Hur man väljer livförsäkring

Livförsäkring är en del av fastighetsplaneringen.Om du har kära som är beroende av dig ekonomiskt, behöver du livförsäkring.En livförsäkring gör det möjligt för dina mottagare att täcka sina levnadsutgifter efter din död.Beroende på storleken på den fördel du vill tillhandahålla och det belopp du har råd att betala på premier, kan du välja mellan flera olika typer av livförsäkringar.

Steg

Metod 1 av 4:
Beräkna hur mycket livförsäkring du behöverStöd WikiHow och gå till annonsen
  1. Bild med titeln Sätt ett barn upp för adoption steg 3
1. Bestäm om du behöver livförsäkring eller ej.Om du har alla som är beroende av dig ekonomiskt, bör du köpa en livförsäkring.Du kanske kan köpa en livförsäkring genom ditt arbete.Men täckningen kan inte vara tillräckligt hög, och det är sannolikt bara på plats medan du är anställd.Beroende på hur mycket täckning du behöver, kan du behöva köpa en extra livförsäkring utanför arbetet.
  • Om du är singel utan anhöriga, behöver du förmodligen inte livförsäkring.På samma sätt, om du nyligen har blivit gift, om du inte äger någon egendom, kanske du inte behöver livförsäkring.
  • Men vissa människor i det här fallet köper en liten policy. Detta skulle tillåta sina kära att täcka sina slutkostnader som begravnings- och begravningskostnader.
  • Bild med titeln Pay for Law School Steg 3
    2. Uppskatta din familjs levnadskostnader. Om du är ansvarig för att ge några eller alla dina familjs levnadskostnader, vill du köpa försäkring för att täcka det här beloppet så att din familj kan leva säkert efter din passering. Lägg upp din heminkomst över ett år och multiplicera sedan det numret i ett antal år för att bestämma ett försäkringsbelopp som ska köpas. Denna tidsperiod är inte inställd i sten och beror på hur mycket försäkringsskydd du vill köpa och hur mycket kommer att få dig att känna att din familj kan leva säkert i händelse av din passering.
  • En annan övervägning är kostnaden för barnomsorg. Om du passerar kan en vistelsehems make behöva arbeta, vilket också skulle kräva att de skulle betala för barnomsorg för dina barn. Lägg till i denna utgift till ditt totala belopp.
  • Bild med titeln Volunteer Overeaseas Steg 14
    3. Lägg upp din skuldbalans. Bestäm hur mycket pengar det skulle ta för att hålla ditt hus, till exempel det belopp du fortfarande är skyldig på din inteckning. Tally upp någon obetald skuld utöver din inteckning.Din familj kommer att vara ansvarig för dina billån, studielån och kreditkortsskulden.Lägg till i dina slutkostnader.Din familj måste betala dina medicinska räkningar och begravningskostnader, och de kan behöva betala fastighetsskatter.
  • Antag till exempel att du är skyldig $ 150.000 på din inteckning, och du har annan konsumentskuld som lägger till upp till $ 20.000.Uppskatta att dina slutkostnader kostar $ 5000.Detta lägger till upp till $ 175.000 ($150,000+$20,000+$5,000=$175,000){ DisplayStyle ( $ 150.000 + $ 20.000 + $ 5000 = $ 175,000)}( $ 150,000 + $ 20,000 + $ 5,000 = $ 175,000).
  • Bild med titeln Pay for Law School Steg 9
    4. Tänk på dina barns utbildning. Du vill lämna din familj med tillräckligt med pengar för att täcka framtida finansiella skyldigheter.Till exempel kan din make kanske skicka dina barn till college.Uppskatta hur mycket som skulle behövas för undervisning, böcker, avgifter och rum och bräda.Om du passerar, kanske det inte är möjligt utan din inkomst.En livförsäkring kan göra det till en verklighet.
  • Om du till exempel vill att dina barn ska kunna delta i en in-state, fyraårig offentlig skola, måste du ha minst $ 130 000 per barn. Om du har tre barn, skulle du behöva $ 390,000.
  • Bild med titeln Beräkna över huvudet 7
    5. Lägg upp de nuvarande ekonomiska resurserna.Tally upp några ekonomiska resurser som fortfarande är tillgängliga för din familj efter din död. Till exempel kan din make ha en inkomst.Du kan ha besparingar eller pensionskonton.Dessutom kan du ha börjat spara för college.Du kan också ha andra livförsäkringar.Lägg upp saldningarna i alla dina konton.
  • Antag till exempel att du har $ 75.000 sparade i dina pensionskonton och $ 10.000 sparade för college.Du har också en annan livförsäkring genom arbete som är värt $ 50.000.Det betyder att du redan har $ 135 000 i ekonomiska resurser ($75,000+$10,000+$50,000=$135,000){ displayStyle ( $ 75.000 + $ 10.000 + $ 50,000 = $ 135,000)}( $ 75,000 + $ 10.000 + $ 50,000 = $ 135,000).
  • Bild med titeln Beräkna baseballkrig Steg 4
    6. Beräkna hur mycket livförsäkring du behöver.Lägg upp alla de utgifter du vill täcka, inklusive att betala ditt hus, betala din skuld och skicka dina barn till college.Lägg upp alla dina ekonomiska resurser, inklusive dina pensionsbesparingar, högskolestudier och andra livförsäkringar.Subtrahera värdet av dina ekonomiska resurser från de totala utgifterna du vill täcka.Detta berättar hur mycket livförsäkring du behöver.
  • I det ovanstående exemplet vill du täcka $ 175.000 i skuld och $ 390,000 i högskoleutbildning.Detta uppgår till upp till $ 565.000.
  • Du har redan $ 135 000 i andra ekonomiska resurser.
  • Du måste köpa $ 430.000 i livförsäkring ($565,000-$135,000=$430,000){ DisplayStyle ( $ 565,000 - $ 135,000 = $ 430,000)}( $ 565,000 - $ 135,000 = $ 430,000).
  • Bild med titeln Investera små mängder pengar klokt steg 11
    7. Använd en online livförsäkringsräknare.Många livförsäkringsbolag har onlineformulär som hjälper dig att räkna ut hur mycket livförsäkring du behöver.Du anger hur mycket enastående skuld du har och hur många barn du behöver skicka till college. Du ingår också information om den totala årliga inkomst som din familj skulle behöva och eventuell inkomst du förväntar dig att din make ska tjäna efter att du dör. När du skickar in informationen analyserar räknaren din situation och berättar hur mycket livförsäkring du behöver köpa.Därifrån skulle du kontakta en agent och diskutera de livförsäkringsprodukter som de har tillgängliga för att täcka dina behov.
  • Bild med titeln Få morföräldrar rättigheter i Ohio Steg 12
    8. Omvärdera dina försäkringsbehov när du når pensionsåldern.Om du har köpt en term livförsäkring, har den sannolikt löpt ut när du når pensionsåldern.Vid denna tidpunkt skulle kostnaden för att köpa en ny livförsäkring vara förbjuden hög på grund av din ålder. Om du har planerat bra för pensionering, bör du inte behöva en livförsäkring.Din pensionskonton ska kunna ge dina nära och kära i händelse av din död.På samma sätt, om du har en kontantvärde, borde du inte behöva det längre.Betalar ut policyn och lägger till kontantvärdet till dina pensionsredovisning.
  • Metod 2 av 4:
    Förstå livförsäkringsprodukterStöd WikiHow och gå till annonsen
    1. Bild med titeln Förstå strukturen i ett enkelt avslöjande avtal Steg 7
    1. Jämför Term Life and Whole Life Insurance. Det här är de två grundläggande kategorierna för försäkring tillgänglig. Termen försäkring är bra under en viss tid, medan hela livförsäkringen är bra för hela ditt liv om du betalar premier. Termen försäkring är vanligtvis billig, och hela livförsäkring är dyr.Detta beror på att sikt försäkring är ren dödlighetsrisk, administrativa kostnader och provisioner medan hela livet är dödlighetsrisk, en investeringsdel, administration och provisioner. Skillnaden är investeringsstycket på den senare. Det innebär att hela livförsäkringspolicyerna avsätter en del av premien du betalar varje månad för att investeras och växa i värde.
    • Termens livförsäkring är grundläggande och billig.Det är bra för en viss tid.Till exempel kan din livsförsäkring täcka din för 10, 20 eller 30 år. Om du dör under försäkringsperioden, får dina mottagare din dödsförmån.Om du dör efter att termen har löpt ut, får dina mottagare ingenting.
    • Hela livspolitiken är också kända som kontantvärdepolitik.De är bra tills du slutar betala premier.De löper inte ut efter ett visst antal år.De har också en investeringskomponent bifogad.Det innebär att en del av premien investeras av försäkringsbolaget och tjänar intresse.Tre typer av hela livförsäkring är hela livet, universellt liv och variabelt liv.
    • Livförsäkringar bör ge dig tillräckligt med att ge ekonomiskt stöd till din familj i händelse av din död.Medan du har en kontantvärdepolicy som växer över tiden låter attraktivt, kan det här alternativet vara dyrt. Om du skulle kämpa för att betala premierna på en sådan politik, kan sikt försäkring vara det bästa alternativet för dig.
    • Om du emellertid har råd med premier och du har maxed ut dina bidrag på dina pensionskonton före skatt, kan en livförsäkring i kassaflödet vara ett bra val för dig.Eftersom kontantvärdet bygger upp skattefritt, ger det dig ett annat tillfälle att bygga ditt pensionsöga ägg.
  • Bild med titeln Bli en högskoleprofessor Steg 13
    2. Utvärdera de två typerna av termens livförsäkring.Du kan välja mellan två olika typer av termens livförsäkring.Den första är den årliga förnybara termen.Med den här typen kan du köpa ett år av täckning åt gången.Du har möjlighet att förnya varje år.Det andra alternativet är nivå premieperiod. Det innebär att du låser till en viss flerårsperiod, till exempel 10, 20 eller 30 år.
  • Med en årlig förnybar term försäkring kommer premien sannolikt att öka varje år.
  • Med nivå premieperiod är du garanterad samma premie för termens liv.
  • Bild med titeln Bli en högskoleprofessor Steg 32
    3. Bedöm de tre olika typerna av permanent livförsäkring som du kan köpa.De är hela livet, universellt liv och variabelt liv.Dessa policyer använder olika typer av investeringsverktyg för att växa kontantvärde. Avkastningen, som växer kontantvärde, beror på risken i investeringarna. Politik med högre riskinvesteringar garanterar inte ett belopp för kontantvärdet av din policy (även om dödsinnehavaren alltid är garanterad).
  • Hela livförsäkringar betalar ett garanterat belopp till dina mottagare vid din död.En del av ditt bidrag investeras av försäkringsbolaget för att växa kontantvärdet för din fördel.Fonden växer skatte-uppskjuten varje år som du håller politiken.
  • Universal Life Insurance kombinerar en livförsäkring med en penningmarknadsinvestering.Denna typ av investering är riskfylld.Därför kan försäkringstagarna förvänta sig en högre avkastning.
  • Med rörlig livförsäkring är försäkringspolicyn knuten till ett lager eller obligationsinvesteringar.Kontantvärdet är investerat i flera delkonton.Investeringen växer eller krymper tillsammans med resultatet av fondkonton på marknaden. Stödmottagare har gynnsamma skattebehandlingar.
  • Universell och variabel livförsäkring kan erbjuda högre avkastning än hela livförsäkring, men de erbjuder inte den garanti som kommer med hela livförsäkring. Det finns risk för att avkastningen inte kommer att vara så hög som förväntat.
  • Dessa val skiljer sig främst i sina fasta och rörliga räntesatser beroende på det valda investeringsfordonet. I varje fall betalar försäkringstagaren en premie över den försäkrades faktiska dödlighetsrisk.
  • Metod 3 av 4:
    Hitta den bästa livförsäkringsplanenStöd WikiHow och gå till annonsen
    1. Bild med titeln Begär ett arbetsplats boende Steg 4
    1. Bedöma försäkringsleverantörernas ryktbarhet. Försäkringsleverantörer är klassade för finansiell styrka och ryktbarhet av en handfull värderingsföretag. Dessa betygsföretag är thestreet.com, Standard & Poor`s, Moody`s, Fitch och A.M bästa företaget. Inte varje försäkringsbolag kommer att ha ett betyg med alla byråer, men det är viktigt att få betyg från var och en som du kan innan du köper från en försäkringsleverantör, speciellt om leverantören inte är känt. Var noga med att titta på vad betygsvillkoren betyder för varje ratingföretag.
    • Företagen tilldelar betyg på olika skalor, med några med hjälp av "A+" för att beteckna deras högsta betyg och andra som använder "Aaa."
    • I allmänhet en bedömning av "säkra" (snarare än alternativet, "sårbar") är en positiv indikator på leverantörens prestanda.
  • Bild med titeln Avbryt ett kontroll Steg 8
    2. Välj mellan sikt försäkring och hypotekslån försäkring när du köper ditt första hus.När du köper ditt första hus är det förmodligen dags att överväga inköpstidens livförsäkring.Detta gör det möjligt för co-låntagaren på din inteckning att få en dödsförmån som skulle täcka alla levnadskostnader och att fortsätta betala inteckning.Om du av någon anledning inte kan uppfylla försäkringskriterierna för termens livförsäkring, köpa hypotekslån försäkring.Detta betalar mottagaren nog att betala av inteckning på huset i händelse av din död.
  • Bild med titeln Avbryt ett kontrollsteg 10
    3. Ge din familj när du förväntar dig ditt första barn.När du förväntar dig ditt första barn behöver du en livförsäkring för att skydda din familj i händelse av din död.Din mottagare kan använda dödsförmånen för att upprätthålla samma levnadsstandard för dina barn utan att behöva oroa sig för att ersätta din inkomst.Välj en policy som är stor nog att betala för minst 18 års barnuppfödning och hushållskostnader.Dessutom kan du ge tillräckligt med collegeundervisning.
  • Metod 4 av 4:
    Att jämföra livförsäkringsnoteringarStöd WikiHow och gå till annonsen
    1. Bildbeteckningen Försvara en skoladministration i ett lokalt ansvar Lagstiftning Steg 3
    1. Utvärdera de årliga fördelarna och premien. Jämför premier för att se om du är låst i en takt under ett antal år eller om det varierar varje år.Om du är på fast inkomst, kan ett fast premium vara bättre för dig.På samma sätt, jämför dödsförmånerna.Beroende på vilken typ av policy som du shoppar, får dödsfallet inte garanteras.Utvärdera hur mycket det sannolikt kommer att fluktuera varje år.
    • Till exempel är termens livförsäkringar billigare än permanent livförsäkringar.Deras premier är fasta, vilket innebär att du betalar samma belopp varje månad så länge du har policyn.Dödsförmånen är också ett garanterat belopp.Dina stödmottagare är garanterade att få den mängd försäkring du köpte.
    • Permanenta livförsäkringar är dyrare.Vissa investerar också en del av ditt månatliga premie för att växa kontantvärdet av din policy. Det innebär att ditt månatliga premie kan variera.Det innebär också att mängden av din policys kontantvärde inte är garanterat (även om din dödsåtag är). Det kan öka eller minska beroende på hur bra dina investeringar utför.
  • Bild med titeln Beräkna CPI steg 4
    2. Beräkna mängden kontantvärde du kan ackumulera.Om du handlar för en kontantvärde, bestämma hur mycket kontantvärdet kan växa.Hela livet, universellt liv och variabel livspolitik använder olika typer av investeringsverktyg. Beroende på den berörda risken varierar avkastningen. Kassaflödet är viktigt för när du inte dör.
  • Tala med ditt försäkringsagent om de typer av investeringsverktyg som de kommer att använda och hur riskabelt investeringarna är.De riskidaste investeringarna har potential för höga avkastningsgrader.Det betyder att kontantvärdet kan växa snabbt.Men de kan också krascha lika snabbt, tömma din investering.Det innebär att mängden dödsförmån som betalas till dina mottagare minskar.
  • Bestäm hur bekväm du är med de olika risknivåerna innan du bosätter sig på en policy.
  • Bild med titeln Köp en löpband Steg 3
    3. Bedöma avgifterna.Vissa försäkringsleverantörer bygger avgifter i dina premier.Innan du köper en policy, läs det fina utskriften för att lära dig om policyavgifter.Policyavgifter innebär att några av ditt bidrag betalas till försäkringsbolaget istället för att gå in i din dödsåtag.Det innebär också att mindre av ditt premie investeras och tillåter ditt kontantvärde att växa.Om du använder din livförsäkring som ett investeringsverktyg för att bygga ditt pensionsöga ägg, kan de avgifter som är belastade av försäkringsbolaget överstiga avgifterna du skulle betala för att investera pengar på annat håll.
  • Bild med titeln Avbryt ett kontroll Steg 9
    4. Fråga om du kan konvertera en termpolitik till en kontantvärdepolicy.Vissa försäkringsleverantörer skriver en klausul i din termicell som låter dig konvertera den till helliv utan att ge nya bevis på försäkringslighet.Det innebär att du kan konvertera policyn oavsett din hälsa.Du behöver inte genomgå fysiska undersökningar för att kunna kvalificera sig.Om det här är något som intresserar dig, välj en policy med denna klausul.
  • Bild med titeln hävdar ersättning för whiplash steg 24
    5. Ta reda på om kontantvärdesdelen av din policy har utdelningar.Det innebär att du skulle dela i företagets överskott om du äger en permanent policy.Varje år, när bolaget har betalat fordringar, kostnader, övriga skulder och har finansierat reserver för framtida fördelar, betalar det överskottet till försäkringstagare i form av utdelningar.Du kan återinvestera utdelningarna i din policy, eller du kan betala ut dem.
  • Detta gäller endast för ömsesidiga företag, inte aktiebolag, som har aktieägare istället för försäkringstagare.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande