Hur man har råd med tandimplantat

Kostnaden för tandimplantat kan vara upprörande. Fördelarna med implantat över annan tandvård kan emellertid vara betydande eftersom de helt kan ersätta dina saknade tänder medan de lämnar de andra tänderna intakta. Om du är intresserad av tandimplantat, prova dessa alternativ för att se om du har råd med tandimplantat innan du bestämmer dem helt.

Steg

Metod 1 av 2:
Arbeta med din tandläkare
  1. Bild med titeln Med hjälp av tandimplantat Steg 1
1. Avgöra om din försäkring kommer att täcka någon av kostnaden. Tandförsäkring täcker inte ofta en stor andel tandläkemedelskostnader, men vissa planer täcker en bråkdel av den totala kostnaden. Även om det kanske inte är mycket, kommer varje öre försäkringsbolaget att betala kommer att hjälpa på lång sikt.
  • Ring ditt försäkringsbolag för att diskutera det bästa sättet att betala för dina tandimplantat.
  • Det är viktigt att avgöra om en leverantör av nätet kommer att påverka det belopp som försäkringsbolaget kommer att täcka.
  • Bild med titeln råd med tandimplantat Steg 2
    2. Diskutera dina alternativ med din tandläkare. Låt din tandläkare veta om kostnaden för tandimplantaten är ouppnåelig för dig. Några tandläkare som gör implantat kan överväga att erbjuda dig en betalningsplan som skulle göra implantaten billigare. Närma sig betalningskontoret på din tandläkare och se om de tillåter sådana planer.
  • Schemaläggning av flera implantat rekommenderas att främja läkningsprocessen och för att förbättra fördelarna för ett långsiktigt resultat. Schemaläggning av flera implantat kan samtidigt hjälpa dig att spara på kostnaden för kontorsbesök, anestesi och andra avgifter.
  • Fråga din tandläkare för en tillfällig lösning tills du har råd att få implantaten är också en möjlighet.
  • Bild med titeln ger tandimplantat steg 3
    3. Fråga din tandläkare om de rabatt flera implantat. Vissa dentala kontor har paket som är tillgängliga för att göra implantat mer överkomliga för sina patienter. Fråga om de har tillgängliga paket, eller om de ger rabatter med flera implantat.
  • Bild med titeln ger tandimplantat steg 4
    4. Hitta en tandläkare som utför alla steg. Dentalimplantat involverar många steg, och många gånger kräver både en kirurg och en tandläkare. Om du kan hitta en tandläkare som utför både det kirurgiska och återställande arbetet, kan du spara pengar, och det finns en person som tar allt ansvar för hela förfarandet, vilket är väldigt viktigt. Du sparar också tid på det här sättet eftersom leverantören kan kombinera besöken.
  • Det kan ta flera möten för att få ett implantat som känns som en naturlig tand, så prata med din kliniker för att vara säker på att du förstår processen från början till slut.
  • Metod 2 av 2:
    Hitta alternativa sätt att ha råd med implantat
    1. Bild med titeln ger tandimplantat steg 5
    1. Jämförelsesaffär. Innan du bestämmer, ring om för att få citat från olika tandläkare. Du vill se till att du får den bästa kvaliteten till det bästa priset. Stoppa inte på tandläkare, men Periodontister och orala kirurger erbjuder också tandimplantat. Se till att du har tittat på alla dina tillgängliga alternativ.
    • Bredda nätet för var du får dina implantat. Om du bor i en stor stad, försök att hitta en kvalitet, rekommenderad tandläkare i en förort. Många gånger kommer tandläkare i mindre områden att debitera mindre än de i stora städer.
    • Leta efter nya metoder. Nyöppnade metoder kan debitera mindre eftersom de bygger sina rykte- och klientlistor. Var noga med att kontrollera referenser, som de gick till skolan och där de tidigare arbetade, deras typ av erfarenhet och metoder som de använder, tillsammans med recensioner från människor i samhället som har varit i den nya praxisen.

    Expert varning: Tänk på att medan kostnaderna för implantat kan variera drastiskt beroende på tandläkare, beror en högre kostnad vanligtvis på klinikernas expertis och kvaliteten på de material de använder. Har din forskning noggrant att gå med den billigaste leverantören kosta dig mer på lång sikt om implantatet inte placeras ordentligt.

  • Bild med titeln råd med tandimplantat Steg 6
    2. Prova ett tandimplantatcenter. Ett tandimplantatcenter specialiserar sig på denna typ av muntlig kirurgi. Centret kan debitera mindre eftersom tandimplantat är vad de gör regelbundet, medan din tandläkare kan debitera mer eftersom det är en speciell operation. Dessa centra brukar också sträva efter att ge lägre behandlingskostnad genom att ha ett kirurgiskt team att arbeta på din mun, istället för olika specialister som tar ut separata avgifter.
  • Bilden med titeln har dentala implantat Steg 7
    3. Titta på tandläkare. Många högskolor och universitet har tandläkare som ger tandvård till reducerade kostnader. De flesta av dessa tandläkarskolor har nyligen utexaminerat studenter som arbetar tillsammans med erfarna tandläkare och professorer. De kan till och med ha bättre medicinsk utrustning, till exempel datorer som de använder för guidad kirurgi.
  • Bild med titeln ger tandimplantat steg 8
    4. Finansiera dina implantat. Prova vårdfinansiering, som Carecredit eller Springstone. Vissa företag erbjuder särskild finansiering för hälso- och sjukvårdsrelaterade kostnader utan ränta eller låga, fasta räntor. Vanligtvis kräver det här finansieringsalternativet anständigt kreditpoäng. Om din kreditpoäng är låg kan du få en eller två cosigners på programmet för att bli godkänd.
  • Bild med titeln Krav dentala implantat Steg 9
    5. Titta på låginkomstresurser. Vissa organisationer erbjuder stöd till låginkomsthushåll som behöver tandvård. Vissa ideella och tandläkarorganisationer ger stöd till vissa demografi, som personer med funktionshinder, kvinnor och barn och andra.
  • American Dental Association tillhandahåller en lista efter staten lokala tandläkare som kan hjälpa dig att hitta prisvärda betalningsalternativ.
  • Bild med titeln ger dentala implantat steg 10
    6. Få en tandläkare. Om din försäkring inte betalar för implantat finns det tandläkarförsäkringar alternativa planer som erbjuder implantat täckning. Dessa planer kräver vanligtvis att du använder tandläkare i sitt nätverk.
  • Bild med titeln har dentala implantat Steg 11
    7. Titta på dental turism. Tandturism har blivit en populär metod för högt pris på dental. Tandimplantat är billigare i andra länder, som Mexiko, Ungern, Italien, Costa Rica, och många asiatiska länder. Ibland kan samma tandimplantat kosta hälften av det pris det skulle i USA.
  • Tandturism bör praktiseras med försiktighet. Olika statshälsningsstandarder innebär att inte varje tandläkare kommer att vara lika. Undersöka reglerna, licensstandarder, procedurer och tandläkarekontoret noga innan du får arbete. Få en internationell dental referens om det är möjligt.
  • Du måste också se till att implantatet du får är en högkvalitativ, eftersom det finns många företag på marknaden och dentalimplantat har också börjat tillverkas i Kina. En annan risk som du behöver tänka på är att du kan sluta spendera mer pengar om behandlingen inte går som planerat och komplikationer visas.
  • Bilden med titeln ger tandimplantat steg 12
    8. Göra tandimplantat en högsta prioritet. Om tandimplantat är något du verkligen vill och behöver, överväga att göra det till en högsta prioritet. I stället för att köpa en ny bil eller ta en semester, använd pengarna för att betala för din tandhälsa.
  • När de placeras ordentligt kan tandimplantat ha en mycket hög och långsiktig framgångsgrad, vilket gör dem till en bra investering.
  • Bild med titeln råd med tandimplantat Steg 13
    9. Börja spara. När du har bestämt hur mycket det kommer att kosta för att få tandimplantat, börja sätta åt sidan ett angivet belopp varje vecka eller månad tills du sparar önskad mängd. Spara i små steg kan hjälpa den totala kostnaden verkar mindre överväldigande. Beräkna hur lång tid det tar för att spara tillräckligt med pengar för dina tandimplantat och planera ditt möte för den tiden.
  • Bild med titeln Krav mot tandimplantat Steg 14
    10. Ta det ett steg åt gången. Känner inte att du behöver ha all dentala arbetet på samma gång. Om du bara har råd att få tänderna extraherade vid den här tiden, stanna där tills du har råd med resten. Dental arbete görs ofta i steg, så det är möjligt att du kanske behöver betala för ett steg i taget tills du har slutfört processen. Även om det tar en längre tid, kommer du inte att belastas med hela räkningen på en gång.
  • Tandimplantat tar tid att läka i benet och den här processen tar minst fyra till sex månader. Det betyder att du har gott om tid att samla pengarna för den protetiska delen.
  • Bild med titeln Krav dentala implantat Steg 15
    11. Tänk på en finansieringskampanj. Om du är i allvarligt behov av tandimplantat men fortfarande inte kan höja pengarna, tänka på att starta en kampanj för att höja pengarna. Webbplatser som Indiegogo och Gofundme tillåter dig att samla in pengar för vård. Efter att ha konfigurerat kontot kan du dela via sociala medier så att vänner och familjemedlemmar kan donera om de är villiga.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande