Hur man väljer en prostodontist

Prostodontister är tandläkare som specialiserar sig på att fixa skador på dina naturliga tänder eller ersätta dem med konstgjorda eller protesiska tänder. Du kan se en prostodontist för proteser, kepsar, implantat, kronor, broar, faner, tandblekning, byte av förlorade eller skadade tänder och fixering av traumatisk skada och fosterskador i munnen, käken och ansiktet. Välj en prostodontist som är rätt för dig genom att be om hänskjutande, som uppfyller din prostodontist i förväg och säkerställer att de har rätt legitimationsuppgifter som är högkvalificerade.

Steg

Metod 1 av 2:
Att hitta en prostodontist nära dig
  1. Bilden med titeln Få föreskriven Xanax Steg 4
1. Få en hänvisning från din tandläkare. Om du behöver ett förfarande som din vanliga familj tandläkare inte utför, be om en hänvisning till en kvalificerad prostodontist. Din tandläkare kan vanligtvis erbjuda förslag till yrkesverksamma som de framgångsrikt har arbetat med tidigare.
  • Prostodontister är ofta "lagledare" När olika tandläkare arbetar tillsammans, så är det troligt att din tandläkare har arbetat med flera prostodontister i det förflutna.
  • Bild med titeln Hitta ett jobb i Dubai Steg 6
    2. Sök efter en professionell genom American Board of Prosthodontics (ABP). Använd denna nationella organisationens enkla online-sökmotor på abpro.org. Ange bara din plats efter stat, stad eller postnummer och du kommer att se en lista som en certifierad prostodontister i ditt område.
  • Välj alltid en bräda-certifierad prostodontist.
  • Den här webbplatsen listar bara prostodontister i USA. För att söka efter proffs i andra länder, gå igenom en webbplats som föreningen av prostodontister i Kanada på prostodonti.f eller en annan webbplats som listar specialister internationellt.
  • Om du inte har din egen dator hemma, försök att använda en på ett offentligt bibliotek. Du kan också fråga en vän, familjemedlem eller din läkare som hjälper dig att söka online.
  • Bild med titeln Skriv ett blogg Post Steg 1
    3. Använd online-sökningen från American College of Prosthodontists (ACP). Liksom ABP använder ACP en enkel online-sökmotor på gotoapro.org. Fördelen med den här webbplatsen är att du kan söka efter procedur såväl som plats, till exempel "tandimplantat", "sömnapné" eller, "medfödda munfel", bland annat.
  • Bild med titeln Hitta ett jobb om du har ett funktionshinder steg 16
    4. Ring ditt sjukförsäkringsbolag. Innan du väljer en professionell och startar en dental-procedur, se till att den kommer att täckas av din försäkring. Ring ditt hälso- eller tandläkarförsäkringsbolag direkt och fråga om de täcker det förfarande du behöver gjort. Ofta kan de tillhandahålla en lista på "In-Network" -personal vars arbete de kommer att täcka.
  • Du kan hitta telefonnumret för ditt försäkringsbolag på ditt försäkringskort.
  • Bildbetaget Skriv ditt kongressrepresentant Steg 12
    5. Läs användarrecensioner. Besök en webbplats som hälsovills.com Att läsa vilka andra patienter som ska säga om din valda prostodontist. Det finns ofta information tillgänglig om väntetider, hur lätt det är att få ett möte, och om människor gillar deras prostodontist och resultatet av deras behandling. Dessa kallas ibland "patientnöjdhetsundersökningar."
  • Leta efter recensioner som delar djup erfarenhet. Noggrann återkoppling och patientens testimonials hjälper dig att förstå kvaliteten på vården som du får.
  • Bild med titeln Tala med din fru eller flickvän om oralsex steg 20
    6. Fråga personer du känner till förslag. Ibland är det enklaste sättet att hitta en prostodontist med munnen. Fråga en vän, familjemedlem eller medarbetare som har tandproteser eller har haft omfattande tandvård om de ser en prostodontist som de känner och litar på. Ofta kan du se samma läkare - om inte, kan du förmodligen se en annan professionell inom samma organisation.
  • Metod 2 av 2:
    Välja en kvalificerad professionell
    1. Bildbeteckningen blir ett certifierat livsledare Steg 6
    1. Fråga om sin utbildning. Varje tandläkare ska ha den grundläggande dental doktorsexamen av tandläkarmottagning (DDS) eller doktor i dentalmedicin (DMD). Prostodontister borde ha genomfört tre års ytterligare specialutbildning efter avslutad tandläkare och tjäna den grundläggande examen. Fråga var de gick till skolan, och om det var ett ackrediterat program.
  • Bild med titeln Bli en kongressperson Steg 5
    2. Välj någon som är styrelse certifierad. Inte alla stater kräver att prostodontister är certifierade, så fråga om att se certifieringen av den professionella du väljer.
  • Prostodontister måste recertify och ta ett prov vart 8 år för att vara aktuell på medicinsk kunskap, så se till att deras certifiering är uppdaterad.
  • Bild med titeln Gain Vikt Steg 3
    3. Ha ett samråd med din prostodontist. Möt din valda professionella före ditt möte. Chatta med dem och se till att du känner dig bekväm och att de lyssnar på dina behov.
  • Försök att urskilja om de verkar uppdaterade om den senaste tekniken, procedurerna och medicinerna. Det är okej att skriva ner saker de säger och fråga sedan din familj tandläkare om dem senare.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande