Hur man väljer en kosmetisk tandläkare

Kosmetisk tandvård är den tandläkare som fokuserar på hur dina tänder ser ut. Detta kan inkludera blekning, formning, stängningsutrymmen och byte av tänder. Om du vill att dina tänder blir mer estetiskt tilltalande, kan det vara värt att arbeta med en kosmetisk tandläkare. Välj en som är professionell, skicklig och kan möta dina behov.

Steg

Del 1 av 3:
Välja kosmetisk tandvård
  1. Bild med titeln Välj en kosmetisk tandläkare Steg 1
1. Tänk på kosmetisk tandvård om du inte tycker om hur dina tänder eller leende visas. Medan kosmetiska tandläkare kan fylla håligheter och göra andra grundläggande tandprocedurer, är deras huvudfokus på hur dina tänder ser ut. Om du har allvarliga hälso- eller funktionella problem som är relaterade till dina tänder, börja inte med kosmetisk tandvård.
  • Bild med titeln Välj en kosmetisk tandläkare Steg 2
    2. Läs mer om kosmetisk tandvård för att se om det är rätt för dig. Förutom vitare använder kosmetiska tandläkare en mängd olika tekniker för att producera ett jämnt vitt leende.
  • Bondning innebär att man applicerar tandfärgade hartser i tänderna för att fylla i chips eller överflödiga utrymmen och att täcka fläckar.
  • Faner är porslin eller kompositlock som varar längre än att binda och kosta mindre än kronor. De förbättrar också utseendet på flisade, färgade eller misshapen-tänder och skapar ett perfekt leende som erbjuder samma kontur, form och färg. Tandläkaren tar ett intryck av din tand och har sedan en anpassad faner gjord i ett laboratorium.
  • Kronor täcker en hel tand. Förutom kosmetisk förbättring används kronor för att återställa eller skydda en trasig eller svag tand och för att stabilisera stora fyllningar.
  • Implantat ersätter roten till en tand genom att fusera till käftbenet. Därefter kommer implantatet att kräva en krona som liknar den naturliga tanden. Detta är ett kirurgiskt förfarande som måste göras av en specialist.
  • Inlägg / Onlays är indirekta fyllningar gjorda av porslin eller andra kompositmaterial som används för att behandla tandförfall eller strukturell skada. De är skapade i ett dentallaboratorium och monteras sedan och binds i den skadade tanden.
  • Smile Makeovers involverar en eller flera kosmetiska behandlingar, som tandimplantat, tandfinnare, tandblekning för att förbättra det övergripande utseendet på din mun.
  • Fullständig munkonstruktion behövs för att korrigera funktionella problem i dina tänder, muskler, bett och benstruktur.
  • Bild med titeln Välj en kosmetisk tandläkare Steg 3
    3. Undersök AT-HOME-behandlingsalternativ. Om blekning av dina tänder är ditt huvudsakliga problem, kan du börja med att försöka hemmabehandlingar, vilket kan vara betydligt billigare än professionell vitare. Köp Whitening tandkräm, remsor eller penselformler från drogbutiken. Men innan du använder ett kit med ett starkt blekmedel som peroxid, bör du kontrollera med din vanliga tandläkare för att vara säker på att det inte finns en underliggande fråga som förfall eller sjukdom, såsom hypomineralisering av emaljen, som borde vara adresserad först.
  • Bild med titeln Välj en kosmetisk tandläkare Steg 4
    4. Bedöma om en ortodontist skulle vara ett bättre val. Kosmetiska tandläkare kan ta itu med ojämna tänder med faner och omforma. Men om du har allvarligt feljusterade tänder, kan du göra det bättre med en ortodontist som kan räta ut tänderna med hängslen.Om du inte är säker, kontakta både en kosmetisk tandläkare och en ortodontist och jämför sina svar.
  • Del 2 av 3:
    Hitta en kosmetisk tandläkare
    1. Bild med titeln Välj en kosmetisk tandläkare Steg 5
    1. Fråga din vanliga tandläkare. Han kan kunna genomföra några grundläggande kosmetiska procedurer själv. Dessutom borde han kunna hänvisa till specifika rekommenderade kosmetiska tandläkare. Även om din tandläkare erbjuder att göra ett kosmetiskt förfarande, tveka inte att få en andra åsikt från en tandläkare, vars praxis fokuserar på kosmetisk tandvård innan du fattar ett slutgiltigt beslut.
  • Bild med titeln Välj en kosmetisk tandläkare Steg 6
    2. Söka efter en kosmetisk tandläkare genom statliga eller nationella föreningar. Den amerikanska dentalföreningen har statliga och lokala organisationer som bibehåller förteckningar av tandläkare av specialitet, till exempel. Korskontroll med ditt tillstånds licenskropp för att försäkra dig om att din potentiella tandläkare i gott skick.
  • Bild med titeln Välj en kosmetisk tandläkare Steg 7
    3. Välj en ackrediterad kosmetisk tandläkare. Ackreditering kräver ytterligare utbildning och demonstration av kunskap och klinisk erfarenhet. Kvalifikationerna för att vara ackrediterade varierar beroende på din plats, men din tandläkare borde vara medlem i en stor nationell organisation, som den amerikanska akademin för kosmetisk tandläkare. Sådana organisationer kan låta dig söka sina medlemmar.
  • Bild med titeln Välj en kosmetisk tandläkare Steg 8
    4. Kontakta din lokala tandläkare. Tandträningsprogram erbjuder ofta lågkostnadstjänster till lokalbefolkningen för att låta sina elever öva sina färdigheter under överinseende av erfarna tandläkare.
  • Del 3 av 3:
    Möta en prospektiv kosmetisk tandläkare
    1. Bild med titeln Välj en kosmetisk tandläkare Steg 9
    1. Planerar att träffas med minst två kosmetiska tandläkare. Du vill kunna jämföra tillvägagångssätt, priser och övergripande intryck. Medan en tandläkare kan vara en mycket övertygande säljare, kan en annan tandläkare kunna ta itu med dina stora bekymmer med ett mindre komplicerat eller dyrt tillvägagångssätt. Ett samråd förbinder dig inte att arbeta med tandläkare.
    • Var uppmärksam på omgivningen såväl som tandläkaren själv. Vänta rum och kontor borde vara rena och trevliga, och tandläkarens personal borde vara professionell och artig.
  • Bild med titeln Välj en kosmetisk tandläkare Steg 10
    2. Fråga tandläkaren om hennes föredragna metoder. Whitening kan göras genom en eller två längre på kontorsbesök, eller med hjälp av en hemmaprocess som tar ungefär en månad, till exempel. Vilken metod föredrar tandläkaren? Om hon använder båda tillvägagångssätten, hur rekommenderar hon sina patienter att välja en?
  • Bild med titeln Välj en kosmetisk tandläkare Steg 11
    3. Be om referenser och före och efter fotografier. En bra kosmetisk tandläkare ska gärna låta dig se och prata med sina nöjda kunder. Fråga referenser om kvaliteten på den vård de fick såväl som resultaten.
  • Bild med titeln Välj en kosmetisk tandläkare Steg 12
    4. Be om bevis på ackreditering, licensiering och fortbildning.Kosmetisk tandvård är ett ständigt utvecklat fält. Du vill välja en tandläkare som är aktuell på nya metoder och trender, liksom i gott skick i hennes statliga och professionella organisationer.
  • Bild med titeln Välj en kosmetisk tandläkare Steg 13
    5. Fråga om långsiktig prognos. Inte alla kosmetiska tandvårdsprocedurer ger permanenta lösningar. Till exempel kommer vitare att påverkas av maten och drycken du därefter konsumerar. Tandbindning, även om det är snabbare och billigare än faner, kan fläcka, chip eller bryta. Fråga tandläkaren om hur länge effekterna av vitare eller andra behandlingar kan förväntas vara.
  • Bild med titeln Välj en kosmetisk tandläkare Steg 14
    6. Prata om pengar och logistik. Den potentiella tandläkaren bör vara villig att erbjuda en detaljerad förteckning över avgifter och en uppskattning av vad hans rekommenderade behandlingar kostar dig. Han borde också vara öppen om tillgången till möten och den sannolika längden på behandlingens gång.
  • Bild med titeln Kontrollera betalningsalternativen
    7. Kontrollera betalningsalternativen. Eftersom de flesta av de kosmetiska dentala behandlingarna inte omfattas av försäkringsplanerna, kontrollera om tandläkaren erbjuder flexibla betalningsalternativ eller inte.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Kontrollera online recensioner av tandläkare i ditt område för att hitta den som har de högsta betyg.
  • Ta reda på hur många års erfarenhet som tandläkaren har praktiserande kosmetisk tandvård.
  • Kontrollera post-examen referenser innan du väljer den kosmetiska tandläkaren.
  • Fråga tandläkaren om den teknik som används i hans / hennes kontor.
  • Varningar

    Rusa inte under det första samrådet. Ta för att förklara dina mål och lyssna noga på tandläkarens rekommendationer.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande