bindning när den utfärdas, betalar du normalt ansiktsbeloppet. Ansiktsbeloppet av ett band är $ 1000 eller några flera av $ 1000. Om du köper en $ 10.000 ansiktsbelopp när den är utfärdad, till exempel betalar du $ 10.000.
    • När en obligation utfärdas till allmänheten kan det då köpas och säljas mellan investerare. Antag, till exempel att Bob köper en IBM Corporate Bond när den ursprungligen utfärdas. Bob betalar ansiktsbeloppet på $ 10.000. Bob kan välja att sälja obligationen när som helst före obligationens löptid. Det pris han mottar för obligationsförsäljningen kan vara mer eller mindre än 10 000 dollar.
    • Observera att någon realisationsvinst anses inkomst av IRS och du måste betala skatt på det intresse som uppnåtts.
  • Bild med titeln Beräkna Bond Total Retur Steg 5
    2. Sälja ett band med rabatt. En rabatt innebär att priset på obligationen är mindre än ansiktsbeloppet. Till exempel kan Bond på 10 000 dollar ha ett aktuellt marknadsvärde på $ 9.800. Marknaden indikerar att investerare inte är villiga att betala $ 10.000 för detta band.
  • En obligation värderas till rabatt om den räntesats som anges i obligationen är mindre än räntan på nyemitterade obligationer. Att göra jämförelsen, överväga nyemitterade obligationer av samma emittent och med samma tid fram till mognad.
  • Antag att IBM har en utestående $ 10 000, 6%. Obligationen mognar på 10 år. Räntesatsen ökar. En investerare kan nu köpa en 7% IBM-obligation på 10 år. 6% -obligationen är nu mindre värdefull, eftersom det betalar mindre intresse än 7% -obligationen. Marknadspriset på obligationen kommer att sjunka till ett pris som är mindre än 10 000 dollar.
  • Om en investerare köper bindningen för $ 10.000 och säljer säkerheten för $ 9 800, har den investeraren en kapitalförlust på $ 200. Förlusten minskar den totala avkastningen på bindningen.
  • Bild med titeln Beräkna Bond Total Retur Steg 6
    3. Handla ett band på ett premie. En premie innebär att Bondens pris är mer än ansiktsbeloppet. Till exempel kan bindningen på $ 10.000 ha ett aktuellt marknadsvärde på $ 10,100. Marknaden indikerar att investerare är villiga att betala mer än 10 000 dollar för obligationen.
  • En obligation värderas till ett premie om den räntesats som anges på obligationen är mer än räntan på nyemitterade obligationer. Att göra jämförelsen, överväga nyemitterade obligationer av samma emittent och med samma tid fram till mognad.
  • Antag att IBM har en utestående $ 10 000, 6%. Obligationen mognar på 10 år. Räntorna minskar. En investerare kan nu köpa en 5% IBM-obligation på 10 år. 6% -obligationen är nu mer värdefull, eftersom det betalar mer intresse än 5% -obligationen. Bondens marknadspris skulle öka till ett pris som är mer än $ 10.000.
  • Om en investerare köper bindningen för $ 10.000 och säljer säkerheten för $ 10,100, har den investeraren en $ 100 realisationsvinst. Förstärkningen ökar den totala avkastningen på bindningen.
  • Du kan medföra en vinst eller förlust genom att köpa ett band och sälja den före förfallodagen. En investerare kan också köpa en bond på ett premie eller rabatt och hålla bindningen till förfallodagen. I varje fall kan du få en vinst eller en förlust.
  • Del 3 av 3:
    Bestämma en obligationens totala avkastning
    1. Bild med titeln Beräkna Bond Total Retur Steg 7
    1. Lägg upp ditt totala intäkter från obligationen. Du kan beräkna din totala avkastning genom att lägga till räntan som uppnåtts på bindningen till vinsten eller förlusten. Vinsten eller förlusten kan genereras baserat på att sälja bindningen, eller helt enkelt hålla bindningen till löptid.
    • Antag att du köper en $ 10.000 ansiktsbelopp. Du håller bindningen till mognad och får det högsta beloppet på $ 10.000. Det finns ingen vinst eller förlust på bindningen. Obligationen betalar 6% intresse, och du håller bindningen i 5 år och 11 ½ månad.
    • De 11 ½ av 12 månader i det sista året kan omvandlas till .958. Ditt totala intresse som uppnåtts över bindelsens liv är [($ 10.000) x (6%) x (5.958 år) = $ 3.575]. Din totala avkastning på obligationen är det intresse som uppnåtts ($ 3.575).
    • Säg att du köper samma band och äger säkerheten för samma tid. Antag dock att du köper bindningen för $ 10.000 och sälja bindningen för $ 9.800. Du genererar en $ 200 förlust. Den totala avkastningen på ditt band är ($ 3,575 intresse) - ($ 200 kapitalförlust) = $ 3,375.
    • Antag att du köper samma band och äger säkerheten för samma tid. I det här fallet köper du Bond för $ 10.000 och säljer det för $ 10,100. Du genererar en $ 100 vinst. Den totala avkastningen på ditt band är ($ 3,575 intresse) + ($ 100 realisationsvinst) = $ 3,675.
  • Bild med titeln Beräkna Bond Total Retur Steg 8
    2. Justera din obligationens totala avkastning för effekterna av skatter. Din ränteintäkter och eventuell realisationsvinst eller förlust kommer att beskattas. Du bör överväga dollarns belopp för dina betalningar efter skatt betalas.
  • Antag att din ränteintäkter och en vinst på ett obligationsförsäljning totalt $ 3 675. Du betalar en 20% skatt på ränteintäkterna och vinsten.
  • Din totala avkastning efter skatt är $ 3,675 x 80% = $ 2,940.
  • Ränteintäkter beskattas som vanlig inkomst. Skattesatsen för ränteintäkter är samma takt som du betalar på dina löner.
  • Tänk på att skattesatserna för ränteintäkter och realisationsvinster eller förluster kan vara olika.
  • Det är viktigt att notera att du kan förklara kapitalförluster som avdrag för din avkastning. Du kan använda dina kapitalförluster från investeringar för att minska dina realisationsvinster. Detta minskar hur mycket du måste betala i skatter. Om dina kapitalförluster är mer än dina realisationsvinster, kan du kompensera din vanliga inkomst upp till $ 3000 i ett enda skatteår. Om din förlust är större än $ 3000, kan du hävda ett annat $ 3000 nästa år, och så vidare tills hela beloppet har dras av.
  • Bild med titeln Beräkna Bond Total Retur Steg 9
    3. Beräkna effekterna av marknadsräntan på Bondens pris.Försäljningspriset för ett band varierar beroende på aktuell ränta på marknaden.Om den nuvarande marknadsräntan går högre än obligationskupongräntan, säljs obligationen till rabatt.Omvänt, om marknadsräntan faller under obligationens kupong, säljs obligationen till ett premie.
  • Till exempel, anta ett företag säljer 500 000 dollar, 5 år, 10 procent obligationer, men den nuvarande marknadsräntan är 12 procent.Om den nuvarande marknadsräntan är 12 procent, kommer du inte att vilja investera din $ 1000 i ett band som bara har en 10 procent avkastning.Så bolaget rabatterar priset på obligationen för att kompensera dig för skillnaden i räntan.I det här exemplet skulle företaget sätta försäljningspriset på $ 463,202.
  • Omvänt, anta att den nuvarande marknadsräntan är 8 procent.I så fall är den 10 procentiga kupongen av obligationen en bättre avkastning än du kan få någon annanstans.Företaget vet det här, så de ökar priset på obligationen och utfärdar det på ett premie.Företaget skulle utfärda bindningen på 500 000 dollar för ett försäljningspris på 540,573 dollar.
  • I båda fallen får du fortfarande räntebetalningar baserat på förbindelsens nominella och kupongfrekvens.De årliga räntebetalningarna på obligationen är $ 50 000 ($ 500,000 * .10 = $ 50,000).
  • När en bindning mognar får du förbindelsens nominella värde.Oavsett om du köpte obligationen med rabatt eller ett premie, efter löptid får du nominellt värde.Med hjälp av exemplet ovan, om du köpte bindningen med rabatt eller ett premie, skulle du få $ 500.000 vid mognad.
  • Bild med titeln Beräkna Bond Total Retur Steg 10
    4. Förstå skillnaden mellan avkastning och ränta.Avkastningen är din totala avkastning på huvudmannen för ett band.Avkastningen påverkas av marknadsräntan eftersom marknadsräntan påverkar försäljningspriset för obligationen. Men avkastningen skiljer sig från kupongfrekvensen och marknadsräntan.
  • Beräkna utbytet med formelkupongbeloppet / priset.
  • Med hjälp av exemplet ovan utfärdar ett företag 500 000 dollar, 5 år, 10 procentiga obligationer, och marknadsräntan är 12 procent.Företaget säljer obligationen med rabatt, och priset är $ 463,202.
  • De årliga kupongbetalningarna är $ 50.000.
  • Årlig avkastning är $ 50,000 / $ 463,202 = 10.79 procent.
  • I exemplet där marknadsräntan var 8 procent, såldes obligationen till ett premie, och priset var $ 540,573.
  • Årsutbytet är $ 50,000 / $ 540,573 = 9.25 procent.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande