Hur man lägger till moms

När du surfar i din favorit varuhus, berättar de angivna priserna inte den totala kostnaden. De flesta städer och stater tar ut en moms, kör priset på en cool ny jacka eller en fantastisk smycken över vad som är listat på taggen.Beroende på var du är moms kan skumma, så det är viktigt att snabbt och enkelt räkna ut hur mycket du debiteras vid kassan.Följ en av dessa enkla metoder för att räkna ut din slutliga flik.

Steg

Metod 1 av 2:
Beräkning av den exakta mängden moms
  1. Bild med titeln Lägg till försäljningsskatt Steg 1
1. Bestäm försäljningsskattesatsen på din plats.Du kan titta på det online eller fråga en försäljningsförbund vad det blir.Medan stater brukar ställa in en statewide moms, lägger vissa kommuner sina egna skatter ovanpå det. Det innebär att försäljningsskattesatsen kan variera drastiskt när de flyttas mellan olika städer eller län.
  • Försäljningsskatt är inte debiterad på alla saker du köper. Kolla online för att se vad som är, och är inte beskattat i ditt område.
  • Bild med titeln Lägg till försäljningsskatt Steg 2
    2. Konvertera försäljningsskattens procentandel till en decimalfigur.Ta procenttalet och föreställ dig en decimal efter det.Flytta nu den decimalen två utrymmen till vänster, vilket ger dig decimalekvivalenten av försäljningsskattens procent.Till exempel, om försäljningsskattesatsen är 8%, kommer decimalen att vara .08.
  • Bild med titeln Lägg till försäljningsskatt Steg 3
    3. Multiplicera priset på objektet med den decimalfigur du beräknat i föregående steg. Denna beräkning ger dig den mängd skatt som debiteras för ditt köp. Till exempel, om objektet du vill köpa är $ 20, multiplicera 20 gånger .08 och du får 1.6.Det betyder att du måste betala $ 1.60 i moms.
  • Bild med titeln Lägg till försäljningsskatt Steg 4
    4. Lägg till den mängd skatt du beräknat till det listade priset. Detta ger dig det totala priset du måste betala i registret. Använda samma exempel än en gång om du debiteras $ 1.60 på din $ 20-objekt, lägg bara till 1.6 till 20, för totalt $ 21.60.
  • Metod 2 av 2:
    Uppskattning av mängden moms
    1. Bild med titeln Lägg till försäljningsskatt Steg 5
    1. Runda försäljningsskattesatsen till 10%. Oavsett vad den faktiska skattesatsen är, kommer det att göra din multiplikation mycket enklare. Målet med att uppskatta moms är att göra matte enkelt att göra i ditt huvud.Stör inte med exakta mängder, bara uppskatta tillräckligt bra för att du har tillräckligt med pengar för att betala för vad du vill köpa.Genom att använda en uppskattning av 10% betyder det att du i de flesta fall rundar upp och gör din uppskattning mer än du faktiskt kommer att betala.
    • Om du faktiskt avrundar skattesatsen ner, var noga med att komma ihåg att din uppskattning blir lite mindre än du måste betala.
  • Bild med titeln Lägg till försäljningsskatt Steg 6
    2. Flytta decimalpunkten i kostnaden för ditt föremål ett utrymme till vänster.Detta ger dig en bra, snabb uppskattning av hur mycket skatt du debiteras. Inget behov av komplicerade beräkningar, flytta bara decimalen över och det ger dig 10% av kostnaden på taggen.
  • Genom att göra detta multiplicerar du faktiskt kostnaden för ditt föremål med decimalekvivalen på 10%, vilket är uppenbart väldigt enkelt! Till exempel, .10 gånger $ 20 är lika med $ 2.
  • Bild med titeln Lägg till försäljningsskatt Steg 7
    3. Lägg till den beräknade skatten till kostnaden för objektet.Eftersom vi rundade upp, kommer din uppskattning troligen att vara högre än den skatt som faktiskt debiteras, men du kommer att veta att du har råd att betala den totala kostnaden. För att använda vårt exempel från föregående steg en gång till, gör $ 20 plus $ 2 den beräknade totala kostnaden inklusive skatt $ 22.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Försäljningsskattesatser kan skilja sig åt olika produkter, så håll det i åtanke när du beräknar din kostnad.Till exempel är skattesatser på sprit och cigaretter betydligt högre i de flesta regioner.
  • Du kan multiplicera dollarns belopp med 1.X, där x representerar försäljningsskatten efter att ha delat med 100. Till exempel, om något är $ 20 och försäljningsskatten är 7% du skulle multiplicera $ 20 gånger 1.07 Och du skulle betala $ 21.40. Eller lägg till 7 cent för varje dollar.
  • Om du inte kan göra aritmetik i ditt huvud, använd en gemensam kalkylator för att beräkna moms.
  • Indianska människor är befriade från att behöva betala moms.
  • Endast fem stater har ingen statlig moms. De är Alaska, Montana, New Hampshire, Delaware och Oregon.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande